Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 ............... 288

Kdyz rybarite, deji se obcas divne veci ...

Chytate si v klidu ryby na kajaku kus od brehu v morske zatoce a mate na sebe pustenou kameru pripevnenou na "pridi", aby zachytila vas slavny moment s pripadnou obri rybou. A najednou ... misto ryby, vytahnete k smrti vydesenyho a poranenyho pejsana sice s obojkem, ale bez znamky. Na veterine se mu dostane potrebne pece a podle implantovaneho chipu zjisti jmeno psa a telefon jeho majitele a vam oznami, ze ho majiteli predaji. Po teto, pro vas vzrusujici prihode rybare amatera, dojedete domu a vlozite svoje prave natoceny video z rybolovu na YouTube. A za dva dny zjistite, ze vy i pes jste hrdinove a vi o vas celej svet ... Tato "bittersweet" story, jak ji nazvali v USA news, se odehrala v sobotu odpoledne na Floride v Gulf of Mexico. Pes byl na obvykle behaci prochazce se svou pani, bezeli po chodniku a naboural do nich opilej 22 letej ridic (nastavajici otec), kterej prave ujel z jedne nehody, kde se srazil s autem a v rychlosti 145 km/hod o par centimetru minul psa, ale zabil jeho pani. Pes se strasne vydesil a utikal od nehody k pobrezi vzdalenem asi 1.5 km, kde skocil z kamenu do oceanu a plaval pryc od brehu. Po skoro kilometru plavani ve slane vode ho zachranil rybar na kajaku. Pejskova rodina dostala skoro soucasne dve zpravy - jednu smutnou, kdyz prijela policie s oznamenim co se stalo manzelce a mamince 3 deti a vzapeti dalsi, ve smutku potesujici zpravu z veteriny, aby si prisli vyzvednout jejiho mazilka. Ja mam toho uz 3 dny plnou hlavu, zvlast co ten pes, chudak, musel prozit. Chtela jsem se vama podelit, i kdyz to s rybama nesouvisi, ale vim, ze dost z nas tady ma krome ryb i bafaka a nebo rybari. Odkaz na video a na stranku ze zprav: http://www.youtube.com/watch?v=qX6UhgboDgc&list=FL57lfQeovgNcN5jr4nfBbZA&index=1&feature=plpp_video http://www.abcactionnews.com/dpp/news/region_sarasota_manatee/53-year-old-jogger-killed-in-sarasota-dui-crash-according-to-fhp http://www.youtube.com/watch?v=QvHHUDbJ5uU

Založil: A+I » více k tématu (počet reakcí 13)

Soukromé webové stránky hobby chovatelů afrických ryb

Kdo má, ať vloží. Jistě se každý rád podívá. Jsou tu sice různě povkládané, ale takto to bude přehlednější.

Založil: JS » více k tématu (počet reakcí 25)

kiwi - krmení

Odborníci, máte někdo zkušenosti s občasným předhozením kousku kiwi (ovoce, ne pták) mbunám?? Zkusil jsem, nadšeně se něj vrhli (Ps. Acei Ngara, Lab. Y.)ale nevím jestli nemůže být nějaká komplikace při dlouhodobějším občasném podání....omlouvám se za možná idiotský dotaz:) ale nenašel jsem ve fóru

Založil: St. » více k tématu (počet reakcí 22)

jaci tlamovci?

chovam ryby uz delsi dobu a ted bych rad zacal s tlamovci. nastudovano mam dost aqua o vel. d.100x š.40x v.50 nachystano. prosim poradte jake druhy tlamovcu by byly pro zacatecnika jako ja vhodne? dekuji.

Založil: elvis1992 » více k tématu (počet reakcí 15)

Akvarium 175 lt - šnekáči

Ahoj všem,naskytla se mi výhodná koupě akvária 175 litrů o rozměrech dna 100x50cm a výškou 35cm,proto jsem se chtěl zeptat zdejších Tanganikářů,co do něj.Chtěl jsem tam Julidochromis regani Kipili a Lamprologus meleagris,jen nevím jaké počty si můžu dovolit a zda k nim ještě něco přidat.Akvárium je zatím ve sklepě, tak mám čas na rozmyšlenou.Budu rád za každý návrh.

