Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 ............... 288

chore ryvy prosim poradte

mam 600L akvarko asi 3 roky nebol ziaden problem a teraz najprv jednej rybe napuchlo oko bolo velke ako mentolska a potom sa jej to nad okom otvorilo az do mäsa ale uz sa to pomali hoji a teraz dalsej pri oku jeden nen opadali supini a druhy den ma pol cm dieru v hlave zase az vidno mäso a tretia ryba medzi ocami nejake škvrny..cim to moze byt? moz to byt tym ze som prestal davat patentuku a zacal som davat Spirulinu?alebo tym ze som sa prestahoval a asi hodinu maju priame slnko?prosim poradte co robit foto si pozrite na tomto linku http://srubo.rajce.idnes.cz/Chore_ryby/ dik Ivan

Založil: ivan82 » více k tématu (počet reakcí 5)

Mladá nosící samice

Ve středu jsem dostala od pana Čuhela malé Pundamilie nyererei. Jsou asi tak 4 cm velké, nebo spíš malé, a dnes ráno jsem viděla, jak se jeden nejvybarvenější sameček třel se samičkou na kameni a ona posbírala jikry. Teď se straní a nežere. Poraďte prosím. Přece není možné, aby tak mladá samička donosila mladé.

Založil: dagmar » více k tématu (počet reakcí 4)

Samice umira po vypusteni mladych

- setkal se s timto nekdo? samice vypusti mlade, je vyhubla, propadene bricho, cca do 1-2tydnu je po ni.. - stalo se to 2x - Aulonocara a Sc. fryeri

Založil: neo029 » více k tématu (počet reakcí 8)

Metriaclima callainos

Prosím můžete zde všichni, kdo máte zkušenosti s touto rybou o ní napsat co nejvíce? Chov, vybarvení, vlastnosti, velikost, nároky, obrázky atd. Předem všem děkuji. Bylo by skvělé, kdyby se na toto téma dalo pozdeji kdykoliv odkázat a čerpat tu kvalitní informace.

Založil: hansjochen » více k tématu (počet reakcí 7)

ach jo neví někdo co dělat?

Neví někdo nebo nesetkal se s tím že by mu během týdne pochcípali samci? V mém akvárku mi včera chcípl nádhernej Labidochromis hongi kterému vůbec nic nebylo a najednou je mrtvej a ted jsem přišel a zamec zebry je nafouklej sice živej ale nereaguje na nic ani kdyz se ho dotknu. Krmivo jsem neměnil nic nového v akvárku není prostě vůbec žádná změna...............

Založil: necar » více k tématu (počet reakcí 37)

sneci v akvariu

mam otazku, mam nove zalozene akva a tam jsem mel par tlamovcu, jen tak jsem jim tam dal 3 sneky at to tam trosku cisti a na druhy den byli dva Melanochromis maingano mrtvi. Poradi nekdo jestli to bylo tema snekama nebo necim jinym? meril jsem parametry vody a vse v pohode... docela me to mrzi protoze zrovna tyhle jsem mel oblibene :-)

Založil: martin.frnka » více k tématu (počet reakcí 1)

Objem akvária?

Dobrý den ,chtěla bych se zeptat jak mám vypočítat objem akvária ,děkuju moc :)

Založil: Klára » více k tématu (počet reakcí 16)

Otázka pro hr

Zdravím psal jste že jste z okolí Olomouce .Na konkurenčním webu máte pod přezdívkou "radex" poměrně velké a dosti povedené akva poradíte mi kde jste si ho nechal dělat?

Založil: Dvorak » více k tématu (počet reakcí 21)

Prosím o Radu Tlamovci se mi napadají

Potřeboval bych poradit.Začal jsem dávat rybkám mražené patentky a od té doby se napadají.Dokud jsem jim dával potravu suchou tak byl klid,poradíte mi někdo co s tím?Děkuji

Založil: zdendoj » více k tématu (počet reakcí 2)

BIOMOLITAN metráž

Dobrý den, prosín Vás neznáte nědo stránky výrobce biomolitanu v Brně? Chci si u nich objednat plotnu 100x50x10 abych si jej mohl nařezat podle svých představ a nemohu je najít. Díky všem za rady.

Založil: JCHP » více k tématu (počet reakcí 2)

výkup ryb PETRA-AQUA

Máte někdo zkušenost s výkupnou ryb PETRA-AQUA?

Založil: dzinak » více k tématu (počet reakcí 12)

Vzduchovací motorek Sera 550 x Jesan

Koupil jsem si vzduchovací motorek Sera 550, který by měl být jeden z nejlepších, ale v porovnání 20 let starým motorkem výr. Jesan Jeseník má tak poloviční výkon a jednou tak větší spotřebu. Pravda je, že není tak hlučný. Napadá mě co si myslet o ostatních speciálně vyvinutých krmivech, přípravcích a příslušenstvích značkových výrobců s dokonalým popisem na barevných obalech.

