Diskusní fórum
Co je to za rybičku
newíte někdo tady tý rybky pohlavý a co je ta za rybku??? díky :)
Založil: Jiří Skrbek 15let
» více k tématu (počet reakcí 12)
divné pohyby ryb
Ahojte, zkoukněte prosím video 1:49 se Moba "třese" a v 2:01 se Cyprichromis prohne v těle (otočí za ocasem) rybky to dělají celkem často a všechny, hlavně Moby. Je jedno jestli po výměně vody nebo v půli týdne. Malinko se nám z řadu změnila voda, PH je 7,5 tak jsem přidala sodu,nyní mám 8 a žádná změna. Dusíkaté látky v pořádku. Stejnou vodu mám v Malawi a tam tento jev není. Jediná odchylka mezi akvárii je písek, u Tanganyiky mám hodně jemný, u Malawi je trochu hrubší. Poraďte prosím. odkaz na video http://youtu.be/afuHIIdfDmA
Založil: paulinn
» více k tématu (počet reakcí 2)
Bílé výkaly Tropheusu
Všiml jsem si u Tropheusů,bílých výkalu.Nevím čím to je.Podmínky mají dobré,krmení Sera flora,san,vipan.Jeden samec mě přijde,že se začíná nafukovat.Díky za nějaké poznatky.
Založil: vaku70
» více k tématu (počet reakcí 113)
ktery ze samcu Pseudotropheus zebra r\b je dominantni
ahoj, muzete mi prosim pomoci s identifikaci dominantniho a subdominantniho samce?velikost rybek cca 6cm
Založil: Maxim
» více k tématu (počet reakcí 3)

Křížení tlamovců
Zdravím,mám dotaz ohledně křížení mezi p.acei s p.saulosi nebo p.socolofi,mužou se mezi sebou křížit,když budou v akva v počtu od každého po 10ks?Akva bude mít 200cm x 50cm x 50cm.Díky za odpovědi.
Založil: jiraper
» více k tématu (počet reakcí 5)
Vybledlé demasoni
Chtěl bych se zeptat na důvod proč mam z 15 člené skupinky Pseudotropheus demasoni (měří cca 3 cm) plně vybarvenou jen jednu rybu a dvě až tři jsou takový mezistupeň. (Pseudotropheus demasoni myslim, že nepatří mezi ryby, jenž mají značný rozdíl mezi vybarveností samce a samice, který by tento vybarvenostní rozdíl opopodstatňoval.
Založil: gennaro
» více k tématu (počet reakcí 31)
Lázeň se solí?
Chtěla bych se zeptat na ty lázně(nechápu). Mám tlamovce kterému vykously ostatní kus masa z ocasu, dala jsem ho do jiného akva a moc se mu to nelepší(spíš naopak). Tak jsem si myslela ,že by jí možná pomohla ta solná lázeń. PROSÍM POMOZTE !! nevím jestli už není pozdě
Založil: tlamička
» více k tématu (počet reakcí 3)
Jaký kameny !
Čus newím jaký kameny si dát k Africkým cihlidám poradí někdo??? díky :)a kde je vezmu dík
Založil: Jiří Skrbek 15let
» více k tématu (počet reakcí 8)
Identifikace nemoci
Pomohl by me nekdo urcit co se ji stalo? Prubeh nemoci trval hrozne kratce...cca 2-3dny. Jeden den ji z jedne strany vybledl ocas do bela. Ocasni ploutev se zacala rozpadat jako pri bakterialnim rozpadu ploutvi. Druhy den mela skvrnu krvave ohranicenou. Dnes po krajich krvavou i hrbetni ploutev, ocas se me zdal ochrnuty. Dnes jsem to vzdal a trapeni ji ukoncil.
Založil: sancho
» více k tématu (počet reakcí 5)