Založil: Duffman » více k tématu (počet reakcí 20)

Chov torps ikol

Dubrý večer lidičky, Chtěl bych se vás zeptat na názor. Mám doma mbum a tim se daří :). Ale chtěl bych si pořídim akva 150X50X50 A do toho trops. Hodně se mi libi ikoli jenomže jsem se dočetl že se moc nechtějí rozmnožovat a jsou dost agresivní a náchylný na chov, je to pravda? A nebo popřípadě mam začít s jinym druhem třeba Bemba. samozřejmě bych chtěl časem třeba ilangi ale to je bohužel hudba budoucnosti. Předem děkuji za názori :)

Založil: ?sam » více k tématu (počet reakcí 25)

Kořen v akvariu

Zdravim, prosimvas koupil jsem si hnědý kořen "samorost" v zoohoch a mám ho v akvariu pro zebry, pořádně jsem ho propláchl a dal do akvária a po dvou dnech voda byla sice čistá (jako vždy), ale byla hnědá v odstínu, vyměnil jsem vodu ale po 5 dnech je to zase hnědé máte s tím někdo zkušenosti? Může to dělat ta slaná voda?.

Založil: Jan Porhasnl » více k tématu (počet reakcí 23)

rostliny a tlamovci

č.202 tlamovci a rostliny vloženo: 08.01.2012 10:17 Poraťe mi prosím někdo, jakým způsobem zajistit,aby v akvariu s talmovci rostli nějaké rostliny. Koupím vždy nějaké anubiasy , ale během cca 3 týddnů plavou po hladině jen listy s celým stonkem, jako by byly ukousané rovnou u oddenku. Naní to třeba tím , že mám v akvariu moc ryb cca 20ks/200l? Nebo mám zkusit jiné rostliny ? Nevím si rady. děkuji předem za radu Knos Knos Svatopluk, knos@unet.cz

Založil: Knos Svatopluk » více k tématu (počet reakcí 31)

Co je to za nemoc?

Ahoj potřeboval bych pomoc. Asi u dvou ryb P. Zebra jsem si všimnul tenkých bílých výkalů. Aplikoval jsem entizol přesně podle návodu. Ryby se uzdravily ale teď se jiné ryby začali hodně otírat o předměty, poškubávají hlavou a ploutvemi, mají stažene ploutve které se rozpadají a mají na konci ploutví šedý lem.Občas leží klidně na dně. Větší ryby odhánějí ty nemocné. Nejvíce jsou nemocné Demasoni asi 4 ryby a potom 2 Zebry. Akva má 325L asi 29 ryb. Zvýšil jsem teplotu na 30 stupňů.Dnes jsem měřil vodu a Ph=7,6 No2=0 No3=10. Všechny ryby zatím žerou. Krmím JBL novomalawi, novorift, hikari cichlid, občas salát a cyclop. v akváriu ještě plavou auratusi a pulpicany. Nevíte někdo čím by to mohlo být?

Založil: Štenci » více k tématu (počet reakcí 12)

Povlak na oku?

Dobrý den, chtěla bych se na něco zeptat.. hned říkám, že nejsem nějaký skušený chovatel a tak vůbec nevím co mám dělat. Na jedné samičce tlamovce se mi udělal první takový povlak na oku.. no zdá se mi jak kdyby už na to oko snad ani neviděla, ta zornička je menší a je bledší než to druhé oko. Ostatní tlamovci asi zjistili, že je to slabší jedinec a trošku jí ožrali ocasní ploutev..no spíš trošku víc takže už se jí tak dobře neplave. Dala jsem jí do karantény a zdá se mi že mi aji trošku zbledla a moc nechce žrát spíš jen tak trošku plave a někdy se drží u dna nebo uplně nahoře a nechává se jen tak unášet takže mi připadá, že každou chvíli zdechne. Dneska se mi zdá trošku lepší, že více plave, ale zato je ještě bledší a vůbec nežrala. Do akvárka jsem jí přidala nějaké ty chemikálie co podporují regeneraci pokožky atd. no ale nezdá se mi, že se to nějak lepší. Chtěla bych se zeptat, jestli ji mám ušetřit trápení a radši ji zabít, nebo skusit jestli se z toho nějak vyhrabe.. spíš se bojím toho, že když jí pak zase pustím mezi ostatní a ona má tu ožranou ocasní ploutev, jestli se do ní zase nepustí... může dorůst ta ploutev nebo ne? Vím, že to tu píšu tak nějak zmateně, ale fakt vůbec nevím co mám dělat. Jinak to, že jí ožrali ostatní tak to se divím, protože mají plno ukrytů.. někdy nevidím ani jedu rybu jak si zalezou mezi kamení a krmení dostávají minimálně 1 krát děně, ale spíš víckrát.. jsou strašně nenažraní (dávám jim granule, dafnie, patentky a občas vločky). Budu ráda za jakoukoliv radu

Založil: Alena » více k tématu (počet reakcí 22)

Koupím aulonocara red dragon jen samci

Zdravím nemate nekdo na prodej tyto krasne ryby. Jsem z okresu svitavy Pardubicky kraj.

