Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 ............... 288

Co máme dělat s jikrami?

Dobrý den, ve zverimexu nám prodavač řekl, že pokud si všimneme, že samička nosí v tlamě mladé máme jí je vyklepat. Včera jsme ji vykleply z tlamky dvě jikry :/ Až dnes jsem se dočetla, že by se to dělat nemělo pokud máme jen hobby chov a máme možnost dát samičku do jiného akvária nebo porodničky. Co teď s jikrami? Jdou ještě nějak zachránit? A jak zjistíme jestli jsou vůbec oplodněné? Děkuji moc za odpovědi. Jana

Založil: Jana » více k tématu (počet reakcí 9)

Plánuji nové akva 150-60-60

všechno co se týká techniky uz mám vymyšlené,ale zasekla jsem se na výběru ryb,protože mě se prostě líbí všechny.Zatím mám akva 300 l/20 zebra R/R a 15 socolofky/ už 3 roky a zatím OK množíme se.A nyní můj dotaz...kdyby jste měli volných 500 l jako já co byste tam dali za tlamicky?Díky všem co mi odpoví Iren

Založil: Iren » více k tématu (počet reakcí 10)

JBL - Ostrava

Zdravím všechny, nevíte někdo kde by se v Ostravě dalo sehnat JBL Spirulina, JBL NovoVert nebo O.S.I.Spirulina flake? Našel jsem to max na netu, ale tam je buď velké nebo moc malé balení nebo se to prostě nevyplatí. Díky

Založil: Melano » více k tématu (počet reakcí 3)

Poznáte tento druh?

Zdravím,čtu na fóru o těch demasonech,tak posílám foto jedné z 10 ryb,které jsem koupil. Ostatní jsou normální. Je to deformace,degenerace,mutant nebo kříženec? A´t je to jak chce,určitě ji neutratím. Pěkný páteční večer přeji. Dalibor.

Založil: daliborz » více k tématu (počet reakcí 14)

Poznáte tento druh?

samička mi nosí

ahoj všem,před 7 dny jsem si všimla,že mi nosí 2 samičky a nevím zda- li je už můžu odchytit a (vyklepat mimina) už jsem jednu samičku před časem vyklepala,ale to bylo cca po 10 dnech co jsem si toho všimla a myslím,že to bylo na poslední chvíli:-) jsem začátečnice a proto se raději ptám.děkuji za odpověd

Založil: barborka » více k tématu (počet reakcí 9)

Výběr mladých do chovu

Guten Tag! Mám nějaké mladé rybičky od několika samiček, ale jednoho druhu a něco bych si z toho rád nechal. Už teď je jasné, kteří jedinci mají na to stát se dominantními. Automaticky jsem uznal za nejlepší si nechat právě je. Na druhou stranu mě napadlo aby boj o nadvládu nepřerostl únosnou míru a nemusel jsem každou chvíli vytahovat nějakého samce padlého ve věčných šarvátkách. Máte s tím nějaké zkušenosti? Jestli si mám nechat jen ty s nejlepším genetickým potencionálem, anebo jen třeba jednoho a zbytek slabší, aby byl klid?

Založil: Burdis » více k tématu (počet reakcí 2)

odstraneni silikonu

dobrej poradi me nekdo jak odstranit smouhy na skle od silikonu uz sem pouzil aceton odstranovac na silikon a porad tam mam takove smouhy i ziletku a nepomohlo to

Založil: fiat1313 » více k tématu (počet reakcí 2)

Cyrtocara moori - mladé

Ahoj akvaristi, mám nový potěr delfínku, mají asi něco málo přes 1cm, dal jsem je zvlášt do akva, chci se pokusit ty mladé odchovat (dělám to poprvé).Jákou doporučujete velikost proudu, připadá mi, že rybky mají co dělat aby se udrželi. Mám je zatím ve 40litrovém akva a filtr je 200L/H. Není to moc silný průtok ?

Založil: Nik » více k tématu (počet reakcí 2)

Korálová dr´t na dno akvária s Tlamovci. ANO či NE

Zdravím všechny příznivce Malawi a nejen je. Před cca půl rokem jsem si udělal radost a kvuli neustále se množícím Zebrám jsem si pořídil větší AQ (bohužel jen 240l). Na víc neni v bytě místo. No k jádru věci. AQ jsem koupil z druhé ruky jako komplet a to i s nějakými Tlamovci, ale taky s korálovou drtí na dně. Já při založení AQ měl bílej písek frakce 0,8mm, drť jsem nepoužil, ale nemám tak vymakanou filtraci a neustále jsem měl detrit všude kam oko dopadlo. po nějaký době jsem to nevydržel a vyměnil jsem za písek 0,8mm tu drť. Dle mne to vipadá celkem slušně A DOBŘE SE TO ODKALUJE. Bojim se jen abych tou drtí nějak nebortil složení vody. Už to takhle mám cca 4 měs. a rybky jsou čilé, hezky vybarvené a i se třou. Pár malejch už pluje mezi kameny. Tak si myslim že je vše OK, ale nevim jak z dlouhodobýho hlediska.

