Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 ............... 288

jikry terčovců

dobrý den chtěl jsem vás požádat o radu před rokem a něco jsem si koupil 8 ks terčovců stím že bych je někdy skusil rozmnožit a včera večer jse mě vytřeli v okrasném akvariu dá jse udělat nějáké opatření aby po vylíhnutí potěr nesežraly ostatní druhy rybek npř mřenka trpasličí? nebo jew to zbytečné? a mám pár umístit do samostatné nádrže? a jak by tato nádrž měla být vybavena pro pravidelné tření? děkuji spurný.

Založil: Sporky » více k tématu (počet reakcí 8)

Zřizování Malawi 450L a výběr osádky.

Přeji hezký den všem.Jsem začátečník a zřizuji si akva pro malawky.Akva 160x60x50,externí filtr tetratec 2400.Vybral jsem si čtyři druhy jako osazenstvo:Aulonocara Fire Fish,Pseudotropheus Saulosi,Melanochromis Johani,Iodotropheus Sprengeri.Možná pro redukci potěru Sciaenochromis fryeri.Poraďte mi prosím v jakém pomru a kolik ryb do takového akva a zda je má volba dobrá.

Založil: jajaki » více k tématu (počet reakcí 3)

Nabídka ryb na západě čech

Může někdo poradit v jaké pěstírně na západě čech koupit ryby?Zajíždím akva,tak scháním.Nechci kupovat ryby ve zverimexech.Chtěl bych hlavně kvalitu za rozumnou cenu.Tuším,že nějaká pěstírna je v Rokycanech.Máte někdo zkušenosti?Bydlím kousek od Plzně smšrem na Domažlice.Díkes

Založil: klitosaurus » více k tématu (počet reakcí 9)

Alunocara spec.Red rubin

Mám dotaz,nevíte někdo kde je sehnat.Nejlépe kraj HK

Založil: vaku70 » více k tématu (počet reakcí 15)

Alunocara spec.Red rubin

Ověření druhu

Prosím o vaše názory na druh tohoto tlamovce.Jde mi o ověření.

Založil: vaku70 » více k tématu (počet reakcí 16)

Ověření druhu

Nove zarybneni

Zdravim, mam dotaz, akva 120x60x45 - 324 l , filtrace Eheim prof 3 2073, ted pridam jeste cerp. hlavu Atman 200 + biomolitan.Vymena vody tydne, jednou tretina, obtyden dve tretiny.Spatne nakombinovana mbuna pujde ven, pokud nekde udam, a ke trem mladatum cyrtocary bych jeste doplnil 10 dalsich + aulonocara fire fish stejny pocet. V akva jeste plave 3 ks aulonocara stuagranti chilumba, ty bych asi s tim uz nekombinoval, radeji. Je realne v teto nadrzi takto chovat tyto druhy a pripadne jak nejlepe krmit?Dekuji Michal

Založil: Miky1979 » více k tématu (počet reakcí 3)

Nove zarybneni

Akivaristiky porusuji zakon: ANO - NE

Vcera jsem sel navstivit nekolik akvaristik na Enfielde a byl jsem v soku. Velke cerne pirane cca 20 cm peti kusu byly v nadrzce 60x30x30 cm. Velka zelva 35 cm v te same velike nadrzi a jeste v matne vode, a vody a z po okraj. Marne se snazila lapat po vzduchu. Voda vybec nebyla filtrovana ci okyslicovana. A to je vsude tak. Velke hadohlavce v miniaturnich nadrzkach, ze se ani pohnout nemuzou. Velke Zavojnatky atd atd. Je to hnus. Je to tak i v CR nebo je to tu jen zde ? Da se s tim neco delat ? Kdyz kontaktuji majitele obchodu, tak se mi vysmivaj. Je mi s toho zle.

