Diskusní fórum

Stránky 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ............... 288

Co je to za rybu?

Ahoj lidi. Můžete mi prisím poradit název ryby na fotce.Je jich tam víc ale jedná se mi o ty zlaté.Jsou celé zlaté jen na řitní ploutvy žluté tečky. Děkuji

Založil: Honza Kov..... » více k tématu (počet reakcí 1)

Co je to za rybu?

Ryby se drží u dna

Dobrý den, tlamovci se drží u dna akvária a jedna uhynula.Poradí někdo v čem je problém. Děkuji.

Založil: Roman Novák » více k tématu (počet reakcí 1)

co je to za rybu

Dobry den. Je mi někdo schopny a ochotny říct o jakou rybu a druh se zde na obrázku jedna? Dekuji predem

Založil: davids » více k tématu (počet reakcí 3)

co je to za rybu

DOPRAVA AKVA DO BYTU

Zdar budu tento tyden pořizovat nove akwa 180x70x60 cca 760L mam v bytě vyzdeny schod u nosné stěny který jsem dělal hned jak jsem se nastěhoval protože jsem vedel ze za nějaký cas mi 300L stacit nebude , ALE bydlím v panelaku v prvnim patře a nevim jestli to tam budem schopny ve 4 donést? Akva je asi ze 14mm skla nemate s tim nekdo zkušenosti? Diky

Založil: SlavaS » více k tématu (počet reakcí 4)

Rada neboli prozba

Dobrý den zakládám druhé akvarium první je 840 a druhé bude 420litru.Chci se se zeptat zda mohu dát ryby druhu Alunocara calico 15ks,Copadichromis borley Nice Red 15ks,Cyrtocara moori 15ks,.DĚKUJI

Založil: klfklf » více k tématu (počet reakcí 1)

Kdy se začnou párovat?

Zdravim, mám už asi rok a půl od chovatele julidochromis regani kipili 10ks a zatim se nijak nepárují. Je něco špatně nebo je ještě brzy? dík za rady

Založil: Peetrn » více k tématu (počet reakcí 6)

Staré perly

Pročítám si s nostalgií staré vlákna a dnes jsem narazil na jedno geniální :-))))) Musím se podělit, jak mě tu jeden kámoš poplácal po zádech. Doufám že tím nevzbudím MK z hibernace :-))) Odkaz na vlákno a citace z něj níž.

Založil: hr » více k tématu (počet reakcí 9)

Znižený prietok filtra

Dobrý deň.Viete mi niekto poradit čo mám spravyť ked sa mi znížil prietok vo filtry JBL CristalProfi e1501 greenline.Filter je spusteny od marca a prietok sa mi znížil približne o polovicu.Mám ho v 450l akváriu a na sacom koši je natiahnutý molitan.Vyčistil som aj molitany v košoch ale ani neboli velmi znečistené len som myslel že to pomože ale nepomohlo to vobec.Ďakujem vám za rady

Založil: Zetko » více k tématu (počet reakcí 5)

Vnitřní filtr k tlamovcům

Přeji hezký den, poradíte mi prosím nějaký extrémně tichý (nejvíce tichý co to jde - akvárko je totiž umístěno v ložnici) vnitřní filtr vhodný pro tlamovce do akvária o 240 l hrubého objemu. Upřednostnil bych (pokud to bude možné) filtr i s keramickým filtračním materiálem. Předem děkuji za všechny rady.

Založil: Jarouš » více k tématu (počet reakcí 5)

Krmivo pro mbuny

Zdravím, zajímalo by mě, jestli lze zvolit nějakou vhodnou a přitom levnější alternativu než je značka Sera a její produkty - Flora, Granugreen. Napdajá mě třeba Dajana - Flora, Malawi flakes, Spirulina a chlorela, Artemia flakes. Nebo Tetra - Pro algae, Phyll, Malawi granules, případně ještě třeba Cichlid pro, Cichlid colour, Cichlid algae. Či krmíte úplně něčím jiným? Budu rád za vaše rady a zkušenosti.

