Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 ............... 288

Špinavé kameny (co to muže být)

Ahoj všichni potřebuji poradit vždy jak vyčistím akva tak po nějakém čase se mi zase zašpiní kameny nějakým nánosem jak na kamenech tak i na skle.Rukou to jde dobře otřít a je zase skoro čistý.Sklo setřu krásně houbičkou a je čisté.Připadá mi to jako prach který se rozvíží.Prosím jak a co mám proto udělat aby se mi to v akva nedělalo.Přůtok vody mám v 500lakva cca 2500l/h tkkže voda stále proudí.Používám 1 venkovní filtr a 2 čerpadla s molitanem uvnitř.Chci mít čisté kameny.Všem moc děkuji za rady.

Založil: Kozel01 » více k tématu (počet reakcí 21)

Špinavé kameny (co to muže být)

Názor na uvedený filtr.

Má někdo zkušenosti s tímto filtrem JBL CristalProfi e1500 ?? Předem děkuji.

Založil: Rada » více k tématu (počet reakcí 2)

jak na vodu bez chloru

ahojte, mám cca 14dní zařízené akvarium 400l 160x50x50, mám filtr eheim 2117 + čerpadlo atman s biofiltrem, 2 zářivky narva, atd. a mám dotaz jak mám udělat vodu bez chloru, když pak budu vodu měnit až budou v akva rybky. totiž nemám místo na to, abych mohla nechávat tolik vody odstát. všude tu čtu, že voda musí být bez chloru a plynů, ale jak to mám tedy uděla aniž bych musela nechat vodu odstát. nejlépe bez nějakých přípravků proti chloru. budu ráda za vaše rady aa třebas i odkázky na nějakou vychytávku. předem moc díky

Založil: mony » více k tématu (počet reakcí 36)

Umírající ryby

Máme už rok koupené 20 l akvárium.Stále nám umírají ryby.Je to vžby tak jedna rybka za týden nebo za 2 týdny.Nikdy ne najednou.Měli jsme neonky,paví očka a nyní nám doporučili tetry.Byli v kombinaci se sumečky i různé přísavky.Bohužel nikdo dlouho nepřežije.Už jseme vyndali okrasné věci.Vyčistili akváriu.Měníme část vody jednou za 10dní.Nově používáme Aqua Safe a Crystal Water.Ale nic se nezměnilo.Dostali jsem různé rady-poslední byla,že rybky překrmujeme a tak dostávají opravdu málo.V akváriu je topení i vzduchování.Je to takový ten komplet co se kupuje jako hexa set 20 l.Chtěli jsem to pro dítě,ale to už to přetalo byvit se koupat na poloprázdé akvárium.Vm,že to není ideální velikost,ale nové kupovat zatím nechci.může mi někdo poradit čím to může být?děkuji michala

Založil: Michala » více k tématu (počet reakcí 5)

.Nové. Malawi.

Asi před měsícem jsem dodělal jednomu zákazníkovi 3D tak vkládám fotky.(rozměr 225x60x60)První dvě jsou polistirén s nátěrem dez posipu z pohledu levé a pravé strany.Poslední fotka je celek i s rybami focená telefonem což je znát na kvalitě fotky.Aqa je bez patiny takže zatím alespoň pro mě žadná hitparáda,ale jak je známo tak čas vše barevně doladí dle svého.Počkám tak měsíc-dva a potom s dovolením majitele vyfotím nějakou lepší fotku kde už by se mohla klubat i nějaká ta řasa.

Založil: hr » více k tématu (počet reakcí 17)

.Nové. Malawi.

Tragédie Čr hokeje

Asi mě pošlete do....Ale jako bejvalej hráč a dnes velký fanda hokeje truchlím nad ztráto 3 skvělejch hráču. Zejtra minuta ticha za Vašíčka,Rachůnka a Marka. 10.9.2011 celá Česká republika

Založil: vaku70 » více k tématu (počet reakcí 34)

Krmivo Dajana natural mix - máte zkušenosti?

Ahoj, máte někdo zkušenosti s tímto krmivem? Např. jestli je vhodné pro afry (místo mraženého)? Díky. http://www.dajanapet.cz/produkty/cz/akvarium-1/natural-mix/

Založil: Kozlik » více k tématu (počet reakcí 12)

Nosící samice

Dobrý den, vím že je to omílané téma, ale jedna samice Ps.elongatus mi nosí a nevím co s ní, protože ostatní tlamy na ni dorážejí a už je vcelku odrbaná. Když ji oddělím, tak ji pak asi zpět nezařadím do hejna, že?

Založil: domin » více k tématu (počet reakcí 6)

Aulonocara stuartgranti Chilumba

Potřeboval bych od někoho koupit dva samce Aulonocara stuartgranti Chilumba někde na Moravě,nevite někdo o něčem,tak aby to byli už na stoprocent samci,vím ze to patří asi do inzerce,ale zkusim to tady.

