Diskusní fórum
nakup osvetleni
mam dotaz kde koupim zarivky na osvetleni akvaria? asi je neposilaji postou? potrebuju na akvarium 160x65x60 cm nevim ale jake? diky za radu
Založil: fiat
» více k tématu (počet reakcí 5)
Pomůžete mi určit druh ryby?
mohl by mi někdo poradit co je to za druh a jestli to je samec nebo samice díky
Založil: aja
» více k tématu (počet reakcí 3)

Dominantní samec se klepe
Zdravím, chovám Labidochromis yellow a všiml jsem si, že dominantní samec se občas celý klepe, ale je vždy v blízkosti samičky,je možné že to je součást dotírání k vytření samičky??? Nebo je nomocný,jinak je v pořádku a i ostatní ryby jsou v poho. Děkuji za pomoc a odpovědi
Založil: Láďa J
» více k tématu (počet reakcí 7)
Určení pohlaví
Myslím, že to je zebra, ale nevím jestli to je samice nebo samec. S Tlamovci teprve začínám, děkuji za odpověď.
Založil: otak
» více k tématu (počet reakcí 26)

Rataj Cichlid Granulat
Ahoj co si myslíte o tomhle krmivu? Rataj Cichlid Granulat Krmivo pro všechny druhy cichlid. Složení: Rybí maso, rybí moučka, spirulina, měkkýši, rostlinné proteiny, korýši, plankton, lecitin, kvasnice, hmyz, antioxidanty, vitaminy a vápník. Použití: Krmit v malých dávkách 1-2 x denně Deklarované jakostní znaky: Dusíkaté látky min.32%, tuky max.1%, vláknina max.1%, vlhkost max.5%. Vápník 1200mg/100g. Vit.A 25000 I.E., vit.B1 15mg, vit.B2 30 mg, vit.D3 1500 I.E., vit.E 200mg, vit.C 250 mg, Icarnitin 280mg, Astaxsantin 100mg
Založil: necar
» více k tématu (počet reakcí 2)
oblozeni akvarka
dobrem mam dotaz mohl bych oblozit akvarko uvnitr piskovcovou skalou nebude se to drolit nebo neco takoveho diky
Založil: fiat
» více k tématu (počet reakcí 4)
Černý písek na 3 D pozadí
Poradí někdo na jaké adrese koupit černý písek zrnitost 0,4.
Založil: Pavel Kupeček
» více k tématu (počet reakcí 33)
tlamovci 1OOl aqua jaké ryby
Prosím názory chovatelů tlamovců jaké ryby dát do sta litrů vody děkuji za vaše rady a názory
Založil: hanka81@seznam.cz
LED osvětlení - první postřehy.
Jelikož mám na nějakou dobu k dispozici různé typy LED pásků, sestrojil jsem zkušební rampu pro jejich odzkoušení. Pásky lze v zásadě rozdělit do dvou skupin : klasické a s technologií SMD. Klasický se mi jeví nepoužitelný, pro dosažení srovnatelného osvitu s danou zářivkou se odběrem dostávám téměř na stejné hodnoty. U pásků typu SMD je situace výrazně lepší. Zkoušky jsem provedl v akva délky 150 cm s 55 cm vodního sloupce. Typ SMD je k dostání buď klasický, nebo zalitý v silikonu. U zalitého pásku je k dosažení stejné svítivost zapotřebí o 25% větší příkon. Zkouším zatím pásky nezalité s tím, že budu hledat způsob ochrany před vlhkem. Dle mého subjektívního názoru a názorů členů domácnosti je s zářivkou T5 54 W srovnatelný pásek 2 x 1,4 m o příkonu 27W. Pro svícení v hluchém období jsou tak na hraně 2 ks pásku, 3 ks o odběru 40W se mi již zdají komfortní. ( Nahradil jsem jimi 2 x T5 54 W, což již nějaká úspora je. Velmi efektní je kombinace 2 x pásek 1,4 m + 1x T5 54 W Power Glo na pozdní večerní hodiny pro potěchu oka. Vlastní pásek vyzařuje velmi příjemné denní bílé světlo, silně eliminuje vliv mikrobublin po silném vzduchování a milovnící zrcadlící se hladiny na dně budou nadšeni. Musím však přiznat, že jeden ze dvou hlavních očekávaných efektů se nekoná - SMD topí bezmála jako zářivka. Zdůrazňuji, že vše výše uvedené jsou pouze moje postřehy a dojmy laika, rybiček se bohužel na jejich názor zeptat nemohu. Pokud má toto osvětlení nějaký špatný vliv na osádku, prosím o reakce. Pokud to tam s ohledem na rybky ponechám, tak budu v nějakém delším horizontu pozorovat případný výskyt řas a podobně.
Založil: milan.k
» více k tématu (počet reakcí 66)
prosim o radu
prosim poradte mam pseudotropheus demasoni a uz asi tyden na ni pozoruji jine chovani nezere a ze spopdni strany v oblasti tlamy ma bouly a v ni jako by bylo neco tmaveho je mozne ze ma v tlame jikry
Založil: jaroslav sidak
Skrvna na boku ryby
Nevite nekdo co to je co z tim delat????dekuji predem za nazory
Založil: Skrecik
» více k tématu (počet reakcí 4)

