Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ............... 288

Mražený špenát

Ahoj, je vhodný pro Metriaclima estherae Red Red i mražený špenát? Z akvaristiky /jestli je mezi tím rozdíl.../ Děkuji

Založil: Murina » více k tématu (počet reakcí 27)

jak velké akvarium

Dobrý den mám 136L akvarium a chtěl bych z něj udělat malawi šlo by to.Chtěl bych tam mít tlamovce lombardův

Založil: dblazeks » více k tématu (počet reakcí 12)

Skřínka na akvarium.

Ahoj lidičky, Mám akva 150x50x50 budu na to vyrábět stojan z jeklu velikost 150x60. A chci se zeptat na zkušenosti nechám si to obložit laminem jako skřínku a mam představu že by bylo schovane celé akva akorad přední strana by byla pohledová a otvírací vršek na panty. byli by nějaké poznatky :) nebo zkušenoti? Třeba kvuli udržení teploty? Předen děkuji :)

Založil: Zdenda123 » více k tématu (počet reakcí 7)

Je to možné- pseudotropheus zebra...?

Ahoj, budu stavět akvárko pro tlamovce, ale nejdříve nasávám informace. Chci se zeptat, jestli je možné, že u pseudotropheus zebra red red /starý název, vím/ je samec světle oranžový a samice šedá, s tmavými příčnými pruhy -takto je prodávají v jednom zverimexu. Nemám v plánu je tam kupovat, to někde v pěstírně, Bytča nebo Ostrava. Jen že na netu jsem takovéto zabarvení u tohoto druhu nenašla... Zatím díky, M.

Založil: Marketice » více k tématu (počet reakcí 11)

dospelost u rybek

zdravim, chci se zeptat v kolika mesicich je ryba pohlavne dospela? mam socolofi

Založil: tomek » více k tématu (počet reakcí 3)

Jakou tryskou filtrovat?

Zdravím všechny. Potřebuju se poradit,jaká koncovka je nejlepší na konci hadice. Je lepší tam nechat jen úzkou trysku nebo tam dát rozstřikovací rampu? Mám vnější Fluval 205,akva je 160litrů.Je nejlepší umístit trysku do jednoho rohu a sací koš do prostilehlého kvůli proudu vody? Když dám rozstřikovací rampu, zdá se mě že proud vody se zastaví o kameny které jsou na prostředku a k sacímu košy toho jede málo.... Díky za rady:-)

Založil: František Trtek » více k tématu (počet reakcí 61)

Sehnání Rapana Venosa

Zdravím, chci se zeptat nemáte nějaký kontakt nebo neprodáváte tyto ulity, do kterých se vytírají Altolamprologus compressiceps?? viz.foto Děkuji ;)

Založil: Lukáš25 » více k tématu (počet reakcí 7)

C.Afra mladé

ahoj nevíte v kolika cm se vybarví malé c.afry trochu se bojím aby to nebyly kříženci i když sem vyděl přímo vítěr správného páru chováte je někdo kdy začnou modrat?

Založil: marek22 » více k tématu (počet reakcí 31)

Zajíždění malawi, filtr?písek?kameny.)

Ahoj, dobrý den - vím že tady toho bylo napsáno na několik románů ale i přesto i já vás prosím o radu. Příští týden jsi domů přivezu svoje vytoužené akva 120*50*50, částečně 3d pozadí(pro filtr)- nyní se rozhoduji zda resp. jaký filtr? - dle příspěvků zvažuji mezi Fluval 305 - 405 nebo JBL Cristal Profi e900. Několikrát jsem se dočetl že Fluval je "hlučný" můžete mi prosím někdo toto nějak blíže přiblížit? a jsou kvalitou tyto filtry srovnetelné? - a hlavně jaké je riziko že mě venkovní filtr"prdne" a budu mít v obýváku 300l vody ? Písek - našel jsem v krámech 2 velikosti tuším 0,8 a 1,2 který je vhodnější pro Malawi? Kameny - je jedno jaké zvolím? když najdu nějaký v potoce co udělat předtím než ho dám do akva? Moc děkuju a těším se že za tdnů přidám nějaké fotky:))

Založil: akbar » více k tématu (počet reakcí 4)

krmeni rybek

Můžou se tlamovci Sem tam dokrmovat mrazenymi artemie ??? Jinak pro ryby c.frontossa burundi nebo jak jim zpestřit jídelníček dekuju

Založil: gooster » více k tématu (počet reakcí 47)

Pseudotropheus saulosi -chov Valašsko?

Ahojte, nevíte o někom z okolí Valašského Meziříčí, Vsetína, Nového Jičína, kdo se věnuje tlamovcům a má chov? Konkrétně tyto pseudotr. saulosi? Nebo jste tady všichni z Čech?:-):-):-)

Založil: Murina » více k tématu (počet reakcí 4)

filtr do akvária

Ahoj chtěl bych se zeptat mam akva d150-v60-š50 to je asi 450l ted jsem dodělal 3d pozadí mám tam filtr fluval 405.prozatím se akva zajíždi asi tak 4dny.můžu tam ještě dát hlavici atman202+molitan.Chtěl bych asi 25kusu duboisaku do akva.Ajak často měnit aktivní uhlí.Díky za vaši odpověd!

Založil: miša » více k tématu (počet reakcí 8)

Kameny mezi Tropheusama

Jaké teda opravdu?Četl jsem tady diskuze a každý mluví jinak,tak teda co?Vápenec třeba?

