Diskusní fórum

Stránky 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ............... 288

Zraněná ryba v nádrži

Prosím o radu jak léčit příp. identifikaci původu "vředu" u hřbetní ploutve. Ryba je normálně aktivní a žere. Může jít o důsledek souboje? Děkuji.

Založil: lisuten » více k tématu (počet reakcí 3)

Zraněná ryba v nádrži

Proces nitrifikace v akváriu

Chtěl bych se zeptat co to znamená když podle měření voda neobsahuje žádné NO2 ale pouze NO3 v neškodné míře?Akvárium funguje necelý rok a bez problémů ale někde jsem četl že nitrifikace se přeměňuje naopak z NO3 na NO2. Vodu měním týdně cca třetinu a nikdy nebyl problém teď jsem si ze zvědavosti koupil měřící papírky a nějak tomu nerozumím.Díky

Založil: Ready 450 » více k tématu (počet reakcí 2)

Aulonocara jen samci ?

Zdravim, snazil jsem se tu dohledat neco na tema chovani jen samcu aulonocar v nadrzi. Esteticky takova nadrz vypada opravdu pekne, ale je to vubec realne nebo bude agrese nejak vyrazne vyssi? Dejme tomu 2 samce od druhu a napriklad 6 druhu. Hodne takovych akva je na youtube. Je to jen ciste hypoteticka otazka. ;)

Založil: Radek# » více k tématu (počet reakcí 12)

jak doplnit hejno Tropheus Kiriza

Zdravim, vím, že se to tu řešilo v jiném vlákně, ale jednoznačné odpovědi jsem nevyčetl, tak se prostě zeptám znovu a snad mě nikdo nesežere: v soucasnem akvariu 350 litru mam cca 30 ks Tropheus Kiriza (mlade ryby cca 6-8 cm)a 6 ks mladých Erethmodu 3-5 cm. Chystám se prestehovat do akvária 630 litru, kde tech 30 Kiriz bude docela malo. Nejradeji bych k nim ještě jeden druh Tropheusu. Jaky druh byste mi doporucili krome Maswa? Nebo je to hloupost a jednoznacne lepsi variantou by bylo přikoupit více Kiriz?

Založil: MrRema » více k tématu (počet reakcí 15)

Úprava vody Chelatonem 3

Nemá někdo zkušenost s úpravou akvarijní vody (odtranění škodlivých látek a těžkých kovů)s použitím Chelaton3 ? Případně jak se dávkuje, jeho účinek a jak působí na ryby ?

Založil: Jaryn » více k tématu (počet reakcí 1)

Nezvaný host

Dobrý den.Mám akvárko převážně s čichavci a tlamovci.Přes noc se mi tam objevil další život....asi tisíc....vypadá to jako krupice jen s tím rozdílem,že to žije.Prosím o radu,co by to mohlo být.Děkuji

Založil: Lucie xUCINKAx@seznam.cz » více k tématu (počet reakcí 2)

Nezvaný host

Agresivita Aulonocara marmelade

Zdravím . Mám nádrž 450litrů,osádka 15ks Zebra r/r,15ks Pulpican,pospolu cca 2 roky.chtěl sem osadku doplnit o skupinku mladých aulonocar marmelade,cca 2,5cm velkých. Dala se čekat likvidace vsech rybek za asi 30minut??Dekuji za názory

Založil: Frantisek Trtek » více k tématu (počet reakcí 90)

Vnitřní filtr

Zdravim, zase mam problem - atman 202 uz neni, je nejaka nahrada - mel jsem jiz dve a jsou proste hlucne :( (mozna jsem nemel stesti na spravny kus?) tak jsem si postavil vnitrni komorovy, problem zase s tim, ze ubral moc mista. pak na chvili sera biofiltr (nemoc a uhyn rybek - tak hura akce na UF lampu) a nyni je take hlucny jako prase - muj problem - pod akvarkem supliky, nad akvarkem trochu prostoru - myslim, ze je nutne mit vnitrni filtr (vnejsi nad akvarkem nevim jestli by to zvladl - pokud to tak nekdo provozuje sem s tim - nemam problem, sel bych do eheimu) - ptam se jen (asi hloupe) je reseni meho problemu bublifuk ? tzn nejaky motorek NAD akvariem a kostka uvnitr ? jde mi o hluk a hlavne o filtraci (kostka s hlavou byla fajn, ale fakt to pak neslo vydrzet, tak si umite predstavit, jak se na to asi tvarily rybky. akvarko je male - 250l (500x500x1000 mm) nebo nejaky dobry tip na neco dovnitr ? (mel jsem eheim biocosi dovnitr, ale to byla spis parodie na to, co to melo umet za objemy akvaria) diky vsem - celkem to specha :)