Založil: melanochromis » více k tématu (počet reakcí 57)

Tetratec 1200

Zdravim akvaristy prosim porad te mi koupil jsem si filtr Tetratec 1200 a prijde mi ze je dost hlucny huci.Mam jeste jeden Tetratec 600 a ten neni vubec slyset.Ptam se kdybych koupil jeste jeden Tetratec 600 utahlo by mi to akva 270l?Jestli jo tak ho hned vymenim protoze ten hluk se neda vydrzet.Koupil jsem se ho od Profizoo v Kutne Hore poslal jsem ho na reklamaci a oni za 14dnu poslali na zpatek a huci stale dal nevim si rady.A jeste jedna vec mel jsem a to uz vim ze jsem si mel koupit Fluval 305 a to uz je pozde ptal jsem se jestli bych ho mohl nahodou vymenit a to nelze protoze jsem vse rozebral ale jak jsem to mel vyzkouset?? no to je jedno jestli ma nekdo zajem of funkcni novy tetratec 1200 tak se muzem domluvit.Jsem vzoufale situaci nejradsi bych tam dal tetratec 600 a je klid.Mrzi me jaky jsem zvolil vyber.

Založil: Mart78 » více k tématu (počet reakcí 9)

filtrace EHEIM 2413

Když už se mluví o filterch, myslíte že by stačil EHEIM 2413 - Biopower 240 při max. průtok 750l/hod. na 250l akváriumm při hrubém počtu ryb 20 až 25ks ? http://www.akvarista.cz/web/shop/item-eheim-biopower-2413

Založil: anonym Míra » více k tématu (počet reakcí 9)

ake krmivo pre dospele frontosi

ahoj chcem sa spitat co by bolo vhodne na krmenie dospelych frontos davam mrazene korety a dafnie len je to malicke nepoznate nieco mrazene ale co je vacsie

Založil: matt » více k tématu (počet reakcí 2)

Filtr do 380tky ...

Chtěl jsem se zeptat, zda-li máte někdo zkušenosti s tímto produktem a jestli to vystačí pro akva o velikosti 380 litrů. http://aukro.cz/item1266377834_aqua_nova_filter_ncf_1500.html

Založil: Adriano5 » více k tématu (počet reakcí 11)

špatné zkušenosti s e-shopem AKVA-TERA

Tímto bych chtěl upozornit na špatné zkušenosti s e-shopem AKVA-TERA. Tento e-shop si mě získal svými cenami, ale i širokým sortimentem. A tak jsem si u této firmy objednal balíček se zbožím asi v ceně patnácti set korun. Dodací lhůta se ale nečekaně protáhla přes měsíc a po doručení jsem zjistil že balík není kompletní, přesto cena kompletní byla. Nejsem ten co si kvůli stokoruně chodí stěžovat a tak jsem celou věc nechal být. Objednávka písku s kameny dopadla tak že ostré kameny byli bez jakékoliv ochrany vloženy k pytlům, a tak došlo k proděravění, a mě přišel spíše písek v krabici. Po otevření deformované krabice si asi většina z vás dokáže představit, co následovalo. Ano písek jsem měl všude po podlaze. Dlouho jsem se zabýval pozadím do akvária, a po špatných zkušenostech s vlastní výrobou jsem se rozhodl investovat do profi a opět zavítal na stránky AKVA-TERA. Po objednávce jsem musel zaplatit zálohu a připlatit si 500,- za úpravy, které jsem požadoval včetně úhlopříčného řezu, kvůli přepážce na akváriu. Dodávka pozadí se zdržela asi o měsíc, údajně z důvodů nemoci výrobce. Po té co mi na e-mail přišla zpráva že balík byl odeslán, přišla o týden později nová zpráva že pozadí bylo dáno zpět výrobci, kvůli úlomkům. Přiložená byla i fotografie pozadí, které ale vůbec neodpovídalo mým požadavkům. A opět jsem čekal necelých čtrnáct dnů. Bez jakýchkoliv informací u mne jednoho dne zazvonilo PPL s balíkem. To co jsem viděl když jsem otevřel balík mě ranilo u srdce i v peněžence. Jedna část pozadí byla rozlámaná na tři kusy, na druhé byl vidět nalepený kus ulomené části o velikosti dlaně a co hůř, řez který byl veden vertikálně k sobě vůbec nesedl a mezi kusy byla až 5mm mezera.

Založil: Reandra » více k tématu (počet reakcí 2)

Polystyren na dně akva?

