Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 ............... 288

Snad nejsem sám...

Dobrý den, už pár měsíců váhám s mým příspěvkem, ale dnes už mi to nedalo. Nemáte pocit, že se tady občas objeví docela stupidní dotazy, které vypadají jako provokace, zpravidla podepsané ženou(nic proti ním, naopak) a přes veškeré a opakované výzvy k jistým pravidlům mají pořád podobnou formu a obsah? Divím se, že na ně reagujete, v podstatě vše lze najít v již dříve probíraných tématech. Mám pocit, že se někdo tímto baví a člověk, který se chce opravdu něco dozvědět musí číst i tento maras. Zvláštní pozornost si zaslouží i pravopis, to asi nevidím jen já, ale je to rozhodně zajímavější a zábavnější než první problem. Vím, že to sem nepatří, jen mně zajímá, jestli jsem sám, který to vidí a komu to trochu vadí. Omlouvám se, pokud Vám vadí můj postřeh.

Založil: šupin akvarkovič vodnikov » více k tématu (počet reakcí 6)

Jaký druh....

dobrý večer ,pořídila jsem si pred týdnem 5x livingstoni chtěla jsem jeste jednoho tak mi včera manzel jeste jednoho privezl z jineho obchodu. Ale me se nejak nezda :( Přijde mi spíš jako polystigma . Tak prosím o radu jestly je to prebarvující samec livingstoňáka nebo nejaky mix . Předem děkuju za rady moc se nevyznám a radeji to nechám na znalcích. Andrea

Založil: Endre0j » více k tématu (počet reakcí 5)

Jaký druh....

Ještě další foto

Raději další fotku,nevím jestli se nahrály ty předešlé.

Založil: Roupcová » více k tématu (počet reakcí 7)

Ještě další foto

Tropheus Ikola a nějaká red forma do 600litrů?

prosím o názor a radu....mám 26 Ikol a mám pro ně připravené 600 l akva ( 200x50x60).Rád bych k nim přidal nějaké "red" Tropheusy??Není to blbost?

Založil: mattes » více k tématu (počet reakcí 10)

miminka mi ovčas končí ve filtru

dobrý den, prosím vás mám filtr eheim 2217 a ta koncovka, která nasává vodu má nejspíš velké díry, mě se tedy nezdají nijak veliké, ale pidi rybičky, malá miminka od tlamovců mi to čas od času vysaje a pak je tam chudinky najdu plavat, potřebuji poradit co s tím, aby mi ten filtr rybky nenasával a zase nasával bordel, nemáte někdo nějaký fígl. a zase na odlovení rybky, která nosí malé nemám akva a ani na něj místo.

Založil: nicoleta » více k tématu (počet reakcí 2)

Osádka do 300L akva

dobý den, zakládám nové asi 300l akva (85*60*60) a rád bych si nechal poradit od někoho skušeného.Líbí se mi Cynotilapia Afra, Labidochromis caeruleus, Pseudotropheus saulosi coral red, Pseudotropheus socolofi, Pseudotropheus elongatus, Pseudotropheus demasoni a Aulonocara stuartgranti. Říkal jsem si, že bych tam dal 3 druhy mbum + možná ty aulonocary. Které z tohoto seznamu, popř. jiných bych tam mohl dát? Děkuji za odpovědˇ

Založil: File » více k tématu (počet reakcí 64)

Tropheus Ilangi

Zdravím všechy,četl jsem tady na foru,že tyhle ryby jsou jedny z nejhezčích,ale že se maji přestat dovážet,co je na tom pravdy?Možná bych uvažoval o jejich koupi,i když jsou drahé,máte někdo snima zkušenost?Jsou náročne?

Založil: Smerf » více k tématu (počet reakcí 7)

Rozmnožování

Zdraví,mám 300L AQ vnitřní a vější filtr teplotu 26-27C krmím mraženým a vločkovým krmivem určeným přímo pro Tlamovce.Vodu měním po 10 dnech cca 30% a pH je dobré okolo 8 .Mám tyto druhy:Ps.zebra r/r 5 samic 1 samce, Me.maingano 7 samic 3 samce, Ps.socolofi 2 samice 1 samce, L.c.yellow 9 samic 2 samce, Ps. saulosi 5 samic 2 samce.Ale jediné které se mi rozmnožují jsou L.Yellow,Ps.Socolofi,ale ostatní vůbec,můžete mi nějak poradit?Moc děkuji za rady a pomoc.

Založil: jaladik » více k tématu (počet reakcí 2)

Tlamovci - prosím o radu....

Chtěla jsem požádat o radu... Kamarádka rušila akva s tlamovcema a jelikož se mi již delší dobu velmi líbí, vzala jsem si je. Nyní sháním větší, aspoň 300l akva, (mám jen 160l). Přikládám foto a prosím o sdělení, co mám za druhy. Ten pruhovaný samec mi dost začal honit obě žluté samice,hlavně tu menší. Jakmile vyleze, hned jí začne honit, dokud se neschová... Nejspíš to bude velikostí akvaria, ale třeba se pletu... Dohromady jich je 5. Moc děkuji za jakékoli info! M.

