Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 ............... 288

Pseudotropheus Crabro

Zdravím Všechny,dnes jsem si dovezl Crabra XL několik samic,ale bohužel nemám samce. Nevěděl by někdo o nějakém nejlépe větším? Jsou nádherné a chci si udělat svou vlastní skupinku mladých. Moc děkuji. JCHP Šumperk

Založil: JCHP » více k tématu (počet reakcí 1)

Pseudotropheus Crabro

7 Patro v paneláku

Ahoj,jak jsem už psal č.4628 odpověď č.5 chtěl bych akva cca 500 litrů,ale hlavou se mi furt honí takové to co kdyby...? Bydlim v paneláku v 7 patře,a nejde mi tak o váhu jak o obsah:-) Co když to praskne atd. Tak nevim nevim.

Založil: Daben » více k tématu (počet reakcí 15)

Světlo nad akvárium

Prosím pana Kuzmu a taky pána,který tu ma podpis klitosaurus jestli by mi mohli poslat na email nějaké detajní fotografie světel nad jejich akvárii v přízpěvku číslo 4731.Chci dělat 160x60x50 a potřeboval bych nějakou inspiraci.Díky.

Založil: Pavel Kupeček » více k tématu (počet reakcí 1)

filtrace a lecba entizolem

zdravim potrebovala bych vedet,co mam udelat s filtraci kdyz lecim entizolem,mam to jen vypnout a nechat v akva anebo to vyndat a filtr nechat jet nekde v kyblu/kvuli bakteriim?/,nebo filtrovat stale?.Pak me zajima,kdyz teda nebudu bilogicky filtrovat ten tyden po dobu lecby,nemuze mi nak zkolabovat ta rovnovaha?Jak se budou odbouravat ty skodlive latky a tak..?pokud entizol znici vsechno tak abych tam nechala kousek molitanu aspon na mechanickou filtraci?DIKY

Založil: astra » více k tématu (počet reakcí 18)

Mam mlade a nemam jeste cim krmit :/

Mam ve zvlastnim akva odlovenou jednu samicku Elongatus. Porad jeste nosi, ale ted jsem objevil, ze se me pod kamenama uz toula par malinkatych rybicek. Vacek uz nemaji. Artemie jsem dal lihnout pred 2hod :/ . Mam mrazenou Artemku, nakrajel jsem ji jak jen to slo, ale to asi jist nebudou, ze? Jeste netusim, jestli uz tam nejsou treba od vcera:( Co stim? Poradi nekdo?

Založil: sancho » více k tématu (počet reakcí 22)

Skleněny přepadový filtr

Mam domaci vyroby skleneny filtra o rozmerech 45/50/15 koupil sme si do nej cerpadlo ktere melo napsano ze ma vytlak1.8m me prijde ze to cerpadlo je rado ze tu vodu vubec vytlaci do vysky 1.1m coz je hrana meho AQ ted chci kupovat dalsi tak jestli mate nedko naky skusenosti budu rad ja mam zatim typ na http://profizoo.cz/eshop/63/16539/-erpadlo-syncra-2150-l-h-1ksnebo na http://profizoo.cz/eshop/63/14320/-erpadlo-syncra-1350l-h pokud nekdo je mate nebo vyte zda sou dobry budu rad kazdou radu a pripominku.jinake ve filtru budou 3 filtracni peny vsechny hruby

Založil: Skrecik » více k tématu (počet reakcí 33)

Foto a zkusenosti ryb?

Zdravím vás všecky. Kdo by měl chuť mi poslat foto vašich chovaných ryb, připojit můžete i nějaké tipy chovu, rady, poznatky ... budu velmi vděčný. Chtěl bych z toho vytvořit po kouskách jakýsi "atlas" ryb s postřehy z praxe. Ten pak budu na internetu prezentovat na svých stránkách. Děkuji za ochotu. Posílat můžete na můj email. Samozřejmě jakýchkoliv duhů, posílat můžete i tanganyiku. Děkuji moc

Založil: lubnek » více k tématu (počet reakcí 7)

jeden ze tří rozměrů

Ahoj všem ,vím že se tu tu probíralo ,ale i tak se nemůžu rozhodnout nad rozměry akvaria ,budou v něm Malawi tlamky přesunuté z menšího 300l akva ,a to Demasonky ,Yelowky ,Zebry a něco málo k tomu ,můžu mít 160*60*60 nebo 180*60*50 nebo 180*50*60, (d*h*v) ,jsem omezen nosností podlahy ve staré bytovce proto větší litráž už nemůžu . Díky za Váš názor

