Diskusní fórum
nemocná ryba
Jsem bez zkušeností, protože jsem koupila domek kde již bylo zabudované akvárium. Z internetu jsem se dozvěděla, že ryby jsou tlamovci. Fungovalo vše, ale jedna ryba má teď, tak týden na boku 2 hluboké rány. Nevšimla jsem si nějaké zvýšené agresivity ostatních ryb. Nemůže jít o nějaký druh plísně, nebo jiné onemocnění? Snažila jsem se poslat do fora foto, ale neprošlo to,asi noc velký obrázek, nevím jak to zmenšit.Poradí někdo?
Založil: dagmar
» více k tématu (počet reakcí 55)
Prosím o radu
Dobrý den, mám v plánu založit si malawi akvárium. Nádrž a veškerou techniku již vybranou mám, filtr jsem zvolil raději výkonější s rezervou. Potřeboval bych poradit zejména s osádkou ryb. Jedná se o Tlamovce, avšak nevím, které druhy by byly vhodnější pro akvaristu s menšími zkušenostmi. Popřípadě jaké druhy, počet samců nebo samic, díky. Jedná se o 360 l akva.
Založil: TTT
» více k tématu (počet reakcí 6)
Samička při odlovu vypustila mladé
Zdravím,samička red dragon mi při odlovu vypustila mladé. Nemají ještě ideální velikost na odstavení,proto jsem ji dal zvlášť do malého akva i s mladéma. Posbírá si je do tlamky,nebo je lepší je odlovit.Je to právě 10 min,co jsem ji přelovil.Díky
Založil: JCHP
» více k tématu (počet reakcí 9)
ukryty vs agrese...
zdravim ,nevim jestli sem to dobre pochopila,ale mensi pocet moznych ukrytu a schovavacek tak tim mensi boje o teritorium?znamena to kdyz jim tam dam hromadu kameni,tak budou ryby mezi sebou furt o neco bojovat?co je pro ne vlastne prirozene-par kamenu mezi kteryma jen tak proplouvaji nebo proste ty nekonecne schovavacky+ ty jejich boje?diky
Založil: astra
» více k tématu (počet reakcí 3)
Melanochromis auratus
Před rokem jsem si pořídila okolo 30 tlamovců Melanochromis auratus, i když mám velké akvárium a mají tam hodně úkrytů tak se navzájem požrali a zbyli mi teď jen 3. Chtěla bych akvárium doplnit jinými rybičkami, nemohli by jste mi poradit, které rybičky se k těm mým tlamovcům hodí. Můžou to být i jiné, nebo jen tlamovci? A jestli jen tlamovci tak, kteří by byli nejvíce vhodní. Děkuji
Založil: Alena
Co dělat proti řase
Co mám dělat aby mě nezelenalo sklo v akvárku?
Založil: KD
» více k tématu (počet reakcí 1)
Odstraneni vodniho kamene
Jak dostavate ze skal vodni kamen me to nicim nejde dolu a mam strach aby sko neposkrabal
Založil: Skrecik
» více k tématu (počet reakcí 5)
Venustus, stačí 180- 200 cm delka akva?