Sera filter biostart?
Ano či ne,tento produkt používat.Nemám s ním zkušenosti,ale při koupi siporaxu jsem to dostal k tomu.
Založil: vaku70
Sera flora 10L
Tak nám podražili! Na zverimarketu.cz kdysi - 875,- ( jako sun ) teď - 1 418,- . No mrknul jsem ynde : začíná to na 1110,- u Levnaakvaristika.cz a dál to pokračuje : http://www.zbozi.cz/items?sId=0WybZmBsw_P9RMighpR0&r =tab&q=Sera+Flora+10+000ml&origQuery=Sera+Flora+10 +000ml&sourceScreen=newItems&force Screen=newItems&prevItemType=new&maxStock Availability=-1&atDepotOnly Flag=0&paymentType=&itemType=new&order =cheap&oldShire=&shire=&min Price=&maxPrice= Zřejmě to šlo, tak to zdražili.... bohužel...
Založil: ondrášovi
» více k tématu (počet reakcí 19)
Malí tlamovci
Dnes mi samička po 3 týdnech vyplivla maličké tlamovce a potřebovala bych poradit jestli je mám nechat spolu v porodničce nebo jestli mám dát samičku pryč. Také bych se chtěla zeptat kdy se mladí zbarví. Zatím jsou všichni oranžoví, tak předpokládám, že zbarvení se objeví později...
Založil: Monnahh
» více k tématu (počet reakcí 14)
Aulonocara calico
Zdravím všechny a byl bych rád,kdyby jste mi zdělili váš názor na tuhle rybu,Má žena se rozhodla ji chovat ve svém akváriu malawi a nedá si to vymluvit.Je mi jasné,že se jedná o hybrid a tak se ptám co vy na to.Jinak ryba je to krásná.
Založil: Ostravák
» více k tématu (počet reakcí 20)

Koupě ryb z Malawi
Koupím P.Demasoni,L.Caeruleus yellow,I.sprengerae. Novojičínsko.
Založil: R+K
krevety x duboisy
Dobrý den páni akvaristi.Prosím o radu jaký máte názor, či je možné, do akva s tlamovci přidat pár krevetek. Co jsem zhlédl na netu všeobecně, tak by se mělo jednat o dobré pomocníky proti řasám, ale nevím jak budou reagovat doboisy.Děkuji za rady.
Založil: Ota
Rozdíl v kvalitě ryb: odchyty, F1, F2, Fx ?
Dobrý den, může mi někdo napsat jaký je rozdíl v kvalitě ryb: odchyty, F1, F2, Fx ? Děkuji.
Založil: Lukáš Hradecký
» více k tématu (počet reakcí 21)
AKVARIJNÍ FILTR
Zdravím všechny profesionály! Právě buduji společenskou nádrž s Tanganjikou o rozměrech 135 x 65 x 65, cca 570 litrů. Chci vnější filtr. Poraďte, prosím, bez ohledu na cenu, který je nejlepší? Nebo by mne zajímal názor na nej filtr k poměru - cena / výkon? Díky za odpovědi!
Založil: Daniel L.
Krmivo Tropical
Ahoj nemáte někdo nějakej odkaz,kde se dá obědnat krmení od Tropicalu za rozumnej peníz,poštovné atd.? Díky.
Založil: Daben
» více k tématu (počet reakcí 11)
Otírání ryb o dno
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Zdá se mi, že v poslední době se mi ryby nějak otírají o dno akva.Rád bych případnou nemoc podchitil včas. Děkuji za rady
Založil: Vorech
» více k tématu (počet reakcí 5)
Rada vyber rybicke k Frontozam
No mam par frontoz samec 25-30cm samicka 20cm no a mam unich jeste 6x vetsich Tlamovec černoploutvý a 6x tropheus bemba....? Diky za rady atd ...
Založil: Thomas
» více k tématu (počet reakcí 30)
Jaký druh tlamovce?
Jsem opravdu laik. Je toto tlamovec a jaký druh, nebo snad jiná ryba. Má červený hřbet, nepovedlo se mi najít v atlasu.
Založil: dagmar

Foto zraněné ryby
Zkouším obrázek trochu upravený. Může mi někdo poradit? Nevím jestli to může být poranění od jiné ryby?
Založil: dagmar
» více k tématu (počet reakcí 21)

Pomůžete mi určit druh ryby?
Co myslíte že je to za druh ? Je to P.Zebra ? Koupil jsem ho jako jako C.Afra, ale to se mi moc nezdá. a můžu říct, je mimořádně agresivní, když jsem čistil akvarium, tak kousal jak pes. Už ho ale nemám daroval jsem ho.
Založil: Nik