Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 ............... 288

JAK SE JMENUJE TENTO TLAMOVEC

DOBRÝ DEN, PROSÍM O POMOC - JAK SE JMENUJE TENTO TLAMOVEC??? DĚKUJI VÁM

Založil: LUCIE » více k tématu (počet reakcí 2)

JAK SE JMENUJE TENTO TLAMOVEC

Chovatel Tlamovců v oklí Pb

Dobrý den lidíčky. Scháním jestli mi poradíte nějakého zkušeného chovatele tlamovců v okolí Příbrami, Prahy nebo Plzně. Rád bych koupil skupinku Tlamovce Moorův var. ikola - Tropheus moorii sp. ikola. Děkuji

Založil: Zdendaem » více k tématu (počet reakcí 6)

otrava ryb pomoc!!

prosím o radu klidně mě drtte...dělal jsem 3d polystyrenové pozadí do 400l vše podle postupů zde doporučených od různých výrobců,korálovým pískem vysypané s epoxem 1200 poté jedna vrstva epoxu vše schlo 14dní neutralizace ocet1+1voda poté oplach přes noc vysušeno přilepeno akvarijním silikonem 24hod schlo poté jsem včera napustil vodu vpustil ryby vnější filtr fluval 405 měl ještě starou nepranou nápln s vodou kvůli bakt.vše vypadalo v pohodě voda čistá bez kalu ryby vypadaly čile.nové kameny jsem použil pár lávových jinak staré původní bezproblémové travertiny.dnes horror!dopoledne zákal ryby vyskakovaly z aqua visí u hladiny padají ke dnu vyvrací se.po přelovení do vany s čerstvou vodou naštěstí ožívají žijí všechny.ted problém,vyměnil jsem vodu napustil další chystám se propláchnout filtr doplnit aktivním uhlím.nebudu ještě dávat rybky ale nemůžu je mít ve vaně věčně. špatná neutralizace?silikon?nevím co je špatně, nechce se mi to pozadí demontovat dal jsem si s ním měsíc práce.děkuji za pomoc...

Založil: tati » více k tématu (počet reakcí 61)

Tlamovci od p. Kuzmy (Vaku70)

Dobrý den, na toto forum sice nechodím, taktéž nevím, pokud vůbec mohu založit toto téma. Ale rád bych upozornil na jednu podstatnou věc a to ryby od pana Kuzmy. Když jsem si před časem zakládal svoje nové akvarium, tak jsem sháněl právě tyhle ryby. Narazil jsem na tento web a v sekci inzerce zrovna inzeroval tento pán. Jelikož to nebylo daleko, tak jsem se mu ozval a domluvili jsme prodej rybiček. Byl jsem naprostý začátečník, ale začal jsem se o tyto ryby trošku zajímat a po době, kdy ryby dorostly do dospělosti, usoudil jsem, že něco není v pořádku. Ryby jsem odvezl jednomu chovateli, který se až divil, co mu to vezu za havěť. Byly to 2 druhy. P. socofoli a L. caerulleus sp. yellow. Socofoli byli nakřížení s ndumbi, které choval v jedné nádrži !!! Žádná černě lemovaná hřbetní ploutev,ale do oranžova a na hlavě nádech taktéž na oranž. Yellow, o těch ani nemluvě. Vypadají jako kříženci L. yellow a nějaké metriaclimy. Robustní hlava, žlutá skoro nikde, velká tlamka. Přiložím nějaké foto, ale na fotkách to není tak dobře a jasně znatelné. Na živo je to vidět mnohem patrněji a přesněji. Viděl jsem zde téma o yellowkách, jak mají vypadat a zrovna dotyčný pán tam radí, jak mají vypadat. To mi povězte, kde je pak zdravý rozum a normální lidská osobnost. Pozítří si jedu pro nové ryby do Jičína k panu B., jsem zvědav, ale reference jsem slyšel zatím jen v dobrém. Ke komu konrétně psát nebudu, aby to nevyznělo jako reklama a nejsem si jist, zda by si to vůbec on sám přál. Zdravím a pouze v dobrém, nashledanou - Petr PS : reagovat na odpovědi nejspíše nebudu, nevím, zda tuto stránku ještě otevřu. Ale přišlo mi jako dobré toto zde uveřejnit. Ještě když se mi chovatel vysmál, co to vezu za zrůdy. Skončily jako krmivo jiným rybám.

