Diskusní fórum
Jaké rostliny k tlamovům
Zdravím chci se jen zeptat jaké rostlinky mam dat k tlamovcum. nechci nazor ze zadne atd... chci neco vetsího a asi s vetsimy listy a nebylo tom drahe a narocne. moc se mi to moje aqua nelibi tak bych to chtel zlepsit. dekuji za rady
Založil: Edward
» více k tématu (počet reakcí 34)
Krmení pro Frontosy?
Chtěla bych se zeptat jake je nejlepší krmení(suché,mražené) pro Frontosy?
Založil: BKV
» více k tématu (počet reakcí 2)
Odolne druhy
Ahojte vsetci uvazujem o zacati chovu tlamovcov kvoli ich sposobu rozmnozovania a odchove ikier ci mladych. Docital som sa tu ze je potrebne vymienat cast vody cca 30% vody raz za 7 dni. Nakolko by sa mi to nie vzdy podarilo stihnut kvoli robote. Su niektore druhy tlamovcov ktore su nenaroce na chov? a ktorym by to nevadilo? Dakujem za radu.
Založil: pallydj
» více k tématu (počet reakcí 30)
lepsi zbarveni ryb
dobry den chtel bych se zeptat jak lze dosahnout lepsiho zbarveni ryb moje ryby jsou takove mene zbarvene a nemuzu najit nikde na internetu odpoved...akorat jsem se jako vzdy docetl ze musi mit dobre zazemi a podobne a pak jsem se vseho docet a vsechno mam dobre...poradi mi nekdo? dekuji
Založil: Patrik 12321543
» více k tématu (počet reakcí 7)
kančík příčnopruhý
zdravim lidi mam takový menší dotaz v akva (112 litru) se mi asi před měsícem vytřel pár kančíka příčnopruhého s tou narůžovělou formou kančíka příčnopruhého ale k věci po jaké době bych je měl přelovit ? prosím o odpověd
Založil: ma3tas
» více k tématu (počet reakcí 14)
buchanky pro bylozravce?
zdravim, muzu krmit bylozrave druhy buchankami?
Založil: bedny
» více k tématu (počet reakcí 26)
Wolffia-možné krmivo pro býložravé ryby
Před několika dny jsem se setkala s akvaristou,který chová nejen cichlidy,ale má i mořská akvária a mezi řečí se o této rostlině zmínil. Nemáte s ní někdo zkušenost,nebo vyzkoušel s ní někdo krmit Tropheuse? papilio.papilio@seznam.cz
Založil: papilio
» více k tématu (počet reakcí 2)
transport rybicek
ahoj, chci se zeptat jak dlouho tak vydrzi rybky v sacku bez ujmi na zdravi?
Založil: samot
» více k tématu (počet reakcí 4)
Tropheus aq.
Návrat k chovu Duboisů po 20 ti letech. Objem: 240 l Rozměry: 120x50x40 Filtrace: externí JBL 900 Vzduchování: čeření vody z filtru Topení: 1x300 W Osvětlení: 2x36 W (1x Narva Coral Blue, 1x Ostam Day Light) Ryby: 15x T. duboisi Maswa a 6x T. black Bemba Nádrž je v provozu od 15.1.12 (Sera Nitrivec), osádka ryb od 10.2.12 ( výměna cca 50% orig. filtrační hmoty za použitou, obdrženou při nákupu ryb od chovatele).
