Diskusní fórum
Náplně filtru.
Přeji dobrý den.Chci se zeptat jestli mám správné pořadí ve fitru filtr.Mám vnější filtr Atman 600 který má dva koše.Prodejce my poradil abych jako první (průtok vody) dal tablety Sera Siporax které jsem zakoupil a na to se ještě vešel původní černý molitan asi 2 cm silný a do druhého koše modrý biomolitan který jsem také zakoupil.Mám prosím vás pořadí náplní v pořádku.Předem děkuji za odpověď.
Založil: Pavlis
» více k tématu (počet reakcí 23)
Aulonocara... ???
Prosím o identifikaci, děkuji.
Založil: Marťas
» více k tématu (počet reakcí 54)
Akva v zabehu
Zdravim, mam 200 litrove akva zalozene 1.3.2012, piesok preprany i ked nie celkom cisty ale voda v akva pri zalozeni celkom priehladna. Po tyzdni som filter vybral a dal do nadoby kde mi kamarat nalial vody zo svojho akva a dal som to naspat do mojho akva. Dal som potom do akva jednu zavojnatku ale moc spinila akva tak som ju po 1 dni vybral a dal prisavnika. CCa od 14.3 mam vodu kalnu a tazko sa pozera napriec akva. Momentalne som dal do akva 2x danio pruhovane, krmim minimalne. 1. Dokedy cakat ci sa vycisti alebo ako? 2. na molitanovom filtri mam kopec detritu od prisavnika a dania. treba to odsavat?
Založil: Mino
» více k tématu (počet reakcí 4)
jak odstranovat vykaly
ahoj, jak odstranujete vykaly pod kamenama? povedlo se mi je pekne naskadat a nechce se mi to kazdej tyden bourat. nebo budu muset?
Založil: gardoza
» více k tématu (počet reakcí 5)
NO2 test Dajana
Má někdo zkušenost s tímto testem? Zkušební hnědozelená kapalina obarvila vodu v nádobce taky na hnědozeleno a po uplynutí deseti minut nedošlo k žádné změně. Mám to chápat, že mám NO2 skoro na nule nebo je to podivné. Děkuji
Založil: Kankunen
» více k tématu (počet reakcí 2)
Zbytky krmiva.
Při zkrmování mi vždycky na dně zůstane hodně vloček,které jsou velmi malé frakce-taková ta jemná drť.Co s tím děláte ?Nechci to sypat do nádrže,protože to jenom zakalí vodu a ryby toho moc nepochytají. Děkuji za rady.
Založil: Staňa
» více k tématu (počet reakcí 16)
Délka života Tropheusú
Dobrý den,rád bych věděl jakého věku se dožívají Tropheusy,a v jakém staří jsou nejproduktivnější.Děkuji za odpověďi.
Založil: Barvář
zajetí nového filtru
chtěl bych vymněnit vnější filtr za výkonnější a potřeboval bych poradit jak ho co nejrychleji zajet nebo jak dlouho je mám nechat jet souběžně diky za rady.
Založil: otak
» více k tématu (počet reakcí 22)
Petrochromis sp. ´Red´ Bulu Point
Dobrý den, prosím o radu nevíte kde by se daly sehnat Petrochromis sp. ´Red´ Bulu Point??? A jaka by byla přibližně cena? Mnohokrát děkuji za každou odpověď
Založil: Tomášš
» více k tématu (počet reakcí 3)
Frakce písku pro tlamovce
Dobrý den, mohl bych do akvária s tlamovci použít filtační písek, bojím se ale příliš malé zrnitosti. Dal by se použít tento: http://www.hawaj.cz/pisek-159.html
Založil: George
» více k tématu (počet reakcí 4)
určení nemoci - Aulonocara
Chtěl bych poprosit o pomoc. Na rybách se mi sem tam objeví drobné bílé skvrny, jako rostly z poza šupiny, takže jí mírně odchlypují. Vypadá to jako krupička, ale krupička to není (zkoušel pro jistotu přeléčit (costapur) a vypadá to opravdu jinak). Tyhle skrvny jsou jakoby pod slizovou vrstvou, ryba je na omak naprost hladká, žádná výstupek. To co je nejdivnější, je že ryby jsou naprosto v kondici, žádné problémy s barvou, ani ploutveni ani s příjmem potravy. Je to jako na houpačce, sem tam ustoupí, pak se zase objeví. Reaguje to na přidání soli ve vodě, ale efekt není dlouhodobý. Možná se zdá, že zbytečně plaším, ale normální to prostě není - má někdo tušení o co by mohlo ji? díky všem!
Založil: jasper
» více k tématu (počet reakcí 6)
Kolik potravy spapají?
