Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 ............... 288

Mohu již napoustet vodu do akvária

Zdravím všechny mam dotaz dnes je to týden co jsem dotřel epoxy 1200 pozadi do akvária. Pozadí je nalepené,zneutralizované mohu uz napouštet, nebo radeji ješte počkat.

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 16)

Cynotilapia afra jalo

Dobrý den,jedna otázečka,mohl by být tenhle druh mezi tropheusama? Je mi jasné,že se jedná o malawku,ale kdosi tady psal,že by to soužití mohlo fungovat,tamnganika vs malawi.

Založil: kofi » více k tématu (počet reakcí 8)

Rada ohledne souziti Druhu v akvariu

Zdravim všechny nadšence. Rád bych znal vaš názor na soužiti druhu jsou to. Pseudotropheus Saulosi Coral Red a Labidochromis Yellow. Akvarium ma rozmer 130-50-50. Dekuji za rady.

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 12)

Nepoměr mezi pohlavími

Zrevidoval jsem stavy mých mladých L.C.Yellow a pokud vycházím z toho, že pouze samec má výrazný černý pás na řitní ploutvi tak mám jednoho samce a čtrnáct samic. Co s tím mám podniknout ? Chudák má taky jenom jedno zdraví .......

Založil: milan.k » více k tématu (počet reakcí 9)

Pomůžete mi určit druh ryby?

Dobrý den, můžete mi prosím pomoci s určním tohoto tlamovce? Děkuji

Založil: Marcel Hugoslav » více k tématu (počet reakcí 17)

Pomůžete mi určit druh ryby?

Kameny v akva

Zdravim všechny,chci se zeptat na váš názor,zda je lepší mít více kamenů v akva a vytvořit nějaké ty skály,ukryty a podobně,samozřejmě to nepřeplácat,nebo by bylo lepší tam dát jen pár kamenů.at to není tak prázdné a měly by ryby více prostoru k plavání.Prohledával sem net a viděl toho dost,někdo to měl sam kámen,někdo zase skoro nic a taky to vypadalo celkem dobře.

Založil: Martas » více k tématu (počet reakcí 6)

prosim muzete hodnotit

mrknete na akvarium ktere dokoncuji pripomina to aspon trosku malawi

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 19)

prosim muzete hodnotit

po jake dobe lze napustit akvarium

zdravm v sobotu jsem dodelal pozadi natrel epoxidem a po 24 h zneutralizoval ted je jiz pozadi nalepene a cekam kdy budu moci napoustet vodu do akvaria a nechat ho zabehnout poradte prosim

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 26)

Odlepené 3D pozadí

Dobrý den, odlepilo se mi 3D pozadí. Stříkal jsem pěnu přímo na sklo a cca po 14 dnech se zezadu zalilo vodou a udělala se tam 1cm mezera. Je to pro ryby nějak toxické? ryby jsou zatím beze změny.Měl bych to ihned vypustit? Díky za radu.

Založil: JCHP » více k tématu (počet reakcí 10)

kde sehnat tlamovce

dobry den potrebuji poradit chci si koupit tlamovce od chovatele jsem z okresu svitavy coz je pardubicky okres a porad nemuzu najit nejakeho chovatele popripade dobry obchod z malawi poradte prosim

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 6)

motolice oční

Zdravím všechny akvaristy. Měl bych dotaz na tuto nemoc. Hledal jsem něco málo na netu a našel jsem to že to postihuje oči, bílým záklaem a rybka či rybky oslepnou.Nevím však a nikde jsem nenašel, zda-li to postihuje obě oči postupně najednou či může být nemocné pouze jedno. Zpozoroval jsem nedávno u tlamovce že má jedno oko úplně bíle, jakoby uvnitř bylo mléko, ale druhé je v pohodě a není tam žádný názkam bělosti. Tlamovci se mi dosti mezi sebou perou, hlavně samci a to fest. Je možně že by to mohlo být i zranění, které již asi v tomto případě se neuzdraví? Ostatní jsou v pohodě, žádné náznaky bělosti či něco podobného nevidím. Myslím si že pokud by to byla tato nemoc asi by to postupně zasáhlo obě oči a né pouze jedno a i ostatní jak jsem si našel by tuto infekci asi již dostali také.Přikládám obr. rybky z jedné tak z druhé strany Děkuji za infa...

