Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 ............... 288

Nemocná ryba?

Nevíte někdo, proč má tento melanochromis auratus takto propadlé břicho? Zde jde o nějakou nemoc, či něco jiného?

Založil: vanTomas » více k tématu (počet reakcí 14)

Nemocná ryba?

Malawi 160 L

Prosim chtěl bych se zeptat jakou sestavu bych mohl dat do 160 tak aby byly rybicky spokojene vubec nemam paru co tam mam dat dekuji za odpovedi.

Založil: Tullamore_cz » více k tématu (počet reakcí 24)

Dokument tanganika,malawi

Zdravím,potřeboval bych sehnat nějaké video o planktonu..(muže být i dokument o tanganice nebo malawi) je to určeno děckám do rybářského kroužku Děkuji za odpvědi

Založil: Ondrášek » více k tématu (počet reakcí 6)

Životnost akvaria

Ahoj všichni akvaristi Jaká si myslíte, že je životnost akvaria ? Já mám to své 200 litrové už sedm let. Mám ho slepené černým silikonem. Zatím vše v pořádku, ale stejně, jaký máte názor vy ? Dík za odpověd

Založil: Nik » více k tématu (počet reakcí 6)

aky ma mat prietok filter v 250 l akva

ahoj poradte ake ma kuupit cerpadlo do 250l akva bude to vnutorn filter teda cerpadlo a ta kocka molitanu ale aky by mal mat prietok na 250l akva dakujem vaam a chceem tam chovat asi 15ks yeloowky

Založil: petoooo » více k tématu (počet reakcí 4)

nove akvárko

Dobrý den, chtěla bych si zřídit nové akvárko o velikosti cca 115 x 55 x 55. Učarovali mi nádrže s africkými cichlidami. Takže předpokládám světlý písek, kameny, 2 - 3 valisnerie, možná nějaký kořen. Techniku bych volila filtr Eheim Professionel II - typ 2026 nebo Eheim Ecco 2236. Je to dostatečný filtr pro tento typ nádrže nebo ještě výkonnější? Pokud bych volila ještě silnější, nebude pohyb vody vadit rybám? Topítko 300W - to je asi akorát. Do tohoto typu akvária zřejmě musí přijít vzduchování. Mám se připravit na růst řas? Mám do akvária dát UV sterilizátor, např. UV sterilizátor TetraTec UV 400? Protože v akváriu téměř nebudou rostliny, asi není potřeba mít extrémně silné osvětlení. Nebo se mýlím? Mám přidat nějaké noční osvětlení? Nevím si rady s výměnou vody. Při takto velkém akváriu není šance nechat vodu odstávat. Navíc budu muset upravovat parametry vody. U nás je voda spíše měkčí. Jak to děláte vy? Kolik ryb? Na začátek dám do akvária několik ryb na rozjezd. Přemýšlím o cca 5 daniích, které tam nechám měsíc. Potom bych chtěla dania přestěhovat a do akvárka dát cichlidy a ancíky. Mohu dát ancíky do akvária od začátku? Stačili by samotní ancíci na rozjezd akvária? Jaké cichlidy vybrat? Které jsou vhodnější pro začátečníky? Přemýšlela jsem o pseudotropheus zebra. Mám začít s 10 rybami a potom postupně přidávat nebo by si první ryby zabraly teritoria a nové ryby by neměly šanci? Díky za všechny rady, Jana

Založil: Jana » více k tématu (počet reakcí 6)

Vnější Filtr - špatně filtruje vodu?

Dobrý večer, mám prosbičku, chtěla jsem se zeptat zda je normální, když jsem si zakoupila v pondělí vnější Filtr Hailea HF 300. Mám 380 litrové akvárko. Tento filtr je biologicko-mechanický komínový pro akvárium o objemu 250 - 500 l. Po akvárku se mi neustále točí malé částečky asi výkalů rybek a vůbec je odtoková hadice do filtru nenasává. Přijde mi, že je slabí nasávací odtok. Chtěla jsem se zeptat zda nevíte zda to přestane až se filtr zaběhne či filtr nestíhá a mám ho reklamovat či vyměnit za silnější či jinou značku? Voda se mi opravdu v akvárku nelíbí. Děkuji předem za jakoukoliv radu.

Založil: Fuxova25 » více k tématu (počet reakcí 8)

Kolik se dožívají tlamovci z Malawi ?

Dobrý den, prosím Vás o informaci, kolik se řádově dožívají ryby z Malawských vod. Nejde mi o dny a týdny :-), spíš jsem myslel obecně řádově roky 2,3,5.. ? Díky.

Založil: ryby » více k tématu (počet reakcí 3)

Osazenstvo do Tanganiky?

