Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 ............... 288

akvarko-cena + filtr vnejsi - technicky dotaz

tak uz se konecne smraka na lepsi casy... akva 100x40x50 mi bylo nabidnuto za 2500 vcetne pojisteni 5 mio na skody v cene. mam ale trosku jiny dotaz - to akvarium je vysoky 50 cm, bohuzel opravdu nemam misto pod nim, ale pouze za nim - staci kdyz bude externi filtr umisteny ve stejne rovine jako dno akvaria ? nebo to pak nepujde ? (mysleno stejna "0"). Dekuji za odpovedi a pripadne namety jak to kdyztak resit.

Založil: nekdo » více k tématu (počet reakcí 12)

Poděkovaní za radu

Chtěl bych poděkovat všem,kteří mi doporučili na odběr tlamek pěstírnu pana Čuhela s Ostravy.Obrovský výběr a velmi přijemný a kladný přístup k zakaznikovi.To se jen tak často nestava.Byl jsem překvapen a ohromen množstvim akvarii v panelaku.Fakt parada.Ještě jednou diky moc.Ahoj

Založil: jiraper » více k tématu (počet reakcí 1)

Dovoz ryb až domu

Dobré ráno, nevíte náhodou zda existuje "Pěstírna" která vám ryby doveze až domů? Protože některé už přestávají používat ČD.

Založil: Johnyy » více k tématu (počet reakcí 21)

jak krmit zeleninou

Chtel bych se zeptat jak mam krmit okurkou,hraskem,nebo rajcetem.Neco jsem tu uz precet,ale nevim jak na to.jestli to mam prinest z kramu,oplachnout nakrajet a rovnou hodit do akva,nebo jestli to nak upravovat,krajet na mensi kousky atd.a taky jak casto s tim krmit.je me jasny,ze to tam nemuzu davat kazdej den.Je to k necemu dobry,nebo se na to mam vybodnout a krmit jen vlockama?krmim kazdej den vlocky Sera Vipan a chtel jsem zkusit obcas nakou zmenu.Diky za rady

Založil: klitosaurus » více k tématu (počet reakcí 22)

vyztuhy a cena skla

dobrej mam dotaz koupil sem vyztuhy na akvarko 150cmx8cm z 10mm skla 2 kusy a jeden kus 60x20 cm cena byla 1150kc myslim ze ta cena byla premrstena nebo ne? jaky je vas nazor diky

Založil: fiat1313 » více k tématu (počet reakcí 11)

Rada na zajetí nádrže

Zdravím, mám potíš se zajetím moji 170 litrů nádrže. Snažil sem se poučit tady: http://wds.cz/tlamovci/forum_reagovat.php?id=3903 a průběch je u mně úplně jiný. Je to staré vlákno třeba vám mezitím přibyli skušenosti a vlákno nějak doplňíte abysem se poučil a dělal to dobře. Díkas za každou radu už jsem z toho vážně zoufalí voda je žlutá a tlamky kapou jedna za druhou :(((

Založil: správňák » více k tématu (počet reakcí 4)

Je možné chovat tlamovce ve 100 l akváriu ???

Zdravím všechny...Chtěl bych se zeptat, mám 100 l akvárium a chtěl bych tam mít tlamovce...JE to možné?? Popřípadě jakej druh? Děkuju moc za odpovědí ;)

Založil: Player » více k tématu (počet reakcí 15)

Zbarvena Voda

Ahoj jednoho krasneho rana sem se vzbudil a mnel sem zbarvenou vodu do zluta mam akvarium 120.50.50 vodu menim 1/3 tydne nevim coto je ale k vanocum sem dostal drevo nemuze to byt tim ? dekuji za odpovedi sem ztoho docela spatnej .

