Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 ............... 288

Labidochromis car. yellow & Pseudotropheus elongatus manga

Dobrý večer, mohlo by klapat složení těchto ryb, každá po 10 kusech? (300l, 100x55x50)

Založil: domin » více k tématu (počet reakcí 23)

Výroba jeskyně pro tlamovce

Třeba se tenhle nápad bude někomu líbit.Na polystyrén položím nafouklý mikroténový pytlík a objedu ho pěnou odspoda a rovnou nechám díru do jeskyně a druhý den se pytlík vytrhne ven.

Založil: Pavel Kupeček » více k tématu (počet reakcí 45)

Výroba jeskyně pro tlamovce

Určení nemoce

Zdravím všechny a prosím o radu.Rád bych věděl co má za nemoc.Mám podezření na krupičku ale nejsem si jistý.Koupil jsem lek Sera Costpur a ten by měl zabrat.děkuji za odpověď

Založil: Sikky » více k tématu (počet reakcí 11)

Určení nemoce

Jaký je průběh po vytření?

Zdravím všechny, s africkýma cichlidama teprve začínám a zatím teoreticky pilně studuju weby,ale toto jsem nikde nenašel. Předem díky za odpovědi. Když má samice v tlamě oplodněné jikry: - za jak dlouho zhruba od nabrání do tlamy se z jiker vylíhnou rybky(obecně - chápu,že se druh od druhu liší)? - jak dlouho pak nosí mladé po vylíhnutí než je vypustí nebo je vypouští hned po vylíhnutí? - mladý potěr se v tlamce něčím živí, je nutno ho přikrmovat? - stará se o ně ještě po vypuštění?

Založil: hansjochen » více k tématu (počet reakcí 4)

Zakaleni noveho AQ

Založil sem nové AQ po 2 dnech se voda zakalila to je normalni ale už je to skoro týden a voda je stala takova kalna.Jinak filtr byl zabehlej bezel skoro 2mesice v jinem AQ a i cas vody sem nalil ze stareho zaběhleho AQ.

Založil: Skrecik » více k tématu (počet reakcí 46)

Zakaleni noveho AQ

Špatné zkušenosti s testem NO3 od Dajany

Zdravím vás tady všechny,chtěl bych od vás poradit,nejlépe z vašich osobních zkušeností,týkající se NO3 testu.Teď jsem si koupil Dajana test a po dvou měření mě zase vyšlo,že ve v odě je 0 - NO3.Koupil jsem Dajánu na zkoušku,jinak mám od JBL Easy Test,kde jsou proužky a ty mě pokaždé vyšli,že NO3 - je do 50,což je veliký rozdíl. Tak teď jsem v pasti,muj osobní názor je,že Djána měří špatně.Proto mi PROSIM PORAĎTE,ktery je lepší a PŘESNĚJŠI. Díky. Nechci přijít o mé Trophiky.

Založil: dawidov » více k tématu (počet reakcí 5)

kde koupit vhodný písek

Zdravím,hledám radu kde koupit vhodný písek pro ryby,potřekuji tak 15-20 kg je možné koupit jemný písek třeba v zahradnictví? v Akva prodejnách je celkem drahý tak jestli máte nějaký fígl jak ušetřit.Děkuji za rady

Založil: Monka » více k tématu (počet reakcí 69)

