Diskusní fórum
OSVĚTLENÍ AKVA
Dobrý den,chtěl bych jen pár vašich názorů,na tuhle kombinaci.PowerGlo + AquaGlo.P.Hynek Dařbuján píše,že by tuhle kombinaci doporučil.Shodou náhod tyhle zářivky mám a když jsem to vyskoušel,tak se mi to zdálo hodně tmavé a málo osvětlené!!!Co si o tom myslíte?
Založil: Smerf
» více k tématu (počet reakcí 9)
Teplota vody
Vím že se to tu řešilo mockrát,jsou vedra a teplota v akvu roste,chci se zeptat o kolik můžu snížit teplotu naráz,tak aby ryby neměly zdravotni problemy,šok,a nebo dokonce neuhynuly?
Založil: tuna.fish
» více k tématu (počet reakcí 5)
Potěr Kančíka přičnopruhého
Dobrý den, během mé dovolené se mi vylíhl potěr, již plave, ale stále se živí žloutkovým váčkem, ten se již znatelně zmenšuje. Nevíte, jak dlouho bude trvat než bude potěr samostatný? jak staré rybky mohu přelovvit do menšího akva? díky předem
Založil: janavino
Tření přísavek
Dobrý den, již přes 2 roky mám 2 samice ajednoho samce přisavek. ěla jsem 2 samce, ale druhého jsem kvůli nekonečným rvačkám dala známým. Ti už mají mladé, ale my stále nic. Samičky mají růžová bříška,a momentálně v akva nemám žádné jiné rybky. Můžete nějak poradit jak je popohnat do odchovu?
Založil: janavino
» více k tématu (počet reakcí 8)
Potřebuju poradit s transportem
Dobrý den, chtěl bych se zeptat někoho kdo má zkušenosti s transportem ryb. Potřebuju poslat tlamovce afra přes půl republiky a nevím jak slyšel se že se hodně posílá kurýrem ČD ale mám strach aby rybičky nezdechli proto prosím o radu :)
Založil: Aquarybky.com
» více k tématu (počet reakcí 13)
odkrmení potěru A. calvus
Prosím o radu. Čím odkrmujete mláďata A. calvus? Mám pravidelné výtěry po cca 100 mláďatech, ale ne a ne něco odchovat. Odkrmuji odskořápkovanou artemií Easy fish, voda pražská (upravená sodou), výměna vody necelá 1/2 objemu týdně (týden odstáté vody), teplota kolem 25st. C. Zkoušel jsem i cyclop, ale ten je moc velký. Ostatní druhy ryb odchovávám v pohodě (leleupi, reganky, multifasciati...) ale u calvusů pořád nic. Rybky zezačátku žerou v pohodě, je vidět jak mají plná bříška, ale postupem času se pokládají na bok a hynou. Nemůžou za to třeba nějací prvoci? Celé léto totiž dospělé ryby krmím živým planktonem (z vlastního zdroje). Je mi ale záhadou jakto že to postihuje jen Altíky... Díky za jakoukoliv radu...
Založil: fajanek
» více k tématu (počet reakcí 11)
Ryby z Malavi
Dobrý večer pořídila jsem si 300l akvárko a chtěla bych do něj ryby z Malavi jen nevím jaké druhy k sobě mohu dát myslela jsem Frontosa Burundi a co k nim nevím mohu poprosit o kombinace nechtěla bych je nesmyslně smíchat děkuji Martina
Založil: Martina Machulková
» více k tématu (počet reakcí 2)
JAk se starat o poter???
domby den mam poter jak s emam o nej starat cim krmit jak casto menit vodu a jakou teplotu dekuji
Založil: Skrecik
» více k tématu (počet reakcí 1)
Větší dravci
Doporučte mi nějáke větší dravce do akva 160X 60 X 60. Děkuji moc za všechny odpovědi.
