Diskusní fórum
Viktorino jezero a malawi
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli můžou být, nebo jestli by jste daly Astatotilapia latifasciata s malawkami Ps. Acei Msuli a Cynotilapia sp. Jalo-Jalo Reef?
Založil: Roxik
» více k tématu (počet reakcí 2)
Filtrační náplň - zeolit
Dobrý den, chystám se vyměnit ve fitru 3E profesional eheim v jednom ze 3 šuplíků současnou náplň za zeolit. Ještě nevím, zda tím jen naředím 1:1 spodní náplň Eheim Mechpro, nebo ve stejném poměru, či úplně nahradím jednu ze dvou ostatních náplní Eheim Supstratpro. Máte s tím někdo faktickou zkušenost, nebo nějaké doporučení ? Také chemické vlastnosti zeolitu nejsou nekonečné a nevím, za jak dlouho se musí měnit za nový. Vím, že je to dle stupně znečištění ale jsou to měsíce, nebo roky? Díky.
Založil: ryby
» více k tématu (počet reakcí 1)
Prosím o radu - hnědá řasa
Dobrý večer, měla bych prosbu... nevím, zda to je hnědá řasa, a zda ano čím by se dala odstranit? Mám akvárko 400 litrové v něm svou vyrobenou 3D skálu. Na ní je něco hnědého, zkoušela jsem to kartáčkem a lze to dát dolů. Ale chtěla jsem se zeptat zda se nedá ostranit ta řasa něčim jiným vyměna trubic či to odezní samo, nebo se mám na to vyprdnout? Mám zářivku Power Glo a obyč bílou.
Založil: Fuxova25
» více k tématu (počet reakcí 21)
Topitko na 200L
Dobry den vsem jen se chci opat zalozil jsem si nove akvarium (200L) a jiz druhy den ho nechavam odstat nechce se mi investovat do topitka zkousim tam to co jsem mel ve 100L to jest 100w s termostatem a teplomer mi ukazuje pres 30stupnu je to mozne ze to dokaze 100w takto vyhrat nebo je neco s teplomerem tlamaky tam soupnu cca za 3 dny a sesteluju na cca28 az 29 zatim skousim jestli to utahne predem dekuju za nazory
Založil: Korky
» více k tématu (počet reakcí 11)
nákup krmiva
Dneska jsem po cestě domů z práce navštívil nově otevřenou akvaristiku s tím,že jsi nakoupím nějaké krmivo.Když jsem chtěl nějaké krmivo pro tlamovce,jediné co mi uměla prodavačka nabídnout byly "barevné papírky"(myslela tím klasické vločkové krmivo)opravdu chybělo málo a šel jsem smíchy do kolen.
Založil: Marek Soběslavský
» více k tématu (počet reakcí 9)
trop. duboisi
zdar chlapy, už nějakou dobu se věnuju chovu různých rybek, teter, živorodek i tlamek a rád bych se pustil do trop. duboisi, poraďte čeho se vyvarovat a na co nezapomenout, aby se ryby měly ok, dík za rady :-)
Založil: dave2568
» více k tématu (počet reakcí 6)
ryby od p.Dařbujána
Dobrý den, rád bych se jen krátce podělil o zkušenost. V týdnu jsem byl v Čáslavi u p.Dařbujána. Odvezl jsem si 13 ks mláďat aulonocara fire fish 4cm a 13 ks cyrtocara moori asi 4 cm. Ryby jsou pěkně vybarvené,v pohodě přijímají potravu a v dobre kondici.Ještě jsou trochu plaché, pac je mam teprve 3 dny(snad nebudu muset doplnit ks, mam pouze 325 l).Přikládám fotku. Hlavně bych chtěl napsat, má super pěstírnu, krásné ryby a super přístup. Miky
Založil: Miky1979
» více k tématu (počet reakcí 26)
Vnější filtr
Poprvé v životě jsem si pořídil vnější filtr do akvária, dosud jsem upřednostňoval vnitřní s bioakvacitem. Při instalaci do akvária mě ale zarazilo napojení hadic na plastové trubky, kde není žádná ochrana proti skluzu. Abych dosáhl co nejdelšího napojení, nahřál jsem hadice ve vařící vodě a nacpal na trubky. Zajímá mě jestli vy, kteří používáte vnější filtry, jestli nemáte strach že jedno dne příjdete domů a hadice budou rozpojené, filtr poběží na prázdno a akvárium Vám vyteče na podlahu ?
