Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 ............... 289

A+I prezentace 3D-ne3D pozadi, ktera neuberou ani deci vody

Navazuji na vlakno Polystyrenove pozadi, ktere je strasne dlouhe (momentalne 200 odpovedi), protoze se v nem horlive, az valecne :-) probiralo, jestli 3D pozadi do akva ano ci ne a nebo jestli radeji tapetu. Hlavni duvody proc 3D do akvarii nedavat jsou ty, ze za pozadim muze zahnivat voda a nastat rej pro bakterie (voda je previt a skulinku si vetsinou vzdycky najde), ze se v pripade potreby v akvariu s 3D spatne lovi ryby, ze pozadi vetsinou zaroste tmavou rasou a pak tmave ryby jako jsou Tropheusove vubec nevyniknou, ze za pozadi muzou zalezt male rybky a nedostanou se v horsim pripade uz nikdy ven, problematicka demontaz a hlavne, ze 3D zbytecne ubira litry vody. Vyhody jsou estetika, schovani techniky a nemusi se cistit zadni sklo. Mne se pozadi, kdyz jsou vydarena, v akva opravdu libi, ale z vyse uvedenych nevyhod ho radeji moc nechci a hlavne Ivik ho nechce vubec. Tak co ted? Pozadi ne, tak pak zbyva jedine tapeta, ale jaka .... modra nebo cerna? = to se resilo v jinem dlouhem vlakne - modra je moc modra, cerna je moc cerna a stejnou kamenitou ma kdekdo :-) . Ale kdyz ja nechci ani tu tapetu.. A tak jak jsem uz psala vedle, vyrabim kompromis. Nikoho na nic nepresvedcuju a ani neuvidite vubec nic novyho, jen prastarou techniku, ale mozna driv nedoslo vsem, ze moje pozadi neubere ani litr vody ;-) . A strasne by mne zajimalo, jestli nekdy doslo Supinovi a Ritchimu, kdyz tady videli moje fotky, odkud vitr fouka ;-)) . Do prvniho 3D-ne3D jsem se pustila na jare v roce 2007 pro akva s Malawi. Celkem jsem jich vyrobila pro 4 akvaria - zatim :-) . A samozrejme, vsechno ma svoje vyhody i nevyhody. Pro Malawi a Tanganyiku jsem si nasla fotky z jezera, ktere se mne libily a podle tech fotek jsem pozadi vyrezala. Ale jasne, ze plasticnost nekolika metru v jezere nenacpu do tloustky polystyrenu 2.5 nebo 5 cm :-) . Dam sem tedy na ukazku fotky vsech 4 pozadi a 4 akvarii s temi mymi 3D-ne3D za zady ;-) .

Založil: A+I » více k tématu (počet reakcí 45)

Rody tropheusu rusky web

Pouzil jsem google k prelozeni a da se to prelouskat. Ovsem fota trophesu jsou na dost dobre kvalite. Snad vas to potesi. http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=ru&tl=cs&u=http%3A%2F%2Fcichlidenareal.ru%2Fwiki%2Findex.php%3Frod%3DTROPHEUS zdravim

Založil: melanochromis » více k tématu (počet reakcí 23)

sháním skupinu tropheus

sháním chovnou skupinu nebo dospívající ryby prosím nevíte někdo o něčem?? za odpovědi děkuji

Založil: zdeněk bezděk » více k tématu (počet reakcí 2)

UV žárovka (zářivka)

Ahoj nemá někdo zkušenosti s inatalací UV žárovky nebo zářivky? (na zvýraznění ryb) http://www.elektro-paloucek.cz/zarovky-a-zarivky/zarivkove-trubice/uv-zarivky

Založil: peter74 » více k tématu (počet reakcí 8)

Zpravodaj sera VIVO 2/2012

Sera VIVO, není krmivo, ale příležitostně vycházející zpravodaj firmy SERA. Měl by být volně k dostání v odborných prodejnách.

Založil: hynek dařbujan » více k tématu (počet reakcí 4)

problém s plavíní.

Dobrý den. Dva samečci pseudotropheus-saulosni špatně plavou. Jakmile ryba přestane plavat,tak ocasem klesá ke dnu. Prosím o radu jak léčit. Děkuji.

Založil: vratimov » více k tématu (počet reakcí 17)

pomoc z osádkou

zdravim, co můžu dát do 200L z této nabídky http://www.akvariumfami.websnadno.cz/Nabidka-ryb.html a v jakém počtu. všem děkuji za rady

Založil: tomino » více k tématu (počet reakcí 5)

Vypinani zarivky

Ahoj lidicky vim ze se to tady uz resilo ale nemohu to najit. Mam akva 150cm dlouhe nad nim 120cm dlouhou zarivku blusky. V akva 30ks ikol. Svitim od 14 do 22 hod. Jak mate vyresene vypinani zarivky. Vecer pri vypnuti zarivky slisim jen bubnovani chudaku trofiku o kryci skla. Jelikos uz je vsude tma max svetlo od televize. Tak to bude pro ne asi velky sok. Jak to mate reseny? Nejake nocni sviceni? Popripade nejaky tip?

Založil: Zdenda123 » více k tématu (počet reakcí 3)

nevím jestli 3D pozadí

Ahojky,chtěl bych se zeptat co si myslíte o 3D pozadí.zakládám si totiž nové akvárko 300 litrové. Předem děkuji za odpověď .

Založil: filip182 » více k tématu (počet reakcí 20)

Kolik samečků a samiček tak aby se neřezali?