Ahoj. Zatim mam 15ks prtousu v 270l. doufam,ze se mi postesti a bude prevaha samicek. Jenze uz ted jsou 4 stopro samci. Jinak bych to videl do te nadrze na 2, max 3 samce a 10, 12 nejlepe vic samicek. Nevim.. Nejrasi bych mel v te nedrzi pouze V.,pujde to? Nejsem fanda prerybnenych nadrzi, ale kdyby to tak neslo, premyslel jsem jeste o H. Livingstonech, nebo C. Horei a A. Burtoni.. 2m je max delka co pojme nas byt,bohuzel pronajmuty,m takze nemuzu prehanet. Casem bude stehovani. Bojim se ze vic jak 50cm sirka take nepujde. Mame blby pristup na chodbe, ze i s 50cm byl problem. Co mohu vice, je vyska, ale ta asi neni tak dulezita. Diky
Založil: Myšák
» více k tématu (počet reakcí 2)
Váš názor. C.Frontosa vs J.Dickfeldi akva 180-50-50cm
akva 180-50-50cm Frotoza pouze 7ks, nevim, doplnit samce a par samicek.. Zatim jsou 2 samci a 5 samicek a super. zadna prehnana agresivita,placachost ci jine spatne vlastnosti. velice se jim dari, tak nevim jestli navysit skupinu.Jen dominantni samec je asi jiny druh. je nadherne modry okolo 17cm. Ostatni namodrali jen lehce. Bohuzel tak jsem je koupil jako malinke. Julidaku je 14ks okolo 6cm. F. si jich vubec nevsimaji. Jsou fakt hodni. Akva bylo prizpusobene spise Frontikum. Spousta kamenu s pruplavy a par ukrytu pro Julidaky. budu muset poupravit, pridat kameny a vic na hromadu. Jen vas nazor... diky
Založil: Myšák
Rozmnožování Cynotilapia pulpican
Koupil jsem loni v létě od p.Šmejdy Cynotilapia pulpican a nyní se už docela daří.Dost často samice nosí mladé ale vždycky po vypuštění z nich nic nezbyde všechno velké ryby sežerou.Jak bych měl postupovat abych si vychoval taky nějaké svoje prcky,píše se tu také o plovoucí porodničce,je to třeba také řešení?Ajak nejlépe chytnout nosící samici,v mém kamenolomu to bude problém.
Založil: Pavel Kupeček
Maximální délka externího filtru bez přívodu energie
Zdravím, prosím vás, jaká je maximální doba, kdy mohu pustit externí filtr, když byl odstaven kvůli přerušení dodávky proudu. Jde mi o to, aby nebyly již bakterie ve filtru mrtvé apod.
Založil: Pavel Jelen
» více k tématu (počet reakcí 22)
Osvetleni akva
zdravim,vim ze je to nekonecne tema,ale porad procitam ty veci kolem zarivek a ja nevim ceho a prestavam se vtom orientovat a vubec tomu nerozumim...tolik ruznych typu zarivek,vubec nevim co vybrat do 350akva.samozrejme mi jde o vybarvenost ryb-zlute,oranzove,modre.nevim jak vipada studena bila,tepla bila ci nake colour,nebo nature,proste nechci kupovat trubice jen na zkousku...chci mit akva pekne svetle a aby vynikly ryby,prosim poradte co mam koupit?pak me napada koupit obycejnou zarivku pod linku,a je to.bude to tak stacit?i jako nejlevnejsi varianta?
poradi nekdo
Prosim vas mam u tlamovcu vnitrni filtr,poustim do nej vzduch a chci se zeptat kdyz ho mam naplno tak nahore se trochu viri voda a chci poradit jestli tlamovci maji radi klidnou hladinu a vodu nebo je pro ne lepsi kdyz z toho filtru cca u prostred akvaria po cele delce jde prou,jestli jim neskodi .....diky moc za odpovedi
Založil: marnoff
Vločkové krmivo JBL Novo Malawi
Je prosím bezpečně použitelné ? Zjistitelné z etikety : protein 36%, fat content 6%, raw fibre 1,1%, crude ash 7%. Z českého přelepu : zelenina, řasy, ryby a rybí polotovary, obilniny, měkýši, korýši, extrakt z rostlinných bílkovin, krmná kvasnice, cukr, lecitin, antioxidant E306, barviva povolená EU. Velkým písmem se zde hlásá: formula 38% spirulina. Akorát mě mrzí, že německé a americké rybičky mohou futrovat 3-4 x denně a české dle překladu jen 1-2 denně. ASi chudá země .... Navíc mám ta prťata pořád nalepená na skle jak v akvaristice a furt by žraly, což určitě není zdravé, takže se kontroluji.
Založil: milan.k
» více k tématu (počet reakcí 10)
Proč se Tlamovci nekříží?