Založil: Martin132 » více k tématu (počet reakcí 48)

kdo poradi chci koupit akvarium

nevite nekdo o nekom kdo by prodal akvarijni komplet za slusnou cenu chtel bych tam mit afriku dik za odpoved

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 7)

Mládě pseudotropheus saulosi

Rozhodl jsem se podělit o jednu zajímavost. Mám v akvu s ostatními dospělými rybami i jedno cca 3cm mládě a k mému překvapení sleduju, jak si vesele plave mezi "dospěláky", kteří si jí téměř vůbec nevšímají. Dokonce ani dominantní samec, který si nikoho nepustí do svého teritoria v jeskini, ale tohle mládě si tam plave jak chce a má tam svoje místo na noc. Je to mazec sledovat, jak si na tvrďáka plave, kde si zamane a ostatní to nechává v klidu:-).

Založil: Michal 27 » více k tématu (počet reakcí 6)

O jaký druh jde? díky

Zdravím,dnes jsem dostal skupinku těchto tlamek. Samec i samice modré,samec statnější,samička drobná.děkuji za určení druhu.

Založil: JCHP » více k tématu (počet reakcí 21)

O jaký druh jde? díky

Samice mi nosí mladé moc dlouho

Ahoj všichni,mám otázečku,2 samice mi nosí mladé ale už déle než 1 měsíc,u jedné samice už to bude pomalu 2 měsíce je to normální?Jednáse o Labidochromis Yellow a obě nosí poprvé.Byli oddělené v jiném akva,ale už jsou zpět ve velkém akva,myslela jsem že je třeba ve velkém vypustí ale stále nic.Moc děkuji za odpověď.P.s. Stále nežerou ale už se ostatním nestraní a už i vyplouvají za potravou ale nežerou ji

Založil: monka » více k tématu (počet reakcí 9)

Které druhy rodu tropheus lze chovat společně ?

Nikde jsem se nedozvěděl,jaké ryby rodu tropheus lze chovat společně.Nebo je vhodnější chovat jednotlivé druhy samostatně?

Založil: Ševča » více k tématu (počet reakcí 15)

Filtr - výměna vaty

Snažím se mít vodu co nejprůzračnější, zbavenou malých částeček a tak jsem na horní koš filtrů Fluval 405 dával vatu Juwel, ale měl jsem problém, že se vata rychla zanášela a já ji musel propírat 1x za týden. Voda ve filtru postupně procházela svislou částí, kde byl originální hrubý molitan, ve spodním koši byl střední molitan a v dalším jemný molitan. V dalších koších mám EHEIM a JBL. V molitanech se toho moc nechytlo a vše pobrala až vata. Udělal jsem pokus a místo svislého molitanu jsem použil vatu pro filtrování vzduchu pro průmyslové kompresory, která je asi 3cm hrubá. Vrchní vata mi pak vydržela skoro měsíc a teď už ji nepoužívám. Vata ve svislé části má mnohem větší objem než tenký plátek vaty v horní části, filtr se teď nepřicpává a s kvalitou vody jsem spokojený. Má někdo podobné zkušenosti? Dík

Založil: Kankunen » více k tématu (počet reakcí 3)

Nitrátreduktor, poznatky z testování

Když jsem to propagoval tak jsem to i otestoval včetně výkonu. Rychlost přeměny dusičnanů NO3 na neškodný plyn Dusík N2 se dost různí. Záleží který způsob se používá k výživě bakterii, jestli je vnitří víření vody, v jakým čase interval míchání a nebo žádné míchání. Přidám pár fotek a rozepíšu co bylo učinné a co zas ne. Poslední pokus vyčistil za 3 dny 300 litrů z 40mg NO3/l na 10mg NO3/l bez výměny vody. Samozřejmě vodu budu měnit pořád ale neporoste NO3.

Založil: Pavel 86 » více k tématu (počet reakcí 17)

Nitrátreduktor, poznatky z testování

Špinavé akva?

Zdravím všechny,vážení čím se dá umýt staré špinavé akva? Díky

Založil: JCHP » více k tématu (počet reakcí 1)

Barvící kořen.

Zdravím všechny,nemáte nějakou fintu na to,abych se zbavil zbarvování vody z kořene? vyhodit ho nechci,je luxusní. Díky. A ještě jestli nevadí to hnědé zbarvení tlamovcům.

