Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 ............... 288

Čištění venkovního filtru

Dobrý den Lidičky. Prosím o rsdu, dnes jsem poprvé čistil venkovní filtr fluval. Při opětovném spuštění filtru mi do Aqa nalítal bordel nevím odkud filtr byl čistej asi z hadic. Da se tomu nějak zabranit a neni ti pro ryby nebezpečné? předem děkuji za odpovědi.

Založil: Zdenda » více k tématu (počet reakcí 25)

Nerozmnožují se :-(

Zdravím, mám problém s rozmnožováním ryb a nevím jaký,samec Socolofi stále vábí a předvádí se samicím ale ty ho ignorují,to samé je u Yellow,saulosi a i u Zebra r/r akva mám 300L pravidelně odkaluji,na dně mám ve slabé vrstvě jemný písek a pár větších kamenů,vše je čisté,vodu pravidelně měním cca po 7 dnech 1/4 vodního sloupce teplotu mám 26C poměr ryb mám 2 ku 6 od druhu krmím 2x denně a vše zbaští.Krmím mraženým,vločkovým i branulovým krmivem,vše je určeno pro tlamovce.Prosím o radu a velkou pomoc.

Založil: jaladik1 » více k tématu (počet reakcí 14)

s.fryeri s demasonkama

Ahoj ,je možné přidat do akva 165*60*50 s.fryeri na redukci potěru ? ,případně v jakém počtu ? ,nebudou napadat dospělé jedince ? ,do budoucna v něm budou pouze yelowky s demasoni. Děkuji

Založil: Martin132 » více k tématu (počet reakcí 8)

Sera Aquatan vs. Toxivec

Používám aquatan při výměně vody.Při pročtení info o Sera toxivec uvažuji,že bych ho moch používat místo aquatanu.Podle popisu by měl být víc užitečnější.Vodu dávám městskou přímo z vodovodu.Nikdy jsem neměl z vodou problém,kromě dusičnanů.Těch je v naší městské vodě 25mg/lCo si o tom myslíte?Mohu používat toxivec?

Založil: klitosaurus » více k tématu (počet reakcí 7)

Škrábanec na vnitřní straně akva

Nejde o problém,spíš o estetiku.Je nějaký způsob odstranění.Zatím jsem na nic nepřišel.Krom usazování řasy,to nevadí,jen pokud je způsob,tak bych ho zkusil.

Založil: vaku70 » více k tématu (počet reakcí 6)

Presťahovanie akvária

Ahojte, potrebujem presťahovať akvárium s tlamovci (cca 200l), cesta cca do 4 hodín, má s tým niekto skúsenosti (napr.či vydrží externý filter a baktérie v ňom, či je vhodné zvoliť postup = vyloviť ryby, vypustiť, preniesť, napustiť, vpustiť ryby, alebo ich radšej niekam odložiť až kým sa presťahované akvárko nespamätá apod.). Ďakujem za rady.

Založil: Radovan » více k tématu (počet reakcí 4)

Odstavený filtr

Jak dlouho může být filtr Eheim při výpadku el.proudu bez průtoku, aniž by odumřely bakterie? Při bouřkách jsme často bez elektřiny různě dlouho. Po jaké době je lepší filtr vyprat?

Založil: dagmar » více k tématu (počet reakcí 10)

Maximalní teplota

Zajímalo by mě,jakou maximální teplotu mohou mít malawské cichlidy v akva.Např. Aulonocara,Sciaenochromis,Protomelas.A jaká má vyšší teplota(30st.) vliv na jejich kondici?

Založil: petrikza » více k tématu (počet reakcí 19)

aulonocara sp. fire fisch

zdravím nevi nekdo kde sehnat tyto nádherné ryby jsem z okresu svitavy diky za rady.

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 3)

Velikost Akva

Zdravím Vás,četl jsem toho spousty o chovu Malawi,protože i já propadl kouzlu a kráse těchto ryb a jediné čeho jsem se dočetl o velikosti akva je to,že by se mělo začít cca od 300 litrového akva.Proto mě dost zajímá co je pro Malawi důležitější.......délaka,šíře nebo velikost vodního sloupce?Napište mi prosím vás jaké rozměry by mělo takové akva mít rozměr na oněch cca 300 litrů. Moc Vám všem děkuji za rady a připomínky

Založil: jaladik1 » více k tématu (počet reakcí 7)

Krása mořských ryb

Doufám, že se nebude nikdo zlobit, když vám ukážu ryby, co jsem nachytal na Mallorce. Je to je n takové vlákno na zpestření :-))

Založil: Nik » více k tématu (počet reakcí 57)

Krása mořských ryb

sciaenochromis fryeri

dobrý den máim mladé tohoto druhu asi ve velikosti 4 cm zajímá me,kdy se zacnou vybarvovat zatím jsou jen šedé. dík za odpoved.

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 7)

uv sterilizér

Poraďte prosím.Má nějaký význam pořizovat do akva uv lampu.Občas se mi objeví plíseň a vůbec nevím kde jsem k ní přišel.Jestli by tomuto problému uv lampa pomohla předejít.Zajíždí se mi akva 160x55x60.