Dobrý večer Neberte to prosim absolutně jako provokaci.Jen takové nevinné téma k diskuzi a zamyšlení.Člověk dokázal vyšlechtit neskutečné rasy psů,koček,holubů,ryb atd.,ale Tlamovci musí být v přírodní formě,jinak je to považováno za něco obludného.Sám chovám Malawi a nekřížím je,ale mohlo by vzniknout něco zajímavého ne?
Založil: Dyx
» více k tématu (počet reakcí 10)
Idealní dno akvaria
Ahoj Jaké je nelepší dno pro tlamovce? A je nutné CO2? Dík
Založil: KD
agresivita ryb
zdravim,zajimalo by me ktera ryba je min agresivni-demasoni nebo ps.elongatus mpanga?diky
FILTR FLUVAL 305
Zdravím všechny akvaristy,nejprve jsem nechtěl napsat,ale nakonec jsem se odhodlal a chtěl bych teda aspon váš názor,jestli tenhle filtr stačí na 300 L akva s jednodruhovými Tropheusy,mám jich 28ks.Jedná se o Tropheus Moorii Red Rainbow.Akva má rozměry 120x50x50.Mě osobně to zatím funguje.Mám tam ještě 2 vzduchovací kameny od Eheimu.
Založil: Iron
» více k tématu (počet reakcí 14)
Čím nejlépe doplnit demasoni a yellow ?
Původně jsem chtěl barevné spektrum doplnit zebrami R/R. O něco níž jsem vyčetl, že nejsou nic moc (?) a navíc přerostou zbytek osádky. Marně hledám něco menšího jinak barevného s podobnými nároky na potravu do 10 ks. Poraďte prosím.
Založil: milan.k
» více k tématu (počet reakcí 13)
UW lampa ano ci ne???
ahoj mam ve filtru vestavenou UW lampu a nevim zda ji pouzivat nebo ne mam strach ze mi pozabiji i ty potrebne bakterie a tim narusi zajete akvarium dekuji za odpovedi
Založil: Skrecik
» více k tématu (počet reakcí 4)
Sciaenochromis fryeri iceberg
koupim tyto krasne ryby v okoli Prahy.
Založil: koifisch
soužití liwingstonu
Zdravím ,mohl by mi někdo z Vás poradit s jakým druhem se nejlepe snesou nimboch.liwingstoni.nejlepe s jakým druhem pseudotropheusu.a s čím by se nejlepe dařilo podle vas borleum? Díky
Založil: adas
» více k tématu (počet reakcí 4)
Tropheus Dubois
Prosim poradte.Uz po 4 ma moje Duboiska v tlamce vajicka a uz po 4 se na ne vykaslala a vymenila je za jidlo.2 dny je nosi ale pomalu ji to v tlamce ubyva a ubyva az tam neni nic.Kdyz jsem se pokusil ji chytit tak mi vse vyplivla do sitky,coz jsem byl samozrejme rad,protoze takto jsem uz zachranil spoustu mladych u jinych tlamovcu ale jakmile jsem je dal do sklenaku s bublinkovacem tak se na nich jako by objevily skvrny a vajicka za jeden den zbelaly a pak zplesnively.Tak nechapu jakto???Je to tim ze se ten povrch nejak poskodil pri prenaseni v sitce?A co mam sakra delat s tou maminou aby to donosila.
Založil: Milhausman
» více k tématu (počet reakcí 186)
průtok filtru
Ahoj, chci se zeptat, když do akvaria o objemu 350l použiji filtr fluval 405 jestli to nebude moc velká pračka, když to má 1300l/h nebo jestli mám raději koupit fluval 305. Budu mít tlamovce. Jak to vlastně je, když je výkon 1300l/h tak průtok je taky takový, nebo jsou tam určité ztráty ?
Založil: Daniela 77
Pěstírny tlamovců z Malawi
Chtěl bych se zeptat jestly někdo neví o pěstírně rybek z Malawi ve východních Čechách potřeboval bych nějaké ryby odkoupit , protože ve zverymexech se mě zdaj příliš drahé a potřebuji nakoupit velké hejno ryb dík za rady .
Založil: Rudáč
» více k tématu (počet reakcí 2)