Založil: Lojzík » více k tématu (počet reakcí 49)

Nemocná Copadichr.. borleyi Kadango

Prosím o radu, pokud je to možné bez fota... Mám v akv. docela velkou borleyi Kadango, už dva dny nežere, na čele má jakoby ránu, bílou, vypadá jako okousaná, ale podle mě není, dnes jsem si všimla i bílého nitkovitého výkalu, co táhne za sebou. Straní se ostatních, nezvykle se drží u dna /dříve vyhledávala úkryt nahoře u filtru/. Jsem začátečník, na netu se mi nepodařilo najít, o co by mohlo jít. Díky...

Založil: Markéta » více k tématu (počet reakcí 14)

Test vody - Master Test Kit

Zdravím odborníky a profíky.Mám menší problém..,dostal jsem sadu na testování vody.Jmenuje se MASTER TEST KIT od Kanadské fa.Jenže k tomu nemám tabulku,takže nevím kolik čeho kapat.Je u toho pouze barevná stupnice s koncentracema.Děkuji za info..

Založil: Barvář » více k tématu (počet reakcí 1)

Coral red nosí jikry i samec ?

Ahoj. Mám rok hejno 7 ks ps saulosi coral red s jedním samcem. Před třemi týdny jakoby se další dva kusy chtěly přebarvit na samce. Pak se jim ale v tlamce objevily jikry a teď uplně stratily oranžovou barvu a jsou modře flekaté s jikrama v tlamce. Tak nevím , nešlo o znásilnění ?

Založil: daniell » více k tématu (počet reakcí 13)

Něco trochu jiného

Znáte někdo forum na jezírka a pod.?

Založil: Minelan » více k tématu (počet reakcí 3)

Akvamalwi mimo provoz

Zdravím, taky vám stránka hází eror? Už od včerejška se na kavamalawi nemůžu připojit, nevíte co se děje??

Založil: PatasRS » více k tématu (počet reakcí 9)

Nové Malawi 480l

Ahoj, tak jsem si splnil takový malý sen a založil nové akva 480l. Přkládám pár fotek ze včerejšího večera... Díky za případné komentáře :o) (foto je z MT)

Založil: rhymess » více k tématu (počet reakcí 18)

polystyren pod kameny

Dobrý den.Co máte pod kameny,můžu použít extrud.polyst.2-3cm?

Založil: radinek99 » více k tématu (počet reakcí 40)

seskupeni ryb

zdravim,muze mi nekdo poradit jak seskupit ryby do akvarii,mam 6x300l a tyto druhy:ps.elongatus chitimba bay;ps.socolofi;ps.acei ngara;ps.elongatus mphanga;ps.demasoni;ps.flavus;ps.elongatus chewere;melanochromis johani gome;cynotilapia afra jalo;cynotilapia sp.hara gallireya;metriaclima gershakei;maylandia estherae;maylandia chilumba katale;maylandia chilumba hane;vzdy 1+2...diky za pomoc

Založil: malawi » více k tématu (počet reakcí 5)

fototapeta modrá

nenahodil by někdo odkaz do obchodu na fototapetu čistě modrou výška 50cm. Délka 160cmm nebo na metry v celku?nemohu nic takového na netu najít a když najdu tak je tam potisk vlnek slunce apd..díky

Založil: tati » více k tématu (počet reakcí 6)

Akutní problém

Ahoj, potřebuji poradit. Jde mi o to, jestli rybu ještě vyléčím a pokud ano, tak ,aby to bylo šetrné i k ostatním. Řeším tech. závadu na Eheimu Prof. II. a do 300 L akva jsem dal provizorně Fluval 205(Eheim jsem do Fluvalu propral), vzduchování běží furt. Možná se přemnožily bakterie a v důsledku toho se mi jeden tlamovec nafoukl, hledá klidné místo, šupiny neodstávají, leží na dně (foto z mobilu, není to nic moc), a mám obavy, aby nezačali i ostaní. Včera jsem vyměnil 2/3 vody, upravil hodnoty. Dnes dávám zpět do provozu původní filtr. Poraďte, jak mám postupovat. Zda-li se to srovná, nebo nasadit chemii(sera bactopur direct, omnipur, entizol)? Moc díky.

Založil: VašekJákl » více k tématu (počet reakcí 6)

osádka + velikost budoucího akva

Dobrý den. Už delší dobu si pohrávám s myšlenkou, že si pořídím větší akva abych v něm mohl chovat mou vysněnou osádku: Pseudotropheus elongatus mpanga, Labeotropheus trewavasae ,Placidochromis electra, Labidochromis caeruleus yellow, Melanochromis auratus, Metriaclima estherae, Metriaclima lombardoi, Pseudotropheus socolofi. Máte k ní nějaké výhrady? Jak velké myslíte, že bych musel mít akva aby jim stačilo? Děkuji za odpovědi

Založil: Halford » více k tématu (počet reakcí 2)

Výběr externího kanistrového filtru do 240l akvária

Koupil jsem přítelkini akvárium 240 litrů,a přemýšlím mezi těmito dvěma filty Fluval 305,nebo JBL Cristal Profi e900-popřípadě model green který má mít oproti těmto dvěma modelum nižší spotřebu el. energie a to 11w oproti 15w,JBL mají průtok 900l za hodinu,a Fluval 1000l za hodinu,cenově jsou na tom přibližně stejně,jde mi o to,který je lepší co se týká hlučnosti,těsnosti a kvalitě filtrované vody,ta samozřejmě zaleží na kvalitě filtračních médií,ale jde mi o to který je lepší po celkové stránce,udržba atd... dík za odpovědi.

Založil: tuna.fish » více k tématu (počet reakcí 20)