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 14)

Protomelas Boadzulu

Zdravím všechny,neshání někdo Boadzulky samce? Tak Před 15měsíci jsem koupil 6+2 skupinku boadzulek ve velikosti cca8cm. Tenkrát byli zbarvení 2 samci,zbytek vypadal na samice. Při mé smůle se ukázalo,že ty samice byli potlačení samci a teď mám 8 samců.Postupně se všicni vybarvily. Jsou z kvalitního zdroje,ale nechce se mi jezdit je reklamovat,je to daleko a pěstitel za to nemůže. Jsou to přece ryby. Nyní jsou nádherní,cca16-17cm,hlavy krásně modré,těla červené. Kdyby měl někdo zájem nafotím originál. Jsou výstavní.

Založil: JCHP » více k tématu (počet reakcí 6)

Nosící samice fryeri

Dobry den jak dlouho nosí samice než pustí mlade z tlamky pozoruji již třetí tyden a pořad nic teplota vody 26 stupnu.

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 11)

Samci x samice poměr

Chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s opačným poměrem samců a samic. Mám 8 ks Borleyi 6 samců a 2 samice a 8 ks Polystigma 5 samců a 3 samice. Po roce a půl problémy neregistruji. Díky

Založil: Kankunen » více k tématu (počet reakcí 5)

zářivka T5 21w

Ahoj, potřeboval bych radu. Koupil jsem zářivkové těleso se zářivkou. Jelikož svítí úplně hrozně (hodně do zelena), chtěl jsem koupit nějakou jinou, např sylvania aquastar. Tady jsem ale trochu narazil a nevím si rady. Na krabici bylo označení G5, což jsem později zjistil, že by mělo být označení patice pro zářivky typu T5. Původní zářivka, která tam teď je, je dlouhá 84,5cm, šíroká asi 1,6cm a má watáž 21W. Když jsem ale hledal náhradu od sylvánia, tak jsem zjistil, že 21W vůbec nevyrábí a dělají pouze 24W. Ta by ale zase podle více zdrojů měla měřit jen asi 54,5cm. 84cm měří až zářivka T5 30W. Jsem z toho zmaten a netuším co mám vlastně koupit. Zatím mám všude jen T8 a tam je to celkem jasné. Díky všem za rady

Založil: mcgogo - nepřihlášen » více k tématu (počet reakcí 10)

Vhodné krmení pro pundamilie

Můžete mi poradit kdo chová pundamilie nyererei, jakým krmivem je nejvhodněji krmit. Nejraději mají namočené granulky od sery,( sera granured ) ale myslím, že je tam hodně proteinu, což vůbec nevím, jestli je vhodné. Dáván také vločky Tetra cichlid a mám společně snimi v nádrži ještě labidochromis yellow.

Založil: dagmar » více k tématu (počet reakcí 6)

jake tlamovce do tohoto akva

Zdravim vas kamarad mi podaroval akvarium o velikosti delka 200 vyska 60 ale hloubka jen 25 cm chci se zeptat jake tlamovce do tohoto akvaria a popripade kolik dekuju Jindra A.

Založil: jindra A. » více k tématu (počet reakcí 10)

Prosím o radu,jsem začátečník-nemoc??

Dobrý den,nedávno jsem zachránila 6 rybiček před majtelem,co je chtěl spláchnout. Mám je teď doma v akváriu. Ze začátku jsem nevěděla ani¨,co je to za druh. Na internetu jsem tak nějak odtušila,že je to "tlamovec" - Aulonocara sp. Rubin Red...Fotku sem dám. Teď se mi jedná o to,že mi poradili ať při čišťění akvária vrátím zpět třičtvrě staré vody a čtvrt nové ostáté. Udělala jsem tak a na rybičkách se mi udělala taková jako kdyby "krupička". Nevím co to je a moc moc prosím o radu!!!!! :(

Založil: Nicole » více k tématu (počet reakcí 19)

Problém v akva

Zdravím, chtěl jsem se zeptat na pár věcí, jsem začátečník s tímto druhem ryb, mám v akváriu dva druhy tlamovců. Jeden je tlamovec pestrý a druhý yelow, pestrý je o dost větší než yelow a zajímá mě jestli by na ně mohl zaútočit tak že by je dokázl zabít. Je pomalu 2x tak velký. Dneska ráno jsem přišel domu a v akvárku plavala jedna rybka mrtvá a druhá napůl, má na těle červené skvrny jakoby se poranila ale má na sobě taky takové bílé tečky jako by měla krupičku. Teď jsem měl pár dní šichtu tak jsem dění moc nesledoval, mám je tam asi měsíc a něco.

