Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 ............... 288

černe fleky na závojnatkách

Dobrý den prosím o radu koupila jsem si závojnatky a udělala začátečnický kopanec startuji 200 l akvarko ale ryby jsem dala do prozatimniho nezabehleho kam jsem dala sera aqatan ,po trech dnech zákal mléčný,po týdnu vypadal jako nálevník v osvětleni bylo spoustu mini bakterii ,použila jsem sera nitrivec a ejhle jedna po druhé začali černat nejdřív ploutve u něktrých jen flíček na páteři ,po jednom je dávám do karanteny bohužel to vypadá že tam budou za chvilku všechny jinak krom jedné žerou a zdají se v pohodě jen občas se otřou o kaminky teplota 23 stupnu,krmenisera goldy občas patentky ,ryby mám měsíc nejsem si jistá zda je to kalem a tim i spatnou kvalitou vody nebo parazitama nebo obávaná motolice ,prosím poradte mám něco zkoušet?velke akva bude tak za tyden mozno použit ale mám je tam dávat?dekuji

Založil: marková » více k tématu (počet reakcí 21)

Red dragon koupe

Zdravím nevíte nekdo kdo prodava tyto krásne ryby potřebuji koupit 6kousku ve velikosti tak 5 cm poradte dekuji.

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 3)

Jak zabranit stresu ryb

Dobry den chtel bych se vas všechny poprosit o radu mam akva 250l. Mel jsem tam 15ks saulosi asi 1 rok stary vše bylo ok. Asi před čtyrmi dny jsem jim předelal akva a přidal asi dalších deset kousku jsou to ryby 4-5cm stejneho druhu. Od te doby mi ty velke ryby jezdi u strany akva od spoda na horu. Spravi se to nebo se tomu da nějak zabranit. POmoct man tomu dat čas?

Založil: ¨Honza » více k tématu (počet reakcí 10)

vyblednutí proč?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jelikož jsem nedávno koupila tlamovce a sameček melanochromis auratus byl krásně načernalý a druhý den u mě mi naprosto zblednul.. je to spíš taková světle černá než jaký byl nádherný.. přitom má stejnou teplotu vody, stejné krmino jen je to akvárko odost větši. Ostatní tlamovci jsou stále krásně barevní. Může mu něco být, nebo čím by to mohlo být že za den zblednul. Normálně žere, hodně plave, nevypadá že by mu něco bylo, ale ta barva mě fakt děsí, že mu něco je. Za rady budu moc ráda.

Založil: Alena » více k tématu (počet reakcí 12)

co to je prosim za rybky ??

co to je prosim za rybky ?? a mohly by k nejakym tlamovcum popripade kterym ??

Založil: radim666 » více k tématu (počet reakcí 7)

co to je prosim za rybky ??

Která varianta je lepší?

Která varianty rozměrů akvária pro tlamky je lepší? dxhxv : 147x42x55 nebo 147x55x42 ? a je možné v tomto akváriu s úspěchem chovat tlamky? A má cenu tam cpát nějaké 3d pozadí? Děkuji

Založil: domin » více k tématu (počet reakcí 23)

Cihclidka kakadu - voda

Ahoj mam docela vazny problem s pripravou vody pro tyto nadherne cichlidky. Muzete mi nekdo poradit popripade napsat odkaz kde se da zjistit jakou vodu pouzit? Vim jaka ma byt tvrdost a ph ale potrebuji vedet kdyz mam studnicni vodu (coz je asi nejtvrdsi voda co znam kde se tvori krasne vodni kamen) jestli ji tyhle rybky snesou. Dokaze mi nekdo zhruba napsat jestli to preziji nebo jestli mam pouzit destilovanou vodu, ta je ale zase moc mekka....prosim o radu dik

Založil: jet_7 » více k tématu (počet reakcí 10)

tlamovec Tropheus moorii Kiriza

zdravim kde si sezenu tuto rybku v okoli ostravy diky

Založil: gooster » více k tématu (počet reakcí 36)

cerny biomolitan

Nevite,kde by se dal nahodou sehnat?dik

Založil: Miky1979 » více k tématu (počet reakcí 14)

řasa na pozadi a kamenech

Ahoj, mam 3 mesice starou nadrz a na pozadi se mi krasne rozrostla asi 3-5mm vysoka zelena rasa.Ryby jsou z ni uplne nadseny a maji co doubat.Chtel jsem se zeptat nekoho, kdo ma akva treba rok-dva, zda je tohle dlouhodobe udrzitelnej stav, nebo se rasa zacne postupne prnenovat-rust do delky, ustupovat, hnednout atd. Proste zda se da dosahnout stavu, kdy je dekorace v akva dlouhodobe porostla touto peknou rasou. ovlivnit to muzu asi jen intenzitou, delkou a typem osvetleni, nebo jeste neco? dik za vase postrehy a fotka rasy take potesi :o)

Založil: Maxim » více k tématu (počet reakcí 6)

řasa na pozadi a kamenech

Poraďte prosím

Máme nové akvárium 80x35x40 a máme v něm tyto rybičky : Julidochromis ornatus 3x Pseudotropheus zebra red-red 1x Labidochromis c. yellow 4x Pseudotropheus demasoni 4x Pseudotropheus acei 4x a pak máme ještě 4x ancistrus a 2x L-213 a 4x takovou šedivou rybku která vůbec nevím jak se nazývá :-( a chtěla bych se zeptat jestli tyto rybičky mohou být spolu a v jakém počtu je nejlepší rybičky mít ? Předem děkuji za rady.