Založil: Anonym Míra
» více k tématu (počet reakcí 10)
Kurýr ČD pro rok 2010-2011 už nejspíše NEBUDE.
Tak už vím,co připravily dráhy na rok 2010-2011. Kurýr ČD od 12.12.2010 RUŠÍ !!! přepravu živočichů pomocí kurýra ČD. Co to znamená? Osobně tipuji,že to celkem odrovná opět dosti chovatelů,ale i výkupen,kam chovatelé ryby zasílali.Těžko budou výkupny objíždět své chovatele,aby od nich ryby vykoupily.Možná některé ano,ale moc jich nebude. Takže nás na 99 čeká další úbytek chovatelů,výkupen a tím i kvalitních ryb. :o( Asi ten text zní dosti skepticky,ale zda mám pravdu ukáže čas. Bude to pro hodně nás existenční rok. Tak všem výkupnám a chovatelům držím palce a přeji jen to nej.....
Založil: memeo
» více k tématu (počet reakcí 12)
Vhodnost chovu
Zdravím!!! Bude vhodné toto společenstvo do akvária 400litrů? Rozměrově 160x50x50 cm, bohaté na množství úkrytů.Celkem asi 35 kusů mladých ryb. Díky za odpovědi. Labidochromis hongi "super red top", Labidochromis yelow Pseudotropheus acei Pseudotropheus demasoni Metriaclima estherae
Založil: snake1194
Tropheus duboisi - pohlaví a proč jeden nežere
Poridil jsem si dva dospele Duboisy ke trem stavajicim o kterych vim ze jsou samci. Dva novacci pry mely byt samice, koupil jsem je s tim ve Skorexu. Myslite ze aspon jeden z nich by samice mohla byt? Co mi dela starost je ze jeden z nich zere zatimco druhy ne. Mam strach z nemoci, nedaval sem je do karanteny. Na teto fotce je ten ktery nezere
Založil: roman.pavel
» více k tématu (počet reakcí 12)
Slabě zakalená voda
Dobrý den, prosím o radu, pokud má někdo podobné zkušenosti. Mám 700 l akvárium, kde může být objem vody cca 500 l (po odečtení objemu pozadí a písku). Chovám tam 50 ks rok starých tlamovců cca 5 cm velkých. Používám současně 2 filry Ehaim pro 700 l akvárim, tedy mám 100 % rezervu. Filtry nasávají vodu v zadní částu za pozadím a vyčištěná voda je vyvedena v přední části s rybama. Vlastně už od počátku se mi zdá, že voda je mírně zakalená. Což při práci dvou filtrů výborné kvality, chovu zatím menších rybek a opravdu nepřekrmování osádky akvária se mi zdá neopodstatněné. A netuším, kde může být příčina. Jediné, co mě napadlo je koupit od Sery Nitrivec, jestli to nepomůže... Možná chci úplně čisou vodu jako z vodovodu což není v akváriu možné... Ale v prodejně s rybkama například Sklorexu jsem si podobného zakalení nevšiml. Díky moc za podnětné reakce.
Založil: akva
» více k tématu (počet reakcí 19)
filtr na 850l
Dd.Sháním filtr k akváriu pro tlamovce.Akvárium má 850l.Může mi někdo poradit jaký filtr.Aby byl kvalitní a vydržel.a kde ho koupím.Děkuji
Založil: Jana
» více k tématu (počet reakcí 11)
Pestřenec proužkovaný
Zdravíčko, dostal sem 5 kusů této pěkné rybky a trochu se mi jejich počet rozrostl.Sloupec vody je 17 až 20 cm a dno má 70x30 cm.Malých různé stáří okolo 40 až 50. To množství mi přijde už příliš vysoké potřeboval bych poradit jakej počet je optimální a jak odlovit ty větší jedince do jiné nádrže. děkuji
Založil: sajmon0
Melanochromis maingano
Dobrý den... pořídili jsme si do zaběhlého akvarija dva mladé Melanochromis maingano bylo to asi před 1 měsícem ...dnes ráno po krmení jsem si všimla že jeden znich polehává na dně akvarka a převaluje se z boku na bok.Nikdy před tím to nedělala....Voda byla měněna cca před 4 dny ...krmení je stále stejné ...Patentky a suché Novo Rift..Na čistotu vody občas použijeme Nutrafin B-Clear ...Jinak žádná změna ...Děkuji předem za Radu...
