Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 ............... 288

nakup osvetleni

mam dotaz kde koupim zarivky na osvetleni akvaria? asi je neposilaji postou? potrebuju na akvarium 160x65x60 cm nevim ale jake? diky za radu

Založil: fiat » více k tématu (počet reakcí 5)

Pomůžete mi určit druh ryby?

mohl by mi někdo poradit co je to za druh a jestli to je samec nebo samice díky

Založil: aja » více k tématu (počet reakcí 3)

Dominantní samec se klepe

Zdravím, chovám Labidochromis yellow a všiml jsem si, že dominantní samec se občas celý klepe, ale je vždy v blízkosti samičky,je možné že to je součást dotírání k vytření samičky??? Nebo je nomocný,jinak je v pořádku a i ostatní ryby jsou v poho. Děkuji za pomoc a odpovědi

Založil: Láďa J » více k tématu (počet reakcí 7)

Určení pohlaví

Myslím, že to je zebra, ale nevím jestli to je samice nebo samec. S Tlamovci teprve začínám, děkuji za odpověď.

Založil: otak » více k tématu (počet reakcí 26)

Určení pohlaví

Rataj Cichlid Granulat

Ahoj co si myslíte o tomhle krmivu? Rataj Cichlid Granulat Krmivo pro všechny druhy cichlid. Složení: Rybí maso, rybí moučka, spirulina, měkkýši, rostlinné proteiny, korýši, plankton, lecitin, kvasnice, hmyz, antioxidanty, vitaminy a vápník. Použití: Krmit v malých dávkách 1-2 x denně Deklarované jakostní znaky: Dusíkaté látky min.32%, tuky max.1%, vláknina max.1%, vlhkost max.5%. Vápník 1200mg/100g. Vit.A 25000 I.E., vit.B1 15mg, vit.B2 30 mg, vit.D3 1500 I.E., vit.E 200mg, vit.C 250 mg, Icarnitin 280mg, Astaxsantin 100mg

Založil: necar » více k tématu (počet reakcí 2)

oblozeni akvarka

dobrem mam dotaz mohl bych oblozit akvarko uvnitr piskovcovou skalou nebude se to drolit nebo neco takoveho diky

Založil: fiat » více k tématu (počet reakcí 4)

Černý písek na 3 D pozadí

Poradí někdo na jaké adrese koupit černý písek zrnitost 0,4.

Založil: Pavel Kupeček » více k tématu (počet reakcí 33)

tlamovci 1OOl aqua jaké ryby

Prosím názory chovatelů tlamovců jaké ryby dát do sta litrů vody děkuji za vaše rady a názory

Založil: hanka81@seznam.cz » více k tématu (počet reakcí 3)

LED osvětlení - první postřehy.

Jelikož mám na nějakou dobu k dispozici různé typy LED pásků, sestrojil jsem zkušební rampu pro jejich odzkoušení. Pásky lze v zásadě rozdělit do dvou skupin : klasické a s technologií SMD. Klasický se mi jeví nepoužitelný, pro dosažení srovnatelného osvitu s danou zářivkou se odběrem dostávám téměř na stejné hodnoty. U pásků typu SMD je situace výrazně lepší. Zkoušky jsem provedl v akva délky 150 cm s 55 cm vodního sloupce. Typ SMD je k dostání buď klasický, nebo zalitý v silikonu. U zalitého pásku je k dosažení stejné svítivost zapotřebí o 25% větší příkon. Zkouším zatím pásky nezalité s tím, že budu hledat způsob ochrany před vlhkem. Dle mého subjektívního názoru a názorů členů domácnosti je s zářivkou T5 54 W srovnatelný pásek 2 x 1,4 m o příkonu 27W. Pro svícení v hluchém období jsou tak na hraně 2 ks pásku, 3 ks o odběru 40W se mi již zdají komfortní. ( Nahradil jsem jimi 2 x T5 54 W, což již nějaká úspora je. Velmi efektní je kombinace 2 x pásek 1,4 m + 1x T5 54 W Power Glo na pozdní večerní hodiny pro potěchu oka. Vlastní pásek vyzařuje velmi příjemné denní bílé světlo, silně eliminuje vliv mikrobublin po silném vzduchování a milovnící zrcadlící se hladiny na dně budou nadšeni. Musím však přiznat, že jeden ze dvou hlavních očekávaných efektů se nekoná - SMD topí bezmála jako zářivka. Zdůrazňuji, že vše výše uvedené jsou pouze moje postřehy a dojmy laika, rybiček se bohužel na jejich názor zeptat nemohu. Pokud má toto osvětlení nějaký špatný vliv na osádku, prosím o reakce. Pokud to tam s ohledem na rybky ponechám, tak budu v nějakém delším horizontu pozorovat případný výskyt řas a podobně.

Založil: milan.k » více k tématu (počet reakcí 66)

prosim o radu

prosim poradte mam pseudotropheus demasoni a uz asi tyden na ni pozoruji jine chovani nezere a ze spopdni strany v oblasti tlamy ma bouly a v ni jako by bylo neco tmaveho je mozne ze ma v tlame jikry

Založil: jaroslav sidak » více k tématu (počet reakcí 2)

Skrvna na boku ryby

Nevite nekdo co to je co z tim delat????dekuji predem za nazory

Založil: Skrecik » více k tématu (počet reakcí 4)

Skrvna na boku ryby

Sera filter biostart?