Zdravím všechny nadšence. Měl bych dotaz ohledně zarybnění mé nové, první, nádrže. Akvárko má rozměry 140x60x45cm hloubka, čistý oběm cca 310L, filtrace Fluval 405. Už běží 10 dní a zatím se mi v něm prohání pár pavích oček na zajetí. Vymačkal sem do něj i houbu z dobře zaběhnutého filtru, takže počkám do konce měsíce, změřím všechny možné hodnoty a vrnu se na nákup rybiček. Samozřejmě postupně... Tady bych potřeboval poradit, zdali mnou vybrané ryby se spolu snesou a jestli nějak upravit jejich počet či jiné vaše zkušenosti. Altolamprologus calvus 1+1 compressiceps 1+1 Neolamprologus cylindricus 1+2 leleupi 1+1 Chalinochromis ndubhoi 1+1 brichardi 1+1 Tady nevím, jestli se snesou, nebo jestli dát třeba 4 od druhu ndubhoi, nebo dát jen 2 z jednoho druhu. No a teď mi zbývá cca 20rybiček na druhy Cyprichromis a Paracyprichromis. Je lepší dát 3+3 s jednoho druhu, nebo to můžu naskládat 2+2 třeba z 5 druhů? Vím že jsou to hejnovité ryby, ale tápu, jestli vytvoří hejno z různch barevných variací byť jednoho druhu. Děkuji za rady a připomínky.

Založil: ksyndl » více k tématu (počet reakcí 6)

Fotky z akvaristické prodejny

... posílám pár fotek co jsem dnes udělal mobilem při návštěvě prodejny. Omlouvám se za kvalitu. Alo, snad se budou líbit, bohužel kvalitou tě nedoženu...:-)

Založil: ondrášovi » více k tématu (počet reakcí 11)

Tlamovci a hlasitá hudební produkce

Uvažuji o malawi akváriu. Jak snáží tlamovci hlasitou reprodukci hudby nebo domácího kina? Nechci, aby ryby v mém obýváku trpěly.

Založil: dubici » více k tématu (počet reakcí 12)

Rychlost růstu

Zdravím, mam dotaz. Za jak dlouho dorostou tlamovci do max. velikosti a je pravda, že za 1 měsíc porostou 1cm?

Založil: xhost » více k tématu (počet reakcí 1)

Díra v pozadí

Dneska jsem si vsiml,ze mam diru v plastovem pozadi.nevim jak se to stalo,nejspis pri zakladani akva.Asi jsem to propichnul nakym sutrem.Jelikoz je to asi 5 cm nade dnem,tak nevim co s tim.nechce se me to zas cely vypoustet(430 litru)Ani to neni moc videt,protoze je to za skalkou.Jde spis o to,co do te diry strcit,aby za to neplavali ryby.Zatim mam ryby kolem 5cm a do diry by se vesli.Az vyrostou,tak problem nebude.Za pozadim je cca 5cm a mam obavu,ze uz tam bude naky ancistrus vegetit,nebot maji zatim kolem 4cm.Premyslel jsem tam strcit kousek molitanu z filtru.Nevim jestli je to dobry napad kdyz nevim,jestli za pozadim nejsou nake ryby.Taky me napadlo to proste tak nechat at si tam ty ancistrusove a popripade mlade ryby lezou.Jak by jste tohle resili?Ma s tim nekdo nake zkusenosti?

Založil: klitosaurus » více k tématu (počet reakcí 10)

JAKE KAMENY?

zdravim,vaham mezi svetlymi a tmavimi kameny k tlamovcum.jde jenom o vkus? nebo zalezi jake barvy rybek mam?nebo se cejti ryby mezi tmavsimi kameny lepe,bezpecneji?kdo poradI?diky

Založil: astra » více k tématu (počet reakcí 7)

Doba nosící samice

Jsem začátečník s tlamovci a chci vědět jak asi dlouho nosí samice mladé v tlamce.Ptam se protože mi jedna samice Cynotilapia pupican nosí ale už je tak hubená že se bojím že o ní přijdu.Mám v akváriu dost kamenů a ukrytů a stále nic.Neměl bych tam dát něco do čeho by samice své mladé vypustila.Poraďte někdo.Díky.

Založil: Kupecek » více k tématu (počet reakcí 5)

UVECKO DO AKVARIA

jeste bych mela jeden dotaz-ikdyz teprve 14 dni zabiham akva i tedy s rybami od zacatku,tak svitim vyrazenou zarivkou REPTIGLO 5-samozrejme docasne.mam ji po legousich...na ne je slaba...ted jsem cetla ze uvecko muze zbrzdit zabihani akva a rust potrebnych bakterii.samozrejme svetlo je slabe modre..coz asi rybam moc nesvedci..ptam se-muzu to tam naky ten tyden mit nebo to ma radsi vyhodit?diky

Založil: astra » více k tématu (počet reakcí 1)

HLÍSTICE...:-(

Dobrý večer...ráno jsem rosvítila v AQ a našla jsem na skle spoustu malích bílích vlasečnicovích potvurek lezoucích po kamenech, filtru,rostlynách ...no po všem..Je toho cca 150 kusu možná i více od 2-5 mm..Podle toho co jsem již vyhledala to asi bude HLÍSTICE ..všude se píše že je to vcelku neškodný ploštěnec. No ale já bych se toho raději chtěla zbavyt...Poradíte mi někdo prosím?Stačí třeba jen častěji odsávat zbytky krmiva,čistit častěji vodu a filtr..? ..Předem děkuji.