Někde jsem viděl,tuším,že u p.Zídka na stránkách jak zakládal akva.Dával tam na dno polystyren,aby nevkladal kameny přímo na sklo.Je opravdu polystyren nezávadný a nepouští do vody žádné škodlivé látky?Co si o tom myslíte?Přemýšlím jestli ho tam dát nebo ne.Tento tyden zakládám nové akva

Založil: David Pešík » více k tématu (počet reakcí 17)

Rezava voda - pri vymene.

Po vymene vody mi bylo divne ze akvarium je zakalene. Potom jsem zjistil ze nam v panelaku tece rezava voda.Tepla dost a u studene je to znat az pri vetsim sloupci. Muze to byt problem? :(

Založil: Pepek » více k tématu (počet reakcí 14)

Auratusky asi 3 cm

Ahojte mužete mi poradit mám vytřeny auratuse jsou už asi 8 měsícu starý ale nechcou rust nevíte proč děkuji za dotaz

Založil: micseb » více k tématu (počet reakcí 15)

osádka 450l akvarium

Zdravím.Mám 450 l akva a chtěl bych do něj tuto osádku.Myslíte,že to může takhle fungovat.´6 ks Nimbochromis Liwingstoni,6 ks Copadichromis Borley ,6 ks Scianochromis Ice Berg.Vím, že by bylo ideání větší hejna, ale mám je už v XL velikosti.Co by jste k tomu ještě doplnili.Dík.

Založil: adam » více k tématu (počet reakcí 8)

Stanovení amoniaku - NH3

Chtěl bych se ujistit, že postupuji správně při stanovení množství NH3: - změřím testem (Tetra) celkové množství amoniaku NH3 + NH4 - z tabulky závislosti množství NH3 na pH odečtu procento zastoupení NH3 Tabulka: pro 25 ° pH %NH3 pH %NH3 6,8 0,22 8,4 12,13 7,0 0,55 8,6 17,95 7,2 0,86 8,8 25,75 7,4 1,36 9,0 35,46 7,6 2,14 9,2 46,55 7,8 3,35 9,4 57,99 8,0 5,21 9,6 68,63 8,2 8,01 9,8 77,62 pak naměřené množství testem násobím procentuálním zastoupením NH3, dělím stem a mám množství NH3 v mg/l. Pro mne: naměřeno 0,25mg/l NH3+NH4 pH mám 7,6 tedy použiji hodnotu 2,14 0,25 x 2,14/100 = 0,00535 mg/l NH3 přičemž by hodnota neměla přelézt 0,01 až 0,05 (to už je špatně).. nitrifikace již běží, protože NH2 není vůbec a NH3 je okolo 20mg (předpokládám, že bez nitrifikace by nebyl NH3 měřitelný) - použil jsem starej filtr a druhá houba byla v jednom starém akva týden - přes to mne ten amoniak trochu znervózňuje,ale chápu,že to chce ještě trochu času. Může nálevník "sežrat" nitrifikační bakterie a tím celou snahu o použití zaběhlého filtru odstřelit? Omlouvám se za tyhle dotazy, zajímá mne ten proces a hlavně, zda to posuzuji správně. Ryby se zatím tváří víceméně OK..

Založil: Mecan » více k tématu (počet reakcí 6)

Kde koupit NLS krmení v ČR? Nebo venku?

Dáte mi někdo tip, kde nejrozuměji koupit krmení NLS Cichlid formula? A prosím o názor, zda to stojí za to :) Díky...

Založil: Mecan » více k tématu (počet reakcí 13)

Hnědá řasa / Rozsivka

Tvorba hnědé řasy v akvarium. Četl jsem mnoho článků o tomto tématu. Chci se zmínit o něčem zvláštním. Proč se mi tvoří řasa na kanenech, které jsou přímo u zdroje světla? Proč se netvoří ve spodní časti kamenů či v zastíněné části (pod kamenem, ve sklulinách, podhledech atd..tam kde je právě světla nejméně. Nepochopil jsem tedy doporučení použít více světla. Dále mám kombinaci zelené a hnedé řasy, tedy obě jedna málo světla, druhá moc... to mi prostě hlava nebere. Má někdo jasnou odpověd na tento problém? Děkuji Michal

Založil: amike » více k tématu (počet reakcí 6)