Založil: oťas » více k tématu (počet reakcí 25)

motolice oční

muzu pouzit tento silikon

zdravim mam dotaz potrebuji prilepit pozadi do akvaria silikonem neni primo do akvaria ale pisou na nem zdravotne nezavadny myslite si ze ho muzu tedy pouzit

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 19)

3 d pozadi posledni nater

prosim o radu za jak dlouho muze byt pozadi do akvaria nalepeno a napustena voda posledni vrstva na pozadi byla natrena pred 24 h prikladam obrazek muzete dilko zhodnotit

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 1)

3 d pozadi posledni nater

Bezpečnost externího filtru, zabezpečení proti nehodě

Opět vás zdravím a chtěl bych se zeptat ,jestli se dá pro zvýšení bezpečnosti umístit vstup do externího filtru k horní části nádrže ,vím že má být dole ,ale jde mi o bezpečnost ,kdyby nastal problém ,vyteče voda jen do výšky sání filtru ,má to tak někdo ? ,nebo dá se nějak snížit toto riziko ? ,šel by třeba ještě hladinový spínač ,který by při poklesu vypnul filtr ,ale mám strach ze spolehlivosti . Díky

Založil: Martin132 » více k tématu (počet reakcí 4)

Osvětlení GloT5 HO 118 - 162 cm 54W - pro 2 zářivky

Může někdo poradit ohledně tohohle osvětlení jakou délku zářivek?Myslej jsem,že 120cm,ale po změření se tam vejde 117cm.Takovou délku jsem nikde nenašel.

Založil: Sony12345 » více k tématu (počet reakcí 8)

Ekonomické vytápění?

Dobrý den,příští měsíc mě čeká stěhování do přízemního bytu rodinného domu a své tři 400lit. miláčky beru samozřejmě sebou.Poblém spočívá v tom,že ten byt je více než polovinou pod úrovní země,takže i v létě je tam poměrně chladno.Topit budu převážně v krbových kamnech,ale když budu v práci nebo třeba pojedu někam na víkend tak teplota velmi rychle klesá a to dost podstatně.Je tam ještě nainstalovaný přímotop-1200w,takže bud nechám běžet na plno přímotop nebo se na něj vyprdnu a nechám to na 300watových topných tělesech,které mám v akva,ale vzhledem k velkému rozdílu venkovní teploty a teploty v akva poběží asi nepřetržitě což máme dohromady 900w.Namáte někdo radu jak co nejekonomičtěji vytopit místnost 6x4metry alespon na cca 20stup.,nebo jiný nápad jak udržet v akva konstantní teplotu?Předem velmi děkuji za každý přízpěvek.

Založil: Simča » více k tématu (počet reakcí 20)

zajeti akvaria

prosim o radu jak dlouho se musi nechat zajizdet akvarium jinde uz rok fungovalo ale ted budu mit novy pisek kameny atd a zajizdi se i z ryby myslim tim nejaci obetavci

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 1)

Něco pro zasmání

Jednou jsme tu diskutovali o přesnosti teploměrů Sera ve stěrkách na sklo. Že je tam odchylka +- stupeň jsem si zvykl. Dle tohoto teploměru, ale provádím kryoterapii :))

Založil: jarda » více k tématu (počet reakcí 17)

Něco pro zasmání

Identifikace druhu ryby?

Prosím ,o určení této rybky ,dostala jsem ji . předem děkuji :)

Založil: Kler » více k tématu (počet reakcí 4)

Identifikace druhu ryby?

Čištění akvaria

Dobrý den, Mám dotaz ohledně čištění akvaria, čím čistíte přední stěnu?(myslím zvenku) . Děkuji

Založil: Tommy99 » více k tématu (počet reakcí 16)

Jednooka rybicka

Mam svuj prvni odchov Elongatusu. Dnes jsem si vsiml, ze jedna rybicka nema jedno oko. Tezko to ponesu pres srdce, ale asi zlikvidovat, ze? V pripade, ze ano, poradi mi nekdo nejaky setrny zpusob jak?

Založil: sancho » více k tématu (počet reakcí 6)

sera ponorne cerpadlo

poradi mi nekdo zakladam akvarium a budu mit venkovni filtr tetra tec ex 700 planuji dat do akvaria i 3 d pozadi a premyslim kam skovat topitko a jeste jedna vec jeste mam doma nove ponorne cerpadlo sera 650l/h mohu ho nejak vyuzit do akvaria dekuji akvarium ma 300 l

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 14)

O jaký druh jde?

Zdravím všechny,prosím o určení druhu těchto tlamovců. Všichni jsou dospělí.Předem děkuji.

Založil: JCHP » více k tématu (počet reakcí 10)

O jaký druh jde?

Otvor do bioakvacitu?

Jak nejlépe vytvořit otvor do biokvactitu o průměru 23 mm a délce 35 cm? Potřebuji do kvádru 14 x 10 x 40 cm dostat děrovanou trubku, kterou napojím na čerpací hlavu.

Založil: dubici » více k tématu (počet reakcí 18)

kdo mi poradi

mam akvarium rozmery 130*50*50 v nem 10 dospelych tropheus duboisi a dale 12 kusu dospelych pseudotropheus demasoni rad bych k nim jeste pridal jeden druh poradte prosim jestli to je vubec mozne akvarium ma asi 330 l

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 4)