Diskusní fórum
4barevna 2druhovka
Zdravim vsechny, jakou 2 druhovku o 4 barev byste doporucili ke klidnemu souziti (s podobnymi naroky) v jednom akva? Ted mam na mysli Saulosi a Zebra B/R. Jeste jine moznosti? Diky
Založil: Chapadlo
» více k tématu (počet reakcí 13)
Radek Blasko Tanganika imports Placek s.r.o
Mate nekdo zkusenosti s timto importerem ? Ceny ryb jsou luxusni napr. tropheuy od 300, cyatophayrynxy od 700 atd., polovicni ceny nez tanganika.cz Vim ze ma spatnou povest ale psal mi, zalohu nepozaduje a plati se az pri prevzeti. Takze ma nekdo dobrou nebo spatnou zkusenost s rybami, penezi, jednanim ? Diky za kazde info. PS. muzu preposlat cenik nabidky na mail.
Založil: Desper
» více k tématu (počet reakcí 7)
tropheus lufubu"Purple Rainbow"
Zdravím,jen tak bych chtěl vědět,jestli to někdo z vás chová,a jak se pohybuji cenově,jsou to krasavci,dík.
Založil: LG
» více k tématu (počet reakcí 9)
Nová akva 560 l a 350 l
Jak jsem slíbila na jaře,tak tady jsou.Větší..170x60x55v a v něm:12 x Aulonocara Red dragon 16 x Acei black 8 x Cyrtocara moori 6 x Venustus 2 péřovci a 2 zlatí ancíci
Založil: Iren
» více k tématu (počet reakcí 12)

čištení venkovního filtru tetra tec ex 700
Dobrý den zajímá me jak často čistit tento filtr v akva. Mám 30 tlamovcu ve velikosti okolo 5 cm. V akva jeste hlava z molitanem. Dekuji za odpovedi.
Založil: jaroslav sidak
» více k tématu (počet reakcí 1)
Biorytmus - délka spánku
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jaká je doporučená doba svícení, resp. "nesvícení" v akváriu. Dejme tomu, že by akvárium bylo třeba v místnosti bez oken a jak by se měly nastavit spínací hodiny na světlo, aby to bylo optimální pro biorytmus ryb. Záleží na druhu, věku, velikosti? není problém u kombinovaných nádrží...
Založil: Pavel Jelen
» více k tématu (počet reakcí 2)
cichlida papouščí-NEMOC
Ahojky lidičky!Potřebovala bych poradit.Mám dvě cichlidy papouščí a u jedné jsem dnes objevila něco zvláštního.V žábrech se ji objevilo něco jako červené třásně a na jedné straně jí čouhají z žaber ven.Nikde jsem nenašla co by to mohlo být.Když dýchá,tak žábra do široka roztahuje,ale jinak je v pohodě,Je čilá,žere.Nevíte někdo co to je?Moc díky
Založil: keltuska
» více k tématu (počet reakcí 8)
nafouklé oči
ahoj všem,mám problém s rybkama,poslední dobou jsme si všimli,že nám 2 rybky nějak divně plavou a mají nafouklé oko a vypadá to jako nějaký zákal,neví někdo co by to mohlo být.Akva máme asi rok s tlamovci a je to poprvé co máme nějaký problém,ale jinak normálně přijímají potravu.dékujem za info
Založil: baruška
» více k tématu (počet reakcí 9)
Umírající rybky
Dobrý den, chtěla jsem se poradit. Zhruba před měsícem jsem založila avárko 420l. Mám pouze tlamovce (cca 40ks) a bohužel každý týden dochází k úhynu nějaké té rybky, ale vždy pouze té žlutooranžové (omlouvám se ale přesný druh neznám :(. Vždy se jí jeden den nafoukne bříško a do dvou dnů zahyne, ostatní rybky mám ale v pořádku. Předem děkuji za radu.
