Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 ............... 288

Vápencové kameny

Zdravím,chtěl bych si pořídit do akva Vápencové kameny nebo alespoň 1 takový kámen cca 5 kg. Otázka tedy zní,mohou změnit kvalitu vody? Chovám Malawi v 300 L akva a pokud mohou změnit kvalitu vody,dá se takový kámen nějak neutralizovat? Děkuji za odpověď a nenadávejte mi :-))

Založil: jaladik » více k tématu (počet reakcí 3)

Vápencové kameny

Pohlavi Aulocary

Dobrý den chtěla bych se zeptat na pohlaví aulocary

Založil: Alča » více k tématu (počet reakcí 6)

Pohlavi Aulocary

3D pozadí do akvária

Ahoj, ráda bych se Vás zeptala, zda má někdo z Vás zkušenost s výrobou vlastního pozadí. A popřípadě, jak jste postupovali. Moc děkuji. Lucie

Založil: Lucie » více k tématu (počet reakcí 3)

kdo poradi kde patrat

chtel bych se zeptat jestli se da nekde sehnat o teto rybe neco vic Cichlasoma sp. "Flowerhorn ??kolik dorusta,jak se rozmnozuje atd...jak patram tak nikde se o ni nepise jen kdo ji prodava dekuji moc za rady

Založil: marnoff » více k tématu (počet reakcí 4)

Zbarvení aulonocar

Zdravím, zajímalo by mě kdy se začnou zbarvovat do červena samci aulonocar red rubin. Mám je asi 8 cm dlouhé a zatím mají pouze modrou hlavu a tělo je hněhé. Díky.

Založil: R+K » více k tématu (počet reakcí 8)

Boj o dominantního samce?

Zdravím,občas vidím dvě ryby jak se přetlašují tak,že se chytnou za tlamky a tlačí proti sobě.Nebo jedna otevře co nejvíce tlamku a zatlačí na dok druhé ryby.Myslím že jde o boj kdo bude dominantní,ale rád si nechám poradit.Přikládám fotky

Založil: jaladik » více k tématu (počet reakcí 5)

Boj o dominantního samce?

Kořeny do MALAWI

Zdravím,můžete mi poradit jak nejlépe vyčistit a připravit kořeny z přírody do akva k MALAWI? Našel jsem krásné kořeny z řeky STUDENÉ VLTAVY NA ŠUMAVĚ které neplavou a chci ši je dát do akva. P.S. Poradit nenadávat :-)

Založil: jaladik » více k tématu (počet reakcí 12)

VLIV TVRDOSTI VODY NA VÝVOJ PLŮDKU

Ahoj. Konečně mi po 6 týdnech samička Gibberosy vypustila mladé. Nikdy to netrvalo kratší dobu, ale na you tube jsem viděl zaznamenaný vývoj od jiker po vypuštění malých rybek v době 21dnů. Teplotu mám stále 26C. Nevím, zda li na videu měli větší teplotu, či na vývoj má vliv celková a uhličitanová tvrdost. Díky

Založil: Myšák » více k tématu (počet reakcí 5)

kdo poradi kde kupovat

chci se zeptat jestli nekdo nezna v BRNE a okoli nejakou pestirnu nebo tak nekoho kdo se zabyva tlamovci a prodava,chci si nejake koupit a nechci z obchodu

Založil: marnoff » více k tématu (počet reakcí 9)

Čím krmit Cyphotilapia frontosa 25 cm

Prosím o rady čím mám krmit Cyphotilapia frontosa vel. cca 25cm ten toho určitě spořádá hodně. Všem děkuji

Založil: Kozel » více k tématu (počet reakcí 2)

Dotaz ohledně piskořek

Zdravím Vás, není mi celkem jasná jedná věc ohledně piskořek, na netu jsem se dočetl, že piskořky jsou noční tvorové a vadí jim jasné svetlo, proto přes den nevylézají a jsou převážně v písku. Měl jsem zdravotní problémy v malawi, postupně umírala jedna ryba za druhou a abych to eliminoval, vyměnil jsem 90% vody za cistou min.48 hodin odstátou vodu. Filtry jsem nechal, neměnil jsem je z duvodu nitrifakčních bakterií. Ovšem jsem celkem v šoku z toho, proč mám ted i přes den plné akva vylezlých piskořek, před tou výměnou vody jsem jich videl sem tam nějaké minimum, umíte mi nekdo poradit proč? nebo kde jsem udělal chybu? Díky.

Založil: ToGi84 » více k tématu (počet reakcí 32)

Šneci a tlamovci

Jsou nějací šneci, krom piskořek, u kterých by existence s tlamovci mohla fungovat? A jací to případně jsou? Ď.

Založil: Karl » více k tématu (počet reakcí 4)

Mohou být v 450l nádrži spolu

Chtěl bych poradit od někoho zkušenějšího jestli následující složení je vhodné či ne. Labidochromis caeruleus Yellow, Pseudotropheus demasoni nebo Cynotilapia afra, Melanochromis auratus (Co jsem čet, tak to nebude dělat dobrotu s demansoni :-(, ale našel jsem i zcela protikladné názory...)

Založil: gennaro » více k tématu (počet reakcí 14)

konečná úprava 3d pozadí

Nemá někdo zkušenosti s alternativní náhradou konečné povrchové úpravy pozadí místo často používané epoxy 1200.třeba bezbarvý vodě odolný a rybám neškodný lak,nejlépe ve spreji?.Hlavně kvůli lepší aplikaci na příliš členitý povrch.nebo v případě ochrané vrstvy na špatně vytvrzenou přyskyřici díky.

