Diskusní fórum
Mražená strava z rybníka
Ahoj, když nachytám na rybníce, který je v pořádku, daphnie nebo cyclop, zamrazím je v mrazáku do kostek, je to dostatečná "dezinfekce", aby ryby nic nechytli? Dělal jsem to takto s živorodkama, ale tlamky mi přijdou náchylnější a mám o ně strach. Dík, že poradíte.
Založil: Tomáš Sas
» více k tématu (počet reakcí 15)
Labidochromis c. yellow
Zdravím, chci se zeptat proč se mi netřou Labidochromis c. yellow. Ryby mají velikost 7-8cm. díky za odpověď
Založil: axx
» více k tématu (počet reakcí 4)
jak dlouho vydrží akva bez vzduchování / filtrace ?
Hezké odpoledne, čeká mne plánovaná odstávka elektrické energie - mám 250 litrové akvárium, chtěl jsem se zeptat jak dlouho vydrží ryby bez vzduchování ? Mám připravený přípravek pro lepší provzdušnění vody... Díky za info.
Založil: Jakub
» více k tématu (počet reakcí 6)
Hlučnost filtru při sepnutí
Ahoj, mám Eheim Profess.II a občas, když filtr sepne, ozve se zvuk, jak kdyby uvnitř šlo něco přes zuby. Žádné ozubení tam není, ale jen to tak zní. Jindy je tichý a je v pohodě. Před časem jsem měnil vrtulku a keramickou osičku, na kterí je vrtulka nasazena. Nevíte, co s tím? Proč to občas tak hlučí? Taky se mi zdá, že filtr už nemá takový výkon jako dřív a to i když je vyčištěný a byly vyměněny filtrační náplně. Ale to už bude asi opotřebením a stářím, ne?
Založil: Radek K.
» více k tématu (počet reakcí 14)
Easy-Life fluid filter medium - tekuté filtrační médium
Chtel bych se s vami podelit o zkusenosti s timto prirodnim pripravkem na upravu vody. Ryby rostou rychleji a voda po par hodin je uplne kristal. Vice zde: http://www.zoohit.cz/shop/akvaristika/jezirka/pece_o_vodu/easy_life/120629 Odbourava i chlor, i kdyz to tam nepisi, na obalu to tam je. Ma mnoho a mnoho vyhod. Pouzivali ste ho take ?
Založil: melanochromis
» více k tématu (počet reakcí 10)
ANCISTRUS A VYLÍHLÉ RYBKY
Máme asi tři dny narozené rybky s maminou v jiném akva a přemýšlela jsem,že tam přihodím ancistrusy.Myslíte,že mi ty malé požere??Jsem v začátcích,Díky
Založil: vsevik
Pochytání nosících samic
Poradí někdo jak pochytat nosící samice?Ale myslím že můj dotaz je zbytečný protože mám členité pozadí.Ryby se mi schovávají do prohlubní a jeskyní.Snad někdo na něco přijde.Je to nemožný je chytit.
Založil: Kupeček
Zaludocne problemy alebo tehotenstvo?
Dnes som si vsimol velky vačok na bruchu jednej ryby (pozri foto). Zospodu je biely akoby chcela vytlacit vajicko (no mozno sa mylim) Sprava sa dost agresivne a stale hrabe pod kamenmi piesok.
Založil: Mirec
» více k tématu (počet reakcí 16)
Řešení přepadu a přívodu vody do nádrže
Chtěl bych vás poprosit o pomoc s technickým řešením nové nádrže. Rozměr bude 300x60(výška)x90cm. Můžete mi ukázat, jak máte vyřešený přepad do celoskleněného filtru, řešení samotného filtru a další věci s tím související. K nádrži je přivedena voda a odpad, proto by mě zajímalo i řešení typu - jedním kouhoutem upustím a druhým dopustím čerstvou vodu (voda bude již namíchaná). Předem moc děkuji za rady.
Založil: ka m
» více k tématu (počet reakcí 8)
Julidochromis regani kipili,
Ahoj lidičky muže mi prosím nikdo napsat jak rozeznám pohlaví u techto rybek? Nebo kdyby bylo foto samičky a samečka. A to samí u Altolamprologus compressiceps Chaitika Gold. Děkuji za odpovědi
Založil: Zdenda123
» více k tématu (počet reakcí 2)
Rozmery akva
Prosim je to nekdo schopnejsi nez ja,kdo by mi presne vypocital rozmery sten skel do akva o rozmerech 130 x 55 x 50vysky ???Musim v tom pocitat i silu lepidla?Nemuzu se niceho totiz dopocitat.Diky moc.
Založil: Miloslav Dockal
Odchyt v Afrických jezerech
Zajímalo by mě jakým zpusobem se provadí odchyt tlamovcu v jezerech,do sití nebo jak,a hlavne ze se lovi cele chovne skupiny,jak se to provadi,jako běžný lov do sítí,nebo jinak???Dík za informace,jenom sem zvědavej,a nikde jsem se to nedočetl.
Založil: tuna.fish
Jake sklo koupit
Prosim vas jakou tloustku skla bych mel koupit na akvo 400 litru o rozmerech 130x56x56 ??? Staci 8 mm ???Diky.
Založil: Miloslav Dočkal
» více k tématu (počet reakcí 9)
neznámá rybka
vzdělte mi prosím co je to za mutanta na uvedeném fotu děkuji RB LIBEREC
Založil: rentalairship
neznáma ryba
prosí o vzdělení co je to za rybu na uveceném fotu dík
Založil: rentalairship
jake ryby k frontossam
Zdravim chtěl bych své akvarko obohatit o nějakou barevnou rybou ale nevím jakou třeba žlutou červenou jestli je vůbec možno díky za odpovědi honza h.