Založil: tuna.fish » více k tématu (počet reakcí 2)

černé řasy v akváriu

ahoj akvaristi, mám nádrž 370 litrů a tvoří se mi šíleně černá řasa na kamenech a na pozadí. ryby jsou ok, ale nevím jak se zbavit řas. na kamenech je jich tolik, že jsou celé zarostlé černou řasou, jako by byly celé porostlé mechem. vodu měním často, cca za 10 dní a filtr mám výkoný, venkovní. MÁTE RADU?? zářivku mám Narva, délky 90 cm, 30W. díky

Založil: nešpik » více k tématu (počet reakcí 18)

degenerace v chovu

moje mladé demasoni mají na jedné straně spojené proužky vždy dva v jeden druhá strana je normální rodiče jsou nádherné ryby odchov dovozu asi f1 je to nějaký druh degenerace jinak jsou zdravé máte s tím nějaké zkušenosti

Založil: hřisnik » více k tématu (počet reakcí 29)

kameny pri cisteni

mam na vas dotaz.kdyz cistite akva.vyndavate kameny,aby se vycistilo i pod a nebo je tam nechate.ptam se proto ze kdyz je vyndam a vycistim tak uz je zpatky stejne nedam.bude vadit rybam ze jsou tam jinak.diky zaradu

Založil: marvi » více k tématu (počet reakcí 19)

Je možné skřížení??

Zdravím,chci se zeptat jestli je možné či reálné skřížení druhu Mel.Maingano a Mel Aurátus. Oba druhy se mi často točí v kruhu jako by se chtěli pářit.Jen se ptám,abych neudělal nějaký hybrid.Moc děkuji

Založil: jaladik » více k tématu (počet reakcí 7)

tanganicodus irsacae kigoma

Dobrý den,neměl by někdo naprodej tenhle druh?Jestli jo,tak za kolik a jak velké,děkuji.

Založil: LG » více k tématu (počet reakcí 2)

Naprasklé čelní sklo

Dnes jsem byl v zoo v Olomouci a v pavilonu mořské akvaristiky je u akvaria dlouhého asi 3 metry naprasklé čelní sklo přes celou šířku akvaria. To jsem teda zvědavý, kdy se jím to rozleje, nebot mi připadá, že tomu nikdo nevěnuje pozornost. Nebo jestli už to tam tak je delší dobu.

Založil: Nik » více k tématu (počet reakcí 2)

externí filtr

Dobrý večer,potřeboval bych poradit vybírám si filtr a nevim jakému mam dát prědnost:Atman CF-1000 a Tetra Tec EX 700 atman je prý čínsky výrobek ale má úlpně epesní kapacitu filtru oproti Tetra Tecu ma někdo zkušenosti s jedním s těchto filtru ?

Založil: Vít » více k tématu (počet reakcí 22)

Osádka 350L akva

Může byt? Red Rainbow,Tropheus Pemba/Bemba,Tropheus sp. "Ikola"

Založil: Karbous » více k tématu (počet reakcí 30)

nastaveni vypuste

mam dotaz.kdyz mam akva dlouhe 210cm a hlavici atman 203 zda se me ze se voda na druhe starne netoci dostatecne dolu a tudiz nezene vykaly k matraci.co bude naslaedovat kdyz vypust hlavice nastavim hadici nebo trubici treba o 25cm.ma to nejaky vliv na prutok.nebo?diky za tip.

Založil: marvi » více k tématu (počet reakcí 11)

Výstava Rychnov n/Kněžnou 10-14 září 2011

Jede někdo mrknout na výstavu do Rychnova?

Založil: Sony12345 » více k tématu (počet reakcí 18)

akvarium ke schvaleni

dobry den vsichni.mrknete na to a kdyz tak poradte nebo namitnete.diky

Založil: marvi » více k tématu (počet reakcí 33)

Tetratec 1200 ve 450L

Ahoj všem vlastním akva o rozměrech 140x55x60 dal jsem do nej ex filtr Tetratec 1200 jelikož sací trubičky s košem nedosahla na dno skrze 60cm vysoke akva udělal sem po domluvě s prodejcem filtru to že poslední kus trubičky sem rozdělil na půl a nastavil hadicí sklenář když mi dělala akva tak mi udělal výstuhy v horní částí až k bočnicím a výstuhy jsou 7cm široké to znamená že hadice nejde dat na zadní stenu akva ale jen na boční akva je čisté rybky v pohode akorat na jednom místě se mi hromadí výkaly které se do sacího koše ne a ne dostat zatím to řeším Eheimem bateriovým odkalovačem což mi asi přestane ba jelikož to dělám dvakrat deně otazka zní je nějak dáno jak rozmístit kytky a kameny aby všechen výkal co ryby udělaj se dosatal až do sacího koše tetratecu? dekuji za odpověd Korkeš Pavel

Založil: Korkeš Pavel » více k tématu (počet reakcí 37)

Vyplivlé plesnivé jikry

Zjistil jsem ,že samice nosí jikry,předělal jsem ji do jiného akvaria a druhý den jsem našel na dně čtyři zaplísněné jikry.Je to špatně nebo je to normální?Jsou to moji první tlamovci,jinak jiné ryby jsem odchovával(tetry,skaláry,čichavce)Moc děkuji za vaše rady.

Založil: čombe » více k tématu (počet reakcí 11)

Nové akvárium pro Haps

tak zatim bez pisku, jen kameny.Co vy na to? ha ha

Založil: Miky1979 » více k tématu (počet reakcí 339)

Nové akvárium pro Haps

tavná pistole

Zdravím, má někdo zkušenost s použitím tavné pistole v akva ? ,potřebuju udělat úpravu pozadí a opravit nějaké drobnosti nahoře na pozadí,vyndat ho už není možné a silkon schne dlouho, díky za pomoc.

Založil: Martin132 » více k tématu (počet reakcí 1)

Jak krmit čerstvou zeleninou?

Dobrý večer, chci se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s krmením čerstvou zeleninou? Např. mrkev nebo salát? jakým způsobem čerstvou potravu zpracováváte před krmením? Chtěla bych tlamkám obohatit jídelníček, zatím krmím jen vločky a granule. díky moc za rady a info

Založil: janavino » více k tématu (počet reakcí 6)