Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 ............... 288

trnovec bělopruhý

Dobrý večer. Mám dotaz.máme akvarium 260 l v něm tlamovce od asi 4 cm a pár kančíků citronových , dostali jsme trnovce bělopruhého,můžeme ho tam dát taky? je velký 18 cm .Děkuji za odpovědi.

Založil: Raduš » více k tématu (počet reakcí 1)

akvarium 600 l

Dobrý večer,poradte prosím jaký filtr je vhodný do tohoto akvaria?

Založil: Dr.Fantoci » více k tématu (počet reakcí 8)

Množení tlamovců (Zebry)

Dobrý den jsem začínající chovatel tlamovců mám zebry žluté a modré pozoruji již pár dní že jedna z ryb bere kamínky do huby a přenáší je pryč dělá si takouvý úkryt, a odhání od sebe všechny jedince. Je to možný příznak že bude mít mladé? nebo co je to? Předem děkuji za odpověď

Založil: Jan Porhansl » více k tématu (počet reakcí 6)

tlamovec čelnatý

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda by mohl být tlamovec čelnatý v akváriu o objemu 300 litrů a sjakými druhy by tam měl být? Díky z

Založil: Thomas » více k tématu (počet reakcí 170)

Nimbochromis venustus

čus chtěl jse se zeptat kdy dospívají venustusy už je mám asi půl roku a pořád se nepářej ani mezi sebou nebojují ! díky

Založil: Jiří Skrbek » více k tématu (počet reakcí 93)

Akvárium 250 l z tlamovci.

Zdravím napadlo me že vám pošlu moje akvárium z tlamovci mužete hodnotit atd. A byl bych moc rád když pošlete i vaše akvária jen tak pro zábavu.

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 10)

Vtipy o rybách

Silvestrovské vtipy - nemusí být jen o rybách, ale raději jo :-)

Založil: JS » více k tématu (počet reakcí 28)

Kolik vincentky do 250l akva.

Zdravím asi se to tu už řešilo ale nenašel jsem to,tak se znovu. Dáváte do akvária z tlamovci vincentku a kolik do 250l dekuji za odpovedi.

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 97)

kolika litrové akvárium?

ahoj.Chci se zeptat,jak musí být velké akvárium tak na8-10 tlamovců??Strašně bych chtěla mít akva s nima doma,ale bydlím v paneláku a taky zas tolik místa není.Všem moc děkuji za odpověd

Založil: Ina » více k tématu (počet reakcí 34)

Jak se budou snášet dva samci Pseudotropheus zebra

Ahoj lidi, mám 250 L akvárko. V něm skupinku Pseudotropheus zebra - 1 samec, 4 samice. Bohužel samec je barevně nevýrazný - popelavá barva. Mám teď možnost dokoupit jasně modrého samce, ale obávám se, co by to udělalo, kdyby v akváriu byli samci dva. V akvárku jsou i další malawky - Metriaclima lombardoi (4 kousky) a Melanochromis auratus (4 kousky), ale P. zebry jsou nejagresivnější a to ještě nejsou dospělé a nemnoží se mi. Díky za radu jestli mohu samce pridat, výměna je nesmysl - asi bych toho samce ani nechytil a navíc by ho nikdo nechtěl a spláchnout toho ho do záchoda se mi také nechce.

Založil: Jirka Kovář » více k tématu (počet reakcí 15)

Entizol a vliv na jikry?

Lidičky mam dotaz? a Prosím o radu nasadil jsem preventivně entizol jedna ryba ma trocu nafoukle oko(Lab Hongi) a ty výkali začínají být prusvitny. Mám v nadrži tři nosící samice jsou to ještě mladatka, poprví nosí. Jenom se chci zeptat jestli to pro ně bude mít nějakej vliv. Na jikry nebo ne?

Založil: Zdenda » více k tématu (počet reakcí 49)

název rybky???

Zdravím všechny akvaristy,prosím o radu,jak se jmenuje tato rybka.Má momentálně asi 5cm.Děkuji mnohokrát.

