Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 ............... 288

Sladkovodni zralok a Tlamovci

zdravim chci si koupit to mojeho akvarka 2 sladkovodni zraloky a pak uz jen tlamovce ale nevim nevim poradite mi dekuju za info a propominky jinak akvarium mam 200cm x 60cm x 60 cm

Založil: gooster » více k tématu (počet reakcí 7)

vhodny filter

ahojte chcem sa spitat aky by bol lepsi filter do 300 l akva TETRATEC EX 1200 JBL CP e901

Založil: miro294 » více k tématu (počet reakcí 14)

Hodi se k sobě?

Dobrý den chtěl bych se zeptat které z těchto druhů ryb by se snesly nebo nesnesly s tlamovci Parmička siamská Čichavec líbající Pancéřníček kropenatý

Založil: David 111 » více k tématu (počet reakcí 2)

nosici ikola

zdravim vsechny. v hejnu ikol me dve nosi jen vzduch.vzdycky jedou nahoru a naberou ho do tlamky.pak jezdi hlavou dolu a nosi.hejno je stare asi dva-tri roky nevite nekdo co to ma za smysl nebo proc se tak ryby chovaji?diky

Založil: marvi » více k tématu (počet reakcí 7)

Mražená žabronožka solná

Chci se zeptat jakou máte zkušenost s tímto mraženým krmivem u tropheusu. Jsem si ji koupil, ale nevěděl jsem, že dosahují takových velkých rozměrů (asi 3 až 5mm). Vím, že ryby potřebují i plankton, ale to mi připadá trošku velké. Nebudou mít nějaké střevní potíže ? Dík za radu

Založil: Nik » více k tématu (počet reakcí 6)

Tyto stránky

Nejsem tady moc dlouho a proto bych se rád zeptal na pár věcí ohledně tohoto fóra (těchto stránek). Kdo to tady vlastní? Jaké jsou se stránkami plány? Existuje nějaký moderátor fóra? Přijde mi, že stránky měly(mají) potenciál, ale byly vydány na pospas osudu a osobním sporům zdejších uživatelů. Myslím, že je zde spousta lidí, kteří by rádi dali stránkám vyšší úroveň. Děkuji za odpovědi a připomínky.

Založil: Chapadlo » více k tématu (počet reakcí 12)

eheim 2260 náplně

Zdravím Všechny, mám prosbu. Založil jsem akvárium 840l a od známého jsem získal filtr EHEIM2260 i s nějakým starým pískem ve filtračním vaku. Pokoušel jsem se před spuštěním sehnat originální filtrační sadu, ale neexistuje. Poradíte mi prosím co zvolit do obrovské nádoby? Musí být vše něčím odděleno? Nemám k tomu český návod a netuším ani jak se to udržuje. Dost mě překvapilo po spuštění, že filtr je dost hlučný, ačkoli se má vyznačovat tichým chodem. Má ho prosím někdo?

Založil: jirka_akva » více k tématu (počet reakcí 29)

mohu k mbunam jeste neco pridat?

zdravim, mam akva 200x70x50 (d x s x h) a v nem cca 55 mbun Yellow,Zebry,Maingana a Elogatus Mpanga. krmim dost vegetariansky 2x za den sera Flora a 1x tydne pridam mrazeny cyklop moc by se mi libilo pridat nejake vetsi ryby napr 1+3 ks ale je mi jasne, ze to vzhledem k diete Mbun asi neni prilis optimalni. jak by se mi v akvarku choval treba Nimbochromis livingstoni nebo Scianochromis fryeri? to by mi lovil i vetsi mbuny, nebo jen poter? predem diky za rady

Založil: Maxim » více k tématu (počet reakcí 4)

Pseudotropheus saulosi Chovatel okolí Příbram

Dobrý den, chtěl bych se vás všech zeptat:). Jestli by jste mi někdo nedoporučil nebo poradil, chovatele těchto rybek kolem Příbrami nebo okolí měl bych zajem o koupi.Klidně i větších ryb.

