Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 ............... 288

kde nejlepe splasit kameny

Poradil by mi prosím vás někdo kde bych mohl sehnat nejaké opravdu krásné kameny pro tlamovce? A nepište mi: Zajeď si do řecka nebo do chorvatska... na to teď opravdu nemam penize :D

Založil: mulardik » více k tématu (počet reakcí 3)

Topení na noc

Zdravim Lidičky prosim poradte. Chtel bych se zeptat na topení přes noc? v akva mam stalou teplotu 26-27 c.jestli to není zbytečné?jsem začatečník tak se prosim nezlobte nad uplně tupou otazkou :) ale chtel bych to nej pro ryby.:)děkuji za odpovědi a zkušenosti.

Založil: Zdendaem » více k tématu (počet reakcí 5)

křížení Pseudotropheus Acei black a Pseudotropheus Saulosi coral red

Dobrý den, chci se zeptat jaká je pravděpodobnost křížení těchto dvou druhů v akváriu cca 250l při počtu ks cca 10až15 od každého. děkuji Mašoun

Založil: Mašoun » více k tématu (počet reakcí 8)

3D pozadí - konečně doděláné

Tak i já konečně dodělal pozadí na které jsem se"pečlivě" připravoval. No a od některých byl popohnám, že na tom nic není ( melanochromis ). No je pravda že je to mé první a v určitých fázích jsem ho chtěl transportovat do koše...klukům z ASA...:-) Mám aktuální dotaz. Nikde jsem se nedočetl jak silný by měl být octový koncentrát, kterým budu neutralizovat a jestli nevadí že to nebudu oplachovat teplou vodou - na domku nemám ještě připojen boiler, takže bych si musel vzít rychlovarku. Díky za info

Založil: ondrášovi » více k tématu (počet reakcí 64)

3D pozadí - konečně doděláné

stres a nemoci

tak navazuji na me vlakno-"ja to porad nechapu-entizol.poradte!"-ale zalozim nove, skrz panujici stres mezi rybami a naslednym vyvolanim spici nemoci.zjistuji totiz,ze jak mi auratusky pekne dospely,tak se vyklubaly 3 samci a jedna samice.doposavad se zdalo,ze byl jen jeden dominantni a zbivajici se jevili jako samice,ikdyz me bylo divny ze jsou mnohem vetsi nez jedna 100% samice.no a ted jak dospely,jsou to samci!no a prave jak se ted zacali vsichni honit,furt se toci to kola a kousaji,tak se oslabil jeden-ten dominant a na hnoju zustali ti dva,kteri se melou ted spolu,ale jak se melou tak nejspis tim neustalim stresem onemocneli jako ten dominant.nezerou a strani se,ztmavli,tak bud se za chvili vybiji nebo umrou stresem,nebo na pokousance ,ktere se jim treba zaniti?co ted?mam cekat nebo nak zasahnout?je mi prave divny,ze ostatni ryby sou vpoho jen tato trojka samcu se zda byt nemocna a ikdyz to tak je,tak se zposlednich sil jeste staci prohnat!tak bud se to uklidni,nebo se pomlati?

Založil: astra » více k tématu (počet reakcí 2)

Cyphotilapia gibberosa - nadnášení

Zdravím,moje jedna Gibberosa je neustále nadnášena směrem k hladině,musí vyvíjet neustále úsilí,aby se udržela u dna. Známej mi říkal,že to je nějaká "jarní nemoc",která u tohoto druhu občas je a doporučil mi léčení Entizolem. Má někdo podobnou zkušenost?

