Diskusní fórum
Haps akvárium 1080 litrů a její osádka?
Pořídil jsem si své první Haps akvárium o rozměrech 225 x 80 x 60 cm. Čistý objem vody bude přibližně 900 litrů. Akvárium už je udělané a týden ho již mám v provozu bez ryb. Jako biologickou filtraci jsem si slepil vnější skleněný filtr s předfiltrem o objemu 100 litrů umístěný vedle boční stěny akvária, kde hlavním filtračním médiem je bioakvacit s průtokem 1200 l/hod. Jako druhou filtraci jsem použil kostku biokvacitu o objemu 7 litrů, která bude schovaná za polyst. pozadím s průtokem 2000 l/hod a bude sloužit jako mechanická filtrace. Jako posádku bych chtěl zvolit: Copadichromis borley 'Red-fin' Cyrtocara moorii Aulonocara 'Fire fish' O těchto třech druzích jsem již rozhodnutý, ale pořád váhám u čtvrtého druhu, kde si nejsem úplně jistý i když vím, že mnozí akvaristé tuto sestavu mají a funguje jim. Tím čtvrtým druhem je: Labidochromis 'Yellow' Vím, že je to mbuna, ale mnozí zde píšete, že potravně i sociálně by to nemělo dělat problémy. Napište mi své názory. Poraďte mi, prosím, i počty ryb.
Založil: dubici1
» více k tématu (počet reakcí 26)
max.počet ryb v 275 L akvu
Ahoj všem, prosím Vás,kolik může být maximálně dospělích jedinců MALAWI v akvu 275 L
Založil: Lada 3
» více k tématu (počet reakcí 7)
LED osvětlení
Tak jsem dokončil osvětlení jednoho akvária pomocí LED reflektorů. Přidávám foto a můžete tipovatkde je osvětlení LED a kde zářivka Osram lumilux. Šance je 50 na 50 :)
Založil: jarda
» více k tématu (počet reakcí 10)
Pseudotropheus saulosi
Dobrý den, chci se zeptat - dnes jsem pozoroval jak samice od saulosi vypustila z tlamky malé potomstvo, asi po deseti minutách, kdy kolem ní plavali je vzala zpátly do tlamy, myslel jsem se, že je požrala, ale podle mě je má zase v tlamě, proto se chci zeptat, zda je to možné? Myslím si totiž, že když je samice jednou vypustí, tak už je zpátky nevezme nebo se snad pletu? díky za radu
Založil: klab
» více k tématu (počet reakcí 3)
Poradte prosím
Zdravim potřebuji poradit mohou spolu byt druhy Aulonocara Sp. Fire Fish,,,,,,Sciaenochromis Fryeri,,,,,,,Labidochromis Caeruleus. Dekuji za odpoved.
Založil: jaroslav sidak
» více k tématu (počet reakcí 4)
Osvětlení led páskou
Zdravím všechny.Nevíte někdo o firmě která vyrábí osvětlení led pásou nad akvárium na míru.Něco jsem na netu viděl před časem ale nemůžu to najít.Díky.
Založil: Pavel Kupeček
» více k tématu (počet reakcí 1)
Pří zajíždení akvária jen krmit.
Zdravím nechám si poradit zajíždím své nove akvárium a potřebuji poradit. Stačí krmit jen prázdne akvárium,nebo přidat nejake rybky na zajetí.Venkovni filtr mám z předešlého akvária což bude asi plus.
» více k tématu (počet reakcí 19)
BIO Spirulina 100 %
Navštívil jsem prodejnu "zdravé výživy" za účelem zakoupení nějakého většího balení sody za rozumnou cenu a mimo jiné jsem si tam všiml tablet BIO Spirulina se 100% obsahem sladkovodní tmavozelené řasy. To je případně pro tlamovce taky použitelné ? Něco se mi vybavuje, že jsem někde na fóru četl, že i procentuální obsah spiruliny v krmení má nějaký strop ...
Založil: milan.k
» více k tématu (počet reakcí 1)
Čím krmit a ušetřit?
Čest práci soudruzi! říkejte mi jak chcete, trochu jsem si pozměnil nick. To jen tak na okraj. O patro níž je podobné téma, ale založil jsem nové pro můj osobní pocit důležitosti. Někomu to asi příjde hloupé , ale chci se zeptat, když máte velké osazenstvo tak čím ty potvůrky krmíte aby to nebylo příliž drahé? Já mám sotva cca 70 ryb (odchov nepočítám) a sežerou mi žrádlo za cca 1800Kč za měsíc. Snažím se kupovat kvalitu, ale docela do leze do peněz. Slyšel jsem něco o spařených kopřivách, salátu nebo dokonce ovesných vločkách. Máte nějaké zkušenosti? Možná že si ta moje tzv. kvalita je předražená. Jsem sotva začátečník tak sem se zkušenostma. Díky
Založil: Burdis (Miloslav Burda)
» více k tématu (počet reakcí 54)
Množství krmiva
Zdravím všechny a mám dotaz: Jaké množství krmiva dát tlamovcům, aby to nebylo moc, nebo málo a kolikrát denně ? Krmím pocitově 2 - 3 x denně. Asi se to množství bude dost špatně odhadovat :-). Za případné příspěvky děkuji.
Založil: Lukáš Hradecký
Ancistrus do malawi?
Všimnul jsem si, že se občas píše, že v malawi akváriích mají chovatelé i ancistrusy, i když jsou z jiného biotopu. Z jakého důvodu, je to potřebné nebo vhodné, mají tam žrát býložravým mbunám řasy?