Založil: rotos » více k tématu (počet reakcí 18)

dimidiochromis strigatus - nemoc?

Mate s tim nekdo zkusenosti,zamerne jsem pouzil fotku z webu,kdyz vygooglim strigatus.Prestoze neni muj,ma na ni stejny vykal,jako ten muj.Uz to resim snad 2 mesice,ryba zere,v ramci druhu je dominantni a temer vsechny ryby po akva prohani,nijak se nestrani.Pouze mi prijde,ze oproti 2 zbylim samcum tak neroste,ale stale si haji svoje dominantni postaveni.Problem je,ze temer vzdy,kdyz na ni kouknu,tak z ni toto visi.Obecne vsichni mi dimidiochromisove maji delsi vykaly.Urcite travi jinak,nez zbyla osadka(aristochromis,copadichromis,protomelas,cyrtocara,scyanochromis,aulonocara).Ty vykaly jsou nekdy hnede,nekdy do ruda,jindy zase skoro bile.Taky obcas je prerusovane pruhledny,skoro hlenovity,druhy den je zase treba v poradku a to me mate.krmim rano vlocky(san flora,nekdy novotanganika od JBL nebo tropicalu),navecer trochu vlocky a pak mrazene,nekdy vlocky a obcas granule od Hikary cichlid gold.Parametry vody brnenska tvrda,PH okolo 8,NO3 do 50 pred vymenou,menim skoro polovinu za 10 dni,mam 620 l a filtr FX 5,tam problem urcite nebude.Taky me vadi,ze pri udrzbe vsechny ryby zmizi do kamenu,pouze aulonocary jsou zvedave a plavou k ruce.Kdyz jsem choval driv jen cyrtocary a firefishe,mohl jsem je skoro hladit.Ted jsou ryby vice lekave,ale normalne plavou po cele nadrzi.Proste nevim,jestli prelecit ano nebo NE.Pripadne co s tim?Jde o toho krasnyho strigatuse z vlakna o dravcich a bylo by ho skoda.Zase nevim, jestli zbytecne zatezovat lecbou ostatni ryby.

Založil: Miky1979 » více k tématu (počet reakcí 72)

Kde koupit levně kameny

Dobrý den, vím, že už se to tu řešilo, ale přispěvky jsou už dost staré. Sháním kameny do Malawi(vápenec nebo lávu). Nemáte někdo ověřený obchod, kde by se to dalo objednat a byly ochotni to poslat poštou nebo kurýrem. Akvaristické obchody jsem už zavrhnul. Ceny jsou strašlivé. Díky moc za jakoukoliv radu.

Založil: tomb88 » více k tématu (počet reakcí 10)

Prosím o radu

Dobrý den, prosím o radu. Uz asi týden sháním kontakt na pěstírnu ryb na Plzni severu. Bohužel mi vymřela cela populace cca 80 tlamovcu po 8 letech selháním techniky v době dovolene. Před cca 8 lety jsem všechny nabral na Plzni severu u nějakého pana, co i příležitostně lepí akvária. Nemám na nej nikde kontakt. Tušíte někdo koho mám na mysl? měl velkou pěstírnu v rodinném dome...nejen tlamovcu. Díky moc, RZ

Založil: RZ » více k tématu (počet reakcí 5)

pseudotropheus elongatus

Zdravím mam akva 250 l v nem 13 fryeri 8 yelov a 8 aulonocara red dragon mám možnost dostat 3 dospele samce pseudotropheus elongatus je to vhodne nebo se nesnesou s ostatníma poradte samozdrejme bych casem dokoupil i samice tohoto druhu

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 7)

akvarium 600 l

Potrebuji poradit kolik tlamovcumuzu dat do 600L akvaria a jaky filtr muzu pouzit.Dekuji

Založil: Dr.Fantoci » více k tématu (počet reakcí 9)

Viděl to již někdo?

Před vánocemi jsem koupil stojan s dvěma nádržemi.V jedné byly zebry R/R a toto monstrum.

Založil: Ostravák » více k tématu (počet reakcí 25)