Založil: Miloš » více k tématu (počet reakcí 7)

kam s tlamovci?

Z rodinných důvodů končím s akváriem, kde jsem měl tlamovce. Zůstalo tam 10-12 dospělých kousků, ale nevím co s nimi, zatím jsem nenašel nikoho kdo by je chtěl. Zdarma. Lokalita Klatovy. V případě zájmu pošlu foto. kontakt lubosnovy@gmail.com.

Založil: Mxpx4 » více k tématu (počet reakcí 6)

nemoc - Zebra red-red

Dobrý den chtěl bych poradit. Mám 200l akvárium a mám v něm 20 cichlid Zebra red-red celou dobu chovu byly v pohodě a najednou se začali chovat podivně jako by byly ochrnuty na ocasní ploutev. Vždycky 1 nebo 2 se začnou chovat takto. Krmil jsem je SAk [green] ale teď jsem přešel na SAK [color] kupoval jsem je asi před půl rokem od chovatele.

Založil: Doksy » více k tématu (počet reakcí 10)

nemoc - Zebra red-red

Jaké ryby ryb do nádrže 480 litrů

potreboval by som poradiť ohľadom osádky do môjho akva 480L rozmery 160x60x50 chcel by som niečo pre začiatočnícka s malawi aké a koľko rybiek?

Založil: Surdo » více k tématu (počet reakcí 9)

Písek potěrák ze stavebnin

Ještě mne napadlo, jestli by náhodou nebylo možné použít pro tlamovce potěrák ze stavebních potřeb nebo to vůbec není vhodné? Předem díky za všechny odpovědi.

Založil: Miloš » více k tématu (počet reakcí 9)

Jemný říční písek na dno akvária

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli je možné sehnat říční písek o zrnitosti do 1 mm. Ptám se, neboť při hledání na netu nacházím jen samé hrubší říční písky. A ten drcený bílý křemičitý bych bral pouze nerad z hlediska nepřirozené barvy pro tlamovce nevhodného ostrého tvaru jednotlivých zrnek písku.

Založil: Miloš » více k tématu (počet reakcí 6)

Samica v ukryte vyse mesiaca

Dobry den, chcela by som poprosit o radu skusenych chovatelov. Mam cichlidy dlhe roky a uz sa podarilo odchovat viacere generacie. Nie som chovatel, dari sa im nejako...a ja som tomu velmi rada. Posledny mesiac sa samica chova nevsedne, za cele roky neurobila, ze by sa mesiac schovala medzi kamene. Je ziva, hybe sa...ale nevylieza a neprijima potravu. Inokedy sa neschovavala, plavala medzi ostatnymi a zrazu boli v akvariu mlade rybky. Je to normalne? Treba jej dopriat klud aj nadalej? Dakujem za radu...

Založil: Mia » více k tématu (počet reakcí 20)

Tropheus bemba

Dobrý deň.Chcel by som vás poprosiť o radu.Mám 450l akvárium a v ňom 30ks bemb.Mám ich od apríla a majú od 4cm do 7cm.Rozmer akvária je 150x50x60.Filter je vonkajší JBL CristalProfi e1501 a aj vnútorný Aquael Turbo Filter 2000 ktorý mám aj koli prevzdušnovaniu a pre istotu ak by sa niečo stalo vonkajšiemu.Napojil som na neho vačši molitan ako bol originál a ten som dal na nasávaci koš toho vonkajšieho ktorý preperiem pri každej výmene vody..Vodu mením každú sobotu 1/3 až 1/2 za odstátu min.12h.Rozmýšlam že by som doplnil skupinu o 20ks masiew len neviem ako postupovať aby som niečo nepokazil kedže zatial mi to bez problémov funguje.Aké veľké rybky mám kúpiť k nim či vačšie alebo rovnaké alebo menšie aby som ich čo najmenej vystresoval.Nie som ani proti jednodruhovej skupine ale kedže to mám ako koníček a pre okrasu v obývačke tak sa mi viac pozdáva dvojdruhová.Akékoľvek rady vezmem na vedomie a prikloním sa k tomu čo bude pre rybky najlepšie.Vopred vám ďakujem za odpovede

