Diskusní fórum
jake osvětleni
mužete mi prosim poradit neake osvětleni i žarovky pro tady ten typ ryb?schanim komplet osvětleni tedy i žarovky.Prosim o neaky odkaz,aqua mam zatim 200l,na začatek.děkuji všem
Založil: kings111
» více k tématu (počet reakcí 1)
Hrbohlavec africký
Ahoj mohl bych chovat alespoň 1 pár hrbohlavců v akváriu 160L nebo je to pro ně moc malé. Teď je tam jen motýlkovec africký a 3 ancistrusi. Děkuji za odpověd
Založil: Štenci
» více k tématu (počet reakcí 15)
Dravci v akváriu - všeobecný pokec
Tento chlívek je určen dravcům, plkárna, fotky vítány:)
Založil: paulinn
» více k tématu (počet reakcí 318)
kdy dospívají
Ahoj lidi, kdy průměrně začínají malawky dospívat a rozmnožovat se. Vím, že je to široký pojem, tak dám konrkétní příklad třeba zebry. Zajímala by mě buď velikost ryb nebo jejich stáří.
Založil: hloupy honza
» více k tématu (počet reakcí 19)
Kolik soli na 250l akvárium
Zdravím o soli ve vode jsem už přečetl mnoho zajímá me váš názor kolik by jste dali soli do akvária ktere ma 250 litru.
Založil: jaroslav sidak
» více k tématu (počet reakcí 26)
Cyph. Frontosa
Chci si zařídit nové akvárium. Je možné chovat ve 250 litrech cyph. frontosa? Případně s jakými druhy, Díky za odpověď!
Založil: katka.dance
» více k tématu (počet reakcí 4)
Nehybná zadní ploutev u Pseudotropheus lombardoi
Zdravím,dnes jsem našel v AQ prazvláštně se pohybující se rybku Pseudotropheus lombardoi (velikost 6 cm) pouze je u dna, nemůže se dostat odedna.Povšiml jsem si, že pouze nepatrně hýbe zadní částí těla.Odlovil jsem ji a dal do jiného AQ,při odlovení se pohybovala pouze u dna,při bližší kontrole nemá žádné viditelné poranění či poškození.Před odlovením byla v 300 L AQ Podrobnosti o AQ : Filtrace vnitřní i vnější, čištěny před 8 dny,pravidelně je čistím v rozmezí 7-10 dnů, Krmím vločkama a mraženým.Dno slabá vrstva písku zrnitost cca 1,5 - 2 mm Kameny Filipínský Vápenec,Výměna vody cca 30-40 % Rostliny žádné,Osvětlení 1 trubice wattáž nevím :-) Teplota vody 26C Osádka Lombardoi 10x, Yellow 10x, Maingáno 10x, Aurátus 10x ve velikosti 6 - 10 cm pak tam ještě mám 1x Krunýřovce 28 cm a 1x 22cm Nikdy nebyli žádné bytky a ryby se mi bezproblémů rozmnožují a hodnoty vody jsou dle doporučení. Tak lidi,co to je za problém s mou rybyčkou??? :-( p.s. Fotku nemohu dodat,snad to není problém.
Založil: jaladik.
» více k tématu (počet reakcí 2)
Vypuštění jiker tlamy
Ahoj. Mám takový dotaz. Naše samička Pseudotropheus zebra red-red nosila v tlamičce jikry. A jelikož jsme chtěli malé zachránit před sežráním tak jsme ji vylovili a dali do menšího akvárka (stejné podmínky). Jenže po několika hodinách tyto jikry začala vypouštět ven a víc se o ně nestarala. Vrátili jsme ji zpátky do akvárka, ale nevíme co s těmito jikrami - myslíte, že se z nich narodí tlamovci či už je to pasé?? Asi je vypustila díky stresu z přenosu že?? Děkuji za radu. Iva
Založil: Ivana
» více k tématu (počet reakcí 20)
Krmení pro malé tropíky
Mám mladé rybky od duboisů. Mám jich asi cca 12 ks. Můžete mi poradit čím bych měl takto mladé rybky krmit aby dobře a rychle rostli? Zatím používám jako záchytné krmivo Lon mix pro mladé. děkuji
Založil: oťas
» více k tématu (počet reakcí 5)
problem s rasy
zdravim mam akvarium zabehle uz neco pres mesic a nedelaji se mi vubec rasy a docela mi to vadi nejakou zelenou bych tam chtel treba na kamenech atd,,,,, nevite co s tim diky za info
Založil: gooster
» více k tématu (počet reakcí 36)
Sedici rybka
Nevíte co mu může být? Mám trochu vyšší NO2 mezi 1-3,ale je taková už 14 dní. http://www.youtube.com/watch?v=Vgsyr8D9ibA
Založil: Pecek2
» více k tématu (počet reakcí 19)
Cyrtocara problém
Ahoj, jak můžu prosím pomoct této samičce, vypadá to, že má nějak "zašprclé jikry" 4 dny se straní a nežere, odlovila jsem ji do karantény, aby ji samec nehonil, ostatní samice do ní strkaly...