Založil: Eva » více k tématu (počet reakcí 29)

Díry v hlavě tlamovce

Dobrý chtěl sem se zeptat s jakými přípravky máte nejlepší zkušenosti proti této chorobě? Jinak se chová uplně normálně plave , žere, vše jak normalně... A že by se poranila sem si nevšiml a ted tam najednou má ty díry.. tak děkuji za rady.

Založil: David 111 » více k tématu (počet reakcí 1)

kolik ryb do akva 550L?

Dokážete mi poradit kolik ryb můžu mít v akva 550L? teď tam mám 8.

Založil: Blodmen » více k tématu (počet reakcí 12)

Vzduchovaci motorek

potrebuju poradit nejaky vhodny a hlavne TICHY vzduchovaci motorek ty 2 co mam doma to je des a hruza neda se u toho spat diky za navrhy

Založil: gooster » více k tématu (počet reakcí 14)

Jaký filtr do 550l

Mohl by mi někdo prosím poradit jaký filtr je nejvhodnější v porovnání cena - výkon do akvárka 550L? Mám v něm 8 ryb,včera jsem ho napustil a už je tam spousta bordelu. Vevnitř mi jede nějaký vnitřní filtr, taky jsem dostal venkovní filtr Fluval 203 - je hrozně hlučný, tak jsem ho zatím nezapojoval Ani nevím, na kolik litrů je - nikde to nemůžu dohledat. Poraďte prosím - jsem opravdu začátečník :o))

Založil: Blodmen » více k tématu (počet reakcí 3)

Jednodruhové akva

Dobrý večer,můýe být ve 300L akva 25 tropheusu Kasanga?120x50x50

Založil: petroslav » více k tématu (počet reakcí 3)

Zeolit do filtru?

Ahoj. dostal jsem 5kg Zeolitu asi tak 5mm. Slyšel jsem,že se to dává do filtru, ale nemám s tim žádnou zkušenost. Jak funguje a kolik ho dát? Díky Tomas

Založil: tomas 76 » více k tématu (počet reakcí 2)

Koupě Tlamovcu

Ahoj lidičky prosím vás hledám někoho kdo prodává jakékoliv druhy tlamovcu ve Zlínském kraji jsem ze Zlína tak volejte na tel: 731752813

Založil: jan268 » více k tématu (počet reakcí 3)

tropheusy v 650 L

Dobry den chtel bych se zeptat pozadat o radu Vas zkusenejsich. Mam moznost koupe starsiho aq. 180,60,60cm nejakych 650L. Chtel bych tam Tropheusy ale nevim kolik a ktere druhy aby se me to nekrizilo. budu rad za kazdou radu. Jeste jsem se chtel zeptat jestli filtr fx5 je to co potrebuji nebo je lepsi nejaky jiny.

Založil: janek » více k tématu (počet reakcí 6)

Díra v boku cichlidy

Před dvěmi měsíci jsem založil Malawi 500l. Mám tam měsíc 40 rybek a po měsíci mě za poslední týdem uhynulo 7 krasavců. U šesti uhynulých jsem nepozoroval žádné anomálie, sedmá měla v boku díru stejně jako jsem objevil ještě u jedné která ještě žije. Vodu jsem měřil, vše ok, krmím jen vločkové Malawi.Poradíte co to je? Díky všem.

Založil: Kuba » více k tématu (počet reakcí 56)

Díra v boku cichlidy

Labidochromis sp. Hongi "red top Kimpuma" společně s Pseudotropheus saulosi

Ahoj lidi, mate někdo zkušenost stěmito rybami společně? Jestli by se nekřížili a tak? Akva 180L,filtrce fluval 305, dal bych tam asi 25 ks ryb, Všem děkuji za odpověd.

Založil: Zdenda » více k tématu (počet reakcí 4)

Ohodnotte prosim me akva

Dobry den rad bych kdyby jste napsaly nazor na me akva,diky

Založil: LUPIK » více k tématu (počet reakcí 5)

Ohodnotte prosim me akva

Čištění filtru a akva.

Prosím o radu. Vyčistila jsem v pondělí venkovní filtr Eiheim. Můžu už za čtyři dny vypustit polovinu vody v akva a odsát dno? Vždy jsem čekala déle, ale musím odcestovat na týden, tak nevím.

Založil: dagmar » více k tématu (počet reakcí 1)

co jim schází?

Dobrý den chtěl jsem se zeptat co schází rostlinkám, že všem takhle černají kraje listů?

Založil: David 111 » více k tématu (počet reakcí 11)

co jim schází?

Přežívají mi malé

Stává se vám to taky, mám akva rok a teď mi přežilo už 5 malých narozených rybiček do velikosti, že už jim dávají pokoj i samci polystigma a další menší už pomalu rostou. Ryb mám až hodně a o další nemám zájem.

Založil: Kankunen » více k tématu (počet reakcí 8)