Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 ............... 288

nové akvárium

Dobrý den potřebovala bych poradit nějakého chovatele tlamovců poblíž litoměřic neoo v ústeckém kraji, který by odprodal již odchované jedince popř poradil s chovem děkuji.

Založil: a.n.d.y. » více k tématu (počet reakcí 2)

Značka krmiva

Ahoj, doporučili byste pro Malawi krmivo spíš od Sery nebo Tetry, či používáte ještě jiné? Děkuji.

Založil: jezulynka » více k tématu (počet reakcí 9)

Co je to za druh?

Můžu poprosit o radu o jaký druh ryby se jedna? A jake pohlavi? Děkuju

Založil: Adam55 » více k tématu (počet reakcí 2)

Pomohl by Nitrat reduktor?

Díky za Vaše zkušenosti a názory. Akva se obkládá do Olše, pod budou dvířka. Díky Martin, ta otázka proto , aby se prodloužil interval výměny vody.Zatím je týdení 1/2.

Založil: Marts » více k tématu (počet reakcí 5)

Pomohl by Nitrat reduktor?

Filtr do 540l ?

Dobrý večer, mám akvárium 540l koupila jsme si filtr TetraTec jenže se to s hlukem neda vydrzet. proto bych se chtela zeptat na nejaky jiný filtr . Mám doma Eheim na 300l napadlo me kdybych k nemu prikoupila jeste jeden a mela dva? Předem díky za odpovědi

Založil: babl » více k tématu (počet reakcí 13)

derava nemoc

zdravim vsechny. u ikol ma jedna samice diry do hlavy.zere dokonce se trela a nosila mlady.neodnosila aasi je pozrala,plave normalne.ostatni ryby jsou v pohode.......nevite cim to zalecit a co to muze byt,diky za odpovedi

Založil: marvi » více k tématu (počet reakcí 19)

dominantni ryba

zdravím akvaristi, mohl by mi prosím někdo poradit? Mám 800l akvárium a jednu půlku mi zabrala jen jediná ryba a nepustí na ni ostatní. Je strašně dominantní, ale nikoho nenapadá. Zkoušel jsem všelijak přeházet akvárium, ale pořád má tu stejnou stranu. Dá se s tím něco dělat? Je to Alunocara blue. Díky za rady. danvelec --------------------------------------------------------------------------------

Založil: danvelec » více k tématu (počet reakcí 3)

HOUBA U ATMANU

Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli někdo neví jak dlouho vydrží houba u atmanu (hlavici).díky za odpověd

Založil: creativ » více k tématu (počet reakcí 7)

Krmeni pro čerstvě vyklepané mladé?

Chci požádat o radu,včera jsem vyklepal,teda spíš vyplavil mladé od dvou samic Aulonocar,jiz jsou bez vačku,čím je nejlíp krmit,je pro mě nejdostupnější sušené krmivo?A žerou hned,nebo až za pár dní po vyklepání,je to muj prvni odchov?

Založil: tuna.fish » více k tématu (počet reakcí 11)

Osádka akvaria

Prosím o radu se zařízením 400l akvaria tanganika,jedná se mi o počet a ložení ryb.děkuji

Založil: lubo2601 » více k tématu (počet reakcí 3)

Tření tlamovce

Dobrý, prosímvás neví někdo jak napomoc rybce aby se vytřela? jedna se o Pseudotropheus zebra. Děkuji za jakoukoliv radu:)

Založil: Petr Ptacek » více k tématu (počet reakcí 18)

hodia sa k sebe?

akojte chcem si zalozit nove 250l akva Malawi a chcem tam dat : Pseudotropheus demasoni, pseudotropheus elongatus moze to byt spolu????

Založil: miro294 » více k tématu (počet reakcí 5)

hodia sa k sebe?

akojte chcem si zalozit nove 250l akva Malawi a chcem tam dat : Pseudotropheus demasoni, pseudotropheus elongatus moze to byt spolu????

Založil: miro294 » více k tématu (počet reakcí 1)

samičky nebo samečkové

Dobrý den, ráda bych poprosila o pomoc při určování pohlaví rybek - jsem začátečník, rybky jsem nakoupila dle svého nejlepšího vědomí a svědomí u akvaristy, nicméně po studování těchto stránek si nejsem jistá, zda se opravdu jedná o hejno 3 samiček. Mělo by se jednat o Labidochromis c. yellow. Předem děkuji, Radka

Založil: Gandalfka » více k tématu (počet reakcí 21)

samičky nebo samečkové

Demosoni do 200 litru

Zkousel nekdo jednodruhovku P. demasoni do 200 litru v hejnu treba 20-25ks? Je to realne nebo nesmysl?