Ano či ne,tento produkt používat.Nemám s ním zkušenosti,ale při koupi siporaxu jsem to dostal k tomu.

Založil: vaku70 » více k tématu (počet reakcí 2)

Sera flora 10L

Tak nám podražili! Na zverimarketu.cz kdysi - 875,- ( jako sun ) teď - 1 418,- . No mrknul jsem ynde : začíná to na 1110,- u Levnaakvaristika.cz a dál to pokračuje : http://www.zbozi.cz/items?sId=0WybZmBsw_P9RMighpR0&r =tab&q=Sera+Flora+10+000ml&origQuery=Sera+Flora+10 +000ml&sourceScreen=newItems&force Screen=newItems&prevItemType=new&maxStock Availability=-1&atDepotOnly Flag=0&paymentType=&itemType=new&order =cheap&oldShire=&shire=&min Price=&maxPrice= Zřejmě to šlo, tak to zdražili.... bohužel...

Založil: ondrášovi » více k tématu (počet reakcí 19)

Malí tlamovci

Dnes mi samička po 3 týdnech vyplivla maličké tlamovce a potřebovala bych poradit jestli je mám nechat spolu v porodničce nebo jestli mám dát samičku pryč. Také bych se chtěla zeptat kdy se mladí zbarví. Zatím jsou všichni oranžoví, tak předpokládám, že zbarvení se objeví později...

Založil: Monnahh » více k tématu (počet reakcí 14)

Aulonocara calico

Zdravím všechny a byl bych rád,kdyby jste mi zdělili váš názor na tuhle rybu,Má žena se rozhodla ji chovat ve svém akváriu malawi a nedá si to vymluvit.Je mi jasné,že se jedná o hybrid a tak se ptám co vy na to.Jinak ryba je to krásná.

Založil: Ostravák » více k tématu (počet reakcí 20)

Aulonocara calico

Koupě ryb z Malawi

Koupím P.Demasoni,L.Caeruleus yellow,I.sprengerae. Novojičínsko.

Založil: R+K » více k tématu (počet reakcí 2)

krevety x duboisy

Dobrý den páni akvaristi.Prosím o radu jaký máte názor, či je možné, do akva s tlamovci přidat pár krevetek. Co jsem zhlédl na netu všeobecně, tak by se mělo jednat o dobré pomocníky proti řasám, ale nevím jak budou reagovat doboisy.Děkuji za rady.

Založil: Ota » více k tématu (počet reakcí 2)

Rozdíl v kvalitě ryb: odchyty, F1, F2, Fx ?

Dobrý den, může mi někdo napsat jaký je rozdíl v kvalitě ryb: odchyty, F1, F2, Fx ? Děkuji.

Založil: Lukáš Hradecký » více k tématu (počet reakcí 21)

AKVARIJNÍ FILTR

Zdravím všechny profesionály! Právě buduji společenskou nádrž s Tanganjikou o rozměrech 135 x 65 x 65, cca 570 litrů. Chci vnější filtr. Poraďte, prosím, bez ohledu na cenu, který je nejlepší? Nebo by mne zajímal názor na nej filtr k poměru - cena / výkon? Díky za odpovědi!

Založil: Daniel L. » více k tématu (počet reakcí 7)

Krmivo Tropical

Ahoj nemáte někdo nějakej odkaz,kde se dá obědnat krmení od Tropicalu za rozumnej peníz,poštovné atd.? Díky.

Založil: Daben » více k tématu (počet reakcí 11)

Otírání ryb o dno

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Zdá se mi, že v poslední době se mi ryby nějak otírají o dno akva.Rád bych případnou nemoc podchitil včas. Děkuji za rady

Založil: Vorech » více k tématu (počet reakcí 5)

Rada vyber rybicke k Frontozam

No mam par frontoz samec 25-30cm samicka 20cm no a mam unich jeste 6x vetsich Tlamovec černoploutvý a 6x tropheus bemba....? Diky za rady atd ...

Založil: Thomas » více k tématu (počet reakcí 30)

Jaký druh tlamovce?

Jsem opravdu laik. Je toto tlamovec a jaký druh, nebo snad jiná ryba. Má červený hřbet, nepovedlo se mi najít v atlasu.

Založil: dagmar » více k tématu (počet reakcí 3)

Jaký druh tlamovce?

Foto zraněné ryby

Zkouším obrázek trochu upravený. Může mi někdo poradit? Nevím jestli to může být poranění od jiné ryby?

Založil: dagmar » více k tématu (počet reakcí 21)

Foto zraněné ryby

Co myslíte že je to za druh ? Je to P.Zebra ? Koupil jsem ho jako jako C.Afra, ale to se mi moc nezdá. a můžu říct, je mimořádně agresivní, když jsem čistil akvarium, tak kousal jak pes. Už ho ale nemám daroval jsem ho.

Založil: Nik » více k tématu (počet reakcí 7)