Diskusní fórum
Objem akvárka
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jak mám vypočítat objem akvária ? Děkuji moc.
Založil: Alča
» více k tématu (počet reakcí 15)
Akara potoční- odchov
Ahoj, snad někdo poradí. Byli sme na výkend pryč, ted se vrátím a vidím že kolem páru akar potočních krouží hejno cca 150 mladých. Co s nimy, abych aspoň nějaký odchoval? Díky moc za rady
Založil: risa78
» více k tématu (počet reakcí 3)
3D Pozadí - skála
Ahoj, tak sem udělala místo pozadí takovou skálu... Bylo to docela hezký, ale po dvou dnech mi uhynulo 5 ryb... Tak sem to radši vyndala :( Byly udušený, nevim jestli to bylo kvůli té skále, ale radši sem nechtěla nic riskovat....
Založil: Lucie
» více k tématu (počet reakcí 11)
Písek pro tlamovce
Ahoj.Když jsem si to tady trochu pročetl,tak jsem zjistil mých 350 l je docela málo.Takže budu zvětšovat.170x60x50-dxšxv=asi 500l.Víc prostoru nemám.A je tu problém-sehnat na budějovicku dost písku za solidní cenu(55Kč za 3 kg se mi zdá dost).Nevíte někdo o nějakým zdroji?Jelikož jsem s tlamkama začátečník,tak po zaběhnutí budeme řešit osádku.Díky za odpovědi.
Založil: rostik
» více k tématu (počet reakcí 24)
mlade samice Zebra B\R se schovavaji
ahoj, poprosim vas o objasneni priciny chovani mladych samic. akvarium 330l, zebry r\b v pomeru 3:11 + dalsich 18ks ryb (maingano a Labidochromis yellow) vsechny ryby jsou mlade 4-5cm.tvori velke hejno a nebojacne jezdi po celem akvariu.Jen 2 samice zebry si kazda nasla jednu jeskyni a z te nejede dal nez 15-20cm a hned zase zpet.Ani na krmeni neprijedou.Maximalne sezobnou co k nim proud donese, ale to je vse. Ze by nosili se mi nezda, jsou male a nic v puse jim nevidim. do sve jeskyne klidne pusti ostatni ryby, nejsou na ne agresivni. Mam strach ze casem zeslabnou a uhynou. nevite prosim co jejich chovani znaci? nemam jim ty ukryty rozebrat aby se zaradili mezi ostatni ryby? dik za odpovedi
Založil: Maxim
» více k tématu (počet reakcí 5)
pseudotropheus Elongatus Neon spot
Máte někdo skušenosti stěmadle tlamovcema, mohl by my někdo o nich říct víc, třeba kdy se vytiraji atd, nenašel jsem moc informacích o tomhle druhu
Založil: Friderick
» více k tématu (počet reakcí 1)
Jdou tyhle ryby dohromady?
zdravim chci se zepta jestli jdou tyhle ryby dohromady? Aulonocara Fire fish,aulonocara sp. Rubin Red,labidochromis hongi,pseudotropheus saulosi,Pseudotropheus elongatus,Aulonocara Stuartgranti Chilumba,Pseudotropheus Elongatus Neon spot,Melanochromis Maingano, dekuji za odpoveď
Založil: Friderick
Problém s Neon Spot
Zdravim všechny, mám v akváriu Tlamovce Neon Spot, a zrovna včera my jedna plavala na hoře a nemohla se potopotit a ze zadku ji jdou takove bilevykali ale vypada to jak pavucina, jinak jsou vsichni zdravi jen na tuhle jednu nevite prosím co to muže bejt??? a neni vubec nijak napadena nebo pokousana.