Založil: Kankunen » více k tématu (počet reakcí 5)

Tanganika-osádka

Dobrý den, Mám malawi akvárium, ale budu měnit osádku na tanganika , co mám udělat ?Mám nechat vodu nebo vypustit a dát novou? Děkuji za dotaz

Založil: Tomik65 » více k tématu (počet reakcí 9)

velikost tlamovců čelnatých

znovu se na Vás obracím s prosbou o chovatelskou zkušenost a to: jaké průměrné velikosti dorůstají tihle gianti v nádržích do objemu 1000 litrů a průměrného stáří v zajetí.Předem děkuji za odpovědi

Založil: disconectDC » více k tématu (počet reakcí 15)

co je to za tlamovce

prosím poradte co je to za tlamovce - ten nádherný fialový. moc díky

Založil: rozára » více k tématu (počet reakcí 4)

co je to za tlamovce

PRAHA PĚSTÍRNA ČI CHOVATEL

dobrý den, prosím vás mohli byste mi poradit nějakého spolehlivého chovatele či pěstírnu, kde mají ryby MALAWI na prodej za přijatelné ceny, ale v Praze... moc vám díky

Založil: veve » více k tématu (počet reakcí 2)

složení filtru

Ahoj Lidičky, ještě se vás zeptám jestli mi poradíte,podle zkušeností složení filtrčních medii do vnějšího filtru fluval 305. Aby fungoval co nej.

Založil: Zdenda » více k tématu (počet reakcí 4)

Kolikrát denně krmit mladé Tropheus Duboisi?

Tak mám novou osádku Tropheus Duboisi 30ks ve 350litrovém akva. Kolikrát denně je krmíte když jsou mladé ? Ted mají tak 4-5cm. A ještě za jak dlouho se začne měnit jejich zbarvení ? Mám je 14 dní a dělají mi fakt radost :))

Založil: Nik » více k tématu (počet reakcí 467)

Kolikrát denně krmit mladé Tropheus Duboisi?

Zušenost s výměnou nápní předfiltru u Eheim 2080?

Dobrý den, poradíte někdo jak často měnit náplně (vata + biomolitan) v předfiltru u vnějšího filtru Eheim 2080? A co originál náplně ve zbytku filtrační nádoby? Máte někdo zkušenost s frekvencí a jak? Díky za info.

Založil: Daniel L. » více k tématu (počet reakcí 5)

Novej filtr nalevník

Dobrý den, už zase jsem tu :),prosím o pomoc. mam 180l akva, a týden starý vnější filtr fluval 305(ten předchozí nestačil). I kdýž jsem nechal jet starej filtr a zaroveň ten novej. Tak se mi asi po dvou dnech udělal nálevník. Komplet jsem vyměnil vodu a je to na novo. Prosím poradíte mi, mam furt měnit vodu, nebo mam nechat jet ten filtr než se zajede? a zvladne to sam vyčistit, nebo snížit teplotu (teplota v aqa je 26-27c)zvládnou to ryby?. Nesvítit, nekrmit? čistit filtr.jsem bezradnej:( Děkuji za rady.

Založil: Zdenda » více k tématu (počet reakcí 4)

Mražené krmení pro tropheuse

Můžete mi prosím napsat váš názor na mražené krmení pro býložravé ryby (např.tropheus) čím mohu krmit ale spíš, jakému krmení se mám vyloženě vyvarovat. A jak často mohu krmit mraženým. Děkuji.

Založil: lombardak » více k tématu (počet reakcí 23)

vínove žiabre, rana za plutvou

Dobrý deň tlamovce máme už 5 rokov v 100l aquariu.Doteraz boli bez rôznych chorôb aj keď mali len starý penový filter a 1 kyslík a teplotu vodu cca 22°C. Vodu aqvária som im menila tak 1/3 raz za 3 mesiace. Ale pred cca 6 týždňami som sa rozhodla, že konečne im vyčistím aquarium kompletne. Zmenila som filtre za biologické, pridala nejaké nové skali, dôkladne prečistila štrk, zvišila teplotu na 24°C a po mesiaci mi ryby ochoreli. Behom 2 dní som prišlo o 8 chovných rýb zo 12, hoci boli v karanténe. Z akvaria som opätovne vyčerpala všetku vodu dala BIO START A AQIATAN od fy SERA, soľ podľa rád pracovníčky ZIVY a po týždni vrátila som(cca 2 týždne do zadu) 4 dospelé ryby do aquaria spolu so 8 odchovanými 1 ročnými. Chcem sa už vyvarovať nejakým chybám, aby som neprišla o ďalšie rybyčky. Sledujem ich a všimla dom si že majú krvavo vínové žiabre (tie malé). Preto by som chcela vedieť, že či okrem tých dvoch upravovačov je niečo potrebné dať do vody, aby im toto zafarbenie žiabrí zmyslo. A keď som už na tejto stránke, včera som si všimla, že dominantný samec Labidochromis c. yellow má krvavú 0,3 mm zvislú ranu za bočnou plutvou. Mám preventívne začať s nejakou liečbou, alebo to nechať tak??? Vopred ďakujem za rady.

Založil: bea » více k tématu (počet reakcí 4)

Poradit s chovem

Zdravím mám 300 l akva a v něm původně 16 ks ps. demasoni, 8 ks yellowek a 7 ks zeber. Toto složení mi odsouhlasil p. Čuhel, kde jsem také ryby kupoval. Dnes asi po 2 měsících mám jen 9 ks demasoni a 5 ks zeber a nevím proč. Pravidelně měním vodu, krmím rostlinou potravou, dobrá filtrace i s provzdušováním, dost úkrytů na schování ryb. Tak se mi zdá, že ten úbytek ryb je docela velký. Díky za odpověď.

Založil: R+K » více k tématu (počet reakcí 12)

A co toto je za cychlidu?

Věděl by někdo? Mám 3kusy stejného pohlaví. Byli odsouzeni pomalu na smrt,tak se mi jich zželelo. Díky

Založil: JCHP » více k tématu (počet reakcí 17)

A co toto je za cychlidu?

co je to za cichlidu

prosím poradte co to mám za cichlidu??? díky

Založil: veve » více k tématu (počet reakcí 6)

co je to za cichlidu