Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 ............... 288

Může uškodit změna vody?

Poraďte prosím jaké opatření udělat, když musím rybám které byly celý čas zvyklé na vodu z vlastní studny a teď kvůli poruše na zařízení jsme museli přepnout vodu obecní. Bude to dočasné, ale vodu musím v akva aspoň jednou vyměnit. Parametry se moc neliší, ale co chlor? Na ten nejsou zvyklé.

Založil: dagmar » více k tématu (počet reakcí 5)

Souziti + strava

Zdravim, v nejblizsi dobe budu zarizovat Malawi nadrz. AQ mam par let, ale Tlamovce jsem jeste nemel. Mam 300l (120*50*50) bez pozadi. V planu mam Pseudotropheus saulosi 14x a Pseudotropheus zebra 14x B/R. Pokud pujde rozeznat pohlavi 5M/9F. A stravu planuji vicemene rostlinnou, i kdyz jsou uvadeni jako vsezravci. Prosim o vyjadreni k rybam (jiny pomer/neresit pocty?) a jestli muzu krmit rostlinnou stravou a jen vlockami..dekuju za odpovedi :)

Založil: NoName » více k tématu (počet reakcí 1)

Osádka 670 litrů

Tak jsem uvažoval že dám asi: Sciaenochromis fryeri 4x Cyrtocara moorii 9x Aulonocara fire fish 6x Nimbochromis polystigma 4x Dimidiochromis compresiceps 4x Pokud je to špatná kombinace tak prosím o radu. Díky moc Pavel.

Založil: Pavel 9 » více k tématu (počet reakcí 3)

filtrace pestirny

nebohl by nekdo poradit jak zaridit pestirnu?jde me o filtraci.bude to okolo 5000l a potreboval bych vedet jestly staci kompresor atman 12000.diky za odpovedi

Založil: marvi » více k tématu (počet reakcí 5)

akvarijni-ryby.prodejce.cz

Mate nekdo zkusenost?Kupovali jste jiz tady ryby?

Založil: Miky1979 » více k tématu (počet reakcí 1)

Šneci jako potrava pro MALAWI

Zdravím,šlyšel jsem že je dobré dávat cca 1-2 týdně Tlamovcům-Malawi rozmačkané šneky,tak bych chtěl i Váš názor a pohled na tento druh krmení.Pokud to schvalujete,tak jaké šneky je dobré dávat. Děkuji a přeji krásný den

Založil: jaladik » více k tématu (počet reakcí 7)

Osádka do 540?

Pěkný večer, mám obědnáno akvárko 570 litrů. Chtěl bych se zeptat jakou by jste mi doporučili osádku? Zatím mám : labeotropheus trewavasae Metriaclima estherae ale chtěl bych : Cyrtocara moorii Aulonocara firefish dimidiochromis compresiceps sciaenochromis fryeri Nimbochromis polystigma nebo linii Prosím poradte jake druhy k sobe pujdou . Ty zebry a trewasaky nejspis prodám myslim ze by se k nim moc nehodily. Pčedem dík za rady.

Založil: Pavel 9 » více k tématu (počet reakcí 4)

Výpadek elekriky

Zdravím, za 10 dní u nás vypnou na několik hodin proud cca 9 hodin a ja se chci zeptat, jestli nebude rybám vadit, když nepojede filtr ani vzduchování po celou dobu. Jak se na to připravit, pokud je to nutné. Děkuji za rady.( nádrž 300L, Malawi 25 rybek)

Založil: demík » více k tématu (počet reakcí 17)

Problém s odkalováním dna

Zdravím, koupila jsem si odkalovač dna easy clean, délka 60 cm, oválný průměr, nebyl zrovna levný, původní odkalovač byl malý a ucpával se. Byla jsem v domění, že kupuji dobrou věc, ale odkalování se nedaří, postupuji podle návodu, ale vodu nenasává a o plynulém odtoku ani řeč, podařilo se mi akorát rozmíchat nepořádek a štěrk taky nenasává, možná postupuji špatně, prosím poradte

Založil: Monika1979 » více k tématu (počet reakcí 16)

Předělané akva

Dobrý večer,před nedávnem jsem tu dával par fotek,ale byl to kamenolom,tak jsem ubral na kamenech,váš názor,jestli můžu poprosit.Akva má 120x50x50.