Založil: Jozkablack » více k tématu (počet reakcí 7)

Korálová dr´t na dno akvária s Tlamovci. ANO či NE

pozadi akva - kam s technikou (vse uvnitr)

zdravim opet vsechny, tak jsem se rozhodl pro vlastni pozadi a rovnou inzeruju, ze rozmery akva jsou 1000x500x500 mm, dno pisek (flexiobklady.cz) a laboruju jak integrovat (pokud je to vubec vhodne) techniku do pozadi - jsem omezen prostorove, tzn vse musi byt uvnitr(bohuzel) - je tam filtr eheim biopower 240, topitko jager 300w a jde mi ted o to, jak to zaintegrovat do pozadi-lepereceno co je lepsi.. jestli dat filtr hned k topitku a honit teplou vodu do akva..nebo dat topitko na druhou stranu a trubkou k nemu vyvest vytok z filtru (cimz se pripravim zase o pohyb hladiny) - poradte, prosim. Dekuji

Založil: nekdo » více k tématu (počet reakcí 7)

Poradte s odchovem Melanochromis aurátus

Dobrej mám Melanochromis aurátus a má v tlamičce mladé jak na odchov?

Založil: Pavel Korkes » více k tématu (počet reakcí 2)

Odchov tlamovce pestreho

Dobry den vsem. Chtel jsem postoupit z chovu na odchov a narazil jsem na tento problem: zaridil jsem odchovnou nadrz, stejna teplota a voda jako v chovne nadrzi, akorad jen 50l objem. Odlovil jsem naplnenou samicku asi tyden pred vypustenim mladych a pote ji vratil do spolecne nadrze. Mam tad v odchovne cca 12 mladych ale samicku mi v spolecenske nadrzi doslova umlatily :( Napadaly nejen samci ale i samice vlastniho druhu. Je to normalni nebo jsem nekde udelal chybu? Predtim zily v pohode 2 roky a nenapadaly se (kromne bezneho toceni dokola). Diky za odpoved.

Založil: Hanys » více k tématu (počet reakcí 6)

Zbarvujou se?

Zda se mi, ze se tyhle dva zacinaji zbarvovat. Je to tak?

Založil: sancho » více k tématu (počet reakcí 32)

Zbarvujou se?

Agar vs. Demasoni

Dobry den vsem. Chtel bych se zeptat jestli mate nekdo dlouhodobe zkusenosti s krmenim Demasonek smesmi (hrasek, spenat, ...) ztuzenymi agarem. Zajimalo by me jestli jim neublizi kazdodenni krmeni + kvalitni krmivo spise jako doplnek. Dekuji. PS omluvte prosim diakritiku - pisu z mobilu.

Založil: Marv » více k tématu (počet reakcí 5)

Lab. car. yellow - který je "čistý" ?

Ahoj. Před rokem jsem koupil od tří prodejců po pěti kusech Lab. car. yellow abych "promýchal krev". Takto se vybarvily. Která barevná varianta je ta "čistá". Je to správně nechat je při sobě? Nemám je na chov, takže křížence nebudu prodávat. Ale ...

Založil: daniell » více k tématu (počet reakcí 15)

Lab. car. yellow - který je "čistý" ?

Filt do akvária

Zdravím,mám dilema,pořizuji nové akva 450 l pro tlamovce,a zvažuji pořizení filtrace Eheim,ale váhám mezi 2075 nebo 2080.Co byste mi z vlastní zkušenosti doporučili.

Založil: Rosta » více k tématu (počet reakcí 4)

divný zápach vody

Zdravím, kdo poradí? včera jsem prosil o pomoc, po výměně 1/3 vody mi umřelo 10tlamovečků rok a půl staré. vypěstoval jsem je od 5mm. vše jsem použil jako vždy. dnes jsem zjistil podivný zápach z vodovodu jak po dezinfekci nebo něco takového.PH atd. v normálu,ale když se třeba umeju, zůstane na rukách podivný zápach. chci zavolat někam na vodárnu nebo hygienu co se děje?? vše tu smrdí jako na bazéně. díky tomu jsem přišel skoro o všechny. nesuďte mne, že jsem měl dělat to nebo ono. poctivě jsem měnil každý týden 1/3 dokonce jsem měl malé, které také umřeli. kam se dá volat? díky všem a hlavně Ostravákovi, který mi dal číslo na pomoc. díky němu jsem snad zachránil aspoň něco. díky!