Založil: Tullamore_cz » více k tématu (počet reakcí 5)

akvarium-poradte s vyberem

zdravim... jsem omezeny prostorem - 100x50x50 cm... do toho pocitam dostat akvarium-chtel jsem se zeptat, zda ma nekdo zkusenosti kde to vzit... jsem v okrese dc..tak aby to taky kdyztak byl dodavatel schopny dovezt :) a jaky kryt a osvetleni k tomu byste doporucili ? diky

Založil: nekdo » více k tématu (počet reakcí 2)

Velikost vnitřního filtru

Prosím o radu - mám akva 450 litrů (250 x 50 x 40), vnější filtr TetraTec 1200 a chtěl bych přidat vnitřní filtr s molitanem. Akvárium je dost dlouhé, vnější filtr se snaží, ale není to ideální (malé sání v jednom rohu :-( ). Myslím, že by tomu mohl vnitřní filtr s molitanem pomoci + okysličování vody :-). Přemýšlím o Atmanu, ale nevím,, jakou velikost zvolit. Existují varianty na 400, 500, 600 a 2000 litrů. Poradíte?

Založil: jarpal » více k tématu (počet reakcí 2)

vyztuhy akvarka

doberj poradi me nekdo nalepil sem podelne vyztuha a na jedne stane je sklo prohnute v puly o 2mm dovnitr mam tam i pricnou vyztuhu nebude to vadit pri napusteni aby to neprasklo diky

Založil: fiat1313 » více k tématu (počet reakcí 1)

Vánoční přáníčko !

Všem milovníjům akvaristiky a zvláště pak tlamovců přeji moc hezké vánoce a hodně zdraví a akva úspěchů v roce 2011. IRIS

Založil: Iris » více k tématu (počet reakcí 14)

Vánoční přáníčko !

Určení tlamovce

Prosím poznáte tohoto tlamovce(pokud to není kříženec) podle fota? Velikost cca 5-6 cm, modrá barva je vidět pouze na fotce s bleskem.

Založil: choose » více k tématu (počet reakcí 4)

Určení tlamovce

Červený váček na těle samičky

Dobrý den, určitě je tady spousta odborníků přes Tlamovce, tak bych na vás měla dotaz :) Dlouhou dobu jsme pozorovali jak se sameček se samičkou okolo sebe jakoby proplétají, třou se o sebe a taky se vedle sebe třesou. Teď jsou v jednom úkrytu pořád spolu, žádné jiné rybky tam nechtějí pouštět a minulý týden jsme si všimli, že samička má na spodku červenej malinkej váček. Ostatní tlamovci jí do toho chtěli kousat, ale ona se bránila... Nu a za 2 dny byla zase úplně v pořádku a bez váčku:) Nevíte co by to mohlo být? Jestli to třeba nejsou jikry? Děkuju za odpověď:)

Založil: Anet » více k tématu (počet reakcí 7)

KANČÍK PŘÍČNOPRUHÝ

Dobrý den, dnes se mi vylíhli kančíci příčnopruzí a chci se zeptat za jak dlouho by se měli rozplavat a jak o ně pečovat.(krmení, . . ) Četl jsem, že je to lehká ryba na rozmnožení, ale je to můj první potěr. tak sbírám zkušenosti. Dík za užitečné odpovědi.

Založil: domin » více k tématu (počet reakcí 1)

Ceny filtrů EHEIM

Pletu se, nebo během posledních týdnů prudce vystoupla cena filtrů Eheim?

Založil: coleus - nepřihlášen » více k tématu (počet reakcí 6)

MALAWI,OSÁDKA

Dobrý den,mám akvárko 250L a chtěla bych poradit,jaké druhy tlamovců a kolik bych jich tam mohla mít,Rozměry jsou 100x50x50.Děkuji

Založil: danulka » více k tématu (počet reakcí 3)

Moc prosím o radu

Moc Vás zdravím a potřebovala bych poradit. Bylo by možné dát dohromady s tlamovci 1 pár akar modrých, jedná se o 10 měsíčné skoro dospělý pár, který se pravidelně tře, hájí si své území, ale nijak moc agresivně. Tlamovci jsou staří 5- 11 měsíců a některé se poprvé začínají třít.Čela jsem, že někteří mají akary i tlamy a vše je naprosto v pohodě, máte někdo takové zkušenosti ? Nechci udělat chybu a přijít o tlamy. Děkuji Kateřina kawach@centrum.cz

