Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 ............... 288

zakládání akvária

Zdravím všechny chtěl jsem radu jestli mám dát bílej písek nebo bílé kamaní a jaké jsou nejlepší rostlinky a co světlo. Mám tet 80l akvárko s kančíkama a budu zakládat 300litrů díky za vaše názory

Založil: vespep » více k tématu (počet reakcí 4)

Příprava krmiva před podáním

Prosím o nějaké názory k přípravě (namáčení) krmiva před podáním tlamkám - demasoni, yellow, zebra R/R. Mám k dispozici Sera Flora, zde předpokládám, že asi žádná příprava není nutná, dále mám Sera Granugreen a k nějakému nákupu jsem v akvaristice obdržel jako dárek peletky Nutrafix basix - Floating Cichlid Pellet, na kterých je složení : Crude protein 46%, Crude fat min. 5%, Crude Fiber max. 5%, Moisture max. 8%. Hlavně zde si nejsem jistý vhodností podávání, jelikož upozorňujete, že s proteiny je třeba zacházet velmi obezřetně, nicméně nevím, jaká hranice proteinů je ještě akceptovatelná. Děkuji.

Založil: milan.k » více k tématu (počet reakcí 3)

Johanni vs.Saulosi

Ahoj všichni.Mam dotaz,jestli se mi muže křížit Melanochromis Johanni s Pseudotropheus Saulosi Coral Red.A jak rozeznam samice,mam je ještě mlade a připadaj mi stejne.Moc diky za veškere info.

Založil: jiraper » více k tématu (počet reakcí 14)

Osádka 300l Malawi

Zdravím zakládám 300l akva,rozměry 120x50x50, Chci chovat Pseudotropeus Demasoni, Labidochromis Caeruleus Yellow a Pseudotropeus zebra. Zajímá mě názor na vhodnost osádky. Díky.

Založil: R+K » více k tématu (počet reakcí 7)

Jak bezpečně odlovit samičky s jikrama v tlamce

Zdravím,mám 2 samičky které mají již jikry v tlamce,straní se ostatním a nekrmí se,chci je odlovit a dát do jiného akva ale nedaří se mi je odchitit.Mám obavy že když je budu odchytem stresovat tak že mohou jikry spolknout.Samičky jsou i trochu agresivní k jiným tlamovcům i k svému druhu jsou to Labidochromis Yellow a jsou v 300 L akvu Děkuji za rady

Založil: Láďa J » více k tématu (počet reakcí 13)

Další mrtvá,prosím o radu

Zdravím všechny,začínám s chovem tlamovců.V bytě mám 3 akvária. Jedno100l(o tom se nebudu zmiňovat)druhé270l a třetí500l. V tom 270 mám 4druhy po 10ti kusech demasonky,Yelowky,auratusky,zebry red red. Všem se daří dobře,rostou,žerou,jsou vitální,naprvní pohled zdravé.Přikoupil jsem kirizy a nastal problém. Kirizy postupně odcházejí,napřed sedí na dně,večer jdou po kyslíku a do rána se vždycky jedna nedožije. U každého akvárka mám dostatečné filtry,vždy jeden venkovní a jeden vnitřní.V prodejně je ale lovily cca20 min(nešli chytnout). Že by stres,nebo změna vody? Poraďte, kdo má trochu zkušenosti,je mi jich líto.Dát do vody nějakou prevenci,nebo sůl,nebo co já vím? Děkuji Jirka Šumperk

Založil: JCHP » více k tématu (počet reakcí 24)

Vnější fitr EHEIM professionel-3 2075

Borci jakej máte názor na tenhle filtr.Má filtrovat 520l Malawi.Můžu tam eventuelně ještě dát čerpací hlavu Atman a velkou matraci.

Založil: Sony12345 » více k tématu (počet reakcí 4)

Pseudotropheus zebra red dorsal red chin Lundo

Ví někdo kde se dá sehnat tato zebra?? Pseudotropheus zebra red dorsal red chin Lundo

Založil: domin » více k tématu (počet reakcí 4)

Pseudotropheus zebra red dorsal red chin Lundo

Odlišení druhů P.zebra

Můžou se množit mezi sebou P.zebre red-red a P.blue-red ?? nevím jestly mám v akva dva druhy těchto ryb a potřebuju poradit jestly by se mohli množit mezi sebou dík za radu .

Založil: vasil564 » více k tématu (počet reakcí 6)

Odlišení druhů P.zebra

JBL Micromec x Eheim substrat pro

Chci koupit do filtru keramiku pro odstaňovaní dusíkatých látek a rozhoduji se mezi osvědčeným Eheimem a nebo zda zkusit JBL Micromec. Má někdo zkušenosti s JBL? Díky

Založil: Kankunen » více k tématu (počet reakcí 8)

Co jeto za druh?

Ahoj nevíte někdo o jaký druh tlamovce se jedná?

Založil: Daben » více k tématu (počet reakcí 27)

Co jeto za druh?

Jak by měla vypadat osádka 300l

Ahoj, mohli byste mi poradit s osádkou? Rád bych tam měl Ps. zebra r/r, Ps. elongatus 'mpanga' a rád bych neolamprologus sexfasciatus. jestli by to šlo k sobě, ikdyž s tím sexfasciatem nevím, tak jak s počty ryb a nebo jen 2 druhy? Nebo mi napište jaké složení ryb byste mi poradili. děkuji a pokud tady už něco podobného bylo tak napište a já se to pokusím najít :-(

Založil: domin » více k tématu (počet reakcí 4)

Krycí "šoupací" skla

Chtěl bych se zeptat jak to máte s krycími skly? Momentálně řeším problém jak nejlépe, aby to bylo co nejjednodušší a nemusel je pořád sundavat. Viděl jsem šoupací skla a to bude asi nejlepší. Nemáte o tom někdo více informací např. zařízení, nákup(kde), montáž atd. Díky

Založil: cudla » více k tématu (počet reakcí 11)

Co je to za rybu?

