Diskusní fórum
Sehnání ulit ;)
Zdravim, nemá někdo nějaké kontakty, místo, odkazy, kde by se daly koupit šnečí ulity??
Založil: Lukáš25
» více k tématu (počet reakcí 19)
Zakládání akva
Dobrý den, Přmýšlím nad založením nového akvária a jedna ze 3 variant jest biotop tanganika ve složení 8ks pestřenec proužkovaný,10ks cichlida žlutoocasá, pár pestřenec zlatožlutého na akva 100x55x60cm dxsxv (360l hrubého). Chápu potřebu šnečách ulit pro pestřence proužkované. Slyšela jsem , že cichlida ale potřebuje nahoře nějakou "dekoraci" na rozdělení teritorií, myselal jsem ale, že pouze volný prostor nad kameny jak do výšky a do šířky propleten maximálně listy valilisnerie bude vyhovovat. Dále mne napadlo, že se jedná spíš o pískově pobřežní druhy nemusím dávat tolik kamenů. bude stačit například jeden vyšší útvar 30cm na 15 z limestonu, kterému rozšířím otvory na velikost ryby pro případný úkryt cichlid a menší jeskyně 15*20 pro pár pestřence zlatožlutého, nebo musím vytvořit jiný setup? Také nemám zkušenost s venkovními filtry, u tanganiky se hodně upozorňuje na čistotu vody. Co to pro mne znamená? vyšší výkon filtru, lepší filtr? větší objem filtrovací hmoty, + něco navíc v akváriu na mechanickou filtraci? nevím co si mám představit. Myslela jsem že koupím filtr Eheim 2213 plus a bude vystaráno, ale nechci něco podcenit. Jak řešíte např odstávání vody u takto velikých akvárií? můj kýbl na vodu má cca 5 litrů a doplnit 30% mi bdue trvat i s odstátím asi měsíc. Omlouvám se ale neumím si představit některé základy, mám doma pouze malou 20tku a v práci 50tku, veliká akvária jsou pro mne novinkou a nechci nic podcenit nebo být překvapená. Děkuji za rady
Založil: Tereza
» více k tématu (počet reakcí 6)
jaky pisek do akvaria
Chtel bych poprosit o radu jaky mam dat pisek do akvaria 450l pro tlamovce? Chtel bych tam uplne bilej pisek ale navim presne jakej? Prosim o rady a odkazy na pisky ktere mate vyzkouseny a doporucili by jste mi je? Diky moc David
Založil: David Petřík
» více k tématu (počet reakcí 26)
tropeus bemba orange agresivita
ahoj mám v akvariu dvacet těchto ryb a zdá se mně že dominantní samec je hrozný tyran nedělá nic jiného než že nahání ostatní a dává jim fakt sodu mám ho odlovit nebo to némá cenu protože by nastoupil další. ostatní se mezi sebou neperou dekuji
Založil: marek22
» více k tématu (počet reakcí 41)
Krmení ryb x krycí skla
Mám dotaz, třeba mi někdo tady poradí něco lepšího z vlastní zkušenosti. Mám na akva klasicky krycí skla se zkoseným rohem (zaříznutý roh), na jedné straně kvůli přívodu kabelu k topítku a trubicím k externímu filtru a na protilehlé straně právě z důvodu krmení, ale stejně jsou ty hrany často opatlané a kolem hrany ze spoda jsou nalepené vločky. Máte někdo nějaký zlepšovák,jak tomu předejít?
Založil: Chytrolín
» více k tématu (počet reakcí 39)
pseudotropheus williamsi
Dobrý den,můžete mi říct,něco o tomhle druhu?Na netu o nich moc není,krom toho,že dorůstají cca 15cm,jsou to všežravci,mírně agresivní,myslíte,že by se dali chovat ve 300 litrech ještě s nějakým jiným druhem?
Založil: Alan
» více k tématu (počet reakcí 2)
Nejaká dobrá a levná firma na lepení akva?
Zdravím nejakou firmu z okolí brna nebo hradce a pardubic na lepení akva? Sklorex znam.
Založil: jaroslav sidak
» více k tématu (počet reakcí 39)
sera siporax mini, 15 mm, 25 mmm?
Mám velký externí skleněný biologický filtr a uvažuji a zakoupení filtračního média siporax. Na trhu jsou tři druhy, které se liší velikostí a tvarem: - siporax mini - siporax 15 mm - siporax pond 25 mm Výrobce mezi sebou tyto výrobky neporovnává - zajímá mě plocha pro bakterie na jeden litr siporaxu. Kdyby všechny tři druhy stály stejně (cena za 1 litr), tak který ze siporaxů má největší plochu pro bakterie? Jinými slovy, ktrý ze siporaxů je nejúčinější?
Založil: dubici
» více k tématu (počet reakcí 3)
Metriaclima lombardoi
prosim, v jake velikosti začne lomardak zloutnout a kdy uz by mel byt zluty?Mam tohoto viz foto,ma uz 7-8cm.Na te fotce vypada zlutejsi nez doopravdy je.děkuji
Založil: spasitel
» více k tématu (počet reakcí 7)
agresivní murago
moori murago(je jedinej)z tanganyiky se začal chovat dost agresivně a nejvíc proti tropheus illangi.už ho hodně orval a snaží se ho vyštvat i z ukrytu kam se schoval.co s tím?
Založil: saurina
» více k tématu (počet reakcí 13)
osvetlovací kryt
Zdravím nemáte nekdo zkušenost z výrobou horního krytu se svetelnou rampou? Nebo nejakou levnejší variantu než má treba sklorex? Jen tak pro zajímavost sklorex prodává kryt 150/50/50 za 4300kč.................