Založil: Antonín Fridrich
» více k tématu (počet reakcí 4)
akvarko s tanganikou
zdravim vsechny a prosim o radu jake ryby z tanganiky bych mohl dat do akvaria 125*50*35cm vysky chtel bych tam mit calvuse ale nevim co k nim a v jakych poctech nerad bych udelal nejakou chybu dekuji za pripadne rady
Založil: rejpal1977
oživení akvárija
MÁM PROSBU:KOLIK HODIN DENNĚ MÁ BĚŽET FILTR,VZDUCH,SVĚTLO.MÁM TAM ZATÍM KAMENY,PÍSEK A 2 DNY VODU.A JAK ČASTO TO MÁ BĚŽET AŽ TO OSADÍM R.?DÍKY ZA ODPOVĚD
Založil: jarys
» více k tématu (počet reakcí 6)
Pseudotropheus saulosi?
Ahoj.Začínám s Malawi a hned po prvním nákupu potřebuju poradit.V akvaristice jsem mimo jiné koupil poslední pár Pseudotropheus saulosi.Moje chyba.Jak jsem zjistil modrý samec je Cynotilapia pulpicanale,ale co je ta "samice"? Je jasně žlutá, na těle jsou vidět svislé pruhy a na řitní ploutvičce má jikru.Všechny v akva prohání a fotkám na netu vůbec neodpovídá.Může mi někdo poradit co mi to vlastně prodali?Díky.
Založil: rostik
» více k tématu (počet reakcí 47)
Úhyn mladých talmovců
Dobrý den,může te mi někdo poradit, mám tlamovce a jednu rybu jsem oddělila do samostatného akva protože čekala mladé. Jak vypustila mladé, dala jem ji to společného akva k ostatním rybám. Mladé zůstaly v samostatném akva, ale po třech dne mi asi z 12 mladých zůstaly jen 3. Ostatní uhynuly a nevím proč. Můžete mi někdo poradit z jakého důvodu mohly uhynout??? Děkuji.
Založil: Zuzík
Zarizuji nove akvarium, mohou byt spolu?
Zdravim, zarizuji nove 240l akvarium abych soucasne ryby dostal do lepsiho prostredi. Mrknete prosim na obrazek, pokusil jsem se vyfotit vsechny ryby co tam aktualne mam a nasel jsem si jake druhy to jsou (snad jsem to priradil spravne kdyztak me prosim opravte), bohuzel jsem nedavno prisel o zlutou samicku Red zebry, asi chvilku pote co odchovala tu malou). Mohli byste mi poradit jestli jsou ty ryby takhle spolecne v pohode a ktere treba prodat pripadne jake dokoupit do toho noveho objemu akvaria aby jim bylo dobre? Diky moc.
Založil: Ota
» více k tématu (počet reakcí 8)
koupím Cyrtocary a Protomelase
Vím, že tento příspěvek patří do inzerce, ale ať se snažím jak se snažím, tak tam svůj inzerát nemohu dostat. Poptávám tyto dva druhy: 1. cyrtocara moorii - 15 ks 2. Protomelas sp. 'Spilonotus Tanzania' nebo Protomelas fenestratus 'Eastern' nebo Protomelas fenestratus 'Pompo' -15 ks Nabídky zasílejte na dubici@seznam.cz Bydlím z Jihozádních Čechách, okr. Klatovy, ale často jezdím směr Praha, tak není pro mě problém vyzvednout ryby při cestě z hlavního města.
Založil: dubici
» více k tématu (počet reakcí 7)
Osvětlení akva - LED diody
Ahoj, potřeboval bych poradit čím svítit nad akváriem (130x50x50). Zvažoval jsem vytvořit nějaké osvětlení ze zářivek, ale také mě lákají LED diody? Máte s LEDkami někdo zkušenosti? V akvárku chci mít i nějaké rostliny. Díky. David
Založil: hromule
ryby plavou jen v dolni casti akvaria
Ahoj, mam nadrz 330litru.145x50x45 vyska.je tam 3D pozadi a stenovy vlepeny filtr,a dost kamenu takze cistej objem vody je tak 250litru.ryby: 9x pseudotropheus Zebra, 8x Maingano a 8x Labidochromis caeruleus no a muj problem je, ze se ryby stale zdrzuji nadednem a vrchni polovinu vodniho sloupce skoro nepouzivaji. muze mi nekdo poradit zda je to druhem ryb, nebo delam neco spatne? Na podzim plnuji nakup nadrze s podstavou 200x70 a vyska mela 60. ted ale premyslim, zda ji ryby vubec vyuziji. dik za kazdy tip a radu
» více k tématu (počet reakcí 9)
OZNAČENÍ GENERACE F-KOLIK?
