Diskusní fórum
!!! Problém s filtrem !!!
Dobrý den, mám problém s filtrem od Tetra Tec 600. Po vyčištění a následně po zapojení do elektriky tento filtr vyluzuje nepříjemný drnčivý zvuk, nikdy před tím toto nedělalo. Filtr mám už přes rok a nikdy jsem s ním neměl problémy až teď. Víte někdo jak se toho zvuku zbavit? Máte někdo podobný problém? Jak jste ho vyřešili? Předem děkuju za rady.
Založil: Pavel B.
» více k tématu (počet reakcí 7)
Vhodná ryby do aqua
Zdravim,chtěl bych ze zeptat jestli můžu dát do 240l aqua (120x40x50) dohromady tyto ryby: 8x Pseudotropheus Demasoni,8x Labidochromis caeruleus Yellow a tak 5x Maylandia Zebra R/R.Díky
Založil: cudla
» více k tématu (počet reakcí 16)
Zelená voda v AQ
Dobrý den, četla jsem tu diskuze ohledně zelené vody v AQ,ale i tak napíšu náš problém.Máme 240l AQ,v něm 12 cichlidů Malawi,3 ancistrusy,2 sumečky.Ryby chováme ca 2 roky a bez větších problémů.Teď ca 2 měsíce,máme neustále problém se zelenou vodou(je vidět jak v ní plave kal).Odkalujeme 1x týdně,měníme 1/3 vody,zkusili jsme chemii na kal a nic. Min. týden jsme vyměnili komplet všechnu vodu,molitany neprány.Voda v AQ(z vlastní studny) vyšla podle testrů s vysokým počtem dusičnanů.Dali jsme tedy z veřej. vodovodu, 3 dny dobrý a teď zas nanovo.Máme vnitřní biofiltr,svítíme ca 12hod,krmíme 1x denně mraženým žrádlem.Už nevíme co s tím.Můžete nám poradit?Díky moc.
Založil: Lucie
» více k tématu (počet reakcí 1)
Odchov potomstva
Dobrý den, chtěl jsem se jen zeptat, jestli samičku, když je březí musím odlovit do jiné nádrže.Děkuji za vaši odpověď.
Založil: Tomáš Jedlička
» více k tématu (počet reakcí 4)
Hlístice?????
Zdravím, mohl by mi někdo prosím poradit?Jedna z mých ryb P.zebra má tenké bílé výkaly a nežere a myslím že se trochu nafoukla ale nejde to moc poznat až při pohledu shora.Ryba je většinou schovaná v ukrytu.Akva má 350 litrů a krmím hikari, JBL novorift, Sear Flora a občas špenát. Na kuži a ploutvích ryby není nic zvlaštního. Zkoušel jsem to léčit entizolem přesně podle dávkování které jsem našel tady ale to nezabralo.Ve výkalech zdravých ryb jsem si všimnul takových bílých teček. Tak mám podezdření na hlístice (Capillaria) co myslíte? Jestli to hlístice jsou tak jaký je postup léčby děkuji
Založil: Štenci
Odchov potomstva
Dobrý den prosím vás o radu odlovil jsem samičku zebry red a bojím se aby mě nepošlo potomstvo a nevím jestly mám zvolit umělí chovnebo to nechat at si to příroda vyřeší ... dík předem .