Založil: digitala
» více k tématu (počet reakcí 19)
Nosí nebo se pletu?
v minulosti jsem měl pseudotropheusy a tam to bylo evidentní.Taky si úplně jistej nejsem, tak prosím o posouzení okem odborníka....:o)
Založil: mattes
» více k tématu (počet reakcí 30)

Potřebuji poradit
Ahoj všichni.Mám dotaz ohledně silikonu.Mohu koupit od známého akvárko 140x50x50 za 1000kč. To akva je lepený průhledným silikonem asi před 5lety,a nepoužívalo se nebo jen krátkou dobu,pak leželo v gáráži.Chci se zeptat jestli to má nějaký vliv na pevnost silikonu,a jaký je rozdíl mezi průhledným a černým silikonem.Je nutno akva rozebrat a přelepit?
Založil: Daben
Nálevník po4 měsících
Ahoj Lidi prosím o pomoc mám 180l aqa, mam ho 5 měsíců, ktomu fluval 305 staří 4 měsice, nechal jsem aqa zajet tak jak se ma.Voda v poho. Dal jsem tam osadku 15ks Ps. Saulos.(3 měsice stary) teplota 24-25 svetla 2x 3OW od 12 do 20 hod.a při každě výměně vody je voda bělejší a bělejší nevíte co stim? 1 za tyden 40L. už po druhy jsem musel vyměnit komplet vodu abych rybičky videl :) bojimse aby to přežili. Předem děkuji za odpovědi.
Založil: Peta
» více k tématu (počet reakcí 85)
je to možné?
Mám 1000L akva, v něm Tropheus Ikola, Tropheus Murago a Tropheus "Nundo Head" - Golden Chisanze. Jediní kteří se třou, jsou Ikoly. Čím to? Že by to bylo třeba dominancí jednoho druhu?
Založil: jarda
» více k tématu (počet reakcí 31)
Pravdepodobnost krizeni
Chtel bych se zeptat, zda hrozi krizeni techto druhu. Nadrz je 150x55x50. Vse po 10ks. Pseudotropheus Acei Labidochromis Yellow Pseudotropheus Saulosi CR Iodotropheus Sprengerae Za odpovedi predem diky
Založil: sancho
osvětlení T8 nebo T5
chci si zařídit akva 200x50x50 a přemýšlím jaké osvětlení tam dát nové T5 nebo starší typ T8, chci si pořídit kryt s odsvětlením. vím, že t8 má menší svítivost, zase vydává menší teplo a méně žere a t5 má větší svítivost, ale zatím se u nás prodávají snad jen 4druhy zářivek. k tomuto rozměru. já fakt nevím. cenový rozdíl je cca 500kč. prosím hodte nějaké postřehy a rady. moc vám za ně děkuji jo a ještě jaké barvy bych měla koupit. uvažuji, že bych tam dala jednu modrou a druhou bílou. bude to pro tlamky dobré???
Založil: jitule
» více k tématu (počet reakcí 9)
Identifikace
Dodrý den, asi za týden pojedu do pěstírny Frontosa a p.Čuhel má v nabídce i tyto ryby Cynotilapia axelrodi cobalt,Cynotilapia fletti red top.Googlem jsem jejich totožnost neodhalil, tak mi prosím pomozte.Chci to vědět, protože uvažuji budˇ o afrách nebo ps. saulosi coral red (mimochodem, je podle vás agresivnější saulosi nebo afra?) a nevím zda jsou tohle také afry, jen se starším pojmenováním.Díky
Založil: AVB
» více k tématu (počet reakcí 1)
Neznáte tuto rybyu?
Dobrý den, neznáte náhodou někdo tuto rybu? Vyfotil jsem ji v Fort Worth ZOO v Texasu a bohužel ani místní kurátor co nás provázel ji nedokázal pojmenovat.Velikost byla kolem 8 cm a domnívám se, že bude patřit do skupiny okouníků. Děkuji předem HD
Založil: Hynek Dařbujan
» více k tématu (počet reakcí 25)

Zalozeni porodnicky
ahoj všiml sem si že mi jedna rybka v tlamě nosi mlade jak ji mam zaridit druhe akvarium anby rybky donosila a vyrostli dekuji
Založil: Skrecik
» více k tématu (počet reakcí 8)
Rada o jaky druh se jedna
Dobry den rad bych se zeptal co je to za druh tlamovce.A pokud mozno zda-li to ej samec bo samice.Za vyjadreni moc dekuji.