Čerpadlo pro filtr
Zdravím. Potřeboval bych poradit ohledně čerpadla pro vnější filtr vyrobený z akvária. Zařizuji si nové akvárium (325 litrů - Malawi) s přepadem a výpustí o průměru 1,6 cm, která bude ústit do filtru z akvária o 4 filtračních komorách. Jaký protok vody je zapotřebí pro 320 litrové akvárium a jaké mám zvolit čerpadlo? Filtr bude umístění cca 1m pod akváriem. Prosím o radu a podělení se o zkušenosti. Díky. D
Založil: hromule
» více k tématu (počet reakcí 9)
Samičku odlovit?
Musím samičku s jikrama odlovit? (viz.rady a zkušenosti) mám jen jedno akva,v ostatních mám jiné ryby se kterými by se nesnesly. poraďte
Založil: Karolína
Mám nazelenalou samičku s jikrama
Mam samičku Labidochromis caeruleus s jikrama cca 2 týdny. a ja nemam zkušenosti.Je to poprvé. A tato samička je velmi bázlivá(před ostatnímy)ostatní jí honí ,koušou a nevipadá nejlíp a k tomu všemu my začala zelenat(tmavě). prosím nějak poraďte
Založil: ko
» více k tématu (počet reakcí 4)
Elektrický odkalovač Eheim.
Má někdo zkušenosti s tímto odkalovačem ?Mám dno s jemným říčním pískem. http://levnaakvaristika.cz/eheim-bateriovy-odkalovac/1582
Založil: Staňa
» více k tématu (počet reakcí 10)
Plachost Afrických cihlid
Zdarec chtěl jsem se optat proč všechny moje ryy jsou schované celý dny už od tý doby co jsem si je přivezl vyjdou vždicky jenom pro jídlo jinak jsou porad schovane newite proč???? už je mam asi pul roku a porad sou zalezli tak kdyztak prosím o radu díky :)
Založil: Jiří
» více k tématu (počet reakcí 39)

Boj se štetičkovou řasou
Zdravím na pozadí v akváriu se mi poslední dobou delá šteticková řasa,vím že je dost nebezpečná pro ryby prosím poradte jak jí odstranit.Napadlo me mechanické odstraneni kartáčkem,nebo nejaká chemie ovšem šetrná pro ryby.Za rady předem dekuji.
Založil: jaroslav sidak
» více k tématu (počet reakcí 38)
Vejmuti zper a pozadi z akvaria
Chtel bych se s Vami poradit jak to udelat. Potrebuji odrezat vsechny zpery a pozadi z akva. Duvody: Tam kde mam 2 prazdne komory nemam dostatek mista k manipulaci. Je tam misto kvuli sklu asi tak 8x5 a na druhe strane 8x8cm. Druhy duvod je ten, ze predni panel uz je celkem dost poskrabany a chtel bych akva otocit kde zadni panel je poskozen jen silikonem od pozadi. Bohuzel jsem pozadi prilepil k zadni stene i u prostred a ne pouze kolem obvodu pozadi. A tak se ptam, jestli nevite o necem jak lze silikon odstranit a neposkodit sklo ? Skla chci odrezat na mensi platy, aby mi vznikly vetsi otvory. Problem je ovsem ten ze skla jsou prilepeny velmi blizko sebe. Je tam mezera mozna 1 mm nebo jen 0.5 mm. Zkousel jsem vsude mozne najit podobny pripad, ale nikde jsem nic nenasel. Budu opravdu moc rad za kazdou pomoc.
Založil: melanochromis
» více k tématu (počet reakcí 7)
Bemby úhyn
Ahoj všetkým. Chovám Bemby asi 2,5 roka a za posledný týždeň mi uhynulo cca 50% z hejna. Bol som na služobke a počas nej mi prestal fungovať ext. filter. (nešťastne sa zalomila prívodná hadica). Okrem tohto filtra mám ešte ext. biofilter. Keď som sa vrátil, rybky sa mi zdali malátnejšie ako obyčajne a z vody bolo cítiť zvláštny zápach. Meral som NO2 a NO3, žiadne zvýšené hodnoty som nezaznamenal. Vymenil som vodu (50%), vyčistil a rozbehal filter. Po 2-3 dňoch začali bemby hynúť. Vymenil som opäť vodu (50%), ale nepomohlo. Ostatné ryby Julidochromis regani kipili, Leleupky, Multifasciatusy, Baryancistrusy zatiaľ v pohode... Počas 2,5 roka som nezaznamenal žiaden úhyn, pár krát sa im podarilo rozmnožiť... Neviete poradiť v čom je problém? Je možné že vo filtri, ktorý 2 týždne stojí (bez prístupu kyslíku) sa premnoží nejaká baktéria, ktorá potom spôsobí úhyn? Dostal som radu nasypať do akva soľ, myslíte že môže pomôcť? Akva má 300 litrov, v prílohe obrázok z obdobia keď som ho zavádzal. Vopred vďaka za pomoc.
Založil: Pavol
» více k tématu (počet reakcí 12)