Založil: Maky254 » více k tématu (počet reakcí 4)

Tlamovci - prosím o radu....

Kontrola vyberu osadky

Rozhodl jsem se poridit nove akva 150x55x50 (412 litru), pozadi nebude. Mam ted v akva P. Acei,P. Saulosi CR, male Haplochromis Ch.44. Nejak mam z agresivity CH.44 strach a myslim, ze bude lepsi je prohodit za neco lepe se hodiciho k zbytku osadky. Takze konecna osadka do noveho akva je: P. Acei P. Saulosi CR Iodotropheus sprengerae Vse tak po 10ks. Je to OK?

Založil: sancho » více k tématu (počet reakcí 6)

Přísavka thajská

Prosím kde bych koupil v Rožnově pod Radhoštěm a okolí Přísavku thajskou

Založil: Jirka 333 » více k tématu (počet reakcí 62)

Schema zapojeni ballastu u Philipsu 2x 58W

Zdravim, mohl by mi nekdo polopaticky vysvetlit jak to mam zapojit? Diky

Založil: melanochromis » více k tématu (počet reakcí 14)

Schema zapojeni ballastu u Philipsu 2x 58W

Torben,co s nim?

Objednal jsem si opět Akvaregulátor 3L a bohužel se skladník nějak přehmát a přišel mě TORBEN.Pro akvária s Tlamovci je asi k ničemu ,že?

Založil: vaku70 » více k tématu (počet reakcí 8)

prosim o posouzeni stenoveho filtru

ahoj, pomalu buduju akvarium 200x70x60 vyska nemohu a ani nechci pouzit externi prepadovy celoskleneny filtr, tak koumu vnitrni stenovy filtr. prosim nereste ze mi to sezere hodne mista - proto si priplatim a koupim akva o 10 cm hlubsi. myslite, ze podle nacrtu muze filtr takto fungovat? zabral by celou zadni stenu a mel siri 10cm. hruby objem asi 120 litru ten obrazek neni uplne presnej, vim, ze se musi filtr postupne snizovat aby voda proudila dostatecnou rychlosti. Ale myslite ze by to takto fungovat mohlo? filtrovalo by to vlastne nadrz 720 litru

Založil: Maxim » více k tématu (počet reakcí 5)

prosim o posouzeni stenoveho filtru

Artemia salina

Prosím o radu!Která artémie je nejlepší?Díky za vaše odpovědi.

Založil: dzinák » více k tématu (počet reakcí 8)

Thiosíran sodný bezvodý nebo Thiosíran sodný pentahydrát

Který výrobek se používá na odchlorování vody pro akvaristické účely? 1) Thiosíran sodný bezvodý, kde stojí 1000 g 410 Kč nebo 2) Thiosíran sodný pentahydrát, který je cenově úplně jinde to 98%ní za 130,- Kč nebo 99%ní za 199,- Kč. Vím, že tato druhá alternativa má navíc pět molekul vody, ale co to znaméná v praxi, to jsem se nikde nedočetl. Na Wikipedii jsem se dočetl, že na odchlorování se používá právě ta druhá alternativa s pěti molekulami vody.

Založil: dubici » více k tématu (počet reakcí 46)

Čerpadlo SERA P1200

Zdravím, nedávno jsem konečně napustil akva a zapnul filtr - vyrobený z akvária a vodu tlačím nahoru čerpadlem, se kterým mám menší problém. Koupil jsem si nové čerpadlo SERA P1200 a asi po po týdnu provozu začelo hrozně hučet. Když jsem ho za chodu vzal do ruky, tak jsem zjistil že příšerně vibruje a proto vydává takový zvuk. Přijde mi, že při chodu má rotor s vrtulkou (nebo jak se tomu říká) velkou vůli a vrtulka se otírá o vnitřní plášť čerpadla, což způsobuje vibrace a hluk. Čerpadlo hučí i když se žádná hadice nedotýká skříně nebo přímo skla a čerpadlo je uloženo na molitanové podložce (cca 2cm vysoký molitan, který je umístěn na dně filtru). Máte někdo zkušenost s tímto čerpadlem? Nepřijde mi to normální,ale zároveň nevím, zda to je důvod k reklamaci... Děkuji.

Založil: hromule » více k tématu (počet reakcí 3)

Sera baktopur direct vs. nitrifikační bakterie.