Založil: Lenka
» více k tématu (počet reakcí 6)
Názor na toto krmivo.............
někdo zkušenosti s tímko krmivem???????Děkuji......Krmení Easy Fish SPIRULINA 3mm plovoucí pelety
Založil: Raďa
» více k tématu (počet reakcí 2)
1. akvárko s tlamovci
Dobrý večer, plánuju si zařídit akvárko s tlamovci, a chtěla bych o nějaké dobré rady na začátek od zkušených akvaristů, abych něco nezanedbala :)
Založil: Iwetka
» více k tématu (počet reakcí 30)
Pozadí pro Tropheus
Dokončuji nové pozadí pro zákazníka do aqa o rozměrech 200x80x60 (d x h x v) .Pozadí je vyrobeno z pětky polistyrenu a celé je tvarované do hloubky materiálu.Jen středový prvek ční ve svém nejoběnějším bodě + 8 cm. Celé jsem to spočítal a +- vychází že z nádrže o oběmu 960 l ubírá toto pozadí 60 l.To jen tak že i velké pozadí nemusí zabýrat moc místa.
Založil: hr
» více k tématu (počet reakcí 120)
FILTR FLUVAL 203
Ahoj,potřebuju poradit a na internetu sem se těžko dohledal,ohledně tohoto filtru nějaké popisy.Máte ho někdo?Kamarád by chtěl nějaký vnější,za min peněz a má možnost ho koupit za 900kč,Myslíte že se to dá?Je tichy a bezproblemovy? Já mam FLUVAL 305 a spokojenost,ale tenhle bych nerad doporučil a stal by za prd.Dík za informace dopředu.
Založil: LG
» více k tématu (počet reakcí 4)
poptrebuji poradit
chlapi potrebuji radu mam akva 150x50x63cm 450l komplet od juwelu,mam v nem i original filtr,jelikoz jsem mel problemy a dal na vase rady a koupil jeste jeden venkovni filtr JBL Cristal Profi e1501 greenline.kdyz se podivam z boku tak se vubec nic nezmenilo a bordel bobky atd.tam plave stale. chtel bych se vas zeptat kdo mate na dne byli pisek jako ja jestli se vam deje to same:odkaluji kazdy tyden pravydelne sice bobky jdou dost spatne odsat ale snazim se vsude,a druhy den je podne zase spousta bobku a jak se prozene rybka tak se to zvyri a je to des...chapu ze bobky se nemaji kam propadnout kdyz je tam pisek a sedi napovrchu tak jen jestli to mate take jako ja nebo jsem vyjimka diky za radu vsem,
Založil: marnoff
» více k tématu (počet reakcí 53)

Pro pobavení
Ještě musíme hodně cvičit. http://www.stream.cz/uservideo/371092-cviceny-rybicky
Založil: demík
» více k tématu (počet reakcí 29)
přestěhováno..schvalujete?
Zdravím tak jsem přestěhoval a odstranil pozadí,vyměnil štěrk a přikládám fota ke schválení..thx za reakci a kritiku
Založil: pawka
» více k tématu (počet reakcí 11)

černé flíčky
Zdravím,chovám Pseudotropheus zebra red-red a u 3 kusů (mají cca 8 cm) jsem objevil že mají po jednom černém flíčku ve velikosti cca 2-3 mm mají je na hřbetní ploutvy,na boku těla a na čele.Ryby jsou vytální,nestrádájí ani nijak nejsou hendykepovány.Teplota je 26-27C,krmení mražené,vločkové občas granule.V AQ společně s nimi chovám i Aurátuse,Yellow,Socolofi,Lombardi,Maingano a Saulosi.Můžete mi říct,co by ty černé flíčky mohli znamenat (nezvětšují se)? Jiné ryby je namají
Založil: jaladik
» více k tématu (počet reakcí 18)
Obracený lavor
Co značí propadle břicho u ryby tzv.obracený lavor.Hlad to bejt nemůže.Občas to zahlédnu u některé ryby,ale přitom krmení dostávají pravidelně a různorodě.Pak se to zase srovná a příště zase třeba jiná ryba.Mluvím tu o Malawi u Tropheus jsem to ještě neviděl.