Založil: Zdenda » více k tématu (počet reakcí 3)

Osvetleni akvaria

zdravim mam dotaz chci si udelat ledkove osvetleni ale nevim jestli tam dat studenou bilou nebo teplou bilou plus modre led jako nocni osvetleni diky za radu a info Radim

Založil: gooster » více k tématu (počet reakcí 10)

dotaz na rejnoka

dobry den chci se zeptat jeslty s tlamovci muzu chovat jednoho sladkovodniho rejnoka akvarko mam velke 200x65x50 diky za odpoved

Založil: gooster » více k tématu (počet reakcí 6)

JE TO zEBRA???

ahojte dostal som tlamovce a neviem ich teraz presne zaradiť ...sokolofky alebo troph.zebry???skuste diky bogo

Založil: bogo » více k tématu (počet reakcí 9)

JE TO zEBRA???

Záhadná nemoc tlamovců

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat chováme tlamovce, jednoho dne nam umřela jedna ryba a pak postupně začaly umírat všechny jeho druhu a nakonec pak i dalši. Zkoušeli jsme výměnu vody koupili jsme kapky AKVA-REGULÁTOR pro úpravy vody a PREVENTIN proti většině parazitických a plíšňových onemocněních, koupili jsme další ryby nové s tím, že akvarium jsme vycistili nasadili ancistrusy a po dvou dnech jsme tam dali nove rybičky spolu s jedním jedincem, který přežil, ale v ten den zhynul. Příznaky jsou takové, že ryba se straní ostatním plave u hladiny a lapá po dechu, přitom vzduchování je v pořádku Ph vody je kolem 7 a výše teplota je taky v pořádku.Včera nám zemřela elektra a dnes se projevují stejné příznaky jako u všech ostatních u Morii(delfína. Prosím Vás tedy, jestli někdo nemáte stejnou zkušenost nebo nevíte, čím to může být.

Založil: Aces » více k tématu (počet reakcí 67)

Dionela FDN2 filtr na dusičnany

Pouzivate nekdo. Myslim, ze super pomocnik, co vy na to? Sice drahy na rozdil od jinych variant, ale ja o tom uvazuji. NO3 do 15mg, odstranuje chlor, myslim ze uzasny. Rybkam pod stromecek. http://www.filtryvody.cz/dionela-dusicnany-kojenecka-voda/dionela-fdn2-filtr-dusicnany Hodil by se.

Založil: Myšák » více k tématu (počet reakcí 6)

NO3 Vstupni vody Praha 5, Lužiny a okoli

Ahoj. Mozna mam prosle testy. Nenasel jsem datum spotreby, ale mam tetra test a vzdy mi meril okolo 50mg. No takze jsem v akvariu s hodnotou NO3 do 25mg vymenou vody nic nevylepsil. Premyslim nad variantami odstraneni, snizeni dusicnanu, protoze me to trochu stve. Vice jsem se rozepsal v č.5222 Baheni kytka v akvariu. Snizujete dale dusicnany, nebo to u vas vymenou konci? Nebudu to psat znov, vse je v č.5222, diky za odpovedi.

Založil: Myšák » více k tématu (počet reakcí 2)

Mražené krmení

Ahoj všichni,nevíte,jestli někdo na severní moravě prodává mražené krmení(cyklops,artemie) ve větším balení? 1kg a více.Díky za rady.

Založil: jiraper » více k tématu (počet reakcí 3)

Akva komplet

Zdravím. Chtěl bych poprosit o radu. Chci si pořídit akvarijní komplet-160x60x50.Od jaké firmy nebo od koho??? Děkuji za rady či doporučení. S pozdravem VM.

Založil: Martin Volf » více k tématu (počet reakcí 29)

cichlidy-tilapie zebrovana

prosil bych o rady jak chovat tyto cichlidy mam jich 5ks a nerozenam pohlavi predem dekuji

Založil: funy » více k tématu (počet reakcí 3)

cichlidy-tilapie zebrovana

Nemocné závojnatky...