Založil: Petr 123 » více k tématu (počet reakcí 68)

Tlamovci od p. Kuzmy (Vaku70)

hučící tetratec 1200

Ahoj ,mám tento filtr už cca 4 roky a postupně se zvýšila hlučnost tak že se to už nedá ,koupil jsem novou vrtulku ,ale nepomohlo to ,co se dá ještě zkusit ? ,prohledal jsem forum ,ale kromě obalení dekou nic co by pomohlo nenašel ,Díky moc

Založil: Martin132 » více k tématu (počet reakcí 7)

Odkaluji a moc to nepomáhá

Zdravím,pravidelně odkaluji dno,akva mám cca 300L ale stále mám v akva od ryb nakakáno :-) jinak voda je čistá,je nějaký přípravek který pomáhá rozkládat rybí odpad? Není to estetické,když se prohánějí a tím rozvíří ten bordelíček.Filtr mám molitanový na 400-500 L + koupené bakterie do filtru Moc děkuji za pomoc a rady

Založil: Lada 3 » více k tématu (počet reakcí 11)

Odpojení zářivky

Dobrý den, poradí mi nikdo prosím jestli se dá nejakým způsobem odpojit jedna zařivka, zabudovaná v plastovém krytu. Jsou tam dvě 30w na 180 lit. akva přijde mi to moc. Zarůstá mi to hodně řasou. Je to celé zakrité i když odpojím jednu zářivku tak nesvítí ani ta druhá. nejsem el.a nemám stim žádnou zkušenost.děkuji

Založil: Zdenda » více k tématu (počet reakcí 8)

Konstrukce velkého akva

Ahojte vespolek, mám spíše technický dotaz - kamarád si poručil akvárium 200(D) x 100(V) x 55cm(H). Vzhledem k metrové výšce bych se jen chtěl zeptat na nějaké doporučení mimo klasická opatření (sklo 15mm, dno vlepeno z boku - ne NA dno - lišty podél a 2x na příč) např. zpevňovací pásek na dně u přední a zadní stěny nebo nějakou další vychytávku, které mne nenapadla...pevný stojan samozřejmostí. Je to kamarád, tak mu s tím chci pomoci. Stavěl si dům a v hale si udělal příčku s oknem, za příčkou je prostor pro umístění akva a techniky, akva by mělo být vidět skrz to okno. Není akvarista. Prostor pro údržbu stojí za prd, ani nedosáhne na dno, je tam toho víc, co už s ním. Pojistku jsem mu poradil jako první...:) Co se týká ryb, tak asi odolnější hapse (pokud takoví jsou) - prostoru je dost..každopádně díky. Až bude chvíle, pošlu nějaké tlamovce z Viktoriina jezera, bohužel pouze v zobáku rybaříků jižních :)

Založil: Mecan » více k tématu (počet reakcí 6)

Tlamovec černoploutvý

Ahoj Lidi, prosím vás o radu, jak se rozezná samec od samičky u Tlamovece černoploutvého - Labidochromis caerurleus.Předem děkuji všem za odpovědi.

Založil: Zdendaem » více k tématu (počet reakcí 3)

jak silnné zářivky do akvaria

Zdravím, potřebuji poradit sílu osvětlení, mam výšku akva 60cm a délku 111cm (šířka 40cm), čistý objem bez pozadí bude asi 200l, bude to malawi a v jednom koutu pár vallisnerii,jinak žádné rostliny, bude stačit 3 * 30W na prosvětlení nádrže nebo mám dát 4*30W? Jaké máte zkušenosti?

Založil: hansjochen » více k tématu (počet reakcí 22)

poradte prosim

mam dospele Frontosy prosim o radu cim je krmit ,jakymy garnulemy atd.....diky moc

Založil: marnoff » více k tématu (počet reakcí 1)

Psek do akvária

Pro pavel 86.Nechá se u Vás koupit písek pro tlamovce?Jestli je to možný némám na vás kontakt.Díky za odpověď.