Založil: zvj
» více k tématu (počet reakcí 24)
Hneda rasa nove akvarium
Dobry den, potreuji poradit co mam udelat proti hnede rase. Pred 3 tydny jsem poprve naplnit sve nove 540 l akvarium. Behem 3 dnu jsem tam mel nalevnika, toho jsem se po dalsich 3 dnech zbavil. Po cca 10 dnech se mi nejvice na pozadi a dne zacala delat hneda rasa. Pozadi je udelano z polystyrenu,balakrylu,epoxydu a pisku pro bazenove filtrace. Tento pisek je i na dne. Svitim 3x 39w - 120 cm trubicemi. 2x Osram skywhite a 1x Osram Biolux. Pisu to proto, ze je vsade napsano, ze je hneda rasa z nedostatku svetla. Svitim 12 hodin. Jsou, ale i mista kde je vedle hnede rasy zelena, takze nedostatnem svetla to asi nebude. V noci kdy je zhasnuto se hneda rasa nerozrusta, za to pres denkdyz se sviti se ji dost dari. Nyni uz je akvarium komplet zabehnute. Parametry vody: PH 8,2 GH 11 NO2 0 NO3 20 Poradite mi prosim co s tim?
Založil: tomb88
Frontosy a Multifaciáti?
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jestli by spolu mohli být Frontosy a Neolamprologus multifasciatus? V některých akváriích jsem tuhle kombinaci videla, tak me to zajima. Dekuji za odpoved.
Založil: MK
» více k tématu (počet reakcí 3)
KolikTropheusů do 370L ???
Zdravim, chtěl bych vás poprosit a zároven se zeptat kolik Tropheusů do 370L a jestli jenom jeden druh nebo třeba 3?? Díky moc
Založil: NY 17
» více k tématu (počet reakcí 9)
Správné krmení mladých tlamovců
Čím mám krmit mladé tlamovce aby rostli jako z vody. Krmím je Tropical Malawi vločkovým krmivem a myslím si, že růst je poněkud pomalý. Za rady děkuji.
Založil: R+K
» více k tématu (počet reakcí 243)
Filtr do akvária
Ahojky, mám v plánu si koupit pro akvárium nový filtr. Momentálně mám vnitřní a chtěl bych vnější. Koukal jsem po internetu a narazil jsem na AQUA NOVA vnější filtr NCF-1200 ( http://www.akvarko.eu/zbozi/1160/aqua-nova-vnejsi-filtr-ncf-1200/ ) Máte nekdo s tímhle zkušenosti??? Nebo mi doporučíte nějaký jiný za podobné peníze. Akvarko mám 250l. Díky moc
Založil: sikes
» více k tématu (počet reakcí 5)
jak uklidnit manželku
bydlime v bytovce ze 70tých let a chtěl bych si koupit 500l akvarium 160-60-60 a manželka furt plaší že se propadneme k sousedum.potřeboval bych aby někdo kdo bydlí taky ve zděné bytovce ma doma něco podobného napsal že to bude v pohodě abych ji mohl uklidnit.já osobně si myslím že u nosnej zdi se nemuže nic stát.potřebuji argumenty jinak mně to nedovolí.
Založil: otak
rybky se hodně otírají o dno
ahoj rybky se mně hodně otírají o dno někteří víc někteří mín nekteří vůbec no2 nula no3 před výmněnou 40mg no3/l tak tím to asi nebude bude to asi nejaký parazit ale nemají nikde nic viditelného chci třeba se pletu proto prosím o radu mam použít nejaké lečivo nebo nejdřív se pokusit na to jít jinak bez léčiv a pak se uvidí doporučíte mně něco děkuji
Založil: marek22
» více k tématu (počet reakcí 16)
Malé akvárium
Dobrý den, moc ráda bych chovala tlamovce, sním o tom už dost dlouho. Jenže je tu problém s akváriem. Mám jen 112L. Četla jsem dost článků a ano, vím, toto akvárko je pro tlamovce příliš malé (jak už sám nadpis napovídá), ale já bych je stejně hrozně moc chtěla. Bohužel ještě nejsem výdělečně činná, a tak si větší akvárium nemůžu po finanční stránce dovolit. Chtěla bych se tedy zeptat: Opravdu se nedají tlamovci chovat i v takovém akva? Aspoň třeba 4 ? A nepotřebuju odpovědi typu: pořid si tam neonky. :(
Založil: Makrela
» více k tématu (počet reakcí 30)
koukně te se
http://crass.on.ru/flash/bbird.html>
Založil: karpek
» více k tématu (počet reakcí 1)
osadka noveho akva
zdravim, mam 240ku a vnem 1+5 pulpicanu a chci se zeptat jestli knim mohu dat elongatus mpanga a kolik rybek je tak idealni na 240l. teprve zakladam
Založil: lucky bastard
Osvětlení akvaria
Dobry den poridil jsem si akvarium 150x50x60 (450L) a do AL krytu jsem si nechal dat zarivky T5 2x54W a chci se zeptat kolik hodin denne svitit aby se mi nedelala zelena rasa? Diky za vsechny rady,David.