Založil: Zetko » více k tématu (počet reakcí 7)

tropheusy ikoly

Zdravím, chtěl bych se poradit. Plánuji další akva s tlamkama a chtěl bych tropheuse. Nikdy jsem je předtím neměl, ale mám malawi(haps) i tanganiku(calvus,leleupy,brevis) i frontosy takže nejsem uplnej laik. Akva by mohlo být cca 120x60x60 což by podle mě mohlo stačit. Můj favorit je tropheus sp. black ikola a sp.black bulu point. Moje otázka je jestli dát pouze jeden druh a kolik ks nebo je i namíchat. Je mi jasný,že je třeba od druhu aspon 20-30ks.Doufám že se ozve také kapacita jako pan Kraut a další. Dekuji mockrát

Založil: TrofikP » více k tématu (počet reakcí 4)

Jak poznat holku či kluka?

Krásný den. Dostala jsem jako dárek akvárko s rybičkama. Trošku danajský dar:-) Krásný, ale nic moc o tom nevím... Můžete mi někdo poradit, o jaký druh tlamovců na fotkách se jedná a jak poznat holku od kluka? Netuším, jestli mám holku a kluka nebo dvojici jednoho pohlaví. Podle fotek si myslím, že by se mohlo jednat o Pseudotropheus zebra red? či zebra blue? Někdo říkal, že samec zmodrá - ale kdy? Nenašla jsem žádné relevantní informace. Díky moc za radu zkušeným, Petra

Založil: Petra G. » více k tématu (počet reakcí 12)

Jak poznat holku či kluka?

Jaký druh že to je? Prosím o radu...

Jsem začátečník - prosím o radu. Nejsem si jistá, zda se na fotce jedná o samečka: Cynotelapia Axelrodi, Pulpican nebo Afra? Myslím, že se jedná o Pulpican, ale jsem zatím opravdu laik. V akváriu je poměrně dominantní – hlídá si území. Moc díky za odpověď.

Založil: Lucie P. » více k tématu (počet reakcí 1)

Jaký druh že to je? Prosím o radu...

Krmení pro malawi

JBL Novo Malawi krmíte někdo tímto .napište zkušenost

Založil: Petrm » více k tématu (počet reakcí 1)

Problém se zelenou řasou v akváriu

Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s touto řasou. Objevila se mě nedávno a nevím co s tím. Vůbec to není hezké. Je to takový zelený povlak, postupně to odstraňuji, ale pořád to roste. Máte někdo nějakou radu, jak se toho zbavit? Prosím o vaše rady

Založil: Aleš Vít » více k tématu (počet reakcí 21)

Problém se zelenou řasou v akváriu

Pseudotropheus

Dotaz měl jsem pseudotropheus zebra red/red samice a jednoho samce.Samce světle růžového Můžu k samicím dát samce pseudotropheuse blu

Založil: Petrm » více k tématu (počet reakcí 2)

Pseudotropheus

samec nebo samice

prosim poradte jestli je to samec nebo samice..moc diky

Založil: marnoff » více k tématu (počet reakcí 5)

samec nebo samice

Je to nemoc ? prosím o radu

Dobrý den, pseudotropheus zebra red/red vznikají tmavě hnědé až černé tečky. A nevím zda jsou to jen pigmentové skvrny nebo zda se nejedna a nějakou nemoc (parazita). Zajímavé je že ostatní druhy v akva nic nemají maingano a yellow. Parametry vody v pořádku. Tak se chci zeptat zda nevíte co by to mohlo být. Přikládám i foto. Předem moc děkuji za odpověďi a rady.

Založil: Radek Bl. » více k tématu (počet reakcí 4)

Je to nemoc ? prosím o radu