Založil: kawach » více k tématu (počet reakcí 1)

jaka osadka Malawi pro 1200litru

zdravim, aqua ma rozmery 250cm * 70cm * 70cm, vnejsi filtr Fluval FX-5, topeni+vzduchovani, po cele delce vybudovana stena z "Limerock" kamene, tedy dostatek ukrytu, aktualni osadka je: Aulonocara sp. Rubin Red 4x Aulonocara sp. Dragon 4x Labidochromis caeruleus 7x Sciaenochromis fryeri 4x Nimbochromis venustus 5x Pseudotropheus socolofi 4x Pseudotropheus zebra 5x Plecostomus 2x Ancistrus 5x Synodontis 2x jen par otazek, protoze co web, to ruzne nazory na ruzne druhy ryb: - nekde se nedoporucuje chovat vice druhu Aulonocar z duvodu mezidruhoveho krizeni? je to pravda? nejde o chovne aqua, takze krizenci by nevadili.. - mohu Ps. zebra a socolofi rozsirit na 8/12 jedincu? na hejna? samo v pomeru 1-3 samec/samice... - to stejne vyse uvedene Aulonocary? nebo jen vytvaret druhove skupinky o 4-5jedincich? - u Ps. Elongatus se vsude pise, ze musi byt pouze 1samec+Xsamic na cele aqua? plati to i o takto velkem aqua? - kolik celkem by jste videli ryb na tento rozmer? tzn. uz jen Aulonocary + Pseudotropheus + dalsi Malawi 10-15cm, zadne masozravce nebo ulet ala Nimbochromis venustus :-) omlouvam se za hodne otazek a dlouhy prispevek, diky za kazdy nazor

Založil: neo029 » více k tématu (počet reakcí 13)

Malawi kolem Frýdku-Místku

Dobrý den, nevěděl by náhodou o nějakém chovateli z Frýdku-Místku nebo okolí, který chtěl prodat či darovat několik labidochromis caeruleus yellow,nebo ps.elongatus? Děkuji

Založil: domin » více k tématu (počet reakcí 4)

filtrace fluval g6

ahoj chtěl bych se zeptat jesli někdo nemáte vnější filtraci fluval G6, budu zřizovat AQ 600L ale nevím přesně eště jakou filtraci zvolit hlavně bych rád zvolil kvalitní děkuji :-) http://www.akvarista.cz/web/shop/item-hagen-fluval-g6

Založil: Dawe....... » více k tématu (počet reakcí 7)

Tlamovci z Asie

Již několikrát jsem se setkal s tlamovci z dovozu z Thajska a jiných asijských zemí. Jaký máte názor na tyto tlamovce? Na první pohled vypadali, že jsou v pořádku.

Založil: dubici » více k tématu (počet reakcí 2)

kdo proda cryptocorynu k tlamovcum ?

Kdo mi proda cryptocorynu aponogetifolia k tlamovcum?Potreboval bych tak 3 rostlinky, cim vetsi, tim lepsi. Jsem z Brna, ale klidne si dojedu M.

Založil: Miky1979 » více k tématu (počet reakcí 5)

Tlamovci malawi

Zdravim,prosim,nevite někdo,kdo ma na prodej tlamovce z malawi v okolí Nového Jičína?Děkuji všem za pomoc.

Založil: Jiřík » více k tématu (počet reakcí 4)

Ps. Saulosi - nemoc?

Zdravím, dnes jsem si všiml na dvou svých ps.saulosi takových divných věcí. Jedna z nich, samička má jakoby vypouklý řitní otvor a druhá samice má po bocích dvě místa, kde je jakoby bílá a má v těch místech poškozené šupiny. Ostatní ryby vypadají v pohodě, jen trochu rychleji dýchají, což může bejt jejich aktivitou. Někdy to takto dělají, když se pohybuju před akvem. Co myslíte, může to být problém, nebo to mám nechat ještě chvíli bejt ať se to nějak projeví? Taky jsem si všiml, že se občas otírají. Vodu měním pravidelně 1x týdně 2/3 vody a přidávám sodu a aquasafe.

Založil: Michal27 » více k tématu (počet reakcí 4)