Založil: Pavel Jelen » více k tématu (počet reakcí 47)

jikry v tlamce

Dobrý den, prosím vás všechny skušenější. Mám tu samičku co nosí jikry. Jenže při pozorování nelze zaznamenat jakýkoliv vývoj jiker. Zevrubně jsem pročítal forum ohledně této tematiky. Zdurazňuji zevrubně, abych tu pak nebyl osočen že lžu o tom že sem forum četl. Můj dotaz zní jak dlouho trvá než lze zaznamenat nějaký vývojový rozdíl. Bohužel nelze přiložit foto vzhledem k tomu, že se samička důkladně skrývá a když ji zahlédnu tak to netrvá dost dlouho. Samička má jasně v tlamce jikry. a nosí je už něco kolem 12 dnů plus mínus dva dny. Četl jsem že když nejsou jikry oplodněné tak je třeba po týdnu sežere. Jenže ona je pořád vehementně nosí v tlamce. Tak nevím co se dějě mám strach aby nebylo něco špatně. A další podivný faktor je že samička je relativně mladá. Jedná se o druh pseudotropheus lombardoi. Má asi jen 4cm. Tak pls poraďte.

Založil: mulardik » více k tématu (počet reakcí 3)

Lámaný kámen - red Spaghetti

- máte někdo zkušenost s použitím tohoto kamene v AQ? Moc se mi líbí, jen je dost ostrý a jde mi o to, do jaké míry ovlivňuje chemismus vody?

Založil: Daniel L. » více k tématu (počet reakcí 31)

CHLOUBA NAŠICH AKVÁREK

Musel sem napsat tohle,to je síla,když člověk napíše do googlu něco o tlamovcích v akva a mrkl sem na videa,jak kdo chova v nádrži tlamovce,musim říct,pánové a dámy,to je síla,jak moc lidí,chová v malých nádržích tlamovce,no to je děs a hlavně tanganika,a když už je nádrž jakš takš velká,tak to zapere kameny,to je fakt ohromující. 1 takový příklad. http://www.youtube.com/watch?v=j8SqWZPzqXI

Založil: kofi » více k tématu (počet reakcí 6)

O jaký druh Tlamovce se jedná?

Prosím o radu, dostal jsem tento druh Tlamovce od kamaráda, a on bohužel taky nevěděl:( jsem začínající chovatel tlamovců tak jestli mi někdo poradí? předem děkuji:)

Založil: Zdendaem » více k tématu (počet reakcí 3)

O jaký druh Tlamovce se jedná?

ja to porad nechapu-entizol.poradte!

tak vcera jsem asi po mesici ,kdy sem lecila metronidazolem,zjistila opet bile tenke vykaly jak nit,ktere se docela dlouho drzeli,je to asi zase jasny.jedna auratuska se strani,obcas se zasekne mezi filtrem a sklem a je vzhuru nohama a ted se porad zdrzuje u vypuste filtracni hlavice,nezere.ale jak nad tim premyslim a furt prepocitavam,tak kdyz sem lecila tim metrozolem pro holuby tak bych rekla ze sem dala asi leciva dost malo.kdyz bych na mych 300litru mela dat asi 12 tablet entizolu,tak to je 3g nejspis cisteho metronidazolu,ale jelikoz metrozol ma v 1g/200mg metronidazolu,tak kdyz sem davkovala 3g /podle pietra co mi poradil k metrozolu/tak sem tam nejspis dala jen 600mg metro.ja uz to vubec nechapu-tak kdyz ma metrozol v 1g tech 200mg metronidazolum,tak abych dosahla 3g ciste metronidazolu tak tam musim hodit 15g z toho sacku.nebo se pletu?prosim poradte ,pac potrebuji akutne zas lecit,jeste dnes!diky

Založil: astra » více k tématu (počet reakcí 5)

pulpican ci afra?

zdravim podle prodejce to je afra,me se zda jako pulpican,kdo poradi vice?

Založil: astra » více k tématu (počet reakcí 6)

pulpican ci afra?

Zářivky : Tanganyika-Tropheus

Zdravim,chtěl jsem se zeptat zda mi někdo poradí jaké bych mohl použít zářivky pro toto akvárium,stávající mi přídou že dost osvětlují pozadí do fialova,mam tam aqua-glo a sun-glo,děkuji za případnou radu :)

Založil: afro70 » více k tématu (počet reakcí 29)

SNÁŠENLIVOST TROPHEUSU

Můžou být spolu duboisy,bemby a ilangi?