Založil: vaku70
» více k tématu (počet reakcí 17)
BUDOU SE KŘÍŽIT??
AHOJTE, MÁM V PLÁNU SI DO AKVARIA 500L S HRANOU 200CM KOUPIT LABIDOCHROMIS caerurleus A MOŽNÁ LABIDOCHROMIS HONGI, KE SVÝM STÁVAJÍCI LABIDOCHROMIS PERLMUTŮM. CCA 10-12KS OD DRUHU. BUDOU SE MI V TOMTO SLOŽENÍ KŘÍŽIT?? + TAM BUDU MÍT I ÚPLNĚ JINÉ DRUHY...
Založil: TOMAS II
» více k tématu (počet reakcí 3)
Cichlida zelenoploutvá
Já mám doma cichludu zelenoploutvou (neboli kančík příčnopruhý), mláďata se mi vylíhla už po druhé (takže máme 40 malých rybiček) a chci se zeptat jestli patří také do skupiny tlamovci a jestli se musím o mláďata nějak zvláštně chovat. Dík za odpověď
Založil: smile
» více k tématu (počet reakcí 5)
Nové Akvárium
Dobry den, chci vybudovat nove akvarium a to ve velikosti 120x60x60 rozmer akvaria, a chtel bych se zeptat mam nejakou predstavu jake rybi do nich ale nejsem si cela jist asi takle bych to chtel naskladat : 6ks pseudotropheus saulosi, 6ks labidochromis hongi, 6 ks Pseudotropheus Elongatus Neon spot, a jeste se rozhoduji mezi Melanochromis Maingano a Aulonocara sp. Rubin Red , poradite dekuji moc
Založil: Friderick
» více k tématu (počet reakcí 25)
Velkochovatelé MALAWI Praha a okolí
Ahoj, prosím o kontakty na velkochovatele cichlid z Malawi z Prahy a okolí (o Škopkovi už vím - ostatní, kterých jsem se dopídila mají jen Tanganiku). Děkuji. jezulynka@seznam.cz
Založil: jezulynka
» více k tématu (počet reakcí 1)
mražený salát?
Zdravím obracím se na vás asi s hloupou otázkou,ale zajímalo by mě jestli lze zamrazit salát k pozdějšímu krmení??neznehodnotí se mražením? máte někdo zkušenost?
Založil: pawka
» více k tématu (počet reakcí 4)
Velikost a barva písku/štěrku
Ahoj, vím, že se to tu řešilo už víckrát, ale stejně jsem se nějak nedobrala výsledku. Jaký je vhodný písek/štěrk na dno? V akvaristikách někde doporučují větší štěrk kvůli zamezení přemisťování a promíchávání (zase ale údajně hrozí poranění a absence konzumace pro usnadnění trávení, a jinde radí jemnější písek... Byl by možný jemnější štěrk 4 až 8 mm, nebo jaká je vlastně ideální velikost? A co se barvy týče, také každý doporučuje něco jiného....Světlý nebo tmavý? Děkuji za rady.
Založil: jezulynka
» více k tématu (počet reakcí 13)
Co s neustále se schovávajícími rybami
Při zakládání akvária (450 l) jsem vybudoval pro tlamovce za pozadím dvě menší jeskyně a jednu velkou jeskyni, kde by se mohli schovat slabší jedinci. Jenže po většinu dne se ryby drží v jeskyni nebo několik odvážnějších kusů v nejbližším okolí a jsou neustále připravené se schovat za pozadí. Nějaké nápady z čeho by mohly být ryby vystresované?
Založil: gennaro
» více k tématu (počet reakcí 53)