Diskusní fórum
CO JE TO PROSIM ZA TLAMOVCE????
poradte prosim co je to za tlamovce diky
Založil: LUPE
» více k tématu (počet reakcí 7)

Odlovení samice
Ahoj, omlouvám se předem za možný hloupý dotaz anebo pokud se zde již podobný nachází. Chci se zeptat, zda je skutečně nutné odlovit samičku nosící v tlamce jikry do samostatného akvária?? Pokud jí nechám s ostatními, tak mladé ryby asi nemají po vypuštění z tlamy šanci na přežití, že? Díky.
Založil: jezulynka
» více k tématu (počet reakcí 29)
úhyn ryb Labidochromis sp. yellow
Dobrý den, mám problém v akváriu 300l chovám tento počet ryb: 4x Melanochromis maingano,4x Melanochromis auratus, a 6x Labidochromis sp. yellow. Minulý týden večer když sem krmil byli všechny ryby v pořádku, ráno ovšem byl jeden yellow mrtvý, za dva dny se to samé opakovalo a za další dva dny taky další mrtvý a opět jen yellow. Dneska ráno jsem přišel a tentokrát plavali u hladiny dva mrtvý yellowni. Všechny ostatní ryby jsou v pořádku a ani ti mrtvý yellow neměli žádné příznaky nemoce. Vodu měním pravidelně, krmím stále tím samým krmivem žádná nová ryba ani rostlina v akváriu není. Je divné že ostatní ryby jsou v perfektní kondici a jiné ryby neuhynuli. Zustávají mě v akváriu ted již poslední dvě samice yellow.............
Založil: Mirek Š
» více k tématu (počet reakcí 15)
Eretmodus-žábronožka
Zdravím všechny,kdesi na netu jsem vyčetl,že eretmodus by neměl žábronožku. Je to nesmysl,nebo je to pravda? A jestli ne,tak proč? Díky
Založil: JCHP
» více k tématu (počet reakcí 3)

Neolamprologus multifasciatus samec ci samica
Ahojte, v akvaristike som si objednal 5ks Neolamprologus multifasciatus do novej 63l nadrze. Podla ich chovania po troch tyzdnom som si nie isty ci su to 4 samice a jeden samec ako som chcel. Na dne v ulitach sa nezdrziavaju s pieskom sa nehraju. Vacsinu casu dna travia po rohoch nadrze same alebo sa nahanaju a odstrasuju. Pred par dnami mi jedna dokonca vyskocila z akva cez malu strbinu v kryte pre sanie externeho filtra. Parametre vody su v poriadku,v akva je cisto. Za rady a informacie vopred dakujem.
Založil: fero
» více k tématu (počet reakcí 8)

Sopečné kameny
Chtěl jsem se optat u tech lávových kamenů když jsem jeden rozlomil tak tam je hodně rez vevnitr v tom sutru nebude to vadit v akváriu??? děkuji
Založil: Jiří Skrbek
Lávové Kameny !!!
Dobrý den chtěl jsem se optat jestly můžou bejt v akvárku z Tlamovcema lávové kameny jestly to nebude vypoustet něco do vody děkuji ...
Založil: Jiří Skrbek
» více k tématu (počet reakcí 1)
Rostliny rodu Anubias mebo Microsorum
Zdravím,je tu někdo z Mostecka kdo má na prodej Rostliny rodu Anubias nebo Microsorum.Moc děkuji
Založil: jaladik
Fígl na rostlinky k Malawi
Zdravím,mám v AQ Malawi Vápencové Koráli cihlové barvy a chtěl bych si k nim pořídit silnolisté rostliny ale na dně mám jen slabou vrstvu jemného písku.Poradíte fígl jak a včem přichitit na dno ony rostliny? Byli by cca 10 cm velké.Moc děkuji za rady a pomoc
» více k tématu (počet reakcí 6)
Tropheusy a problémy v jejich chovu v akváriu
Cichlidy rodu Tropheus sice patří k nejoblíbenějším chovancům z jezera Tanganika, ale jejich chov má některá specifika a mnoho chovatelů jej nezvládá. Často jim ryby hynou na tzv. nafouknutí. Z tohoto důvodu jsem založil toto vlákno a doufám, že do něj přispějete svými zkušenostmi.
Založil: Hynek Dařbujan
» více k tématu (počet reakcí 663)
Zvyseni proudeni vody
Potreboval bych zvednout proud vody v akva. Rad bych pouzil nejake mensi cerpadlo na druhou stranu nez je cerpaci hlava. Jde me hlavne o nizkou spotrebu. Myslel jsem neco takoveho: http://www.shopakva.cz/resun-waver-2000-p-4733.html ..ale podle me to dela pulsama vlny a ty v akva nechci. Nepouzivate nekdo neco takoveho? Nekde jsem tyhle mala cerpadylka u nekoho videl, ale za boha si nemuzu vzpomenout u koho :/
Založil: sancho
Váš názor na akvárium Malawi
Prosím o váš názor. Tady přikládám odkaz na další foto akvária. http://www.uloz.to/10807617/malawi-rar
Založil: Roman.M
» více k tématu (počet reakcí 14)
Prosím nevíte někdo co je to za tlamovce?
Je to větší samice má asi 12 cm. Chtěl bych jí sehnat samce, ale nevím název. Samice vždycky všechny vajíčka sežere. Díky za odpověď
Založil: Peterson2011
» více k tématu (počet reakcí 12)