Založil: tati » více k tématu (počet reakcí 25)

Krmivo pro cyrtocara moorii

Můžete mi prosím doporučit krmivo pro cyrtocara moorii. Mám jen tyto rybky v akváriu a doposavaď jsem krmil SERA green a SERA granured. Chtěl bych zkusit něco jiného? Přemýšlím o živé potravě a o SAKu. Jaký SAK byste mi doporučili? Nevím jestli jen SAK Energy nebo nějaký SAK mix. Kde se dá tento SAK koupit nějlevněji? Díky za rady

Založil: Mark » více k tématu (počet reakcí 6)

nemocná rybka

Ahoj. Mám v akvárku tlamovce. A jedna rybka mi onemocněla. Byla žlutá a teď zčernala. Nechce moc jíst a strašně špatně plave a divně dýchá. Spíš než plave, tak si různě "sedá" na kameny a dno. Nevíte někdo, co by s ní mohlo být? A co s tím? Mám strach, aby to nechytli všechny. Moc děkuji

Založil: Katka » více k tématu (počet reakcí 10)

Mohou být spolu v nádrži? 500litrů

Mohou být spolu v nádrži tyto druhy:Sciaenochromis Fryeri Iceberg 1+4,Melanochromis Maingano 1+3,Labidochromis Yellow 2+5,Placidochromis Lupingu 1+4,Nimbochromis Liwingstoni 1+1, Aulonocara Maleri 1+1,Aulonocara red peacock 1+2,Aulonacara stuartgrandti 1+4 Budu je mít v nádrži 500 litrů. Všem moc děkuji

Založil: Kozel » více k tématu (počet reakcí 6)

Jak krmit MALAWI

Zdravím,chci se zeptat jestli mi můžete dát odkaz či odkazy na správné krmení Tlamovců MALAWI.Zatím co jsem tu od vás četl,tak moc moudrý nejsem tak hledám takový zlatý střed,ale i přesto si nechám poradit.Hlavně chci vědět pokud možno,co nejvíce o správném krmení z důvodu rozmnožování.Moc děkuji

Založil: jaladik » více k tématu (počet reakcí 3)

akvárková pohroma

Dopustila jsem se fatální chyby začátečníka a nenechala jsem akvárko před nastěhováním rybek "zažít".Jedná se jen o malé akvárko na 20 l. Z původních 6ti. pavích oček jsou po třech dnech 3 a podle chování těch zbývajících bude v akvárku zanedlouho pustoprázdno. Jsou apatické, plavou u hladiny a mají staženou ocasní ploutvičku. Dají se rybky nějak zachránit? Prosím, zkuste mi něco poradit.Děkuji.

Založil: Lenka » více k tématu (počet reakcí 5)

Vápencové kameny

mohu dát do akvária vápencové kameny ?

Založil: hankaZ » více k tématu (počet reakcí 3)

Žlutý tlamovec - červený flek

Zdravim, rad bych se zeptal jestli nevite co by mohllo byt toto za nemoc, objevilo se to pred par dny, je pravda ze jsem mel dost kyselejsi vodu (dokonce pod 6) protoze jsem bohuzel byl nejakou dobu pryc a vyresene jsem mel pouze krmeni, uz to pH davam doporadku pomoci TetraAqua pH Plus, ale nevim jestli je to kvuli tomu. Ryba celkem zere, kdyz k ni pripluje vlocka tak si da, ale je vetsinou schovana v kytce a ani neplave. Myslite ze by to mohlo byt tou kyselosti, ze by ji to nejak popalilo, je to takova odrenina mi prijde? Mam tam dalsich pet ryb a ty jsou ok, dokonce se pred nekolika tydny narodil maly pruhovany prcek ;) http://dl.dropbox.com/u/1110485/ryba2.jpg

Založil: Ota Livers » více k tématu (počet reakcí 28)

Žlutý tlamovec - červený flek

Afra nebo pulpican

Krásné ryby,ale na netu podle fotek ???????????

Založil: vaku70 » více k tématu (počet reakcí 26)

Afra nebo pulpican

Nepozná někdo tento druh?

Ahoj, dostala jsem darem dvě rybky. Ve zverimexu prý bylo napsáno Tlamovec mořský, ale nikde na netu, ani podle obrázku jsem je nenašla. Nevíte někdo, co by mohly být rybuchy zač?

Založil: Lucie » více k tématu (počet reakcí 3)

Nepozná někdo tento druh?

Cichlidka Ramirezova

Tenhle dotaz je trochu mimo mísu,ale snad někdo bude vědět.Nechovám jenom tlamovce,ale mám i rostlinnou 240l nádrž-klasika 120x40x50.Mám tam 20x Neonka červená,20x Tetra bleherova a 23x Tetru císařskou.Už dlouho jsem pokukoval po téhle překrásné malé cichlidce.Dneska jsem noodolal a jeden pár zakoupil.Zatím plave v karanténní nádži.Co jsem se dočetl tak všude doporučují jeden pár.Já si myslím,že by v moji 240 dva páry mohli taky fungovat.Nádrž je dobře osázená,úkrytů tam je poměrně dost.Poradí někdo?

Založil: Sony12345 » více k tématu (počet reakcí 39)

Určení druhu.

Při koupi akva,jsem měl i ryby.Přiznám se,že si zde nejsem jist.

Založil: vaku70 » více k tématu (počet reakcí 10)

Určení druhu.