Založil: Sabatik
» více k tématu (počet reakcí 10)
založení akvaria
Ahoj čtu cele dny o tlamovcích , chtěl bych udělat akvarko s tlamovci mam , ale jen 112 L a mam vnitřní filtr chtěl bych jeden nebo 2 druhy
Založil: deremic
» více k tématu (počet reakcí 7)
Pomůžete mi určit druh ryby?
Prosím, jaký je latinský název této ryby?
Založil: Pavel Jelen
» více k tématu (počet reakcí 19)

Tlamovci a Péřovec
Ahoj,včera jsem přivezl tlamovce labid. cca 4-5cm do nově zajetého akva.Měsíc tam už jsou 3 anc. 8-10cm a 2 péřovci 7-8 cm.Budou je Ti péř. likvidovat?Zatím je mám v zvlášť v mal. akva.Díky za odp.
Založil: jarys
Jak poznám přerybnění?
Ahoj,mám cca 300l akva a v něm: demasoni yellow M. estherae R/R vše tak po 15 kusech, nedají se moc spočítat. Ale všechny se množí a mladé docela přežívají. Vodu měním po 7-10 dnech a rybkám se zatím daří výborně. Chtěla bych se zeptal, zda je nějaký limit, např kolik ryb na kolik litrů je ještě v pohodě. Nebo, jak poznám, že je jich už moc a mám nějaké odlovit. Pak ještě jeden dotaz, je asi lepší odlovovat mladé, než ty velké ryby, že? Ptám se proto, že jeden pán by chtěl nejaké velké zebry ode mě přidat ke svým tlamovcům, ale já mám strach, aby je ty jeho vůbec přijaly. Dík
Založil: Deryl
» více k tématu (počet reakcí 4)
Rostliny u Vrubozubců
Dobrý den mám jeden dotaz. Nehodí se k Vrubozubcům Pavím (Astronautus Ocelatus - red ) nějaké rostliny, které nezlikvidují. Díky za odpověď.
Založil: Jan Peterek
zřízení většího akva
Zdravím vás lidičky, mám na vás jeden dataz. Budu zakládat 500l akvárium, délka 200cm, šířka 50 a výška nejspíš 60cm. Mám filtr eheim 2217 na 600litrů, který mám ve stávajícím akváriu, a dotaz jestli tento fitr + vzduchovací kámen stačí, či mám pořídit ještě něco k tomu. Z důvodu místa, protože nové akva bude na místě stávajícího a jelikož pak nemám mé stávající menší akva kam dát. Potřebuji vyřešit co nejrychlejší přesun mé stávající osátky do nevého akva. Stávající akva je 250litrové, tak jsem přemýšlela, že akva naplním z hruba 10-15% novou vodou z kohoutku, pak 10kýblů 10litrových a pak vodou z mého stávajícího akvária, mezi tím přesunu všechny tlamky do nevého akva a pak každý den dopustím vodu odstátou v kýblech, myslíte, že je to tak možné udělat??? Abych mým stávajícím rybičkám neublížila či je nepřivedla do šoku… Další má otázka je kolik osvětlovacích těles mi na takové akva doporučíte??? A pak ještě, ve svém stávajícím akva mám - Labidochromis sp. Perlmut cca 12ks z toho asi 6 mladých - Labidochromis caerurleus 4ks - Melanochromis maingano 5ks A pak bych si chtěla pořídit ještě - Aulonoca sp fire fish - Pseudotropheus acei - Placidochromis phenochilus Myslíte, že se tyto rybky k sobě hodí??? Chtěla bych asi 8 ks od každého druhu, ty perlmuty budu muset prodat, a ty další dva druhy nejspíš ještě dokoupm, abych měla ryby po 8ks. Tak to už je snad vše…
Založil: zuza