Mám menší problém...mám závojnatky a z ničeho nic se u jedné objevily černé skvrny kolem tlamy a obě mají zevnitř tmavé žábry...vůbec nevím čím to může být...před dvěma dny jim nic nebylo...jsou staré tři roky a nikdy jim nic nebylo...neví někdo co to může býta jestli se s tím nedá něco dělat? Děkuji

Založil: Adis00 » více k tématu (počet reakcí 1)

Pseudotropheus zebra nemoc?

Ahoj...... před 9ti dny jsem zde otevřel téma o nemoci Zeber. A TO: Ahoj kolegáčci chovatelé:) Mám na Vás prosbu, v akvárku 200 l mám asi 45ks Pseudotropheus zebra jedná se pouze o mladé odchovy 5cm velké, posledních pár dní se mi vždy od celé skupiny oddělí nějaký ten jedinec, je stále schovaný někde v rohu u dna. Při krmení všechny ryby plují hned nahoru sbírat vločkové (sera flora) zatímco tento je schovaný stále a maximálně u dna neohrabaným způsobem se snaží plavat a sbírat krmivo. Ryba díky tomu že skoro nežere hubne.Na těle žádné příznaky něčeho neobvyklého nepozoruji.Krmím stále stejně, vodu měním pravidelně. Teplota vody je 26C ted jsem ji teda zvýšil na 30c dal trochu sole a Eschu 2000. Přesto sem dnes koukal že se straní další kus.Tak se chci zeptat setkal se někdo z Vás s tímto? Díky za rady Pavel/////Filtr je vnější a vodu měním skoro polovinu akvárka Zkusil jsem již snad vše od Eschy v kombinaci s exitem tak i Entizol. Po první dávce Entizolu vše vypadalo nadějně ale jen vypadalo další ryby mají stejné příznaky a dnes jsem objevil že postižené ryby mají navíc plné oči bublinek(zevnitř), nevím si už rady a upřímně po 20ti letech co mám akvárka mám chut s tím seknout.........Odlovil jsem jedno mladé a vyfotil to snad to pomůže

Založil: Necar » více k tématu (počet reakcí 10)

Pseudotropheus zebra nemoc?

Bahenní kytka v akváriu?

Zdravím, vymýšlím možnost snížení NO3 v akváriu. Někde tady byla popsána možnost vyvedení vody do květináče s bahenními květinami mimo AQ. To se mi nechce. Mám přepážkový filtr, viz foto. V první části je hrubý molitan, v druhé jemnější. AQ je 300l, výkon čerpadla je 600l/h. Saní dole, voda jde dle modré šipky. Myslíte, že by do červené části šla umístit nějaká bahenní rostlina, aby odčerpávala NO3? Asi do nějakého košíčku, aby neprorostla do molitanu. Někde tady byl i odkaz na stránky, kde bylo uvedeno, kolik jaké kytka NO3 žere, ale nemůžu to najít. Je to realizovatelné? Děkuji za připomínky.

Založil: Chapadlo » více k tématu (počet reakcí 11)

Bahenní kytka v akváriu?

Kolik mám dokoupit rybek, aby byly šťastné?

Mám akva 120*40*55 cm. Já vím není to nic moc, ale větší už mít nemůžu. Mám 20 labidochromis caeruleus 1 melanochromis auratus 2 pseudotropheus zebra-blau-red kolik jich mám dokoupit? poraďte

Založil: kajtlam » více k tématu (počet reakcí 8)

Výprava na Tanganiku

Přátelé naskytla se možnost zorganizovat pro menší skupinu lidí výpravu na jižní část jezera Tanganika - prostor od Mpulungu po Chimbu.

Založil: Hynek Dařbujan » více k tématu (počet reakcí 2)

jsou toto pigmentove skvrny?

Dobry den, vsem trem samcum zeber se kolem tlamky delaji tyto fleky. Muzou to byt pigmentove skvrny, nebo je to nejakej fujtajbl? diky

Založil: Maxim » více k tématu (počet reakcí 10)

jsou toto pigmentove skvrny?

akvaristický písek

Můžete mi někdo poradit kde seženu akvaristický písek na litoměřicku vě větším balení? díky

Založil: a.n.d.y. » více k tématu (počet reakcí 4)