Založil: roman one » více k tématu (počet reakcí 11)

Předělané akva

Nové 3D pozadia

Čo poviete na moje prvé 3D pozadia. Ešte to nie je hotové, ale budúci týždeň by som to chcel už lepiť do môjho 112L vypuklého akvária. Filtrácia je vonkajšia, tak nebude vidno nič akurát len 3 dierky. Jedna odtok a dve na prívod filtrovanej vody.

Založil: Roman_Pe » více k tématu (počet reakcí 15)

Atman Hp 8000

Zdravím Vás akvaristi,mám vzduchovací motorek Atman Hp 8000 a zdá se mi,že není normální,aby co cca hodinu na 5 min. vypínal.Je to normální?Podle mne by mněl jet nonstop.Díky za rady.

Založil: jiraper » více k tématu (počet reakcí 2)

Prosím o pomooc při určení druhu

Hoj lidičky prosím o pomoc pří určení druhu ryb. Bylo mi prodáno jako Pseudotropheus saulosi 'red' a ale nejak se mi to nezdá. Jsem v tom začatečník,a prosím o radu odborníky :) předem děkuji

Založil: Zdendaem » více k tématu (počet reakcí 7)

Prosím o pomooc při určení druhu

kdo poradi ohledne filtru

mam original set od Juvelu aji s vnitrnim zabudovanym filtrem http://www.juwelakvarium.cz/Filtrace/Filtracni-set-Juwel-Bioflow-8-0.html, akvarko je 450l,mam v nem Malawi asi 40rybek a chci se zeptat jestli ten filtr staci nebo mam poridit jeste venkovni radeji,prijde mi ze ve vode plave dost takoveho bordylku kdyz koukam z boku do vody.diky moc za radu

Založil: marnoff » více k tématu (počet reakcí 16)

degenerace v chovu

pokračuji v tématu nevím jestli je to tak kvalitní odchov jak mi tvrdil ten prodávající akvarista ale tvrdím že jsem takové demasoni jako mám já nikdy neviděl kupoval jsem je jako max 2cm velké rybky a cenu si nechám pro sebe moje akva je k vidění na akvarko.cz velká akvárka malawi http://www.akvarko.cz/akvarium.php?nadrz=5657&druh=3

Založil: hřišník » více k tématu (počet reakcí 15)

úkryty pro duboisky a kirizi ano či ne?

Obracím se za váma odbornikama s prozbou o radu..v předchozích otazkách jsem psal že budu stěhovat a modernizovat akvarko neboť ve stávajici nádrži o ploše 120x40 mi zabírá 1/4 plochy mé první 3D pozadí s jeskyňkama a zdá se mi to nepraktické pač tam ryby netráví vůbec žaden čas..proto se chci zeptat zdali dělat pro Tropheusy Kiriza a Duboisi množství úkrytů nebo postačí volnější nádrž s pár dekorativníma kamenama k vytyčení teritorii a hlavné k plavání..přikládam foto me stávajicí nevzhledné nadrže.je to celé takové ponuré a nevzhledné v te šedé..bleee

Založil: pawka » více k tématu (počet reakcí 7)

problém s hnědou řasou / osvětlením

Zdravím, mám klasický problém s hnědou řasou (viz přiložený obrázek), krásně bílé vápencové kameny mi za cca 2 měsíce úplně porostly nevzhlednou hnědou řasou. Mám akva (220x65x65)osvětlení 2x osvětlovací rampa a na každé 2x T8 30W, 90cm (marine glo + life glo)+ reflektory. Vím, že hnědá řasa je z nedostatku světla, tak přemýšlím nad jinými trubicemi případně osvětlením T5. Cílem je jednak: 1) zbavit se hnědé řasy a vypěstovat si nejlépe řasu zelenou 2) získat maximální efekt čeřícího se dna, kdy se světlo láme o proudící hladinu Máte nějaké návrh co by bylo nejvhodnější? Přemýšlím že bych jednu osvětlovací rampu (nad částí akvária, kde je převážná čast kamení) nahradil rampou T5 120cm 2x 54W zářivky sera "daylight brilliant" + "plant color". Co vy na to? Díky za jakýkoli názor.