Založil: pavelstruhalik
» více k tématu (počet reakcí 6)
Tlamovci jezera Tanganica a Malawi
Prodám odchovy Tlamovců z jezera Tanganika a Malawi - Tropheus mori, ikola, kiriza, bemba, lupota red, Duboisi maswa, aulonocara fire fish, yelow.. Taktéž mohu poradit s chovem ryb. Možnost zaslání kurýrem na dobírku. 777 290 520
Založil: Miroslav Vlk
Tanganika-sestava
Ahojky,mám v akva 500l 2+6 Cyphotilapia gibberosa 'Mpimbwe' mohu k nim dát Altolamprologus calvus a nějaké pestřence? Nebo šnekáče? A kolik? A mám jich raději pořídit třeba 10 od druhu aby se vytvořil pár? Děkuji za rady.
Založil: lombardak
» více k tématu (počet reakcí 3)
SAK 55 spirulina vločky
Máte někdo zkušenost s tímto krmením.?
Založil: vaku70
» více k tématu (počet reakcí 53)
Měřič el. vodivosti
Chci se zeptat jestli nemá někdo zkušenosti z měřením vodivosti?Ajaké jsou ideální hodnoty?atd... Koupil jsem si ph metr a měřič vodivosti...
Založil: Ondrášek
Frontosy v Malawi akva?
Zdravím. Včera jsem poctil návštěvou svého kamaráda akvaristu a zkoukl jeho relativně novou nádrž. Byl jsem docela překvapen, že do 1260 litrového, jehož osazenstvo tvoří malawi (mbuna) rybky zvolil právě 6 kusů Frontos (Cyphotilapia Gibberosa). Všechny druhy ryb ještě nejsou v dospělém věku (velikosti). V akváriu zvolil osvětlení dostatečně silné pro malawi ryby a zároveň obstojné i pro Frontosy z jezera Tanganika, ale to je teď jedno. Můj dotaz směřuje k tomu, zda je možné, aby takovéto osazenstvo přečkalo bez větší újmy do dospělého věku a celá nádrž v tomto složení fungovala? Ryby v akváriu: Cyphotilapia Gibberosa 6x Melanochromis Johannii 6x Melanochromis Maingano 8x Melanochromis Auratus 12x Metriaclima Estherae 12x Pseudotropheus Socolofi 12x Pseudotropheus Demasoni 16x Labidochromis Caeruleus 16x
Založil: Joutsen
jikry terčovců
dobrý den chtěl jsem vás požádat o radu před rokem a něco jsem si koupil 8 ks terčovců stím že bych je někdy skusil rozmnožit a včera večer jse mě vytřeli v okrasném akvariu dá jse udělat nějáké opatření aby po vylíhnutí potěr nesežraly ostatní druhy rybek npř mřenka trpasličí? nebo jew to zbytečné? a mám pár umístit do samostatné nádrže? a jak by tato nádrž měla být vybavena pro pravidelné tření? děkuji spurný.
Založil: Sporky
» více k tématu (počet reakcí 8)
Zřizování Malawi 450L a výběr osádky.
Přeji hezký den všem.Jsem začátečník a zřizuji si akva pro malawky.Akva 160x60x50,externí filtr tetratec 2400.Vybral jsem si čtyři druhy jako osazenstvo:Aulonocara Fire Fish,Pseudotropheus Saulosi,Melanochromis Johani,Iodotropheus Sprengeri.Možná pro redukci potěru Sciaenochromis fryeri.Poraďte mi prosím v jakém pomru a kolik ryb do takového akva a zda je má volba dobrá.
Založil: jajaki
» více k tématu (počet reakcí 3)
Nabídka ryb na západě čech
Může někdo poradit v jaké pěstírně na západě čech koupit ryby?Zajíždím akva,tak scháním.Nechci kupovat ryby ve zverimexech.Chtěl bych hlavně kvalitu za rozumnou cenu.Tuším,že nějaká pěstírna je v Rokycanech.Máte někdo zkušenosti?Bydlím kousek od Plzně smšrem na Domažlice.Díkes
Založil: klitosaurus
Alunocara spec.Red rubin
Mám dotaz,nevíte někdo kde je sehnat.Nejlépe kraj HK
» více k tématu (počet reakcí 15)
Ověření druhu
Prosím o vaše názory na druh tohoto tlamovce.Jde mi o ověření.
» více k tématu (počet reakcí 16)