Založil: Petr Hejda » více k tématu (počet reakcí 32)

prosím ohodnoťte akva

Tak pánové a dámy,pusťte se do mně Já vím,ty rostliny...a taky hrubost štěrku...Akva 250l,filtrace čerp.hlava Atman 203+obrovský molitan za pozadím. Plánuji Labidochromis yellow,Pseudotropheus socolofi...Poradíte počty a pokud možno,jaký druh přidat Moc Vám děkuji

Založil: Šlosi » více k tématu (počet reakcí 15)

Podstavec pod akva 1000l.

Zdravím,jelikož koncem ledna budu mít doma akva 200x70x70,potřebuji se poradit s podstavcem. Přikládám náčrtek.Chtěl bych to vyzdít z ytongu 10cm,výška 50cm-dvě řady a vršek z ytongových překladů 10 cm. Dále přemýšlím o filtrování,jestli dát dvě čerpadla Atman 203,na každém 2 biomolitany,nebo jestli pod akva skleněný .S tím ale nemám zkušenost. Zatím děkuji.

Založil: daliborz » více k tématu (počet reakcí 53)

Podstavec pod akva 1000l.

co takhle nejaky "sraz" ?

Zdravim, vim, ze je to naocne jaksi zorganizovat, nikomu se do niceho nechce. Ale co rikate na nejaky sraz? Aby se tam ukazali i novacci, old chovatele, pisatele a i jen ctenari. Aby se nas proste par seslo. Udelat to samozrejme nekde v prijatelnem miste pro lidi, kteri by "meli zajem" ... Je to jen takova myslenka, ktera muze vyustit v realizaci, ci v zatraceni.

Založil: lubnek » více k tématu (počet reakcí 119)

Poradte prosim zacatecnikovi s Malawi

Dobry den mam akvarium 300L, filtraci atman 202, topeni 300w, osvetleni 3 x 1m zarivky, na dne mam bílý písek dovezený z řecka a albanie, kameny vapence,hladke take dovezene od more. Problem je v tom ze se staram, cistim kazdych 14dni vypustim 1/3 a dam cistou ale neustale me vymiraji ryby, jedine ktere preziji jsou ancistrusy a pancernicci kropenati kterym se dari. Dale jsem meril Ph 7,5 a tvrdost 28. V obchode s akvaristikou mi doporucovali ze by bylo nejvhodnejsi toto akvarium pro Tlamovce,takze bych to rad zkusil. Poradte prosim jestli ano a jake druhy by byli vhodne, popripade co jeste mam zmenit?

Založil: Meidny » více k tématu (počet reakcí 17)

MOJE AKVÁRKO PO 2 LETECH

Zdravím-co říkáte na moje malawi 250l,vkládám video.http://www.youtube.com/watch?v=TcJyUjYQNY8

Založil: pavelmalawi » více k tématu (počet reakcí 4)

MOJE AKVÁRKO PO 2 LETECH

dno akvaria - rataj profi soil

zdravim, bylo by toto dno vhodne do akvaria ? (libi se mi barva), nejedna se o reklamu pro rataje, ale muj soukromy dotaz :) Diky vsem za odpovedi

Založil: nekdo » více k tématu (počet reakcí 5)

Degenerovaní Pseudotropheus demasoni

Koupil jsem hejno 14 Ps. demasoni. 11 z nich jsou celkem normalne vypadajici mladata, ovsem tri z nich jsou evidentne starsi dospele ryby trpici zdeformovanym telem, viz. fotografie. Bohuzel jsem si toho pri nakupu nevsiml, akvarium nemelo osvetleni :( Setkal se s podobnou deformaci nekdo? Kdyby to byla jedna ryba mohlo by to byt nasledkem zraneni (nekdo se ji zamlada pokusil sezrat), u tri ryb se mi to zda krajne nepravdepodobne. Je to zpusobeno nejakou podvyzivou? Nebo je to dedicna geneticka vada?

Založil: roman.pavel » více k tématu (počet reakcí 196)

Degenerovaní Pseudotropheus demasoni

filtr venkovni

mam dotaz chtel bych udelat filtr ze sudu 30litroveho nahore ma viko dam privod z akvarka dole na sudu dalsi vyvod a na tom hadice a cerpadlo do akvaria jen se bojim pri vypadku proudu aby me to nevyteklo ven mimo filtr poradi mi nekdo jak to udelat diky

Založil: fiat1313 » více k tématu (počet reakcí 19)