Založil: kolemjdouci » více k tématu (počet reakcí 27)

Tr. M. Kasanga Red Rainbow

Chci se zeptat v kterém roce tyto rybky dosáhnou svého úplného vybarvení. Připadá mi, že ty moje nejsou tak barevné, jak vidím na youtube. Staří ryb necelé 2 roky

Založil: Carlos » více k tématu (počet reakcí 19)

Demasoni choroba

Dobry den. Potreboval by som radu ohladom pseudotropheus demasoni. Mam 300l akvarium s demasonkami a yellowkami. Po cca mesiaci a pol od vpustenia do zabehnuteho akvaria mi postupne zacali zomierat demasonky(7 za 3 tyzdne), yellowky su vsetky vporiadku. Parametre vody by mali byt vporiadku(merane kvapkovymi testami). Vodu menim cca 1/3 tyzdenne, krmim ich O.S.I krmivom. Ryba sa zacne chovat apaticky, lezi na piesku v rohu a do 1-2dni ju najdem mrtvu. Umieraju postupne zatial co ostatne vyzeraju byt vpohode. Nemaju na sebe ziadne znaky utokov. Neviete mi poradit co by to mohlo byt ze to maju len demasonky a yellowky nie? Napadlo ma ci to nieje malawi bloat.

Založil: Palo636 » více k tématu (počet reakcí 18)

Demasoni choroba

Zdravim hodlam zalozit 450l 150x50x60 T.Maswa

Zdravím vim ze rozmer aq neni idealni (prostor vice nedovoli), chci udelat jednodruhovou nadrz s Tropheus Maswa a chci se poradit zda jsou parametry vody dostacujici viz screen Bukovno,Liny a popr poradit idealni pocet ryb na tento rozmer. Dno 1cm vrstva a max par valounu (spise nene 2-3) , filtrace 2x resun 1600U

Založil: Lukáš End » více k tématu (počet reakcí 1)

Keramzit ve filtru

Zdravím, používáte někdo pro biologickou filtraci Keramzit? Jaké s ním máte zkušenosti? Má cenu kupovat drahý věci jako např.Siporax nebo Seachem Matrix nebo je plocha pro bakterie obdobná? (nechce se mi věřit těm údajům od výrobců) Zařizuji nové akva pro Tropheusy 630 litrů. Mám v něm vestavěný vnitřní filtr se třemi komorami o celkovém objemu cca 40 litrů + externí filtr Aqua Nova 1500. Přemýšlím, čím nejlépe ty filtry naplnit. Poradíte? Vnitřní bude mít průtok 400 l/h a bude hlavně na biologickou filtraci. Externí bych chtěl tudíž i na mechanickou. Za rady děkuji.

Založil: MrRema » více k tématu (počet reakcí 9)

Zkušenosti s přípravkem Purigen

Ma někdo zkušenosti s purigenem,je něco levnějšího se stejnym učinkem na trhu?

Založil: Najvar Roman » více k tématu (počet reakcí 44)

lavove kameny

Dobry den prosím o názor lavove kameny a Tlamovci v jedné nádrži

Založil: Najvar Roman » více k tématu (počet reakcí 2)

Modré LED osvětlení

Dobrý den, můžete mi někdo poradit nebo doporučit nějaké modré světlo jako doplňkové. Ted´mám LED trubici 120cm 6500K a k tomu bych potřeboval něco aby to zvýraznilo barvu ryb

Založil: Nik » více k tématu (počet reakcí 5)

Co je to za druh Aulonacary?

Zdravím,Neví někdo co je to za druh?(jsou ještě mladé)

Založil: jarys » více k tématu (počet reakcí 2)

Co je to za druh Aulonacary?

t5 glo svezelna rampa

Ahoj mam jen maly dotaz pujde mi svetelna rampa ktera ma elektronicky predradnik a t5 s led trubicema? Je to rampa hagen glo. Diky

Založil: jenista » více k tématu (počet reakcí 2)

Prosím o radu :-)

Ahojte prosím vás ako odchytávate nosiacu samičku zo spoločného akvária aby bola čo najmenej v strese? :-) Ďakujem za rady a tipy

Založil: Dominik » více k tématu (počet reakcí 10)

Volba vhodného druhu písku do akvária, jakou barvu písku?