Založil: honza h.
» více k tématu (počet reakcí 19)
Vícenásobné tření
Opakovaně jsem pozoroval tření samce se 2 samicemi současně (Ps. Acei), skladba hejna klasická (hejnko 12 ryb, z toho cca 3 dominantní samci). Je to běžné nebo spíše náhoda? Ničemu to určitě nevadí (teda manželka by se na to asi nadšeně netvářila ale té už se nelíbí ani poměr samců a samic :)) Jen mě zajímá názor zkušených chovatelů...
Založil: St.
» více k tématu (počet reakcí 4)
ocelat mezi tlamovcama
zdravim, muže se dat ocelat ke stejne velkym tlamovcum? vim ze nejsou ze stejného biotopu, ale.....
Založil: tonicek.
čím tlamkám přilepšit
Zdravím,chci se zeptat,čím bych mohl svým tlamkám přilepšit v krmení.Mám akva 450l a v něm 15 ks l.Yellow + 15 ks P.Socolofi + 15 ks A.f.fisch. V současné době krmím sera san+vipan+flora+OSI,vše vločky, a chtěl bych jim ještě stravu zpestřit nějakým mraženým.Co by jste mi doporučili.
Založil: Atsor
» více k tématu (počet reakcí 11)
ZÁKLADY CHOVU TLAMOVCů
Ukazuje se,že by bylo potřeba napsat zvláštní téma:ZÁKLADY CHOVU TLAMOVCŮ.Na úvodní strane tohoto webu sice tohle téma je,ale některé informace jsou překonané a zavádějící,nebo na ně jsou různé názory,které by bylo v tomto novém tématu dobré zdůraznit.Mám představu,že by bylo podrobně popsáno v jakých podmínkách chovat a v jakém počtu různé druhy Tlamovců.Rozdělit by to šlo třeba,Tropheus,Haps,Mbuna(o těch by bylo dobré se rozepsat,protože s mima začíná mnoho akvaristů,hlavně jejich počty)atd.Co se k jakým rybám hodí za jiné druhy,v jak velém akva apod.Sám nemám dostatek zkušeností a u většiny druhů ryb prakticky žádné na to,abych to mohl sepsat,jen bych mohl opisovat a to se mi nechce,protože nejlepší jsou zkušenosti vlastní odzkoušené.Všechno to tu sice je napsaný,ale takhle by to bylo v jednom tématu a poměrně nové informace.Asi se vám zkušenějším do toho nebude moc chtít,ale neděláte to pro lidi,ale pro ryby,kreré máme rádi a pomůžeme tak společně aby jich mnoho přežilo a mohly tak žít v co nejlepších podmínkách.Chyby dělá každý,ale základy by měl každý znát,ještě před nákupem akva,filtrace a ryb.Tak prosím :>).Můžeme k tomu debatovat a třeba se i názorově přít.Je už pak na každém aby si vybral model,podle kterého bude tyto krásné ryby chovat.
Založil: komla
pomoc cichlidy tlamovci !!
dobrý den mam takovy problem vycistil jsem cele akvarko a zvlast jsem vyvaril kamene a dekorace a napustil novou vodu mam 1 druh modreho tlamovce cichlid a ted mam tva zlute tlamovce holku a kluka a ten modry je napada a nevim si snim rady jo ti zluti jsou porad hore urohu a chlpaji vodu tak my prosim poradte :(( bojim se ze one prijdu a mam je kratce :((
Založil: David2Ezio
» více k tématu (počet reakcí 23)
denně mrtvá rybka :-(
dobrý den každý den mi umře alespon 1 ryba-saulosi,Elongatus a CH44,voda čistá,začaly postupně umírat až jsem koupil krmení z Kauflandu pro cichlidy,mohlo by s tým krmením něco být?když jsem ho vysadil na pár dní a dával granule namísto vloček z Kauflandu tak vpoho,popř v čem je chyba?děkuji
Založil: Lubasek86
» více k tématu (počet reakcí 46)
osadka prp aqua 160x50x50 ??
Jaké tlamovce to tohoto akvária děkuju
Založil: honza h.
livingstonii bude mit jikry?
zdravim, mam Nimbochromis livingstonii a chci se zeptat samicka mi prestala zrat a na zadku je videt takove jakoby (kladelko) tak nevim jestli nebude mit treba jikry? problem je v tom ze ma jen cca 10cm. mam je cca 3 mesice a bral sem je jako 5 cm. neni na to jeste brzy?
Založil: galas 28
» více k tématu (počet reakcí 5)
Složení Tanganika
Dobrý den, řeším složení tanganiky. V akva mám 9kusu A. Calvus a nevím co k ním. Uvažoval jsem o rybkách rodu paracyprichromis, ale nejlépe bych to ještě doplnil leleupkama, nebo dalším - popřípadě jiným druhem rodu neolamprologus - heliantus, brichardi, cylindricus... Lákají mě také už dlouhou dobu Judiochromisky, ale všude čtu, že chovat jen v párech, tak z toho mám celkem obavu, aby to dělalo dobrotu. Jaký počet ryb by jste doporučili a nejlepší složení? Bohužel s těmito druhy nemám zatím žádnou zkušenost, tak se raději zeptám na názor. Akva je 300l - 135*50*45. Díky moc za reakce
Založil: biker