Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 ............... 288

Poradte prosim zacatecnikovi s Malawi

Dobry den mam akvarium 300L, filtraci atman 202, topeni 300w, osvetleni 3 x 1m zarivky, na dne mam bílý písek dovezený z řecka a albanie, kameny vapence,hladke take dovezene od more. Problem je v tom ze se staram, cistim kazdych 14dni vypustim 1/3 a dam cistou ale neustale me vymiraji ryby, jedine ktere preziji jsou ancistrusy a pancernicci kropenati kterym se dari. Dale jsem meril Ph 7,5 a tvrdost 28. V obchode s akvaristikou mi doporucovali ze by bylo nejvhodnejsi toto akvarium pro Tlamovce,takze bych to rad zkusil. Poradte prosim jestli ano a jake druhy by byli vhodne, popripade co jeste mam zmenit?

Založil: Meidny » více k tématu (počet reakcí 17)

MOJE AKVÁRKO PO 2 LETECH

Zdravím-co říkáte na moje malawi 250l,vkládám video.http://www.youtube.com/watch?v=TcJyUjYQNY8

Založil: pavelmalawi » více k tématu (počet reakcí 4)

MOJE AKVÁRKO PO 2 LETECH

dno akvaria - rataj profi soil

zdravim, bylo by toto dno vhodne do akvaria ? (libi se mi barva), nejedna se o reklamu pro rataje, ale muj soukromy dotaz :) Diky vsem za odpovedi

Založil: nekdo » více k tématu (počet reakcí 5)

Degenerovaní Pseudotropheus demasoni

Koupil jsem hejno 14 Ps. demasoni. 11 z nich jsou celkem normalne vypadajici mladata, ovsem tri z nich jsou evidentne starsi dospele ryby trpici zdeformovanym telem, viz. fotografie. Bohuzel jsem si toho pri nakupu nevsiml, akvarium nemelo osvetleni :( Setkal se s podobnou deformaci nekdo? Kdyby to byla jedna ryba mohlo by to byt nasledkem zraneni (nekdo se ji zamlada pokusil sezrat), u tri ryb se mi to zda krajne nepravdepodobne. Je to zpusobeno nejakou podvyzivou? Nebo je to dedicna geneticka vada?

Založil: roman.pavel » více k tématu (počet reakcí 196)

Degenerovaní Pseudotropheus demasoni

filtr venkovni

mam dotaz chtel bych udelat filtr ze sudu 30litroveho nahore ma viko dam privod z akvarka dole na sudu dalsi vyvod a na tom hadice a cerpadlo do akvaria jen se bojim pri vypadku proudu aby me to nevyteklo ven mimo filtr poradi mi nekdo jak to udelat diky

Založil: fiat1313 » více k tématu (počet reakcí 19)

OT : sladkovodni spolecenske akva

zdravim..porad se lamu... jestli je 250l pro tlamky nebo ne..prijde mi to malo :) ale vic proste byt nemuze.. no a pokud by tam bylo sladkovodni spolecenske s kytickama a spol...doporuci mi wladys nebo nekdo nejaky slozeni dna...? diky vsem

Založil: nekdo » více k tématu (počet reakcí 7)

karanteni - odchovne akva

Mam 100L akva a prostor na nej v konstrukci pod akvariem. Rad bych ho pouzil pro pripadny odchov nebo jako karanteni..jak bude zrovna treba. Jde me o to, ze se me nechce mit prazdne akvarium pokud budou ryby zdrave a bez prirustku. Lamu si hlavu s tim, co by tam slo dat, aby bylo na co koukat .. a nemuzu prijit vubec na nic. Napadli me ampularie ... ale ty pry v noci poter sezerou :(

Založil: kedlubna » více k tématu (počet reakcí 10)

pojisteni akvaria

dobrej poradi nekdo jestli je nejaka pojistka na vytopeni akvariem prasklim! mam pojisku na domacnosti a na blbost jestli to staci jinak akvarium ma ¨600 litru diky

Založil: fiat1313 » více k tématu (počet reakcí 26)

Kontakt pan Kraut

Dobrý den, mám na vás prosbu, zda nemáte kontakt na pana Krauta, nebo zda nechodí na nějaký jiný web, protože tady ho již delší dobu neregistruji.

Založil: Sivok » více k tématu (počet reakcí 4)

To je výstavní kousek do akvária :D

Jelikož jsem rybář,koukám i na stránky s tímto tématem.Na stránkách Jakuba Vágnera jsem narazil na tuto fotku.

Založil: vaku70 » více k tématu (počet reakcí 7)

To je výstavní kousek do akvária :D

problém s rybama

Dobrý den potřeboval bych poradit...Mám tlamovce a chcípaji mi a když se na ne podívam tak by jim skoro vylezly oči..neví někdo prosím čím to může být a co stím dělat???děkuji

Založil: klema » více k tématu (počet reakcí 16)

velikost filtru

poradi me nekdo mam akvarko 550lit. venkovni filtr fluval 305 a chci koupil cerpaci hlavu atman 202 600l/hod + molitan bude me to stacit nebo mam koupit atman 203 1500l/hod diky

Založil: fiat1313 » více k tématu (počet reakcí 5)

filtr fluval305

dobrej mam dotaz fluval 305 me casto strika vodu se vzduchem i kdyz mam ponoreny saci kos pod vodou i vypouseci ventil pred tim, sem ho mel v ninem akvarku a tam to nedelalo diky za radu