Založil: Pavel Kupeček » více k tématu (počet reakcí 3)

Jak zničit štetinovou řasu

Zdravím řešim velký problém mám štetinovou řasu . Zatím to neníé tak hrozné je asi jen na dvouch lávových kamenech,ale obávám se že časem pohltí celé akvárium.Prozatim jsem vypral filtr a odpustil třetinu vody a dal novou.

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 7)

Je to samec či samice?

Zdravím,jeden problém vyřeším a mám tu hned další :-) mám 4 Yellowky s madýma v tlamce a zjistil jsem,že jedna znich má na řitní ploutvi jikernou skvrnu.Jde o genetickou chybu nebo to je opravdu samec? Mladý má v tlamce skorem 3 týden. Opět moc děkuji Vše za radu i pomoc.

Založil: Lada 3 » více k tématu (počet reakcí 6)

Co je to za rybu?

Dobrý den, pomůžete mi někdo určit co je to za rybu?

Založil: Manicek » více k tématu (počet reakcí 3)

Co je to za rybu?

zna nekdo pestirnu

prosim vas nezna nekdo v brne nebo okoli nejakou pestirnu,obchod s tlamovci diky

Založil: marnoff » více k tématu (počet reakcí 4)

jak zabránit tmavnutí písku v akváriu

Zdravím potřebuji poradit v akváriu mam písek koupeny přimo do filtrace bazenu, ale pořad mi v akváriu tmavne do zelenohnedé barvy a nevím čím to je. Osádka akvária je 4 ancistrusi,Labidochromis yellow,Aulonocara sp. fire fish,Sciaenochromis Frieri jsou to vsechno zatim mlade kousky okolo 2 cm, takže zatím písek moc nepřehrabují muže to být tím dekuji za odpoved.

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 12)

Lov planktonu

Tak zakládám toto téma z důvodu, aby se tu mohlo prodiskutovat tohle velmi rozsáhlé téma, ač někomu se to tak nezdá. Komu přijde toto téma zbytečné, prosím, zde přestaň číst a jdi na jin vlákno. Hned první věc, která by mě zajímala. Kdo chodíte na plankton, používáte, zdali lovíte někde v zarybněné nádrži, rybníce atp. , něco jako hypermangan na ničení bakterií a plísní? Kdo chodí lovit, myslím, že uzná podstatu vlákna.

Založil: lubnek » více k tématu (počet reakcí 44)

Opuštěná mláďata

Zdravím,mám dospělou samici Pseudotropheus socolofi která mi právě nosí mladé,včera jsem ji přendaval do jiného akva protože 29.4. to budou 3 týdny co nosí.Ale stalo se mi,že ji vypadli 4 mladé.Mladé jsou vyléhlé ale mají stále na sobě vajíčko.Samice si vzala zpět do tlamky jen jedno mládě,přežijí ty 3 zbývající?

Založil: Lada 3 » více k tématu (počet reakcí 18)

chci se zeptat

chci se zeptat cim je nejlepsi krmit malawi a tanganiku,aby dobre rostli a meli peknou barvu,aby meli v jidle veskere dobre slozky diky moc

Založil: marnoff » více k tématu (počet reakcí 1)

Akara modrá - Pravděpodobně špatně vidí+ztrácí barvu

Zdravím všechny. Mám doma pár akar modrých,mám je již cca půl roku a teď se mi konečně podařilo odchovat naprostou většinu malých. Všechno proběhlo bez problémů,ale najednou měla samička zakalené jedno oko a začala se schovávat do skulin ve "skalce".. Vyměnil jsem tedy značnou část vody a doufal jsem že to přejde...bohužel nepřešlo a samička zřejmě přestala vidět uplně...naráží do dna,do skel,i do skály. Trvalo to asi dva dny a samec má uplně to stejné...Navíc mají hodně tmavý hřbet(takový šedivo-modrý)..A vůbec mají celkově nezdravou nevýraznou barvu. Zkoušel jsem do vody přidat sůl a po dvou dnech mám pocit že se to u samičky zlepšilo a u samce zřejmě trochu taky. Také jsem je od té doby neviděl žrát. Této situaci předcházela jediná změna v aukváriu-jelikož ho strašně znečišťují,koupil jsem si dva krunýřovce i tři šneky. Dokáže mi někdo pomoci?Nerad bych o ně přišel. Děkuji všem za rady !