Založil: pavelstruhalik » více k tématu (počet reakcí 20)

Vrubozubec nepřijímá potravu

Dobrý den, mám v akváriu vrubozubce. Před 4 týdny jsme malovali a vrubozubce jsme museli přestěhovat do jiného akvária. Stávající akvárium jsme celé přestavěli a vrubozubce po týdnu vrátili zpátky. Od pobytu v druhém akváriu a po vrácení do staronového vůbec nežerou a polehávají. Můžete mi poradit, co se s tím dá dělat?

Založil: Marcela » více k tématu (počet reakcí 2)

mramorova drt

dobry den,chtela jsem se zepat zdali je vhodne misto klasickeho kremiciteho pisku,mit mramorovi pisek,koupila jsem ho ve stavebninach frakce do 1mm.mam ho v akva s tlamovcema kvuli ph.voda je studnicni,tvrdost nevim ale ph kolem 6,5.voda s timto piskem je porad takova mlecna,vadi to dlouhodobe,nebo mam dat radsi kremicity a ph ladit sodou?diky

Založil: astra » více k tématu (počet reakcí 9)

Pseudotropeus versus další druhy

Jelikož nehodlám dělat rybám ze života peklo, dovoluji si Vás, profíky oslovit ještě jednou. Pečlivě studuji biotop Malawi a už řeším pouze jeden a sice ten nejzákladnější problém. Sestavu druhů ve 400 litrech. Navštívil jsem chov pana Štětky v Týně nad Vltavou a opravdu musím uznat , že se schánění ryb problém nebude. A jsem u jádra věci, bude tahle skladba fungovat? Jde mě hlavně o potravinové nároky.... Labidochromis c. yellow.... Labidochromis hongi "super red top" Aulonocara fire fish Pseudotropheus elongatus 'Mpanga' Pokud ano, navrhněte počty kusů .Snad neprudím, je to asi nekonečné téma. Prosím o seriozní radu. Díky všem......

Založil: snake1194 » více k tématu (počet reakcí 7)

První akvárium

Dobrý den, mohli by jste prosím ohodnotit mé první akvárium s tlamovci. Je celkem malé, ale protože mi je 15 let, tak mám omezené možnosti.Velikost 122 litrů. založeno je asi rok a půl. Předem děkuji.

Založil: Pozďa » více k tématu (počet reakcí 16)

První akvárium

Kořeny místo kamenů

Pozdrav všem, chtěla bych poprosit o radu, zda je možné použít k vytvoření "skalek" v akvariu pro tlamovce přírodní kořeny různě naskládané na sebe místo kamenů? Děkuji za odpověď.

Založil: Gabriela » více k tématu (počet reakcí 11)

Prosím o radu : Potěr Akary modré

Dobrý den, prosím o radu, čím krmit potěr Akary modré a kde ho v Praze sehnat. Včera jsem přelovila pár a dnes mi nakladl jikry, zatím to vypadá dobře, samice je u jiker a samec pluje okolo a hlídá. Je to jejich druhé tření. První bylo minulý týden a samec všechno sežral, ale byla to asi moje chyba nechala jsem je se sumci a zbylé akary přelovila. Včera jsem to udělala opačně, přelovila jsem pouze pár. V druhém akva se mi včera vytřel druhý pár a ty tam budu muset nechat, tak snad to uhájí. Ještě by mně zajímalo, jestli mám nechat rodiče s potěrem a jak dlouho. Moc děkuji za rady

Založil: kawach » více k tématu (počet reakcí 4)

Tlamovci s ostatníma

Dobrý den, rád bych se dozvěděl jaké ryby mohou být společně s tlamovcema. děkuji také ze další rady pro začátečníka :-)

Založil: Dominik » více k tématu (počet reakcí 4)

Volná 200l nádrž

Hezký den, uvolnila se mi nádrž 200L, napřed jsem pokukoval po mini tanganice. Ale ted už si tím nejsem tak jistý. Napadlo mě, třeba dát jen jeden chovný pár Kančíka červenookého, nebo červenohrdlého. Nebo zkrátka něco podobného. Budu rád za vaše tipy. Myslím že Wladys má doma něco podobného, nebo měl? Dále pokud by měl někdo takto se synchronizovaný Pár v okolí Olomouce na prodej? A nebo jestli má někdo uplně jiný nápad směle pište.

Založil: JT » více k tématu (počet reakcí 18)