Vyroba 3D pozadi

Vyroba 3D pozadi do akvaria 1 cast Nejdrive nez neco zacneme vytvaret, musime se zamyslet, jak asi to nase pozadi bude vypadat. Predstavu a inspiraci lze naplnit na mnoha mistech v iternetu. (Google) Ja doporucuji se inspirovat primo z prirodnich utvar, nikoliv z jinych vytvorenych pozadi od jinych kutilu a akvaristu. Ovsem zalezi jen na Vas samotnych s kterych cest se vydate. Co vse je potreba: Material  Polystyren (tloustka 5cm)  Tesnici pena ( pokud mozno ve sprayi)  Akvarijni silicon  Pisek, pokud mozno co nejjemnesi zrnitosti (Doporucuji tzv. “ Playsand” co se pouziva do detskych piskovist. Je uz umyty a netoxicky. Ve kratke lazni a oplachnuti je pripraven uz k suseni v troube po nekolik par minut.  Epoxy 1200 a plus jestli mate moznost sehnat i Epoxy na zahradni bazenky bude to jen vase vyhoda.  Ventilacni mrizky, ktere blokuji rybam se dostat do komory, ale umozni snadne fitracni cinnosti.  Dlouha drevena lista Nastroje  Pistole na silicon  Velky prucny nuz s velkou cepeli  Nuz na koberce  Horkovzdusna pistole  Rolovaci metr  Vrtacka  Pilka na zelezo  Mnoho lekarskych rukavic Postup prace Zaklad je znat vnitrni rozmery akvaria. Rezani polystyrenu neni slozite, ale netreba to podcenit. Pouzijeme nuz na koberce a aby sme docilili co nejrovnejsi a presny rez pouzijeme rovnou listu. Vyrezeme hlavni desku s presnymi vnitrnimi rozmery dxv akvaria. Pocita se vyska kde bude hladina pod listou !!! Ted vyrezeme bocni stenu(y) stejnym zpusobem. Bocni stenu prilepime silikonem na zakladni desku. Ne okolo obvodu bocnich stran, ale na desku. Ziskame tak tzv. “ELKO” a kdyz chcete dve komory tak “UCKO”.

Založil: melanochromis » více k tématu (počet reakcí 4)

Nafouklé bříško, zvláštní plíšen kolem ůst a nosu, zrychlené dýchání, nechutenství, snížený pohyb u pseudotropheus demasoni

Prosím poradíte mis mými rybkami? Chovám je už rok s labidochromis yelow a až do minulého měsíce bylo všechno v naprostém pořádku...vůbec to nechápu. Každy den mi umře jedna rybka. Předem moc děkuji za radu.

Založil: tamara » více k tématu (počet reakcí 12)

Pozadí 3d a jeho výroba

To vaku70 napiš prosím postup s tou pěnou je to super pozadí.Dík.

Založil: Pavel Kupeček » více k tématu (počet reakcí 108)

Příprava vody pro tlamovce

Zdravím všechny,pokusím se Vám popsat mou situaci. Mám v paneláku 3 akva. Jedno 500l,druhé 270l a teď nové 300l. Jak je známo při pravidelné výměně vody(soda a sůl)z vodovodního řádu do akva chtěnechtě přidáme i chlór,který vadí rybám na žábra.Proto bych měl mít odstátou vodu týden někde v bytě,což na tyto 3 veliká akva je problém vzhlediska skladování. Ví někdo způsob jak tuto vodu bez chlóru připravím nějak okamžitě? Díky za rady.

Založil: JCHP » více k tématu (počet reakcí 20)

Zakalená voda

Poraďte Mám mléčně zakalenouvodu.Co jsem udělal špatně?A jak to odstranit?Dík

Založil: KD » více k tématu (počet reakcí 2)

Schanim samicku Cyphotilapia frontosa

Frontozku nemuzu sechnat veci samicku kdo by vedel budu rad dik

Založil: Thomas » více k tématu (počet reakcí 22)

Složení ryb Malawi

Ahojte všeci akvaristi,mam tohle složení ryb v práci,co vy na to,može to byt? Lab.yellow,demazoni,saulosi,aulonokara fire fish red,auratus,cynotilapia jalo,red red zebra,Akva ma cca 260L. 130X50X40.demazonu je 11,yellow sou 4,cynotilapie 5ks,aulonokary 4ks auratus 4ks,red sou 5ks,saulosi už jenom 1 par,ale bylo jich víc,chtěl sem to zarybnit,at neni takova agrese.

Založil: Martas » více k tématu (počet reakcí 18)

Jak lze využít nadbytečný filtr ?