Založil: Lukas87 » více k tématu (počet reakcí 26)

odkalovani jemneho dna

zdravim, mam dno 1-3 mm, chtel jsem se zeptat na nejaky odkalovac..dno je take dost clenite (kameny a spol), takze pet lahve a jine samodomo proste neprichazeji v uvahu :( Diky Eheim vysavac inzeruje ze od dna velikosti 2 mm a vyse, takze ten nepripada v uvahu..nahodou nekdo nemate typ ? Diky vsem

Založil: kolemjdouci » více k tématu (počet reakcí 10)

Pomůžete určit

Zdravím , potřeboval bych pomoct určit tuto rybku. Myslím , že je to elongatus , ale nejsem si 100% jistý.

Založil: babacek » více k tématu (počet reakcí 12)

Pomůžete určit

snížení pH octem

Dobrý den. Chtěl sem se zeptat všech, zda-li je možné snižovat pH vody octem. vzhledem k tomu ze u nás je voda až příliš zásaditá i pro tlamky... tak mi prosím napište jestli je to takhle možné a případně nějaká alternativní a pokud možno levná řešení...

Založil: mulardik » více k tématu (počet reakcí 14)

Tlamovci a korytnačky

Chcem napísať moju skúsenosť. Predavač nás nahovoril na párku tlamovcov, že sú to veľmi mierumilovné rybky, ktoré sa znesú so všetkými rybičkami, a keďže som s nimi nemala ešte žiadne skúsenosti, tak som si túto párku kúpila. Boli nádherné, samčekovi sa dokonca menila farba bruška od červenej nevýraznej až po bordovú. Lenže som našla v priebehu týždňa 2 gubky so zjedenou hlavou a plutvami, čo sa mi dovtedy nestalo, tiež som si všimla extrémne agresívne správanie vočí ostatným rybkám jednej rybky z tohoto párika, takže jediná možnosť bola drahé rybičky dať do akvárka ku korytnačkám, a uvidí sa... Nikto čo poznám mi tieto rybičky nechcel kvôli agresivite vziať, takže toto bola jediná možnosť, ale nečakala som, koľko zábavy nám kombinácia týchto rybičiek s korytnačkami poskytnu. Ryby chodili doslova provokovať korytnačky, ďobali ich do nôch, a pokiaľ sa milené korytnačky stihli otočiť, rybky boli schované vo svojom úkryte za skalami, ktoré majú korytnačky na slnenie, alebo ryby sledovali korytnačky z úkrytu, a keď sa korytnačky len troška vzdialili, už aj išli provokovať. Len pred dvoma dňami som prišla z roboty, a rybky som už viac nevidela, takže asi už aj korytnačky sa naučili loviť.Škoda,vyzeralo to, že si na seba aj celkom zvyknú, a verím tomu, že takéto divadlo nám už nepredvedie žiaden iný druh rýb. Pozdravujem inak týmto aj pána predavača, ktorý je ochotný za euro-toľko asi stáli obidve podvádzať zákazníkov. Je to úbohé, lebo tie rybky boli fakt krásne, pri sledovaní ich správania v akvárku s korytnačkami bolo vidieť aj že sú dokonca dostatočne inteligentné, a namiesto toho, aby niekde skrášľovali prostredie mali takýto osud. Mimochodom-kúpila som 2 párky, jeden párik som dala mame a tej pred pár dňami zdochla závojnatka s objedenými plutvami a takmer bez šupín. Vyzerá to, že ešte jedno divadlo nás čaká, aj keď to robím veľmi nerada,a dúfam že ak nejaký predavač, teda ako si tento pán hovorí že chovateľ-pretože rybky som kúpila na burze chovateľov, toto číta, tak sa zamyslí, a radšej oželie euro ako pripraviť o život pár rybičiek.

Založil: didi » více k tématu (počet reakcí 13)