Založil: sancho » více k tématu (počet reakcí 7)

Jaký druh tlamovce?

Prosím o pomoc při určení druhu tlamovce. Na obrázku samec, velikost cca. 11 cm.

Založil: ota » více k tématu (počet reakcí 9)

Jaký druh tlamovce?

Hnědá řasa !!

Mám 350Litrů akva a na kemech a na skle mam hnědou řasu nevíte někdo jak na ní?? díky moc.

Založil: Jiří Skrbek » více k tématu (počet reakcí 10)

Zelená řasa - jak na ní ?

Zdravám Vás a prosím o radu, pokud bude mít nědo čas a zkušenosti. Mám 2 roky funkční malawi akvário 700 l, po této době, kdy jsem nic neměnil (osvětlení, interval číštění, množství ryb) tak se mi začala tvořit na štěrkovém dně a skle zelená řasa. Není vláknitá, je 0,5 mm silná a pomalu se rozrůstá. Vypadá jak tmavě zelený igelitový sáček, který bych položil na dno. Když ji mechanicky odklidím, tak se začna zase vytvářet. Můžete prosím dopopručit nějaký konkrétní přípravek do vody, který by mohl proti jejímu růstu pomoc ? Díky.

Založil: akva » více k tématu (počet reakcí 20)

ryby nahoře u hladiny ?

ahoj všichni , jsem tu poprvé tak sorry , pokud se ptám na něco co už tu někde je.. už dva dni se mi většina ryb přestěhovala nahoru k hladině směrem proti proudu... nevíte někdo co se děje? předem dík za radu..

Založil: bobánek » více k tématu (počet reakcí 13)

Pseudotropheus zebra nemoc?

Ahoj kolegáčci chovatelé:) Mám na Vás prosbu, v akvárku 200 l mám asi 45ks Pseudotropheus zebra jedná se pouze o mladé odchovy 5cm velké, posledních pár dní se mi vždy od celé skupiny oddělí nějaký ten jedinec, je stále schovaný někde v rohu u dna. Při krmení všechny ryby plují hned nahoru sbírat vločkové zatímco tento je schovaný stále a maximálně u dna neohrabaným způsobem se snaží plavat a sbírat krmivo. Ryba díky tomu že skoro nežere hubne.Na těle žádné příznaky něčeho neobvyklého nepozoruji.Krmím stále stejně, vodu měním pravidelně. Teplota vody je 26C ted jsem ji teda zvýšil na 30c dal trochu sole a Eschu 2000. Přesto sem dnes koukal že se straní další kus.Tak se chci zeptat setkal se někdo z Vás s tímto? Díky za rady Pavel

Založil: Necar » více k tématu (počet reakcí 23)

Akvarijní burzy.

Potřeboval bych nějaké info o akvarijních burzách v Ostravě,kde,a kdy se konají,a jestli se tam dají sehnat Aulonocary,dik za info.

Založil: tuna.fish » více k tématu (počet reakcí 7)

Jak snížit dusičnany

Poradí mi někdo jak snížit hladinu dusičnanů ve vodě i čerstvé natočené pro odstátí.Jednou tu pan Dařbuján někomu slíbil že mu na email pošle radu jak na dusičnany.Poradíte i mě pane Dařbuján?Mám 50mg šlo by to nějak snížit?Děkuji.

Založil: Kupeček » více k tématu (počet reakcí 7)

red dragon bez oka

Dobrý den dnes jsem zjistil zže jeden maly dragounek je bez oka je sance že bude ješte po nejaké léčbe v pohode nebo se ho mam zbavit. dekuji za odpovedi

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 10)

Má cenu chovat tlamovce ve velkém

Dobrý den, chtěl bych od vás slyšet názor zasvěcených. Akvaristika je můj koníček a tlamovci k němu patří. Mám doma malou chovnou staničku - vše co vychovám rozdám nebo prodám. Ovšem protože se mi daří, chtěl bych to dělat ve větším ale nejsem si jist, že to co vychovám prodám. Máte někdo zkušenosti s výkupem tlamovců ve velkém. Můžete mi doporučit někoho kdy mi v tomto poradí nebo mi rozsvítí v hlavě a odradí mne. Myslíte, že se to může dneska vyplatit? Mám vlastní prostory, taky možnost nákupu levných akvárií, ale jsem si jistý, že zde číhá mnoho problémů. Předem děkuji za vaše odpovědi.

Založil: Lukáš Vlček » více k tématu (počet reakcí 6)

Vas nazor na moje akva???

Prosim napiste nazor na akwa je to moje prvni 300 l

Založil: LUPE » více k tématu (počet reakcí 1)

Vas nazor na moje akva???