Dobry den, chci se zeptat , jaky je vhodny pisek pro malawi mbuny....zda svetly ci cerny....cetl jsem ze bily pisek stresuje ryby a nejsou tak vybarvene je to pravda?zajimaji me vyhody a nevyhody bily X cerny pisek.A dalsi vec je zrnitost,jaka je vhodna?nikdy jsem moc jemny nemel, tak kdyz budu odkalovat tak abych neodsal pulku pisku,dekuji za rady.

Založil: Jakub » více k tématu (počet reakcí 10)

Filtracia do 450l

Dobrý deň.Prosím vás o radu ak mi vie niekto poradiť.Idem si dať zlepiť akvárium o rozmeroch 180x50x50 a chcem si dať hneď vlepiť dnu prepážku na filter v ktorom budú 4 komory.Prvá prepážka bude nasávacia s molitanom 14cm,druhá a tretia s molitanom po 8cm a v poslednej by som dal keramické valčeky alebo siporax či niečo podobné do polovice a nad ne čerpadlo.Šírka filtra by bola 12cm a po celej jednej strane 50x50x12.Myslíte že je to správne rozhodnutie takto urobiť a bude to fungovať alebo nerobiť toto ale radšej dať dve čerpacie hlavy s molitanmi na obe strany?Chcem tam chovať 30ks tropheus ikola nič viacej.Prikladám aj fotku že ako by to asi malo vypadať.Ďakujem vám za každú radu.

Založil: Zetko » více k tématu (počet reakcí 19)

Filtracia do 450l

osadenstvo Tanganika

Rozhodol som sa, ze po trapeni s rastlinnym akva (tvrda voda, vysoke ph) vyuzijem parametre vody vo svoj prospech :) a urobim si radost zmenou biotopu na africku Tanganiku. Pre 350l akva som vybral nasledovnu osadku: 7ks Altoamprologus Calvus 6ks Julidochromis Marlieri 5ks Neolamprologus leleupi 1ks synodontis multipunctatus 10ks Cyprichomis Leptosoma Ako filter zatial pouzivam zabehnuty JBL1500, vzuchovanie zatial nemam, uvidime podla potreby. Velkost nadrze 160dx40hx55v Chcem sa spytat skusenejsich, ci som to s poctom ryb k objemu neprehnal (aj pre buducnost) a ci je filtracia +- dostatocna alebo mam ocakavat v tomto smere nejake problemy. V poslednom rade chcem podakovat za kopec informacii, ktore som v poslednej dobe mohol absorbovat prostrednictvom tohoto fora. Vdaka

Založil: cqs » více k tématu (počet reakcí 5)

osadenstvo Tanganika

Filtrace + prepad

Planuji malawi cisty objem po odectu kamenů cca 500l. Resim nyni fltraci. Pod akvariem bude biologicka filtrace o objemu 150l - prutok filtrem bude 5cm/min ( to dela nejakych 250l/h). K tomuto filtru planuji jeste fluval fx 6 s prutokem cca 3000l/h. Vyvod z biologicke filtrace bude u hladiny. Vyvod z fluvalu fx 6 bude u dna. Muzu oba filtry zasobovat vodou z prepadu u hladiny, bude to stacit? Nebo mam dat fluval nasavani na dno? Jde mi hlavně o čistý křišťálově čistý sloupec vody. Hladina akvaria bude 170cm nad zemí. Parametry akvaria delka 125 x sirka 75 x vyska 70 cm

Založil: Těhňajs » více k tématu (počet reakcí 13)

Chov více druhů Tropheusů v nádrži

Dobrý den, jaký je Váš názor na přidání do již fungujícího hejna Tropheusů další - jiné hejno? Zvažuji zda-li to udělat a sliboval bych si od toho roztříštění vnitrodruhové agresivity. Samozřejmě přidané ryby by byly z jiného druhu (př. ilangi X skup. "black" - možná duboisi), aby se zamezilo případnému vnitrodruhovému křížení + ryby v rozumné velikosti. Co vy na to?

Založil: milatropheus@volny.cz » více k tématu (počet reakcí 56)

Malawi osádka

Dobrý den, do budoucna bych chtěl v akvu obměnit osádku. Demason,Yelow, Red zebra. Můžete mi poradit nějaký světle modrý druh k těmto rybám akvo 450l 150*50*60 díky.

Založil: Ready 450 » více k tématu (počet reakcí 7)

Internetový obchod na prodej ryb - zkušenosti

Dobrý den, máte někdo zkušenost ze společností tanganika.cz ? Zaujala mě jejich nabídka jak ryb tak možností dopravy. Díky

Založil: Ready 450 » více k tématu (počet reakcí 28)