Založil: David Petřík
» více k tématu (počet reakcí 6)
Malawi 1000L
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s Demasoni, Labidochromis Yellow a Nimbochromis polystigma. v Jednom Akva?
Založil: jožka
Black out - jsme na něj připraveni?
V poslední době jsem zaznamenal několik zpráv o tom, že naše republika byla již několikrát vystavena nebezpečí black outu v dodávce el. energie z důvodů přebytku el. proudu z větrných elektráren v severním Německu. Nejvíce je dle odborníků ohrořen Jihozápad Čech a pokud by tento jev nastal, tak hrozí dominový efekt. Celá republika by se ponořila do el. tmy. Co je pro akvaristy velmi nepříznivé, že dochází k poškození distribiční soustavy a výpadek může být na někokolik dní. Nedokáži posoudit, jak je toto nebezpečí reálné, ale pokud by odborníci měli pravdu, tak jsme pěkně v pr... Výpadky el. proudu na několik hodin známe všichni, ale co kdyby tento výpadek nastal na několik dní? Co by to znamenalo pro akvaristu amatéra? (profesionální pěstírny jsou na to již zřejmě připraveny) 1. Jak tento několikadenní výpadek el. proudu nejlépe a zároveň ekonomicky řešit? Nejspíše diesel agregátem. Bateriový záložní zdroj by dle mého vydržel jen několik hodin (samozřejmě záleží na mnoho parametrech) 2. Pokud mě výpadek proudu zastihne nepřipraveného, po kolika hodinách se ve filtru vytvoří nebezpečné množství toxinů, které by bylo po znovuspuštění průtoku přes fitr schopno ohrozit ryby? 3. Jaká min. teplota vody již ohrožuje nejcitlivětší tlamky? 4. Jak rychle ubývá kyslík v průměrně zarybněném akváriu s africkými cichlidami? 5. Jak nejlépe postupovat, pokud bych měl po mnohahodinové odstávce el. proudu biologický filtr zamořený toxiny?
Založil: dubici
» více k tématu (počet reakcí 192)
Těsnost akvária
Tenhle problém jsem nikdy neřešil,proto se ptám.Nechal jsem si slepit nové akvárium.Hned po napuštění jsem zjistil,že teče.(Akvárium bylo samozřejmě nezařízené),tak jsem ho vypustil a nechal předělat.Dneska jsem ho znova naplnil.Ptám se po jaké době se akvárium považuje za těsné.Někde jsem to četl,ale už nevím kde.Dík za komentáře.
Založil: Sony12345
Druh Pseudotropheus
Zdravim, chci se zeptat má někdo zkušenost s chováním tří druhů těchto ryb pohromadě v jednom akva?? Je to vůbec možné?? Popřípadě v kolika počtech?? Konkrétněji se bavíme o Pseudotropheus acei black,Pseudotropheus Demasoni,Pseudotropheus msobo magunga a akvárko 350L Tak se jenom ptám, jestli to neni předem napsaný hororový scénář, vzhledem k povaze těchto ryb???
Založil: Pleky 25
Podivná nemoc
Ahojky, před pár dny sem ne jedné rybce pozoroval opravdu divné chování. Plavala kolmo k zemi, nebyla aktivní. Za pár dní my uhinula. Podle vaší galerie to je Melanochrimis maingano. Prosím o pomoc xD dík
Založil: Minelan
» více k tématu (počet reakcí 13)