Zdravím, potřebuji co nejdříve přeléčit nádrž Baktopurem direct od Sery. Hledal jsem na netu, jak je to tedy s Nitrifikačními bakteriemi a použitím tohoto prostředku. Pochopitelně jsem našel 2 skupiny názorů. Také jsem četl, že sladkovoním nádržím to nevadí, jen mořským. V příbalovém letáku říkají, že to bekterie nepřežijí, a pochopitelně hned doporučují aplikovat nějaký jiný srágory od sery na rychlou "zajížďku" po léčení. Je toto léčivo agresivní k mladým? Jinak mám 2 filtrace, externí filtr a hlavu s biokostkou. Kdyby bylo nejhůř, odpojím externí filtra a zabiji si jenom ty bakterky, co žijí v kostce. Léčit se má 3 dny, pak vyměnit 1/2 vody. Cosi o tom myslíte? Mám raději ex. filtr odpojit? Vydrží to ryby jen s Hlavou? děkuji CZmok

Založil: CZmok » více k tématu (počet reakcí 27)

Bude to fungovat?

Co říkáte na takto udělané akva: cca 300 l (120x50x50), starší filtr Eheim nezjištěného typu a objemu(výkon snad 600 l/hod). Ryby: 16ks Tropheus bemba, 7ks Nimbochromis venustus, 8ks Labidochromis yelow + asi 100(!!!) mladých od všech tří druhů, v cca třetinovém objemu za oddělující přepážkou. Může to takto fungovat?

Založil: šupina nepřihlášen » více k tématu (počet reakcí 12)

Odchov tlamovců !!

čus chci se zeptat kdž vydim v akva rybu ktera nosi mlady v tlamce a chi aby byli mlady co je lepsi abych udal odlovil nebo nechal díky za odpovědi :))a je to Labidochromis yellow.

Založil: Jiří Skrbek » více k tématu (počet reakcí 29)

Moje tanganika 350 litrů

Tohle je moje akva 110 dnů po napuštění. http://www.youtube.com/watch?v=eWU0a3QJexk Tak a ted vaše negativní reakce :-))

Založil: Nik » více k tématu (počet reakcí 11)

Čím nejlépe krmit Aulonocary?

Mam asi 8 druhů Aulonocar,vim ze někteří jsou masožravci,nekteri všežravci,a někteří převažně bilozravci,tak cim je krmit,aby některé druhy nestrádaly?

Založil: tuna.fish » více k tématu (počet reakcí 6)

Nehoda v akva

Topítko polámané není,teplota vody je v pohodě.Tento měsíc jsem čistil jen jednou,a to zrovna v ten Pátek.Filtr mám Fluval již 6 let plus přídavné vzduchování.Té vody jsem vyměnil víc jak 1/3 to byl hrubý odhad.Toto akva mám v chodu 6tý rok a nikdy se mi to nestalo.Jsem z Liberce z Rumjancevový ulice,kde zrovna kopou nový vodovod.V ten inkriminovaný pátek nešla celé dopoledne voda,a pustili jí až asi hodinu před mojím výměnou,tak si myslím jestli jim tam nenapadal nějakej bordel,a já si to nalil do akva.Zdá se mi to jako jediné možné vysvětlení.

Založil: Zmyiagh » více k tématu (počet reakcí 3)

Prosím pomoooc

Zdravím všechny cichlidáře.Potřebuji nutně poradit.V pátek odpoledne jsem provedl pravidelnou očistu akvária 450l.se vším všudy,i svíměnou 1/3 vody.K mému ůžasu když jsem se ráno v Sobotu probudil,polovina rybý osádky břichama nahoru.Ty které byli ještě jakš takš jsem naházel do druhého akva,a tam se zmátořily.Okamžitě jsem opět vyměnil stejné množství vody.Ryby které tam zůstaly se hnedka schopily,tak jsem tam ty vylovené vrátil.Celou Sobotu se nic nedělo,běh akvária byl normální,avšak dnes ráno stejnej scénář.Dalších 6 ryb uhynulo,a ten zbytek lape u hladiny.Vypadá to jako málo kyslíku ale filt normálně běží,a hladina je v pohybu.už fakt nevim co mám dělat.35cm Aloanakary,Zebry,Pulpikány,Freyky.šli do hajzlu.Jsem ůplě hotovej.Můžete mi prosím nějak poradit co mám dělat???Celkový ůhyn je 20 ryb. Zmiják

Založil: Zmyiagh » více k tématu (počet reakcí 13)

Nosnost podlahy

Chtěla jsem se zeptat, zda někdo z Vás risknul akva, které má celkovou hmotnost se stojanem cca 900kg do cihlového domu za 40-50tých let. Bydlím ve třetím patře a v podlaze jsou betonové profiy do kterých se dřív nasouvaly tvárnice, říkají tomu keramické profily.Jedná se mi o to, zda má někdo podobnou váhu a troufl si to dát bez statika. Akva má roměry včetně stojanu 200dl,49hl,70v. Akva je pouze z boční strany u obvodové zdi. Díky , Alena

Založil: Alen » více k tématu (počet reakcí 4)

Nosnost podlahy