Založil: kofi » více k tématu (počet reakcí 7)

Lethrinops spec.

Poradí někdo s chovem Lethrinops sp. Red Cap a L. Yellow Collar? V čem jsou jejich podmínky pro chov odlišné od chovu jiných Haps a Aulonocar? Proč jsou Lethrinops, krásné ryby, tak málo rozšířené?

Založil: luppo » více k tématu (počet reakcí 2)

prosím poradte

Dobrý večer, mám problém s novým akva a potřebuju poradit. Rodiče mi pořídili akva cca 100l a do něj 5x pseudotropheus zebra B/B a 5x pseudotropheus lombardi. Zatím jsou malé a tak akva stačí. mají okolo 2cm a tak sem se chtěl zeptat jak dlouho to akva asi tak stačit bude?

Založil: cheminek » více k tématu (počet reakcí 8)

Tropheus Duboisi Maswa a jejich zabarvení

Ještě něco k T.duboisi Maswa. Stále jsem tady přesvědčován, že je u Masew normální, že potomstvo divokých ryb již není tak pěkně zbarvené jako jejich rodiče a že ani pruhy nemívá široké. Vzhledem k tomu, že T.duboisi se prodávají v juvenilním tečkovaném zbarvení, nemohl jsem svoje tvrzení, že mladé ryby po kvalitních rodičích by měly mít i jejich zbarvení ničím podložit. Nechal jsem si před časem malou skupinku mladých F1 k pozorování abych mohl posoudit jak se budou vyvíjet, a rád bych vás tady průběžně s výsledky seznamoval. Ve skrytu duše doufám, že zde nebudu nikdo vymýšlet teorie jak jsem tyto jedince vybral z tisíce jiných mladých. Na to fakt nemám čas a hlavně Maswy u mě nestačí dorůst. Tady jsou zachycené mladé F1 T.duboisi Maswa ve stáří cca 4 měsíců. Budu rád, když sem pošle i někdo jiný nějaká fota tohoto druhu. HD

Založil: Hynek Dařbujan » více k tématu (počet reakcí 206)

Tropheus Duboisi Maswa a jejich zabarvení

Plankton a jiná přírodní potrava pro tlamovce - Proč se mu vyhýbáte?

Četl jsem tady několik diskusních vlákem na téma "strava pro tlamovce". Ze všech diskusí mám pocit, že mnozí chovatelé, než aby pořídili síťku, vyhrnuli rukávy, udělali si výlet k rybníku a pořídili si přírodní stravu, tak radši utratí tisíce korun za stravu ve formě vloček a granulí a brečí tady, jak je to drahé. V malawi chovu jsem začátečník, ale již od mladí jsem choval mnohé druhy akvarijních ryb a vždy jsem párkrát do roka vyrazil k rybníku, nachytal jsem blechy, řádně je vyčistil, zamrazil a pak postupně podával mým rybám. Náklady na stravu tak klesly na polovinu. A časově náročné to taky nebylo. Samozřejmě mluvím o rybách, které tuto přírodní stravu bez problému přijímají a pokud akvarista má možnost vyrazit k rybníku. Na Pražském sídlišti jsou v tomto ohledu možnosti nulové.

Založil: dubici » více k tématu (počet reakcí 49)

Akvarium, terarium

Zdravím všechny,můžete mi prosím říct,jak se jmenuje,nebo nazývá tenhle komplet?Myslím,že to tu už někde na ikázku bylo od šárky,nebo A+I,ted nevím,nemůžu to najít,jestli to čtete,prosím o psr řádku o tomhle a jestli můžu poprosit par foteček a přesny název jak se to vlastně nazývá.Děkuji

Založil: kofi » více k tématu (počet reakcí 3)

Akvarium, terarium

prosím o radu...