Založil: paulinn
» více k tématu (počet reakcí 63)

rozmery akva
Ahoj co řikáte na rozměry akva D130 Š70 V75- 650l na malawi.... asi zadný zázrak na plochu dna,
Založil: sokol
» více k tématu (počet reakcí 8)
leží na dně na boku a jen dýchá
zdravím všechny, včera sem si dovezla tlamovce z již zaběhlého akvária.nevím co se z jedním děje.jen leží na dně na boku jako by se nemohl hýbat.jen dýchá.co mu může být?nebo ho mám raději zabít jestli se trápí?ale nevím jak to udělat co nejhumáněji?
Založil: saurina
» více k tématu (počet reakcí 96)
proč většina krmí sera florou, když jbl novo malavi ja lepší?
Sera flora má do 10% spiruliny a jbl novo malawi má 38% spiruliny a i zbytek vyváženosti krmiva hovoří ve prospěch JBL. Není to dané cenou nebo , že serou krmí p. Dařbuján a i p. Kraut.
Založil: martas
» více k tématu (počet reakcí 43)
112L a v tom tlamovce
ahoj jak mít zařízene akvarium .. a rybičky asi nějake Melanochromis maingano pokud by mohli byt a ještě nějake díky za odpověd
Založil: wincent213
» více k tématu (počet reakcí 11)
Elektromagnetické piestové vzduchovacie kompresory
Chcel som sa oýtať, či sú veľmi hlučné Elektromagnetické piestové vzduchovacie kompresory.
Založil: Peter Mazdor
» více k tématu (počet reakcí 2)
AQUANOVA NCF-1200
Zdravím , MÁTE NĚKDO tento filtr ,nebo zkušenost sním??díky
Založil: Radoslav Hašuľ
» více k tématu (počet reakcí 1)
Co se to děja s mými rybičkami?
Moje rybičky jsou nějaké divné, ale nevím, v čem je problém. Asi před 2 měsíci jsem si pořídila 250l akvárium s 6 pseudotropheus elongatus a 7 labidochromis caeruleus yellow (jedna samička byla starší z původního menšího akvárka jen s yellowkama). Předevčírem jsem si všimla, že jedna yellowka divně plave. Připlavala se nažrat a několikrát se otočila břichem nahoru. Nevšimla jsem si ale, která to byla. Včera jsem si zase všimla samečka, který plaval taky trochu divně (ale ten se tak neotáčí) a hlavně je strašně hubený. Myslela jsem, že je to ta samá rybka, ale dneska jsem našla mrtvou samičku a umřela také stará samice (ta ale asi s ostatníma nijak nesouvisí, hrozně se přežírala a vypadala, jako by umřela na infarkt). Teď je ale divná ještě jedna samička ps. elongatus, má na sobě jakoby nějakou plíseň. A sameček ps. elongatus nějak ztmavl. Možná se jen přebarvuje domodra, ale mimo modré skvrnky a proužky je spíš takový černooranžový (neumím to popsat, možná ho ještě zkusím vyfotit). Nevíte někdo co s těma rybkama je? Jediná věc co jsem našla bylo hoďně plesnivého krmiva, které bylo asi schované za kamenem (tam toho bylo nejvíc) a rybičky to rozrýpaly. To jsem jim odsála a zítra ještě vyměním vodu, ta se mi ale zdá v pořádku. Co mám dělat? Bojím se, aby mi neumřely další rybky.