Založil: JCHP » více k tématu (počet reakcí 17)

Upravené akva

Ahojte,tak sem dal nove fotky akva po upravě,jak mi tu bylo řečeno,trochu ty kameny rozházet,je to vloženo v tématu SLOŽENÍ RYB Z MALAWI,tak mrkněte,jestli je to lepší.

Založil: Martas » více k tématu (počet reakcí 2)

Update těchto www stránek.

Nevím, kdo se o tyto stránky stará a jestli je vůbec někdo udržuje, ale přivítal bych, kdyby tady vznikla i databáze ryb, jejich charakteristika, vlastnosti, nároky, potrava, rady při chovu apod., aby to bylo přehledné a na jednom místě. Databáze by byla dále rozšiřovatelná,aby se mohly přidávat další poznatky a informace. Je někdo to schopen zrealizovat? Je kontakt na vlastníka stránek?

Založil: hansjochen » více k tématu (počet reakcí 10)

prosím o radu

Žádám o radu dnes jsem zjistila že mám několik prcků v akváriu ,jsem lajk začínám a zajímalo by mne jak mám čistit ,jestly jen měnit vodu nebo i odkalovat děkuji za případné rady

Založil: Janaziki » více k tématu (počet reakcí 1)

Testy vody firmy JBL

Dovelte mi podělit se o dojmy z některých testů výrobce JBL. Již delší dobu bojuji s nejednoznačností odečítání některých testů, zejména pH. Tato hodnota mě trápí asi nejvíce, mám vstupní vodu pH 7, takže měření provádím celkem samo. Ač jsou tyto testy z vyšší cenové kategorie, rozhodl jsem se koupit na zkoušku tento test zejména proto, že výrobce má celou škálu rozdělenu do tří testů, takže jsem opčekával dobrou rozlišitelnost výsledku. Koupil jsem test pH 7,4 - 9 a očekávání se splnilo. Tento rozsah je rozdělen na devět polí po 0,2 pH v rozsahu od světle oranžové, přes tmavě oranžovou, červenou, fialovou až po tmavě modrou. Odstín se navíc porovnává přes druhou lahvičku s měřeným čistým vzorkem, takže ani zabarvení vody léčivy výsledek nezkreslí. Na základě dobrých zkušeností s tímto testem jsem pořídil i test na NO3, který je koncipován z mého pohledu stejně dokonale. K testům je možno zakoupit zvlášť testovací roztoky, takže druhý nákup již není tak drastický. Možná tuto informaci někdo přivítá, osobně jsem byl z některých testů, kde se vše odehrává na malinkých čtverečcích v drobných odstínech zelené místy rozladěn a výsledek jsem spíš podvědomě tlačil tam, kde měl být.

Založil: milan.k » více k tématu (počet reakcí 1)

Nové akvarium

Ahoj.Rozhodl jsem se pořídit pro svoje ryby nové akva.Zatím mám klasickou 240.120x40x50.Mám vněm 11x Pseudotropheus elongatus Mpanga a 11x Labidochromis Yellow.Nové akvárium je už krapet větší.150cm délka,70cm šířka 50cm výška.To je 525l.Tak to taky zůstane.Nebudu tam totiž dávat 3D pozadí.Myslím,že by bylo škoda to zaplácnout.Filtraci bude zajištovat vnější filtr Fluval FX5.Dám tam ryby ze starého akvárka.Jaké ryby jsou ještě ideální?Určitě by šlo zvednout počty těhle dvou druhů,ale co ještě knim?Všechno už mám doma,jen to zrealizovat.

Založil: Sony12345 » více k tématu (počet reakcí 11)

prosím o radu

Dobrý den. prosím o radu jak mám zdezinfikovat písek a kameny?

Založil: RÍŠA » více k tématu (počet reakcí 15)

strach rybek?

dobry den, asi pred trema dny jsem si koupil 5tlamovcu a porad se schovavaji a boji ani nevyplavou jen kdyz jim tam hodim krmeni tak vyplavou ale hnedle zase zalezou... jedna rybka obcas plave kolem akvaria ale jenom u dna chtel bych se zeptat jestli to je spatne nebo ne... predem dekuji za odpovedi

Založil: Jacob » více k tématu (počet reakcí 10)

Bičíkovci? Rada...

U Socolofi , bělavý výkal. Nechutenství. Zkušenost co s tím? Děkuji. Test vody, PH-7,2, CL2-0,KH-6°d,GH-10°d,NO2-0,NO3-8mg/l.Výměna vody 2/3. Každý druhý týden.Nádrž 637.l. Teplota je 25°C.

Založil: Marts » více k tématu (počet reakcí 3)