» více k tématu (počet reakcí 11)
Bílý povlak na oku tlamovce
Dobrý den chtěl bych poprosit o radu, na oku mého jednoho tlamovce ( ASTATOTILAPIA LATIFASCIATA ) se udělal takový bílý povlak. Rád bych to vyfotil ale bohužel foťák mi odešel a mobilem neni vidět nic. Neví někdo co by na to mohlo zabrat?
Založil: David 111
» více k tématu (počet reakcí 8)
Bya by nějaká rada?
Zdravím všechny. Mám Aulonocara Lemon Super Yellow,pravidelně se třou a vždy vše v pořádku. Ale teď poprvé mám problém se samicí,která nedokáže ze sebe dostat jikry. Prosím poraďte co s tím a čím se to mohlo stát. Abych se toho popřípadě příště vyvaroval(jestli to ovšem jde ovlivnit)a abych o samici nepřišel. Omlouvám se za horší kvalitu fotek. Díky za rady.
Založil: JCHP
» více k tématu (počet reakcí 9)
filtrace 840l
Dobrý den všem.Myslíte si,že lze filtrovat tanganickým cichlidám v akváriu o rozměrech 200x70x60 pouze čerpacími hlavicemi,samozřejmě s patřičným výkonem a velikostí molitanu. Děkuji
Založil: Dan
» více k tématu (počet reakcí 32)
Úhyn ryb - bílá vrstva po těle a očích
Ahoj, předem prosím, abyste mě tu nepranýřovali, když se zajisté ptám na dotaz, který tu už kdesi v propadlišti dějin někde je. Jde o čas,takže nemůžu trávit celý den probírám diskuze.Takže k věci: Prosím o radu,včera uhynul Nimbochromis livingstonii krom dvou menších "odšupinatělých" plošek jsem si něm ničeho jiného nevšimla-byl to dominanntí samec.Dnes má Pseudotropheus elongatus mpanga na sobě jakoby lehce bílou vrstvu,jedno oko skoro celé bílé, je vybledlý, zatím ale žere...Nevím, co s tím. Předem děkuju za všechny konstruktivní odpovědi.
Založil: jezulynka
Kde koupi akvarijní komplet
Zdravím nevíte o nekom kdo prodavá akvarijní komplet nebo jen akva za rozumnou cenu. Rozmery min. 150/50/50.
» více k tématu (počet reakcí 55)
Gibberosy Blue Zaire Moba p. Otradovce
Přikládám slíbenou fotodokumentaci, video bude za chvíli, nahrávám:)
Založil: paulinn
» více k tématu (počet reakcí 73)
Některé šedé yelowky.
Mám 8 dospělých Labidochromis Yelow, které se mi vylíhly ve společném akvár. asi před rokem a něco. Dvě ryby z nich jeden samec a samice se často barví hodně do šeda. Všechny se vesele množí, ale ti prckové jsou také někteří krásně žlutí a jiní tak šedí, že jsem si myslela, že jsou to malý pundamilie, které tam s nimi plavou. Je to normální, nebo jak si to vysvětlit. Posílám fotky těch malých.
Založil: dagmar
» více k tématu (počet reakcí 21)
identifikace
prosim jeste o jednu identifikaci,předem děkuji... .velikost 7cm
» více k tématu (počet reakcí 4)
identifikace
Pomoc s identifikací má 9cm,koupil jsem je od chovatele s tim ze je to lombardoi ale ma vic pruhu zda se mi.
» více k tématu (počet reakcí 9)
bude vadit kousek měděného drátu v akvárku
Potřeboval jsem cosi uchytit v akváriu na přícucku a nešlo to přidělat pomocí vlasce a ani žádná přícucka neměla takové zakončení, abych danou věc mohl v akváriu uchytit. Zkusil jsem tedy onen předmět přidělat za pomocí asi tak 6 cm dlouhého měděného drátu. Chtěl bych zeptat zkušených. Mohlo by to časem rybám vadit? Mohou se z drátu uvolňovat nějaké sloučeniny mědi?
Založil: Jirka Kovář
Sháním nové akva
Ahoj, nemáte někdo tip na prodejce akva v okolí Prahy a pak na západ směr Plzeň? Díky předem za info
Založil: rhymess
» více k tématu (počet reakcí 5)
Jak nasadit malé ryby k velkým
Mám zajeté akva s frontosami jinými většími druhy cichlid. Nyní bych chtěl přidat jiný nový druh, ale starší ryby malou smečku požerou. C s tím? Díky
Založil: multifibre
» více k tématu (počet reakcí 1)
Dravci a všežravci
Ahoj, jak se snáší dravé cichlidy s všežravci? Rád bych něco s cca 500L vody a dal tam určitě Cyrtocara moori, Labidochromis hongi "super red top", Otopharynx lithobates "Zimbabwe rock", Aulonocara red dragon. Máte ještě nějaký typ na krásné rybky? Rád bych tam měl i nějaké dravé, ale zatím tomu moc nerozumím. Díky za radu. Chtěl bych tak 5-6 druhů
Založil: Losky
» více k tématu (počet reakcí 26)
tvrdost vody
muže mně někdo poradit ohledně tvrdosti vody jsem se dočetl že jsou tři ruzný druhy tvrdosti dh,kh a gh to musim měřit všechny tři popřipadě jaký maj bejt hodnoty.
Založil: otak
» více k tématu (počet reakcí 8)