Založil: Hh
» více k tématu (počet reakcí 5)
Sera phosvec-likvidace řas.
Máte někdo zkušenosti s tímto přípravkem proti řasám ? Děkuji za odpovědi.
Založil: Staňa
» více k tématu (počet reakcí 6)
Společenství Tanganika akva 130x50x55
Ahoj, zakladam svoje prvni aqarium s tanganickym biotopem, po cca dvou mesicich nacitani nejakych zakladnich informaci jsem dospel k zaveru, ze do akva bych chtel zhruba 15ks cyprochromisu leptosoma, a na dno hejno zhruba osmi xenotilapii ochrogenis. To by byl zaklad, ktery by mel fungovat, ale rad bych pridal jeste jeden az dva doplnkove druhy a premyslel jsem o mensi kolonii (6-8ks) snekacku lamprologus similis, a do skalky o 4 kusech neolamprologus cylindricus. Zajimali by me, zda nekdo nema zkusenost s chovem hlavne orchogenis vs similis, ma to cenu zkusit ci radeji ne? A cylindricus vs zbytek.Bohuzel o techto kombinacich se mi nepovedlo najit moc informaci. Dekuji za pripadne rady.
Založil: AlaK
» více k tématu (počet reakcí 10)
Nové akvárium
Dobrý den, mám nově založené akvárium a na této stránce jsem si přečetla že bych si do toho akvária měla dát spíš dánio nebo rasbory aby mi vydrželi s čpavkem, který se v něm ze začátku tvoří. Chci se zeptat jestli tam můžu nechat dva ancitruse a nebo je raději dát jinam? Jsou nějaké jiné ryby které bych mohla do nového akvárka dát aby přežili ten nejhorší první měsíc?
Založil: Klára
» více k tématu (počet reakcí 14)
závojnatka černé fleky
nedaří se mi foto odeslat stále mi to píše chybu
Založil: marková
» více k tématu (počet reakcí 3)
Červená řasa - sem s ní :-)
Dobrý den, přečetl jsem snad všechny příspěvky o řasách za celou dobu existence fóra a je jich tu opravdu požehnaně. Narazil jsem však jen jednou na zmínku o červené řase - Hildebrandia rivularis, kterou včetně fotky zmiňuje ve svém příspěvku Gringo1 15.10.2011 (http://wds.cz/tlamovci/fotoinzerce.php?obr=forum_53409.jpg). Vím, že se to tady dělí na příznivce a odpůrce řas, takže bych byl rád, kdyby mi někdo komu nevadí poradil, jak ji získat a pěstovat. Už jsem ji viděl i na živo v jednom akvárku v restauraci v Blansku a jsem z ní opravdu nadšený. Pro mě vypadá podobně jako červená řasa v mořském akváriu, ale tuším, že pěstovat ji nebude lehké, když ji až na jeden příspěvěk, nikdo tady nezmiňuje. Dík za radu
Založil: ryby
» více k tématu (počet reakcí 20)
krmení ancitruse
Dobrý den, chtěla bych se na něco zeptat. Vzala jsem si od známého asi 20 ancitrusů a on je krmil granulemi pro ancituruse, měl je v menším akvárku a bylo jich tam hodně a když tam hodil tu tabletku tak se na ní za chvíli těch 50 ancitrusů vrhlo.. no a když je mám teď doma.. mám odost větší akvárko a mám tam hodně kamenů a jiných věcí tak ty ancitruse ani pořádně nevidím a když jim tam hodím tabletku tak se na ní naprosto vykašlou a ani nevylezou... včera jsem pozorovala, že jeden se k ní přiblížil skusil jí a pak hnedka odplul dál si cucat kámen :-) má cenu jim tu tabletu tam vůbec házet když si jí nevšímají? A ještě bych se chtěla zeptat kolik kostek mražených patentek mám deně dávat 13 tlamovcům?.. jedna zmizne jako nic a druhá je za chvíli taky pryč a to krmím dvakrát denně, ale nechtějí mi vůbec žrát granulky.. to je tam můžu házet a ani si jich nevšimnou a čekají až zas budou mít patentky
Založil: Alena
» více k tématu (počet reakcí 10)