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jednu věc ohledně čerstvě vypuštěných rybek druhu pseudotropheus lombardi. Stávající akva je pro ryby už malé a hodlám je přendat do nového, většího. Jenže jedna ze samiček akorát vypustila mladé. Vzhledem k tomu že nové akva budou lombardi sdílet i s jinými druhy tak nevím, zd-li mám s velkými jedinci přemisťovat i ty prcky, nebo je nechat trochu narůst v tom menším akva a az později je vpustit do velkého k ostatním. Prosím poraďte...

Založil: nukenin » více k tématu (počet reakcí 3)

Plachost ryb

Mám zajímavý problém, od včerejška se mi začaly schovávat ryby pokaždé, když se moc přiblížím k akvu. Nevím čím to může být, před akvem se nic nezměnilo až na koberec, je trochu světlejší, ale tím to přeci být nemůže. Testoval jsem vodu a všechno vyšlo v pohodě - výměna každý týden 2/3 objemu. Filtr s přivzdušňováním valí na plno jako vždy. Když jim dám krmení, tak normálně žerou jakoby nic, ale pak zase fofr za šutry. No a samotné ryby jsou taky v dobré kondici, dýchají klidně, jsou krásně zbarvené a po nějakém viditelném poškození nebo nějaké nemoci ani stopy. Prostě jsou všechny na jednom místě. Jako tmelení kolektivu si myslím to může bejt dobrý, ale to jsem mohl mít na zdi fotku a mohly tam být i ryby :-). Pokud máte někdo nějaký nápad jak jim domluvit, aby si přestaly hrát na schovku, tak sem s ním.

Založil: Michal 27 » více k tématu (počet reakcí 7)

Pomoc se založením akvária

Dobrý den, chtěla bych začít s chovem Tlamovců, ale mám pár otázek, na které sama neznám odpověd'. Nejsou mi uplne jasné veci ohledne udrzby vody a mereni PH a tak, nevim co na to koupit nejlepsiho. Co vsechno je treba k udrzbe ciste vody. Akvárium mám 180 litrů a filtr vnejší. Teplomer, a vzduchovaní mám taky, ale dokud nebudu mit uplne vsechny informace nerada bych kupovala ryby, aby to chudinky neodnesly :) Diky za jakoukoli odpoved :) Zuza

Založil: Susana » více k tématu (počet reakcí 7)

Jaké rozměry akva jsou vhodné pro MALAWI

Zdravím všechny,chci si pořídit nové akva přes 350 L ale chtěl bych radu co je pro MALAWI vhodnější,délka nebo šířka akva vodní sloupec bude 50 cm v každém případě.Tak prosím,doporučte rozměry pro akva o obsahu 350 až 400 L Moc všem děkuji.

Založil: Lada 3 » více k tématu (počet reakcí 3)

Vyvrácená tlamka

Ahoj lidičky, moje samička A. Compressiceps má vyvrácenou tlamku, nebo neustále vysunutou, dá se jí nějak pomoci? Nebo utratit, bo umře hlady?

Založil: paulinn » více k tématu (počet reakcí 3)

Zajetí nového akva

Teď v sobotu jsem napouštěl nové AQ o rozměrech 135 x 65 x 65, tzn. 570 litrů. Vše je úplně nové, filtr Eheim 2080 s originál náplněmi, samozřejmě nový pořádně propraný říční písek, lámané kameny red spaghetti, cca 10 ks rostlin Anubias nana a napustil jsem vodu z vodovodu. Po napuštění jsem přidal dle návodu chemii Aqua start, která by měla odstranit chlor a těžké kovy. Ještě jsem zakoupil "chemii" Biofilter (denitrifikační bakterie a enzymy) a tak by mne zajímalo, kdy ji nejlépe aplikovat? Jeden známý mi totiž tvrdil, že musím tak cca 4 dny počkat, abych nezahubil právě ty denitrifikační bakterie. Je tomu tak? No a můj druhý dotaz jest, jak dlouho počkat, než budu moci vpustit ryby, tzn. kdy bude AQ zajeté a co ještě mohu udělat proto, abych celý ten proces urychlil? Přece jen osádka nebude levná a jsou to především živí tvorové ... Díky za rady!

Založil: Daniel L. » více k tématu (počet reakcí 2)