Založil: hansjochen
» více k tématu (počet reakcí 10)
Soda a sůl je to samé?
Toto mi přišlo jako odpověď na můj inzerát,že sháním větší množství sody: "Vážený sodu k úpravě ph vody obdržítze v každém obchodě prodávající potraviny.Jedlá sůl ! Ph lze též upravit fosforečnanem ale bohužel vzortec neznám." Jsem tedy nevěděl,že sůl a soda je to samé a hlavně,že sůl zvyšuje pH.
Založil: memeo - nepřihlášen
Průzračné akvárium
Ahojte, prosím poraďte jak docílit průzračné vody v akvárku. Mám nádrž 200x60x60, filtr Eheim Professionel III -2080, náplně origoš válečky, kuličky, nahoře molitan a vata. Sání v obou rozích nádrže, to sání mi sahá cca do půlky výšky akva. Krmím ančovičkama, granulema SAK Energy, Krillem, komáři atd. V nádrži plave 10 gibberos Moba, 2 A. compressiceps. Filtr je puštěný na plné kule. Odkaluji týdně, měním vodu půl nádrže týdně. Pomůže nějaký vnitřní filtr ještě?
Založil: paulinn
Tvrdost vody
Procházel jsem forum, ale nenašel jsem informaci, jak zvednout tvrdost vody, z kohoutku nám teče dle vodárny i mého měření velmi měkká voda. Přidal jsem do filtru i do akva korálovou drť, ale nedostal jsem to víc než 4 dGH. Prosím o radu, jak to zlepšit. Díky
Založil: jarda
Zvýšení PH ve vodě
Jakou používáte sodu na zvýšení PH a jaké množství ? Můžu použít klasickou co se prodává v potravinách ? Já mám PH 7 až 7,5 Dík
Založil: Nik
» více k tématu (počet reakcí 6)
Hlučnost nového filtru
Dnes jsem z provoznil nove 350l akva a zapojil jsem nový filtr Fluval 405, ale je to rachot jak... Strašně moc jde slyšet ta vrtulka jak se točí. Máte někdo podobnou zkušenost, myslíte, že se to časem s tiší, nebo šlo by to vyreklamovat.
Založil: Nik
» více k tématu (počet reakcí 6)
Sraz v Čáslavi
Zdravím všechny příznivce , chci se zeptat jak probíhá takový sraz a hlavně jaký tam je program. A pro všechny kritiky mého manžela Šidáka, jestli tam budete, můžeme si to vyříkat z očí do očí, jestli chcete!!! :o))))
Založil: baracuda
» více k tématu (počet reakcí 2)
A další co nevím kam s tím...
Toto mi bylo prodáno s tím, že jde o Aulonocara Apache. Nějak se mi to nezdá. Samci mají na čele takovou světle oranžovou jakoby lysinku. Na boku mají něco jak přerušovaný černý proužek, který u samců zaniká. Nejsem si jist jestli je to vůbec Aulonocara. Jestli to není spíš nějakej Copadichromis nebo Placidochromis nebo co já vím???
Založil: Burdis
» více k tématu (počet reakcí 25)
Pomůžete mi prosím určit tento druh??
Nevím kam s ní, jestli Aulonocara Jacobfreibergi (Eureka), Aulonocara Fort Maguire, některá z A.Stuartgranti nebo ještě něco jiného? Tady je Dominantní samec.
Založil: Burdis
» více k tématu (počet reakcí 48)
Jak čistit dno akva.......
Zdravím,poraďte mi jak a čím čistit jemný písek,mam ho zaneřáděný od Tlamovců a myslím si,že je určitě něco lepšího než ho několikrát do měsíce vyndavat a ručně propírat.Mám v akvu také 2 kusy Krunýřovců cca 26 cm a dokážete ci představit jak onen dordel dokáží zvířit :-) Moc děkuji za rady a nápady
Založil: Láďa J
» více k tématu (počet reakcí 23)
Mohu již napoustet vodu do akvária
Zdravím všechny mam dotaz dnes je to týden co jsem dotřel epoxy 1200 pozadi do akvária. Pozadí je nalepené,zneutralizované mohu uz napouštet, nebo radeji ješte počkat.
» více k tématu (počet reakcí 16)
Cynotilapia afra jalo
Dobrý den,jedna otázečka,mohl by být tenhle druh mezi tropheusama? Je mi jasné,že se jedná o malawku,ale kdosi tady psal,že by to soužití mohlo fungovat,tamnganika vs malawi.
Založil: kofi
» více k tématu (počet reakcí 8)
Rada ohledne souziti Druhu v akvariu
Zdravim všechny nadšence. Rád bych znal vaš názor na soužiti druhu jsou to. Pseudotropheus Saulosi Coral Red a Labidochromis Yellow. Akvarium ma rozmer 130-50-50. Dekuji za rady.
» více k tématu (počet reakcí 12)
Nepoměr mezi pohlavími
Zrevidoval jsem stavy mých mladých L.C.Yellow a pokud vycházím z toho, že pouze samec má výrazný černý pás na řitní ploutvi tak mám jednoho samce a čtrnáct samic. Co s tím mám podniknout ? Chudák má taky jenom jedno zdraví .......
Založil: milan.k
» více k tématu (počet reakcí 9)
Pomůžete mi určit druh ryby?
Dobrý den, můžete mi prosím pomoci s určním tohoto tlamovce? Děkuji
Založil: Marcel Hugoslav
» více k tématu (počet reakcí 17)