Založil: jiraper » více k tématu (počet reakcí 31)

Alabastrová sádra - zvýšení tvrdosti vody

Řeším menší problém s tvrdostí vody. Nově jsme navrtali studnu a voda je totálně měkká. Při změření testem KH ukáže necelý 1 stupeň. Někde jsem se dočetl, že se dá tvrdost upravovat pomocí alabastrové sádry, ovšem musel bych ji tam nasypat kilo a při každé výměně 0,4kg. Máte s tím někdo zkušenosti? Nebo zkuste poradit čím efektivně zvýšit tvrdost vody. Díky za odpověď. --Nestačil by třeba vápencový kamen??--

Založil: Whitelion » více k tématu (počet reakcí 17)

divni tlamovci

mam problem tlamovci se mi sem tak plesknou o pisek a kameny cim to je ??? diky

Založil: gooster » více k tématu (počet reakcí 5)

rada nováčkovi

Ahoj, čau, nazdar, jsem začátečník, obdržel jsem 500 litrové akvarium, nečekal jsem, že mě akvaristika tak zaujme a pohltí, akvarium mám asi půl roku, zpočátku jsem tam měl různé ryby, řekl bych, že celkem babylon, když jsem se začal špetku o tento nádherný koníček zajímat, měl jsem ve skle skaláry, závojnatky, tetry atd atd... no holt mazec, prostě mišmaš, teď, teď zavádím do akvárka tlamovce, moc se mi líbí, poradí mi někdo prima odkazy pro začátečníky, odkazy na chov tlamovců a další užitečné informace, které by mi pomohly??? Mám sice nějakou literaturu, ale internet se mi zdá prostě přístupnější, díky odborníci

Založil: Tomíík » více k tématu (počet reakcí 4)

rada pro neználka

Ahoj, čau, nazdar, jsem začátečník, obdržel jsem 500 litrové akvarium, nečekal jsem, že mě akvaristika tak zaujme a pohltí, akvarium mám asi půl roku, zpočátku jsem tam měl různé ryby, řekl bych, že celkem babylon, když jsem se začal špetku o tento nádherný koníček zajímat, měl jsem ve skle skaláry, závojnatky, tetry atd atd... no holt mazec, prostě mišmaš, teď, teď zavádím do akvárka tlamovce, moc se mi líbí, poradí mi někdo prima odkazy pro začátečníky, odkazy na chov tlamovců a další užitečné informace, které by mi pomohly??? Mám sice nějakou literaturu, ale internet se mi zdá prostě přístupnější, díky odborníci

Založil: Tomíík » více k tématu (počet reakcí 1)

hodnoty vody rada

dobrý den jsou tyto hodnoty špatné popřípadě jak je upravit kh4.5 gh20 no3 10, no2 neměřitelné ph 7.2

Založil: marek22 » více k tématu (počet reakcí 18)

Máte někdo zkušenost?

Zdravím,chtěl jsem se přeptat, jestli mohu dát dospělé Neolamprologus leleupi k Cyphotilapia gibberosa s Altolamprologus calvus. Musím řešit místo v akva. Předem děkuji. Pište i na můj @. dalibor.zezula@seznam.cz

Založil: Daliborzez » více k tématu (počet reakcí 5)

Julidochromis v malawi?

Zdravim. Jsem tady novej takze prosim reakce s ohledem na mou neznalost :-) Akva planuju teprv osazovat a radsi se zeptam nez tam dat ryby ktery se pak nesnesou. Akva je 150x50x50 (375litru -> odhaduju 250-270 cistej objem). Neco uz jsem nastudoval a rad bych se zeptal na vas nazor na Julidochromis marlieri (2ks)(tanganika) v akva s Malawi rybama (pseudotropheus crabro(5ks), Pseudotropheus demasoni (12ks)a Aulonocara sp. Fire fish(8ks). Hodi se to vubec k sobe? Je to dohromady 27 ryb. vejde se to tam? Nerad bych to prerybnil. pokud jo, ubral bych 4ks damasoni. Tvrhost vody teplotu jsem pri vyberu zohlednil. Moc dik za radu

Založil: edge » více k tématu (počet reakcí 38)