L.sp.yellow - černý flek
Tři měsíce mám založeno akvárium o objemu 1200 litrů. Parametry vody jsou perfektní. Asi dva měsíce mám v akva startovních 10 ks L. yellow. Do akva budou v budoucnu vypuštěni zástupci haps - aulonocary, cyrtocary, copadichromisy. Dominantní samec yellowky má pod tlamou černý flek a horní část tlamky má černě orámovanou - viz foto (pokud se mi podaří vložit - počítač stávkuje). Yellowka to má již několik týdnů, chová se normálně, žere vše a bez problémů. Napište mi, prosím, o co se jedná.
Založil: dubici
» více k tématu (počet reakcí 7)
Určení pohlaví
Zdravím všechny prosím potřebuji určit pohlaví těchto tlamovců děkuji
Založil: Kozel01
» více k tématu (počet reakcí 18)

Tropheus bemba
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli někdo neporadí kde tyto ryby sehnat v Brně a okolí. Dík Richard
Založil: risa78
LUPÍNEK-Talm aqua
Máte někdo zkušenost s tímto pánem?Diky za vaše reakce!
Založil: dzinák
» více k tématu (počet reakcí 27)
altolamprologus - výtěr
Prosím o radu. Před několika dny jsem koupil skupinku dospělých ryb Altolamprologus calvus black pectoral. Jde o jednoho samce a 4 samice. Mám v akváriu jen jednu ulitu kterou obsadila jedna samice. Ostatní samice plavaly volně po akváriu. Do ulity se před dvěma dny ta samice vytřela. Dnes jsem přišel k akváriu a dotyčná samice není v akváriu vůbec vidět a jedna z těch volně plovoucích také ne. Je možné že by v té ulitě byly dvě samice naráz? Celé akva jsem prohledal a nikde ty samice nejsou. Ani nevskočily. V akváriu jsou spolu s N. leleupi (2,4), mláďaty J. regani Kipili a N. tretocephalus. Díky za radu.
Založil: fajanek
» více k tématu (počet reakcí 15)

Poranění po soubojích ---> Existuje léčba?
Sláva nazdar!! Pročítal jsem jsem téma na léčbu akvarijních ryb, ale nenalezl jsem jednoznačnou odpověď na problém poranění ryb. Určitě se stává i vám, že se zejména samci mezi sebou porvou. Zpravidla to poražený jedinec přežije, ale zůstane se třesoucí někde v koutě živořit a zpravidla do druhého dne zřejmě vlivem vykrvácení nebo nevím čeho zemře. Dříve než se uchýlím k nějakým pokusům např. s Manganistanem draselným nebo něčím podobným se předem zeptám. Máte nějaký fígl jak zabránit těmto úmrtím?
Založil: Burdis (Miloslav Burda)
» více k tématu (počet reakcí 6)
umírají mi nové ryby v akva
dobrý den, v sobotu odpoledne jsem v pěstírně od chovatele koupila 15ks rybek 3druhy ppo 5ti kusech, pán mi dal od dvou druhů 1ks navíc, takž jsem jich měla 17ks malých rybek okolo 4cm , dala jsem je do akvárka a do pondělního odpoledne jsem v akva měla několik mrtvolek, nejdřív jsem si všimla, že se ryby chovají divně , divně plovali, tak divně sebou třásli či mrskali, pak byli apatické a polehávali na dně či plavali bříškem či zadní poutví či hlavou nahoru. je mi z toho smutno a pak už jsem jen vyndavala 1 rybku za druhou. už tam z těch 17ks jen 4 ks co jsem dnes napočítala. přitom jsem nedávno na akva burze koupila maingada a ty mám pořád všechny. jinak akva mám 300l, vnější filtraci eheim na 600litrové akva, kterou čistím 1x za 6 týdnů, vodu měním 1x za 10dnů a ph mám 6,3. tak čím to může být že mi stále umírají. prosím poradte. chovateli každý den píši maily a psala jsem mu sms a ani na jedno nereaguje, dnes večer mu manžel bude volat...
Založil: rozára
» více k tématu (počet reakcí 20)
Molitan atman na cerpaci hlavy
Zdravim, prosim o radu. Nevim jak je to dlouho, ale daly se sehnat molitany v modre barve, ted je vidavam pouze v zelene. Psal jsem i dotazy na par internetovych obchodu, kde mi sdelili, ze se opravdu dovazi uz jen zelene. Ja chci modre, proto se ptam, zda nekdo nevi, kde se daji pripadne tyhle modre molitany od Atmana na cerpaci hlavy sehnat. Kdyztak si je udelam, ale kdyby byly tyhle, dejte vedet, diky moc.
Založil: lubnek
» více k tématu (počet reakcí 79)