Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 ............... 288

dotaz na rybičku

Prosím kdo zná přesný název této dravé rybky, Některí jsou i o hodně oranžovější, ale ty se nechtěly fotit. Za pomoc děkuji

Založil: miramaso » více k tématu (počet reakcí 7)

dotaz na rybičku

RADA PRO ZAČÁTEK

Měl bych takoví dotaz kolik mužu mít tlamovců ve 150 l akva chtěl bych si tam dát P.zebra blue-red dík za rady .

Založil: sniper987 » více k tématu (počet reakcí 4)

filtr SERA -SERAFIL 1300

DOBREJ MA NEKDO ZKUSENOSTI STIMTO FILTREM . DOSTAL SEM HO ALE NEKDY SE MI NEROZTOCI VRTULKA A MA SLABY VYKON MERIL SEM TO A DAVA ASI 350L/HOD A PISOU VIC Daleko NEVIM JESTLI BY TO VYRESILA NOVA VRTULKA A TESNENI? DIKY ZA RADU

Založil: fiat1313 » více k tématu (počet reakcí 2)

Eheim Professionel 3 2075 02/ 600L

Tak tento typ filtru asi nejspíš z vítězí ve výběru pro mé nové akva 350l. Jen se chci zeptat jestli s ním máte někdo zkušenosti a hlavně ty filtrační media. Není tam málo te modré pěny, místo čeho byste jí raději nahradili ? Na netu se dá sehnat za 4800,- je to sice docela balík, ale... Potom na druhem místě ještě zvažuji teda Fluval 405

Založil: Nik » více k tématu (počet reakcí 8)

Eheim Professionel 3 2075 02/ 600L

Pancéřníčci v mlawi ?

Velmi opatrný laický dotaz. Zůstalo mi z minulého akva několik mých oblíbených pancéřníčků. Celkem bych se s nimi nechtěl loučit, ale zase bych nechtěl, aby z nich byla potrava. Parametry vody by asi ustáli, nějaký kousek úkrytu by si asi našli taky, mi osobně by tam nevadili. Všiml jsem si v soupisech, že ancistrusy u tlamek míváte celkem často, tak co takoví štěrbáčci ? V podstatě plní v akva stejnou funkci, jen jsou menší ........

Založil: milan.k » více k tématu (počet reakcí 9)

Tanganika a mořské korály

Zdravím,dnes jsem měl návštěvu a mimo jiné mu jeden nejmenovaný chovatel nabídl do akva 1200l tang.ryby a k nim mořský korál. Určitě by to vypadalo zajímavě ale jde to dohromady? Děkuji.

Založil: daliborz » více k tématu (počet reakcí 16)

tlamovec-male akva

Chci se zeptat (zda tedy vubec to lze) poridit si do maleho akva cca 38l nejakeho jednoho krasneho barevneho (zluty ci modry aj.) tlamovce . Dik

Založil: jak » více k tématu (počet reakcí 6)

pozadí akvária

Co říkáte tomuhle? http://zvirata.bazos.cz/inzerat/8996575/pozadi-do-akvaria-ABS-PLAST-TOP-CENA.php

Založil: Sprlli » více k tématu (počet reakcí 4)

Vysoká teplota vody v akva

Teplota vody mi v akva drží sama od sebe téměř na 29 st.C. Zářivky už v krytu není kam zvednout, když snížím vodu, tak bude vidět pásek nad hladinou. Sundat reflektory, ztratit troch u světla a nechat raději ohřívat kryt ? Teplota místnosti je cca 23 st.C a nekolísá, je to hala bez ovlivňování slunečním svitem. Akva 400 l, 2 x 54 w T5. Děkuji.

Založil: milan.k » více k tématu (počet reakcí 34)

Paludárium - pěkné

Zdravím,našel jsem jedny pěkné stránky. http://www.paludarium.wz.cz/

Založil: daliborz » více k tématu (počet reakcí 67)

Prilis vysoke KH a nizke PH

Zvysil jsem PH jedlou sodou. Jenze me nedoslo, ze to asi zvedne i KH a to je ted uplne mimo stupnici (takze nekde nad 20:/) Jedna rybka to bohuzel nezvladla :/. Potreboval bych to snizit. Poradite me cim, aby se tim nesnizilo i PH? A cim potom PH zvysovat, aby KH zustalo stejne? Koukal jsme ted na netu po nejaky pripravcich, ale nasel jsem jen spolecne PH/KH+.