Zarizovani MALAWI

Ahoj, v lednu budu zařizovat Malawi 540 1 s rozměry 150x60x60, potřeboval bych poradit s výběrem ryb, protože nemám s malawi zkušenosti. Předběžně jsem vybral, co by se mi libilo, ale potřeboval bych poradit zda se k sobě tyto ryby vůbec hodi a zda jich tam nemam moc: Labidochromis caeruleus - 1 samec - 5 samic Copadichromis borleyi - 1 samec - 3 samice Aulonocara sp. Fire fish - 1 samec - 3 samice Melanochromis cyaneorhabdos "Maingano" - 1 samec - 5 samic Pseudotropheus demasoni - 1 samec - 5 samic Aulonocara stuartgranti - 1 samec - 2 samice Aulonocara sp. Rubin Red - 1 samec - 2 samice Pseudotropheus elongatus - 1 samec - 5 samic Diky moc za vase rady

Založil: tomb88 » více k tématu (počet reakcí 2)

Sbohem pane prezidente

Letošní svátky vánoční,jsou spojeny s událostí,která zasáhla snad všechny pamětníky událostí roku 1989.Jsem jeden z nich. Pane Václave Havle:Děkujem a sbohem. http://www.youtube.com/watch?v=RDTZsl2EhoY

Založil: vaku70 » více k tématu (počet reakcí 27)

ilangi a ikoli

Dobrý den lidičky chtěl bych se optat? Jestli nema nikdo zkušenost s touto variantou rybyček spolu? Jestli by se nekřížili a tak? Akva bude 150x50X50 a chtěl bych asi 15ks O každeho druhu.

Založil: kopito » více k tématu (počet reakcí 3)

proč mi chcípají krunýřovci?

Ahoj lidi, zkuste mi poradit, proč mi chcípají krunýřovci? Není to jednorázový úhyn, spíše pozvolný. První chcípli nejmenší, později větší. Ryby se chovají normálně, pouze po určité době mají problém s přisáváním k podkladu (asi tak týden, než chcípnou), též se mi zdá, že jejich výkaly jsou bělavo šedé, což by asi nemělo být. Podle mě ani tak napůjde o nemoc, jako spíš o nějakou nevhodnou podmínku, která způsobí třeba selhání ledvin rybek nebo něco takového. V akváriu je kromě krunýřovců i několik druhů malawek - acei, socolofi, yellow, zebra. Takze krmením to asi nebude, protože ostatní ryby jsou ok. První vymírání krunýřovců začalo někdy po měsíci od vypuštění rybek do zajetého akvária - poslední začíná mít odbobné příznaky, asi tak 4 měsíce po tom, co je v akváriu. Původně jsem si myslel, že to je třeba způsobeno nějakou chemií, která se uvolňuje z 3D pozadí a tím, že vše krunýřovci čistí, že do sebe cosi dostali a otrávili se. Zas na druhou stranu, kdyby to tak bylo, tak by asi i ostatní rybky po 4 měsících už měli problém. Co tedy může být přičinou úhynu jednoho druhu- možná pH, je totiž poměrně vysoké kolem 8, možná tvrdost vody, ale na to nemám chemii, která by mi pomohla určit tvrdost vody. Možná by to mohlo být způsobeno kameny - jsou od moře - Chorvatsko, porézní, možná vápencové. Ale dřív jsem je měl také v akváriu a měl tam krunýřovce a i když jim to asi způsobovalo bělejší výkaly, tak nechcípali. Jinak teplota vody je 25°C, filtr Eheim Biopower s bakteriální čistící složkou a skla akvária se zdá, že pokrývá jakýsi jemný slizový povlak, který velmi špatně jde očistit a je na víc všude - dekorace, rostliny.... Díky za názory

Založil: hloupy honza » více k tématu (počet reakcí 6)

NOVOROČENKA - PF 2012

Všem přeji z rodinou vše nejlepší,hodně pohody a mnoho úspěchů v chovu v roce 2012. Ať Vám to plave tak,jak si přejete. ;o)

Založil: memeo » více k tématu (počet reakcí 37)

Proč se ztratila žlutá barva?

Chtěla bych se zeptat proč samičky (Melanochromis auratus) asi 2 roky staré nemají na sobě vůbec žlutou barvu? Ztrácela se jim s přibívajícím věkem. Potravu mají velmi pestrou. Nevíte co by mohlo být příčinou nebo je to norml?

Založil: kajík » více k tématu (počet reakcí 5)