Založil: Man12 » více k tématu (počet reakcí 6)

co je to za druh

Ahoj, poradte co to mam za druh, samice jsou zluto sedivo modre, samec tykrysove modry, veliost je ted 6 cm, pry dorostou 10 cm, puvod bych odhadl na jezero Malawi

Založil: hloupy honza » více k tématu (počet reakcí 6)

co je to za druh

poradte, kolik muzu pridat ryb

Ahoj, prosim o posouzeni pri doplnovani osadky. Akvarko 200x70x50cm (delka x hloubka x vyska) jelikoz mam vlepeny stenovy filtr + 3D pozadi, tak cista plocha dna je 198x 53cm, objem filtru je 70litru(asi 50 litru biomolitanu) nyni mam v akva 12ks L.C.Yellow, 7ks maingano, 2+7 ks zebra R/B takze celkem 28 kusu 4-6cm velkych. rad bych rozsiril osadku jeste o jeden druh Pseudotropheus elongatus mpanga asi 15ks + dokoupil 3ks maingano a 1+5 zebra R/B takze by to vypadalo asi takto: L.C.Yellow: 12 ks zebra R/B: 3 samci : 12 samic maingano: 10 ks elongatus mpanga 15ks celkem: 52 kusu je to prosim dobre, nebo je to moc/malo? je skladba druhu OK? diky

Založil: Maxim » více k tématu (počet reakcí 4)

poradte, kolik muzu pridat ryb

Pseudotropheus zebra grecheke

??? má je někdo ??? nějaké zkušenosti ??? nemohu o nich nic najít

Založil: michalsvoba » více k tématu (počet reakcí 6)

Pseudotropheus zebra grecheke

Něco s Maswama POMOC!!

Ráno jsem přišel krmit,koukám na Maswy a málem mě jeblo.Prosím nevíte co to je.Místo modré hlavy mají bílou a celé tělo ztrácí barvu a jako-by matní,šednou.Má jít o 2 leté F1.

Založil: vaku70 » více k tématu (počet reakcí 41)

Něco s Maswama POMOC!!

Vzduchovací motorek ATMAN HP-4000 2100l/h

Máte někdo zkušenosti s tímto motorkem.?Potřebuju hnát vzduch do 5 akva cca 1000l

Založil: vaku70 » více k tématu (počet reakcí 1)

Mušky pod krycími skly

Zdravím všechny! už asi měsíc se mi pod krycími skly objevují malé mušky a je jich vcelku dost tak cca 100. Nevíte z čeho jsou? A jak se jich zbavit?

Založil: domin » více k tématu (počet reakcí 6)

znovuzaložení akvária

Zdravím a prosím o radu při znovuzaložení akvária které potřebuji přesunou do jiné místnosti a při té příležitosti udělat nové dno z jmeného křemičitého písku namisto drcené nevzhledné břidlice..mám osádku 18 ks Tropheus moori kiriza a 20 ks Tropheus duboisi maswa..jsou to ještě 6 cm ratolesti,ale nerad bych jim nějak ublížil...měl bych po znovu založení počkat alespon měsíc než nastane rovnováha,ale nemám možnost kam dát ryby..bude stačit když ponechám filtr (tetratec ex700) nevyprán a napustím akvarium starou vodou?

Založil: pawka » více k tématu (počet reakcí 5)

NO3 klesá - nechápu, co je příčinou?

Voda z vodovodu má obsah NO3 25 mg/l. Před výměnou má voda v akváriu obsah NO3 10 mg/l. Nechce se mi věřit, že těch pár kytek mi dokáže srazit NO3 tak výrazně dolů. Stejný proces již znám z rostlinného akvária. V 1200 litrové nádrži, kde je 100 litrů objemu filtrační materiál (bioakvacit), mám asi 6 ks vallisnerií a 15 ks anubiasů. Osádku tvoří 100 ks Haps o velikosti 6 - 10 cm. Filtrace mám dvě, jednu mechanickou s průtokem 2000 l/hod o objemu 15 litrů a druhá filtrace je o objemu biokvacitu 85 litrů s průtokem 800l/hod. Máte někdo podobné zkušenosti? Stalo se mi to již při třetí výměně vody za sebou. Vodu nechávám odstát dva dny, přidávám sodu a sůl. Při každé výměně odkalím celé dno. Je možné, že by ve filtraci došlo k procesu denitrifikace?

Založil: dubici » více k tématu (počet reakcí 42)