Založil: sakal 987
» více k tématu (počet reakcí 5)
Vnější filtr ATMAN CF - 1200
Jaké máte z kušenosti s tímto filtrem ? Přijdou mi docela slušné parametry (Max.výkon čerpadla 1550l/h, příkon 18W, max. průtok filtrem 800 l/h, objem filtru 12,0 l, průměr připojovací hadice 17mm.) Chci ho pro budoucí akva 350 l. Rád bych věděl váš názor, než udělám chybu a koupím ho. Dík
Založil: Nik
Pudni filtrace
Mate nekdo nake zkusenosti z pudni filtraci a hodi se to do AQ z malawkami.Ted zarizuji nove AQ a uvazuji o tehl emoznosti me v celku zaujala ale chtel bych znat nazor i ostatnich abych nekoupil nakou kravinu dekuji
Založil: Skrecik
» více k tématu (počet reakcí 2)
Poradte s odchovem Melanochromis aurátus
Dobjej tak se mi narodilo cca 30ks Melanochromis aurátuss dal jsem maminku zvlášt do akva samotnou hned jak je sama pustila tak cca po týdnu jsem jí odebral mládež roste krásně je ted veliká cca 1cm chci se optat za jak dlouho je mohu přidat k ostatním tak aby se jim nic nestalo chtěl bych je odchovat všechny a čím je krmit dávám jim vločky a docela jim to jede děkuii moc za odpověd
Založil: Pavel Korkes
TetrTec EX 1200 - náplně
Budou stačit v tomto filtru na 400 l akva náplně dodané k filtru výrobcem ? Odspodu keramické válečky a 2 cm černý molitan, nad tím koš s plastovými kuličkami, nad tím 2 x 2 cm černý molitan a vrchní koš mám matraci 4 cm z biokvacitu a nad tím jejich originální vatu. Není třeba alespoň ten předposlední koš se dvěma molitany naplnit nějakým "substrátem" ? Děkuji.
Založil: milan.k
Tlamovec Eretmodus cyanostictus Zambia
Zdravím,co si myslíte o tomto druhu tlamovce?Uvažuju o jejich koupi.
Založil: Fous
» více k tématu (počet reakcí 11)
Melanochromis auratus
Dobrý den..potředovala bych radu a Váš názor. Máme v akvarku Melanochromis auratus mladou samici cca 5 měsícu starou a 8-10 mc. Jednoho dnes jsem si všimla večer že se otírá ze Zebra red red a dnes ráno měla pod tlamkou lalok, nežere a stále se schovává v kamenech ...Je možné aby tak malá ryba měla mladé a ještě k tomu ze zebrou red red ...? Vkládám foto... Děkuji Všem předem za radu..
Založil: pavelstruhalik
Mazlavé trauma
Po týdnu od založení jsem spustil vodu a mám těžké trauma. Nejdříve jak akva vzniklo : nalepil jsem pozadí, po 48 hod. napustil vodu. Na doporučení "pozaďáře" jsem po 24 hod. vodu vylil, vše bylo OK. Umyl jsem skla, nasypal štěrk a rozjel filtr. Po týdnu mám na sklech čirý gelový mazlavý film, řekl bych že lehce mastný. Vsadil bych na něco ze silikonu. Odtáhnul jsem akva od zdi a ze zadu to vypadá v pořádku. Co teď ? Je to všechno v pytli, nebo se tím nemám nechat rozhodit ? Děkuji.
» více k tématu (počet reakcí 8)
Čeština pro Eheim 2078
Zdravím,nemáte náhodou někdo k tomuto filtrů češtinu.Po nainstalování CD do počítače není programování funkcí filtrů v češtině.
Založil: Rosta
» více k tématu (počet reakcí 3)
Jak správně seskládat kameny ?
Na jedné straně se mám snažit vytvořit rybkám spoustu různých úkrytů, což mě samozřejmě vede k tomu, seskládat na sebe hromady menších kamenů, na straně druhé mi doporučujete použité kameny vyndat a vyměnit za velké. Z toho pak nic moc úkrytů na té ploše nevytvořím. Z fotek vás všech pozoruji, že ty velké, uložené téměř samostatně po kusech snad převažují. Chtěl bych zarybnit demasoni a yellow. Mimochodem Vámi uváděné objemy jsou prázdná akva, nebo předpokládaný objem vody v nich ? Děkuji.
» více k tématu (počet reakcí 19)
Tropheus Dubois
Prosim jak poznam samici od samce Tropheus Duboisy ???Vim sice ktera to je,podle toho ze ma mlade ale nechapu jak je normalne poznat od sebe.Jsou uplne stejne jak do velikosti tak do barev a i ploutve maji stejne.Diky.
Založil: Milhausman
Venustus mladí či ne?
Titulek je i otázka.Tak prosím o odpověď.Foto nic moc,je to mobem.