Dnes jsem narazila na tuto rybu, údajně tlamovce. Tlamovce jsme doma chovali, takže nejsem úplný amatér, ale tohle nevím kam bych měla zařadit. Ve skutečnosti je spíše světlejší. Děkuji za odpověď. Pavla

Založil: Pavla » více k tématu (počet reakcí 2)

Co je to za rybu?

Copak je to za rybku??

poradte prosim sem si chtel dokoupit nove a nevym nazev

Založil: Skrecik » více k tématu (počet reakcí 15)

Copak je to za rybku??

Kancici a malawi

je vhodná kombinace těchto ryb?diky za odpovědi

Založil: BNP » více k tématu (počet reakcí 7)

TR.MOORI ILANGI

Dobrý den,nevíte o někom,kdo by mohl mít naprodej tyhle krasavce?Potřeboval bych doplnit skupinu,mam jich 20ks a chci jich ještě 10,velikost tak okolo 4cm.Jsem z okresu ZLÍN. Dík za odpovědi

Založil: koumák » více k tématu (počet reakcí 7)

Filtracni hlava

prosim o radu,jak velky molitan mam dat na filtracni hlavu atman 202 pro 350litrove akva?staci to?nesnizi se moc prutok?? Kdyz bych tam dala kostku napr.10x10x40cm?je to priklad.jsou to dotazy asi porad dokola,ale bude mi to jako filtrace celkove stacit,nebo se proste bez vnejsiho filtru neobejdu?

Založil: astra » více k tématu (počet reakcí 31)

KŘÍŽENÍ PSEUDOTROPHEUSU

Zdravim,chtela jsem se jenom zeptat,zdali je vhodne mit v 350l akva pseud.zebra r/r a saulosi ci elongaty,chtela bych elongaty k zebram,ktere prave uz mam,ale mam strach jestli napr nehrozi nebezpeci,ze se spolu tyto dva druhy pseudotropheus zebra a elongatus budou parit.Uz jsem se tu jednou ptala,pac chci doplnit modrou barvu k yelouwaku,auratuskam a k tem zebram,ale jde mi spis o vhodnost souziti/demasoni nechci/.diky za rady.

Založil: astra » více k tématu (počet reakcí 5)

Tanganika,Malawi

Zdravim všechny akvaristy,měl bych takový dotaz,hodně jsem tu toho četl a jsou tu různé názory na chov tlamovců.Ale přesto se zeptám,mám doma cca 300L nádrž a mám tam tropheusy Kasangi,Bemby red a Eretmodusy 2 páry.Vím,že je to věc názorů,dost lidi to má,Tanganiku a Malawi dohromady,ale mě se jedná jen o jeden druh,jestli by to mohlo klapat a to o Cynotilapia afra jalo, nebo cowbe, a nebo Pseudotropheus sp. elongatus chailosi.Prostě 1 druh s těchto uvedených,moc se mi líbí a spestřilo by to akva.Jestli je to teda možné,jen pár kusů cca 5-6,ted tam mám 18 ryb.

Založil: Fous » více k tématu (počet reakcí 19)

Akva 260 L stačí?

Zdravím,chci si zařídit Malawi ale pro začátek mám akva 260L vodního sloupce,je to už vhodné akva pro Malawi? Pokud to pro začátek stačí,tak pro jaké druhy a jaký počet.Moc děkuji za radu a pomoc.

Založil: Monka » více k tématu (počet reakcí 4)

Vyklepane rybky

Vcera jsem vyklepal dalsi samici firefish, vsechny rybky ok, ale 2 maji oci albini, nemaji tmave duhovky, spravi se to,nebo zkrmit?Bud nejsou jeste vyvinute, nebo je to vada. Diky Miky

Založil: Miky1979 » více k tématu (počet reakcí 2)

Odkalování dna

Čím prosím odkalujete dno ? Ne, že by mě to čekalo už zítra, ale jednou to přijde a nechtěl bych být zaskočen. Včera jsem do akva vpustil můj párek ancistrusů, mají tak k deseti centimetrům, no co ti mi tam uělali do rána za mazec ......... po jejich reji se očividně rozvířily ty nejjemnější frakce ze dna, které je složeno z drceného korálu fr. 0-1 mm, 1-2 mm a praného říčního štěrkopísku 1,5 - 3 mm, to vše v poměru zhruba 1:1:1. Půjde to vůbec odkalovat, nebo to mám zavčasu dokud tam nejsou tlamky potřetí vybrat a tu úplně nejjemnější frakci zkusit "vyprat"? Mám odkalovač HAGEN Easy Clean s trubkou asi 60 cm. Děkuji.

Založil: milan.k » více k tématu (počet reakcí 41)

Počet tlamovců v akváriu

Dobrý den,velikost akvária je 60l.Chci se zeptat kolik tlamovců je optimální v takto vleké nádrži chovat.Předem díky za odpověd.

Založil: MilMax » více k tématu (počet reakcí 3)

Sraz 21.5.2011 Čáslav

Vím, že témat tu máte víc, ohledně této věci. Ovšem všude se to maličko "rozjelo". Proto si myslim, že dost lidí to číst nechce, takže neuvidí můj odkaz, který jsem tam dával. Takže, nečekám odpovědi zde, pouze přikládám link, kde se o srazu bude psát a přihlašovat. Tady číst nebudu, takže cokoliv na mail, nebo na web -- > link : http://malawi-bajer.stranky1.cz/sraz2011/ Díky.

Založil: lubnek » více k tématu (počet reakcí 348)