Jeden z rodičů bude divoký odchyt a druhý F-1.Jejich potomstvo bude mít označení jaké?F-?
Založil: miran
» více k tématu (počet reakcí 9)
Pomozte určit pohlaví
Zdravím všechny prosím pomužete mi určit pohlaví Nimbochromis livingstonii stále se nahání a nevím co mám dokoupit jestli samce nabo samičky mají velikost cca 10cm prosím poradit všem moc děkuji( na vyžádání doplním foto)
Založil: Kozel01
rada terecovci
Dobrý den, Chtěl jsem vás požádat o radu z odchovem terčovců, už několikrát jsem mě vytřeli v okrasném akvariu po vylíhnutí přežili maximalně 3dny vždy jse požrali ostatní ryby tak jsem se rozhodle zařídit pro pár chovnou nadrž dokteré jsem je včera přemístil ale už jse nadně oběvili nějáké zbytky potravy,výkaly atd tak jsem se chtěl zeptat jak jeto z odkalováním jestly když každý druhý den budu odkalovat jestly tak rybky nebudou vnějákém stresu a nevytřouse nebo až kdyby tam měli jikry nebo mladé a ja zača v tu chvíli odkalovat nepožerouje ? díky za odpověd Spurný.
Založil: sporky
» více k tématu (počet reakcí 4)
Křížení tropheusů
Bemba red,Kasanga Duboisky,můžou být spolu v akva?
Založil: Smerf
Co je to za rybičku
newíte někdo tady tý rybky pohlavý a co je ta za rybku??? díky :)
Založil: Jiří Skrbek 15let
» více k tématu (počet reakcí 12)
divné pohyby ryb
Ahojte, zkoukněte prosím video 1:49 se Moba "třese" a v 2:01 se Cyprichromis prohne v těle (otočí za ocasem) rybky to dělají celkem často a všechny, hlavně Moby. Je jedno jestli po výměně vody nebo v půli týdne. Malinko se nám z řadu změnila voda, PH je 7,5 tak jsem přidala sodu,nyní mám 8 a žádná změna. Dusíkaté látky v pořádku. Stejnou vodu mám v Malawi a tam tento jev není. Jediná odchylka mezi akvárii je písek, u Tanganyiky mám hodně jemný, u Malawi je trochu hrubší. Poraďte prosím. odkaz na video http://youtu.be/afuHIIdfDmA
Založil: paulinn
» více k tématu (počet reakcí 2)
Bílé výkaly Tropheusu
Všiml jsem si u Tropheusů,bílých výkalu.Nevím čím to je.Podmínky mají dobré,krmení Sera flora,san,vipan.Jeden samec mě přijde,že se začíná nafukovat.Díky za nějaké poznatky.
Založil: vaku70
» více k tématu (počet reakcí 113)
ktery ze samcu Pseudotropheus zebra r\b je dominantni
ahoj, muzete mi prosim pomoci s identifikaci dominantniho a subdominantniho samce?velikost rybek cca 6cm
Křížení tlamovců
Zdravím,mám dotaz ohledně křížení mezi p.acei s p.saulosi nebo p.socolofi,mužou se mezi sebou křížit,když budou v akva v počtu od každého po 10ks?Akva bude mít 200cm x 50cm x 50cm.Díky za odpovědi.
Založil: jiraper