Mám akva 400 l, filtrace EX 1200, nyní jsem rozdal poslední kousky minulé osádky a ze záložního akva mám volnou EX 700. Lze tuto nějak využít k posílení stávající filtrace? Pokud ano, tak jak ? Jako úplně samostatnou jednotku, nebo předřadit před EX 1200, nebo za ní? Případně čerpadlo nechat jet, nebo jen nechat vodu protékat, pokud bude v řadě ? Na škodu při použití v řadě je možná menší průměr připojovacích armatur než u EX 1200.

Založil: milan.k » více k tématu (počet reakcí 2)

Datum spotřeby.

Mám krmení Sera vipan u kterého nestihnu dodržet datum spotřeby. co doporučujete ? Vyhodit nebo zkrmit ? V tomto případě by bylo překročení datumu spotřeby asi o 5-6 měsíců. Děkuji za rady.

Založil: Staňa » více k tématu (počet reakcí 6)

Kameny z řeky

Měla bych kameny přinesené z řeky nějak ošetřit, proti případným parazitům?

Založil: dagmar » více k tématu (počet reakcí 9)

Tak se mrknete,co lidi dokazou natocit !

Docela me zarazi, co dokaze clovek natocit a nezasahnout ! Uz jen to, ze ma tyhle pohromade .. http://www.youtube.com/watch?v=U7PVRaQw-P8&feature=related

Založil: lubnek » více k tématu (počet reakcí 4)

křížení aulonocar

Budou se v akva křížit Aulonocara sp.rubin red a Aulonocara jacobfreibergi ? Díky za radu

Založil: riox » více k tématu (počet reakcí 1)

NitratEx JBL?

V kanceláři tento iontoměnič funguje ve třetím koši externího filtru a zatím ( po měsíci NO3 min.) Máte někdo jiný zkušenost?

Založil: Marts » více k tématu (počet reakcí 7)

nakup osvetleni

mam dotaz kde koupim zarivky na osvetleni akvaria? asi je neposilaji postou? potrebuju na akvarium 160x65x60 cm nevim ale jake? diky za radu

Založil: fiat » více k tématu (počet reakcí 5)

Pomůžete mi určit druh ryby?

mohl by mi někdo poradit co je to za druh a jestli to je samec nebo samice díky

Založil: aja » více k tématu (počet reakcí 3)

Pomůžete mi určit druh ryby?

Dominantní samec se klepe

Zdravím, chovám Labidochromis yellow a všiml jsem si, že dominantní samec se občas celý klepe, ale je vždy v blízkosti samičky,je možné že to je součást dotírání k vytření samičky??? Nebo je nomocný,jinak je v pořádku a i ostatní ryby jsou v poho. Děkuji za pomoc a odpovědi

Založil: Láďa J » více k tématu (počet reakcí 7)

Určení pohlaví

Myslím, že to je zebra, ale nevím jestli to je samice nebo samec. S Tlamovci teprve začínám, děkuji za odpověď.

Založil: otak » více k tématu (počet reakcí 26)

Určení pohlaví

Rataj Cichlid Granulat

Ahoj co si myslíte o tomhle krmivu? Rataj Cichlid Granulat Krmivo pro všechny druhy cichlid. Složení: Rybí maso, rybí moučka, spirulina, měkkýši, rostlinné proteiny, korýši, plankton, lecitin, kvasnice, hmyz, antioxidanty, vitaminy a vápník. Použití: Krmit v malých dávkách 1-2 x denně Deklarované jakostní znaky: Dusíkaté látky min.32%, tuky max.1%, vláknina max.1%, vlhkost max.5%. Vápník 1200mg/100g. Vit.A 25000 I.E., vit.B1 15mg, vit.B2 30 mg, vit.D3 1500 I.E., vit.E 200mg, vit.C 250 mg, Icarnitin 280mg, Astaxsantin 100mg

Založil: necar » více k tématu (počet reakcí 2)