Kolik můžu mít minimální počet samečků a samiček Melanochromis auratus a melanochromis maingano v 250l. nádrži, jestli tam mám ještě yellownky? Díky za odpověď

Založil: simy » více k tématu (počet reakcí 10)

koupě Neolamprologus multifasciatus

Zdravím, kde bych sehnala tak 10ks těhle ryb? Dneska jsem teprve napouštěla, takže žádný spěch. Praha. Děkuji za informace

Založil: Beastie » více k tématu (počet reakcí 3)

Tropheus v Malavi ??

Zdravim.Mám dotaz.Kamarád akvarista mi přenechal hejno Tropheus duboisi maswa 8 ks.Tropheus moorii kiriza 8 ks.Tropheus moorii orange bemba 8 ks.Jelikož mám volné akva 100 L.Zdá se mi to pro ně malé i když rybky jsou cca 6 cm. veliké.Mohu některé z nich přidat do 450 L.akvária kde mám malawi cca 45 ryb??? Zebry,Pulpicany.Alonacary.Maigana,Socolofi.Vím že se to míchat nemá ale měli by větší komfort??Děkuji za názory a rady Zmiyagh

Založil: zmiyagh » více k tématu (počet reakcí 8)

300l zhodnoceni

cauko kluci zalozil sem 300 malawi, prosil bych vas nazor co zlepsit. akva 120/50/50 300l osadka 10 socolofi,15 lombardaku, 2+3 aulocantry fire fishky a parek marlierek. vim ze nekomu nepujde pres zaludek michani tanganiky a malawi ale me se to libi.filtr tetratec 1200. diky moc

Založil: lolwawe » více k tématu (počet reakcí 27)

Vrstva písku

Ahoj jaká je optimální vrstva píslu o předního skla, použiku křemičity písek hrubost 1,3 mm. A kde ho kupujete.

Založil: peter74 » více k tématu (počet reakcí 29)

Hustota biomolitanu do externího filtru

Prosím Vás o radu ohledně náplní do externího biofiltru. Postavil jsem si filtr o velikostech 80x50x30cm.Mám tam pět komor.Nevím,jestli použít biomolitan do komory č.2 TM 10 a do komor č.3 a 4 TM 20,nebo TM 20 a TM 30..Děkuji

Založil: BOB 842 » více k tématu (počet reakcí 5)

problémy pohybu

Dobrý den. U jednoho s tlamovců se projevil asi nijáký problém. Je celkem čilý plave normálně ale kdýž plavat přestane tak klesá ocasem ke dnu. Předem děkuji za radu

Založil: vratimov » více k tématu (počet reakcí 2)

složení odstraňovače dusíkatých látek

Z čeho se skládá odstraňovač dusíkatých látek u Fluval ?

Založil: Knos Svatopluk » více k tématu (počet reakcí 30)

Biologický aktivátor

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda můžu jako biologický aktivátor u filtru JBL crystal profi e900 použít od výrobce sera nebo dajana, nebo jestli doporučujete raději koupit jimi doporučovaný JBL filtrstart? Dekuji za rady.

Založil: David 111 » více k tématu (počet reakcí 3)

Dajana Spirulina Chlorella

Jaké máte s tímto krmivem zkušenost? Chtěl bych ho pro Trops.

Založil: ondrášovi » více k tématu (počet reakcí 6)

samec, nebo samice?

Ahoj, asi pred 3mesicema jsem dostal od jednoho akvaristy 4ks aulonocar. Melo by jit o red dragon.tato je z nich nejvetsi.cca 7cm. Muze nekdo podle fotky urcit pohlavi? predem diky

Založil: Maxim. » více k tématu (počet reakcí 15)

Eheim Ecco Pro 300 VS Tetra tec ex 1200?

Ahojte, řešim pořád jaký vnější filtr vybrat do 250L. Potřeboval bych radu který bude lepší..? Díky.

Založil: kubajz » více k tématu (počet reakcí 10)

Velmi jemné vzduchování

Viděl jsem ve veřejném akvariu v Monaku velmi jemné vzduchování v pozadí akvaria. Vypadalo to spíše jako bílý kouř. Má někdo ponětí jak to dělají? Rád bych to zkusil udělat. Kostka z lipového dřeva takhle nefunguje, to jsem zkoušel.

Založil: Filip Král » více k tématu (počet reakcí 17)

Ryby do chovu

Zdravím tímto všechny chovatele a mam prosbičku..kdo chová Variabilichromis moorii a Neolamprologus tretocephalus.Rád bych začal s choven těchto divočáků.Na každý druh bude připravena "vanička" 180x60x50cm.Zda by se někdo nepodělil o cenné rady a zkušenosti.Díky za info.Vím že to jsou rváči ale to je nepodstatné pro mne jsou to krásné ryby jako ostatně všechny cichlidy.

Založil: Monty64 » více k tématu (počet reakcí 10)

Hněde fleky na okolo pusy..?

Zdravím všechny,dival sem se dnes detalněji na rybky a některe mají takove fleky nebo ťupky hněde okolo tlamiček,ale maji to jen některe ryby jako Ps.Socolofi,dvě Aulonocary eureka ale ostatni to nemaji-Ps.zebra a zebra red red a ani L.yellowky!! Tak nevim či sem si toho nahadou nevšiml a maji to třeba od začatku nebo až teď v dospělosti anobo se jedná o nemoc??! Předem diky za odpovědi a rady!!!

Založil: Radecko » více k tématu (počet reakcí 21)

hnědá řasa v akváriu

dobrý den,mohl by mi prosím někdo poradit co dělat s hnědou řasou!? dělá se mi na rostlinách,lávových kamenech a sem tam i na podkladu!!! je to přirozené,nebo se dá odstranit!? nevadí rybám!? nevím jestli svítím moc nebo málo (denně 8hodin)!? móoóc děkuji za radu :-)))

Založil: Roman Pernický » více k tématu (počet reakcí 10)