Založil: sancho » více k tématu (počet reakcí 75)

Třepení ploutví u rodu Tropheus!

Prosím o radu , pomoc ,třepení ploutví u Tropheusů , Kiriza a Bemba. Počet ryb v akváriu je 15 na 15. U některých kusů se objevují roztřepené ploutve. Velikost ryb je asi 4.cm.Akvárium o velikosti 600.l. Děkuji za rady. Dušan

Založil: Dusan h » více k tématu (počet reakcí 10)

Externí skleněný filtr

Pořídil jsem si akvárium 225 cm dlouhé, 80 cm široké a 60 cm vysoké. Nyní k němu vytvářím externí skleněný filt, který je o rozměrech 750 x 600 x 300 mm a bude umístěn vedle akvária. Do boční stěny jsem nechal vyvrtat otvor o průměru 45 mm, kterým bude přitékat voda z akvária do první komry filtru mezi dva bioakvacity o tloušťce 50 mm. První a poslední přepážku chci udělat skleněnou, ostatní přepážky budou vytvořeny pomocí plastového roštu. První komora je oddělena sklem, aby nečistoty při čištění nepřecházely do druhé komory a daly se snadno odsát. Ostatní komory jsem rozdělil pomocí plastového roštu, který umožní protékání přes bioakvacit na tloušťku v celé ploše. Udělal jsem to proto, že jsem měl obavy, aby se mi jemnější bioakvacit neucpával. Poslední komoru jsem opět oddělil skleněnou přepážkou abych změnil směr proudění z horizontálního na vertikální. V předposlední komoře na skleněné přepážce je umístěno 300 W topítko. Na dně poslední komory je plastový rošt, který umožňuje rovnoměrné protékání přes celý půdorys filtrační vaty. Nad vatou bude umístěno 10 kg sera siporax. Nad tímto siporaxem bude umístěno jedno nebo dvě čerpadla Atman 203. U každé přepážky bude umístěn vzduchovací kamen, který umožňuje přísun kyslíku pro nitrifikační bakterie. Prosím, objektivně posuďte můj nápad a navrhněte vylepšení. Potřebuji posoudit jakou tloušťku filtrační vaty mám použít? Nemám s tímto materiálem žádnou zkušenost. Mám strach z jejího zanášení a znemožnění průtoku. Dále potřebuji poradit, jestli bude stačit jedno čerpadlo nebo budou potřeba dvě? Za kritiku a odpovědi předem děkuji.

Založil: dubici » více k tématu (počet reakcí 9)

Externí skleněný filtr

Společenské akva s T.duboisi

Dobré ráno, snad mě nikdo neukamenuje, když se zeptám jestli by bylo možné chovat Tropheus duboisi společně s Lab.car. yellow,Pseudotropheus elongatus a ps.zebra v 300l akváriu. děkuji za odpovědi ikdyž asi mám očekávat kritiku:-)

Založil: domin » více k tématu (počet reakcí 1)

Psy a kocky v Cine

Omlouvam se predem za nevhodny prispevek na tento web. vsichni mame radi zvirata zvlaste psy a kocky. Dal jsem na youtube jedno video demonstrujici ukazku co se tam deje s nasimi mazlicky. Podotykam, ze video neni vhodne mladsim 18 let a slabsim povaham. http://www.youtube.com/watch?v=eZ3NlCBXBzA

Založil: melanochromis » více k tématu (počet reakcí 8)

Doporučte prosím rybky chovatele

Zdravím, doporučil by mi prosím někdo k mým 7cm gibberosám "Moba" a 17 maličkým C. Leptosoma ještě nějakou rybku, hlavně na sbírání zbytků ze dna, chtěla bych sehnat Gnathochromis permaxillaris, nevíte u koho? Děkuji

Založil: paulinn » více k tématu (počet reakcí 12)

Jednodruhové aqua

už sem tady psal,ale chci se zeptat jak by vypadalo jednodruhové aqua 240l (120x40x50) kde by byli Ps.Saulosi Coral red tak 25ks.Nebo kombinace Ps.Saulosi Coral red 14ks a Labidochromis caeruleus Yellow 10ks.Co si o tom myslíte?Díky

Založil: cudla » více k tématu (počet reakcí 12)