Red dragon okousané ploutve
Dobrý den do již zabehlého akvária z tlamovci jsem přidal malé red dragon velikost zhruba 2 cm. Po týdnu mají nekteří jedinci okousané hřbetní ploutve a jedna i kus ocasní. Je možnost že jim ješte po čase dorostou. Zatím jsem zvednul teplotu na 28 stupnu a přidal sul. A jeste to podstatné ryby napadá dospelý samec Aulonocara fyre fisch
Založil: jaroslav sidak
» více k tématu (počet reakcí 12)
Prosím o radu
Dobrý den.může mi prosím někdo poradit jak vyléčit tuhla Aulonacaru?Přestala mi ůplně žrát,straní se přede všemi a má nitkovité výkaly.Dá se vůbec ještě něco dělat??Děkuju za rady. (Omluvte horší foto)
Založil: zmiyagh
» více k tématu (počet reakcí 4)

Sváry,křivdy a podobné
----------------------------------------------------------------
Založil: hr
» více k tématu (počet reakcí 78)
Ps. Aurátus samec nebo samice?
Zdravím,pro někoho to asi bude totálně tupá otázka,ale i přesto se zeptám.Může mít samec Ps. Aurátus žluté břicho? na první pohled vypadá jako samice.Akorád že je ve žlutohnědém vybarvení,na netu co jsem se díval,má samec černohnědé břich.Děkuju a rád bych pouze odpovědi a né kárání za hloupou otázku.
» více k tématu (počet reakcí 8)
Spor Darbujan x Kraut
Pánové!!! Vyřešte si to tady a nezatěžujte jiné vlákna!!! Děkujeme
Založil: Pandrhola
» více k tématu (počet reakcí 2)
nafokla samice kasakalawe
ahojvsem mam dotaz a prosbu o radu.mam nafouklou samici od kasakalawe.ma u zadku na ctvrt vylezlou jikerku a je nafoukla jako balon.vcera nic a dneska rano tohle.co to muze byt.dekuju za radu.
Založil: marvi
» více k tématu (počet reakcí 15)
Ztráta šupin?
Po boji dvou samcu Aulonocar Rubin red ma jedna v červené barvě prič dvě šupiny,misto má bile bez dvou az třech šupin,je v pohodě,ale chci se zeptat jestli ty šupiny dorostou,nebo tam zustane hola kuze?
Založil: tuna.fish
» více k tématu (počet reakcí 2)
Výlet do Bytče
V sobotu jsme si s Pietrem a Miranem udělali výlet do Bytče k Fujlerům.Velmí příjmní lidé,krásné ryby,opravdu zážitek,který každému doporučuji.Samozřejmě jsme neodjeli s prázdnou.
Založil: Ostravák
» více k tématu (počet reakcí 125)

Infekční vodnatelnost?
Zdravím všechny. Chtěl bych poprosit o vaše vyjádření či názor ohledně infekční vodnatelnosti. V mé nádrži s Tropheusi jsem dnes zaregistroval, že dvě ryby mají poněkud více vypoulené oči než ostatní jedinci. Jedná se o Tropheus ilangi. Možná jsem si toho dříve tolik nevšímal a třeba to nic vážného není. Ale chtěl bych mít jistotu. Ryby mám asi třetím rokem (od maličkých). Jinak žádné další příznaky, které s touto nemocí souvisí jsem nezaregistroval (ryby žerou, plavou normálně, nemají nafouklé břicho ani hlenovité výkaly a ani ono typické "zježení" šupin nevidím. Možná jen zbytečně plaším, ale znáte to... Doposud jsem žádné problémy s nemocí ryb neměl a tak ani nemám žádné zkušenosti. Proto se radějí ptám. Chtěl bych tedy poprosit o Váš názor, byť je mi jasné, že z jedné fotky toho asi moc nevyvěštíte. Díky moc.
Založil: TomasK
» více k tématu (počet reakcí 59)

Prosím o radu
Prosím o radu nevíte co je to přesně za druh krunýřovce všem moc děkuji
Založil: Kozel01

Kořen barvící vodu
Ahoj, má někdo podobnou zkušenost se zakoupenými kořeny určenými speciálně do akvárií, které i po dvou týdnech od namočení (dle pokynů výrobce=Plaček stačí i týden) stále kalí a barví vodu? Co s tím? Lépe vyhodit a nedávat? Díky.
Založil: jezulynka
» více k tématu (počet reakcí 20)
.Malawi foto.
Zajímavá devíti stránková galerie: jezera,farmy,divokých ryb v aqa a v jezeře atd... http://www.flickr.com/photos/52993488@N03/
Založil: hr