Založil: Pavel Kupeček » více k tématu (počet reakcí 4)

Krása našich ryb

Při včerejší rybařině,jsem dostal tohodle chlapáka.Krasavec že?Takovej akvárkovej,ale pral se statečně.:D:D

Založil: vaku70 » více k tématu (počet reakcí 54)

Krása našich ryb

MUDr Choholoušku stáhněte kalhoty

Velice mě udivuje, jak tady tomuto individuu prochází to, že si tady ze všech dělá srandu. Žádný MUDr Chocholoušek NEEXISTUJE, to jen nějaký vtipálek sa za něj vydává. Můj známý psycholog nikoho takového pochopitelně nezná, natož aby ho upozorňoval na toto fórum, jak již několikrát tady choch tvrdil. Svoji totožnost tady může přeci jednoduše potvrdit, stačí zveřejnit vysokoškolský diplom a nebo mi poslat jeho kopii mailem a já pak jeho existenci rád potvrdím. HD

Založil: Hynek Dařbujan » více k tématu (počet reakcí 33)

Masný zivý červy

Ahoj všichni chci se zeptat jestli mohu přikrmovat masnýma červama tlamovce: Nimbochromis livingstoni ,Placidochromis phenochilus,Aulonacara Peacock,Maleri,M/Ps. maingano,Labidochromis c. yellow, Moc děkuji všem za odpovědi

Založil: Kozel01 » více k tématu (počet reakcí 4)

co s hnědou řasou

Dobrý den, nevíte někdo prosím, jak nejlépe na hnědou řasu. V akva (300 l) máme kameny,bílý vápenec, na kterých se poslední dobou výborně daří hnědé řase. Asi před 3mi týdny jsme je všechny vyndaly a vyčistily savem, ale už zase začínají hnědnout. Zářivky máme dvě, jednu tu "sluneční" a svícení jsme prodloužili od 8 - 22h. Vodu měníme po 7mi až 10ti dnech. Ryby máme yelowky, demasoni, zebry r/r. Vypadá, že se jim daří, všechny se v pohodě množí. Máme i krunýřovce, ale těm ta hnědá řasa asi moc nechutná. Děkuji

Založil: Deryl » více k tématu (počet reakcí 37)

Spathodus marlieri

Zdravím všechny,má někdo zkušenosti stěmahle tlamkama?Chtěl bych je dát mezi Tropheusy,do 300l akva.

Založil: kofi » více k tématu (počet reakcí 39)

Nefunkční světelná rampa

Zdravím všechny a mám dotaz. Sice to bude asi těžké radit, ale za pokus mi to stojí. Mám rampu od FARAO ( 2 x 58W T8 ) normálně mi svítila a včera po zapnutí vypínačem se nerosvítila. Myslel jsem že mám ruplé zářivky, ale tím to není. Zkusil jsem i šroubovákem ze zkoušečkou zda má šťávu na koncovkách, kde se zaklapávají patice. Něco tam je, ale málo. Neměl někdo podobný problém? Než to dám spravit elektrikářovi, tak mi poraďte kde je "zakopaný pes ". Předem dík :-)

Založil: ondrášovi » více k tématu (počet reakcí 83)

Filtrace-dotaz

Zdravím, potřebuju pomoct s filtrací mám aqua 160X45X40 a potřebuji pomoct : Jaký by jste mi doporučili filtr??Mám tam vzduchovací motorek (bublifuk). Děkuji.

Založil: jacobs55 » více k tématu (počet reakcí 19)

Co je todle za tlamovce,dostal jsem ji jako samici,a nevim co je to za druh?

Fotil jsem to mobilem.Přikoupil bych samce ale nevim co je to za druh?

Založil: Bigfish » více k tématu (počet reakcí 15)

yelowky do 200L

Dobrý večer , chtěla bych se zeptat jaký je správný počet yelowek do 200L akvária . děkuju moc.

Založil: Alča » více k tématu (počet reakcí 11)

tropheus orange bemba

Dnes sem byl v Kaplici v akvaristice a nestačil sem se divit mladé tropheus orange bemba cca 5cm á.230kč to je teda nářez

Založil: karpek » více k tématu (počet reakcí 88)

Umírají mi tlamovci

Ahoj všichni,také prosím o Vaší radu,zničeho nic mi začali umírat tlamovci a také nevím čím to by to mohlo být,ale jak o tom čtu,tak nejspíše otrava,ale jak to čtu, tak tomu vůbec nerozumím.Máme cca 3týdny možná už měsíc nově zaběhlé akva, 270L s kančíky a cihlidami,všechny jsou ok,jen ty tlamovci postupně umírají.Vodu měním každý týden,filtr properu a k jídlu dávám vločky DIJANA tropical co mi poradily v obchodě a jinak malawi mix mražené.Dávala jsem od šváry nějaké granule a vlastně se dá říct,že od té doby se to děje,tak ted krmím vločkama a stejně čili granulema to asi nebude.Voda má 28 stupňů..Pokud by tedy byly otrávené,jak proti tomu bojovat nebo jaké testy si mám pořídit...čtu to jak běsná,ale prostě tomu nerozumím,děkuji za vysvětlení pro blbé :)) prosím poraďte někdo,díky moc...

Založil: Lucka » více k tématu (počet reakcí 9)

Atman at 203

Zdravim chci se zeptat mam akvárium s tlamovci které má 300l. Používám venkovní filtr tetra tec ex 700. Možna se mi to jen zdá ale jakoby ten filtr na to nestačil. Proto uvažuji o dokoupeni vnitřniho filtru ktery snad pomuže. Zaujal me atman at 203 ale co jsem koukal tak se mi zdá že strašne moc vytváří proud vody ,což nevím jestli je vhodné. Máte nekdo jiny nápad díky za odpovedi.

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 13)