Založil: vaku70
» více k tématu (počet reakcí 9)
Jak odmastit čelní sklo akva
Zdravím všechny mám problém s odmaštěním přední strany akva nejde to ani technickým benzínem ani octem nevíte někdo o nějakém přípravku dík za rady
Založil: karpek
» více k tématu (počet reakcí 15)
hodnoty vody u tlamovců
Jsou tyto hodnoty u tlamovců v pořádku, nebo je něco špatně? NO3-30mg/l a NO2-0mg/l, pH 7,6-8. Vodu měním jedou týdně a stejně mě každý týden pár rybek zemře. Ryby nejeví žádnou známku nemoci, tak dělám asi já něco špatně, ale nevím co :( Děkuji za radu
Založil: Hannka
» více k tématu (počet reakcí 28)
Elongatus (mpanga) - nepřijímá potravu
Od soboty mě jeden Elongatus (a dnes se mě zdá že i druhý) nežere. Pořád se někde schovává i když dnes už cestuje po akva a mění úkryty. Má 4-5cm. Původně jsem si myslel, že nosí mladé, ale dnes už si tím moc jistý nejsem (ani netuším jestli je to samice). Chtěl jsem poprosit, jestli by někdo nemrknul na fotku jestli z toho bude něco poznat. Nevím jestli to mám nechat být nebo začít řešit nějakou nemoc.
Založil: sancho
» více k tématu (počet reakcí 3)
Korálový písek
Jelikož jsem dle reakcí zde v nově založeném akva přehnal vrstvu říčního písku ( možná lehce i zrnitost) a ještě tam nemám ryby, chci stáhnout vodu a dno ještě upravit - velkou část písku odstarnit a přidat korálový písek ( dostupná voda má KH 3 ) Jakou mám zvolit frakci ? Velmi jemný 0-1 mm, nebo jemný 1-2 mm ? Děkuji za doporučení.
» více k tématu (počet reakcí 5)
Velikost akvária
Zdravím všechny příznivce. Mám nově pořízené akvárium, zamiloval jsem si v podstatě tento web a rozhodnut pořídit si tlamovce jsem začal nakupovat výbavu akvária k jejich maximální spokojenosti. Písek zrnitost 0,1-0,4mm, filtr Fluval 305, Lávové kameny, ze kterých bude stěna plná úkrytů... Již několik dní ležím dnem i nocí na tomto fóru a vybírám si tu nejvhodnější osádku. Nyní je mi do breku. Mé akvárium má rozměry (šxvxh) 90x50x40 (cca 180l, po zaplnění počítám tak 160l čistý objem). Já si vybral následující druhy: Labidochromis Caeruelus Yellow Pseudotropheus demasoni Pseudotropheus socolofi Labidochromis hongi Pseudotropheus saulosi Vím, že na moji velikost si mohu dovolit max. 2 druhy, ale otázka zní. Mám se do toho vůbec pouštět při těchto rozměrech? Respektive které druhy byste mi doporučili, aby se ryby netrápily v malém prostoru a přesto jsem zachoval pestrobarevnost akvária? I když jsem na tomto foru hledal odpověď, před sepsáním svého dotazu, nenašel jsem. Prosím tedy o stručné odborné vyjádření k osazení ve výše uvedeném akváriu. Díky!
Založil: zahradnik
» více k tématu (počet reakcí 13)
Osvětlení akvaria
Zdravim všechny a chci se zeptat,jakou kombinaci zářivek zvolit.Klasicka bílá a k ní MARINENE GLO,nebo POVER GLO.
Založil: Fous
» více k tématu (počet reakcí 10)
Žárovka versus zářivka - výpočet osvětlení
Z dostupných zdrojů jsem vyčetl, že zářivka 36 W je ekvivalentní téměř 100 w žárovce. U nějakého pojednání o rostlinách a řasách jsem našel info, že základní osvětlení žárovkou je asi 2 W/dm2 dna, u zářivek 0,66 W/dm2. Je to opravdu tak? Mám na 400l 2x54W -T5. Je to málo, moc, čím se mám řídit ?
Jikry ancistruse
Chtěl bych se zeptat proč má ancistrus nejdřive růžové jikry a pak za pár dní černé?
Založil: Standa
» více k tématu (počet reakcí 8)