Založil: fiat1313 » více k tématu (počet reakcí 8)

kombinace malavi s tanganikou

Ahoj všichni akvaristi. Už 7 let mám tlamovce z Malavi převážně P.Demasoni a Cyrtocara Moori. Nyní uvažuji o Tropheusech z Tanganiky. Co říkáte na kombinaci Tropheus Moori a Cyrtocara Moori. Myslíte že se snesou, jestli mi je náhodou Tropheusy neumlátí. Dík za info

Založil: Nik » více k tématu (počet reakcí 27)

kombinace malavi s tanganikou

rada ohledně nosnosti a filtru

Ahoj lidi koupil sem si akva set 720 l (200x60x60)bydlím v panelaku a tak mam strach zda li to tam mužu mít k vuli nosnosti(800kg voda+200 kg štěrk a kameny)ma někdo něco podobneho v panelaku ????jo a bude mi tam stačit filtr FX-5 dik moc všem za odpověd

Založil: ketrin » více k tématu (počet reakcí 17)

akva komplet

Prodám komplet: akvárium 420l 120x70x50(dxvxh)float 12mm špičková kvalita (Unido ZOO Teplice)dimenzované bez výztuh,lepené černým silikonem, 2 roky staré v perfektním stavu + vlepené plastové pozadí cca 2cm imitace šedé břidlice + krycí skla 1/3 posuvné v plast. lištách + nalepená rozstřikovací lampa + teploměr + pěnová podložka + filtr Tetra Tec EX 1200 s náplněmi (bioakvacit) + skříňka vyrobená na zakázku přímo pod akva, 130x90x55(dxvxh), vyztužená, připravené průchody pro hadice a kabely,spodní krycí lišta kolem akva, materiál lamino, barva americká třešeň. Cena za vše 12 000,-, auto na možný odvoz mám. Foto pošlu na mail. T.Charvát,Děčín, doktorcharvis@post.cz

Založil: charvis » více k tématu (počet reakcí 2)

rada pro začátečníka

Ahoj lidi Rozhodl jsem se založit si akvárium líbí se mi tlamovci poradí někdo nějaké základní info jakou osádku mám zvolit? kolik tak zhruba kusú? a jak připravit správnou vodu?bydlim na vsi a mám svuj vrt takže žádná chemie a nevim jestly je dobrá. mám akvário 480l ale něco ubere 3d pozadí které zatím vyrábym. dík moc

Založil: kapinoha » více k tématu (počet reakcí 10)

rada pro začátečníka

zvyšené No4 v akva

Dobry den. Můžete mi prosim poradit jak snížit No4 v nadrži s tlamovci. Děkuji

Založil: Pavel Kurka » více k tématu (počet reakcí 3)

lepeni folie

dobrej poradi me nekdo jakym lepidlem prilepit dovnitr akvaria na sklo folii modrou diky

Založil: fiat1313 » více k tématu (počet reakcí 23)

Čím nejlépe krmit

Ahoj, hodně jsem tu četla o krmení tlamovců. Nám bylo doporučeno SERA granured a granugreen dávat v poměru 1:2. Máme Ps. zebra (modré pruhované) Ps. zebra red/red a Labidochromis yellow Hodně tu píšete, že je lepší krmit vločkama a ještě něco mraženého. Máme ještě 6 krunýřovců. Může mi někdo prosím poradit, jak často a jakým krmivem je nejlépe krmit tyto ryby. Děkuji

Založil: Deryl » více k tématu (počet reakcí 33)

bridlice do akva - kde sehnat ?

Zdravim..ma nekdo nejaky typ na dobrou do akvaria vhodnou bridlici na pozadi a nalamani na vytvoreni terenu..? ve smyslu eshop..nebo mam toho doma hodne a neco bych prodal.. ? diky vsem

Založil: nekdo » více k tématu (počet reakcí 16)

potřebuji pomoci s osádkou

Ahoj mam problém zkoumám furt a stále tlamovce ale nwm jak je osadit do akvária rád bych tam měl Ps.zebra ale nwm co k tomu aby se mi to nepovraždilo akvárko mam boužel malé 150 litrů budu rád za jaky-koli návrh osádky děkuji

Založil: Lama » více k tématu (počet reakcí 3)

Reference na www.kohofish.cz

Ahoj, prosím, máte zkušenosti s nákupem ryb u www.kohofish.cz? Sháním obchod s cichlidami ve střed.Čechách. (o p. H.Dařbujánovi vím) Moc díky, Pája

Založil: Pája » více k tématu (počet reakcí 3)

první odchov tlamovců

Ahoj všem,tak jsem zjistil,že mi samička tlamovce nosí malý (cca 5 dní co jsem si toho všiml) a nevím po jak dlouhé době je vypustí a jestli ji mám dát do jiného akvárka.Doslechl jsem se,že jí je můžu z tlamy vyndat sám.Máte s tím někdo zkušenosti? Poradte prosím.

Založil: petr kurasik » více k tématu (počet reakcí 8)

jaká filtrace?

Zdravím všechny chovatele...pročítám si ruzné názory na stránkách a pořídil jsem si akvárko necelých 800L potřeboval bych poradit jaký filtr bych do něj měl potřebovat...určit chci vnější do vnitř pak usadím hlavici, líbil se mi eheim Eheim Professionel 3 electronic ale asi je to na takové akvárko s tlamovci málo, tak nevím.děkuji za radu :-)

Založil: nové AQ » více k tématu (počet reakcí 8)