Dobrý den, plánuji 1000l Malawi akvárium s cca 100 rybkami. Pro zaběhnutí akvária bez rybek (kdy budu naprázdno krmit) bych potřeboval vědět, kolik zhruba gramů krmiva denně takové množství dospělých rybek sní? Díky
Založil: Archie
» více k tématu (počet reakcí 9)
prosím o pomoc při určení problému/nemoci
Dobrý den, prosím o pomoc. Včera večer jsem ze společného akva vylovila rybku Socolofi (ca. 6cm), protože plavala u hladiny, zrychleně dýchala a byla mírně nakloněná. Ještě při ranním krmení jsem si problému nevšimla. Po odlovení jsem si všimla, že je malinko nafouknutá, a ze strany, která nebyla doposud vidět, jakoby zraněná - za žábrama byly vidět zježené šupiny a "prosvítala" asi krevní sraženina. Domnívala jsem se, že jde o následek rvačky - v akva je alfa samec Socolofi (ca. 12cm), který si dělá dost pořádek, i když těchto menších si dosud nijak nevšímal. Přendala jsem tedy rybku do samostatného akva, teplotu dala na 27, malinko přisolila, dala do klidu/šera. Dnes už byla celkem rozplavaná, nejspíš ale jen poslední síly před koncem - před chvílí uhynula. Nafotila jsem ji z obou stran a prosím o pomoc, hlavně mi nyní jde o postup u společného akva, preventivně přeléčit - ale proti čemu? Ostatní ryby jsou naprosto v pořádku, 4 samice mi nosí, pod kamenama vykukujou 1-2cm prckové (rybky nevyklepávám). Předem moc díky. Ještě doplním: akva 250l, 14ks socolofi, 10ks yellow, voda měněna ve středu (po týdnu), krmím Sera Flora, cyklop, artemie, krevetky. A ještě teda jedna věc, ale prosím neukamenujte mne. Před 3mi dny jsem z odchovného akva (60l) odlovila 1cm rybku, která polehávala po dně, a hodila jako krmení do velkého akva - dělám to tak běžně, přijde mi to jako rychlý konec pro prcka a zpestření pro velké ryby. Pokud by byla tato rybka nakažená, je možné, že by tato co ji sežrala to "chytla"? Nevím teda jistě, že uhynulá ryba byla ta, co malou slupla, ale ptám se spíš teoreticky. Díky, Radka
Založil: Gandalfka
» více k tématu (počet reakcí 11)
haplochromis
dobrý den může mi prosím někdo poradit?Koupil jsem na burze Haplochromise jako Nererrei Island ale nějak se mi to nezdá.Děkuji za pomoc
Založil: jirik
» více k tématu (počet reakcí 3)
POČET RYB V AKVA
Dobrý den,chci se jen zeptat,kolik ks ryb maximálně by mohlo být v akva 100x50x50, samozřejmě tlamovce Malawi.
Založil: Alan
mražené dafnie
krmím sera flora vipan občas dafnie mražene nebo co myslíte pro tlamky mam směs malawi 600litru
Založil: jirka81
othopharynx lithobates
mate někdo skušenosti s othopharynx lithobates koupil jsem dospělí pár tak uvidím za odpovědi a rady dík
Založil: jirka81
Krátké video obývákového Malawi ;-)
Vstoupili jste? Koukněte http://www.youtube.com/watch?v=K-KMgn6PlXM&feature=channel
Založil: Gringo1
» více k tématu (počet reakcí 13)
Ionex v malem vnitrnim filtru
- mam 3 baleni JBL Nitrat EX, ktere jsem pouzival v FX-5 - aplikace je ale s vnejsim filtrem trochu "narocna" :-) (rozdelat filtr - regenerace - opet rozdelat filtr atd. ) - nezkousel nekdo protacet ionex napr. v malem vnitrnim filtru - jednodussi manipulace, prutok ve vnitrnim filtru take je ?! diky za jakykoliv nazor
Založil: neo029
» více k tématu (počet reakcí 1)
Řasa na skle.
Čím odstraňujete řasu z předního skla ?Co je vzhledem k možnému poškrabání to nejmíň nebezpečné ?Děkuji za rady a typy.
Založil: Staňa
» více k tématu (počet reakcí 10)
ryby se stale drzi u dna
ahoj, moje rybky se stale drzi u dna a vyplavou jenom kdyz je krmeni. kamenu tam nemam moc. nevim jestli je to tim ze jsou jeste male(5-6cm). akva 200L ryb tam mam 15
Založil: kubos
Jaký filtr do cca 800 l ?
Prosím o názory jaký filtr do cca 800 l (pro jednodruhové akva Cyrtocara moorii)?? Míry zatím nejsou stanoveny-poraďte.Díky.
Založil: komla
» více k tématu (počet reakcí 9)
Reganochromis calliurus
Vytřely se mi tyto ryby, máte pro mě nějakou speciální radu k vychování mladých? Ryby jsou odchyty od p. Štětiny a co vím, tak jsou prý raritní a špatně se množící, tak by možná byla škoda je nechat sežrat v nádrži:)
Založil: paulinn nepřihlášen
» více k tématu (počet reakcí 16)
Haplochromis yelow belly(slozeni ryb)
Zdravím,mám v akva lombardaky,zebry,afry,elongatusi a do nedavna i Halochromise yelow belly 1+4,všechny stejne stare.Než ryby vyrostly byl panem akvaria ale ted ho doslova vyhnali(asi zebry) ze sveho teritoria a tlamku ma total rozkousanou(samice v poho).dal sem ho zvlast do druheho akva a uz je fit.Chci poradit jestli ma cenu ho davat zpet.dekuji
Založil: milannnn
» více k tématu (počet reakcí 1)
Vytíračky pro ryby
Zdravím, chci se zeptat neprodáváte nebo nemáte nějaký kontakt, kde by se dali koupit vytírací jeskyně? díky
Založil: Lukáš25
» více k tématu (počet reakcí 7)