Pseudotropheus demasoni-pruhy

Už je to starší téma,ale přikládám fotky svých demasonů a prosím o posouzení,zdali jsou kvalitní,nebo ne.Děkuji za Vaše názory-viz starší fórum 42356-ve kterém bylo více napadání než rad. http://wds.cz/tlamovci/forum_reagovat.php?id=42356 Děkuji za všechny postřehy

Založil: riox » více k tématu (počet reakcí 9)

Pseudotropheus demasoni-pruhy

Ještě ohledně příkonu filtru

Jak je to s tou spotřebou el. energie, např Eheim 2073-výkon čerpadla 1050l/h a příkon 16W a Eheim 2075-výkon čerpadla 1250l/h a příkon stejný taky 16W. viz obrázek. Měl jsem za to, že čím větší výkon, tím vyšší spotřeba, nejsem elektrikář, tak jestli mi to někdo pomůže vysvětlit. Dík

Založil: Nik » více k tématu (počet reakcí 2)

Ještě ohledně příkonu filtru

Odchov potomstva 2

Samička mi začla vyflusávat vajíčka a nevím co snima jestly mám zbytek vyklepat nebo ji nechat dik za radu

Založil: sakal 987 » více k tématu (počet reakcí 3)

Tak co s tím srazem?

Založil jsem toto vlákno,protože na původním ač jsem se pokusil je stále debata,která spíš sraz řeší 2 chovatele než sraz.Tímto chci pomoct luborovi v této věci.Tak prosím piště kdo má zájem o sraz,jestli má cenu se o to ještě nějak starat.Doufám ,že už toto vlákno nebude narušeno.Díky

Založil: vaku70 » více k tématu (počet reakcí 55)

Tr. duboisi maswa - kdy dospívá?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kdy průměrně dospívá Tr. duboisi maswa, kdy můžu za předpokladu dobré péče očekávat mladé?

Založil: Bentroph » více k tématu (počet reakcí 10)

ZVÝŠENÍ PH V AKVARIU

DOBRÝ VEČER.CHTĚL BYCH SE ZEPTAT NA ZVÝŠENÍ PH U TLAMEK.MOMENTÁLNĚ MÁM V AKVA ASI 7.5. TAK SEM KOUPIL PŘÍPRAVEK PH BASIC ALE PÍŠÍ TAM 5 ML NA 25 L VODY . A TAK BY MNE ZAJÍMALO KOLIK TOHO DÁT KDYŽ UŽ TAM TĚCH 7.5 MAM A MĚL BYCH MÍT ASI 8 AŽ 8.5.NÁDRŽ MA 375 L.TO MÁM ZKOUŠET DĚLAT TESTY PO KAŽDÝCH 5 ML KÁPNUTÍ DO VODY? NEBO JAK TO VLASTNĚ SE DĚLÁ. ANEBUDE MÍT TENHLE PŘÍPRAVEK JEŠTĚ VLIV NA TVRDOST KTEROU MAM KOLEM 8? MOC CHEMII NEROZUMÍM TAK SE NEZLOBTE ŽE SE MOŽNÁ PTÁM NA NESMYSLY.DÍK Y MOC ZA ODPOVĚD, RONNIE

Založil: RONNIE » více k tématu (počet reakcí 26)

Kde sehnat ryby do nového akva?

Ahoj, do nově zařízeného akva (v současnosti jej zabíhám) budu potřebovat cca za 20 dní následující osádku: 8x careulus yellow 10x Ps saulosi coral red Prosím o radu, kde sehnat spolehlivé hejno v okruhu Praha a střední Čechy. V případě velmi kladných referencí si i dojedu dál. Děkuji

Založil: zahradnik » více k tématu (počet reakcí 2)

Hodnoty vody v nové nádrži

Prosím o reakce na naměřené hodnoty 10 dnů po napuštění se sterilním filtrem : pH 7,1, NO2 0,1 mg/l, NO3 10mg/l, KH 4-5 dKH, GH 14 dGH, CHSK brutální, včera jsem tam vypral funkční filtr. Pokud jsou některé hodnoty nesmysly, přičítal bych to lehce prošlé expiraci testů Rataj. Kterou tvrdost prosím ovlivňuje korálový písek ? Děkuji.

Založil: milan.k » více k tématu (počet reakcí 2)