Horní vrstva Tanganiky

Máme ve 450 l altíky, julido- a chalinochromisy. Nejmenší druh je J. sp. gombi, dlouhodobě jsou druhy vzájemně v harmonii. Protože ale většina ryb obývá spodní část a navíc barvy jsou hodně přírodní, přemýšlíme o něčem do horní části. Z Tanganiky nás nenapadá nic než tropehus (rozdílné potravní nároky, potřeba velkého hejna), cyprichromis (taky hejnovka a moc nás neberou) a cyphotilapie (strach o menší ryby, hlavně gombi). Je v Tanganice něco, co by se sneslo s naší osádkou, plavalo převážně ve střední a horní části nádrže, ideálně bylo barevnější a nebylo nutné mít ve velkém hejnu? Jestli ne, jaký máte názor na mix např. s malawi, třeba menší hejno nějakých aulonocar? Trofíci ani frontosy to nejsou, ale ... :)

Založil: coleus » více k tématu (počet reakcí 10)

Nehrozí křížení,těchto druhů?

ILANGI,BEMBY RED,IKOLY?Nechci to tu prát,at je to jednoznačné,ANO-NE Dik

Založil: Libris » více k tématu (počet reakcí 14)

POBLBLÁ PRINCEZNA Z BURUNDI-Neolamprologus brichardi

DOBRÝ VEČER- MÁM PÁREK PRINCEZEN -JIŽ DOSPĚLÝCH A SEHRANÝCH ,NICMÉNĚ JEDNA Z NICH PŘEDEVČÍREM SE ZAČALA CHOVAT VELMI DIVNĚ-PLAVE DOKOLEČKA HNED VPRAVO A HNED ZAS VLEVO KRMENÍ CHYTÁ ALE JAKO BY BYLA SLEPÁ NARÁŽÍ DO KAMENŮ PAK ZAS VYSTŘELÍ JAK ŠÍP A PRAŠTÍ SEBOU DO PARTNERA.PŘIPADÁ MI JAK BY BYLA PRAŠTĚNÁ PYTLEM PŘES PALICI. MÁ ASI ROK TAKŽE STÁŘÍ TO NEBUDE,JINAK ALE PLAVE NORMÁL ŽADNÉ POLEHÁVÁNÍ ATD.JE TO NĚJAKÁ NEMOC NEBO SE PRAŠTILA DO SKLA ČI CO? MŮŽETE NĚKDO PORADIT CO STÍM .DÍKY ZA ODPOVĚDI PŘEDEM

Založil: RONNIE » více k tématu (počet reakcí 8)

Plánované zdražení vody a elektřiny

Co říkate na to,že po novém roce půjde jak voda tak elektrika nahoru.Pokud bude voda na nějakých 80Kč na kubík,tak to bude jedno blbé spláchnutí na záchodě stát 80haléřů.Mám taký dojem,že se vracíme dobou zpět.(první se koupou děti,pak matka a nakonec otec).

Založil: macha3 » více k tématu (počet reakcí 75)

ako znížiť pH a udržať ho stabilné

V čom je problém ak sa z pH7 cez noc zvýši na pH8.Prítok vody je cca 8pH upravím na požadovanú hodnotu pH7 pridaním prípravku na to určeným ale účinok je len krátkodobý a ráno je zas 8pH.Tvrdosť je tiež vysoká. ďakujem za rady.

Založil: Takac » více k tématu (počet reakcí 3)

Poradte prosim...

Potreboval bych poradit pri zakladani akva pro tlamovce.muzu k sobe prilepit kameny sanitarnim silikonem aby se me skalky nezbortili?nepousti tento silikon do vody nake jedovate latky?A jeste mam jednu otazku.Existuji na trhu takzvane akvaregulatory.Mate s nima nekdo zkusenosti?Jde mi o to abych nemusel cekat mesic na vpusteni ryb nez se akva zajede.Nevim jestli jsou tyto akvaregulatory bezpecne a zda bych moch akva napustit,nakapat regulator,treba od firmy SERA a cca za 3-5 dni pridat ryby.Nerad bych neco pokazil.Diky za kazdou radu

Založil: David Pešík » více k tématu (počet reakcí 6)