Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 ............... 288

Rozměry vnějších filtrů

Zdravím všechny přítomné. Mám dotaz.Zajímalo by mne kolik místa je třeba ve skříňce pod akva, aby se do ní vešel vnější filtr s připojením.Především na vejšku.Mám trošku problémy s prostorem a nechci ubírat vodu.Radši udělám co nejnižší skříňku.Mohu Vás tedy poprosit o změření minimálního prostoru pro filtr co používáte Vy? Zajímají mne rozměry různých filtrů pro akva 300l. Děkuju odpověď.Ondřej

Založil: Ondrej » více k tématu (počet reakcí 14)

Filtr Fluval 305

Poradí někdo jaké nejlepší složení naplní do fitru Fluval 305 pro tlamovce.Již jsem tu nedávno psal že tlamovci nerostou.Koupil jsen nový filtr,vyměnil písek za říční o zrnitosti 0,8,a vrstvu do dvou centimetrů.Vodu jsem dal městskou s přídavkem českého akvaregulátoru.Ph mám 7.5 dusičnany podle sera testu asi 40mg/l přes 50 to určitě není.Nechci nic zkazit ,určitě máte někdo zkušenost jak náplně složit aby byl filtr co nejúčinější.

Založil: Kupecek » více k tématu (počet reakcí 8)

Pestré barvy z Malajsie

Hiiiiiii! Dneska jsem si koupil nějaké Aulonocary sp. Orange Blanche. Ten chlapík tam měl více druhů Aulonocar a všechny mnohem menší a hlavně barevnější než já. Rybičkám se věnuje už léta, ale i on měl problém poznat zda jde o samičku. Natolik byly ty rybky barevné. Ani on nechápe čím jsou nadopované, čím mají ty barvy tak vyhnané. Jsou prý odněkud z Malajsie. Čeští chovatelé mu vždy dodávali jen takové šedivé samičky a samečky co se sotva začali vybarvovat. Nějaké od něj mám, takže to vím. Ale tyhle sotva poloviční kusy, avšak barevní minimálně jako dominantní samci a samičky ještě barevnější mi sebrali dech. Vím, že tady byly debaty o SAK 55, o tom jak se po nich rybičky krásně zbarvují. Je to možné, že by to bylo tím, anebo mají v Malajsii ještě něco silnějšího, něco tajného o čem my nemáme ani tušení??

Založil: Burdis » více k tématu (počet reakcí 6)

Kolik tlamovcu se do 130 l. akva vejde

Mam tu docela blbí dotaz. kolik tlamovcu cca.10cm. se vejde do 130 l. akva? dík za odpověd.

Založil: Kajka » více k tématu (počet reakcí 5)

Nimbochromis venustus

Ahojky, potřebovala bych poradit, jaké ryby by mohly být ve společnosti se spícím tlamovcem.Děkuji

Založil: ivana » více k tématu (počet reakcí 6)

Magnetická stěrka

Ahojte,chci se zeptat,jestli je lepší magnetickou stěrku vytahovat ven,když se nepoužívá,nebo klidně může být v akva na skle.

Založil: Tlamoun » více k tématu (počet reakcí 7)

Jaké složení do akva 270l?

Zdravím jsem začínající chovatel koupil jsem si akva 120x50x45 tetratec 1200 a chci se zeptat jestli bych si mohl pořídit tyto druhy: Cynotilapia afra -4*25=100kc 1.samec 3.samice melanochromis johannii -4*37= 148kc 1.samec-3.samice Pseudotropheus sp. ACEI -2*25= 50kc 2.samice Pseudotropheus flavus -2*63= 126kc 1.samec 1.samice Metriaclima lombardoi- 4*26= 104kc 1.samec 3samice Labidochromis sp.HONGI RED TOP 6*46 =276kc 2 samci 4 samice Labidochromis sp. YELLOW 6*25 = 150kc 2samci 4samice ------------------------------------------------------- Je to asi moc druhu ale chtěl bych akvarium dost barevné.Akva mám napuštěné už 3 neděle bez ryb filtruju hodnoty mám no3 na 0 8ph dno jemny kremecity jeste nevim jake mam koupit nebo najit kameny asi valounky.Čtu si tady forum pravidelně a nechci se vyvarovat nějaké chybě proto se ptám jestli tam mohu dát tyto ryby? díky,až budu mít zabydlené akva tak udělám nějakou prezentaci.A ještě jedna věc 3D pozadí zatim nemam přemýšlim o něm ale asi to nezvladnu měl bych představu to co má třeba Wladys,nebo Memeo a další.Tak že díky za odpovědi...

Založil: Mart78 » více k tématu (počet reakcí 21)

Jaké složení do akva 270l?

Pseudotropheus greschakei zebra red fin

Zdravím všechny zde zůčastněné akvaristy.Dnes jsem našel na internetu tuto zajímavou rybu.Bohužel nikde není o této rybě ani zmínka.Je to pseudotropheus,takže chov bude zřejmě obdobný jako u podobných mbun.Stejně bych byl ale rád za každou informaci o této krásné rybě,pokud máte někdo zkušenost s chovem tak sem s ní.

Založil: Luba » více k tématu (počet reakcí 1)

Ponámky k určitým druhům

Ahojte,co znamená za poznámku u určitého druhu ryb,když je tam napsane NICE.DÍK

Založil: Richard » více k tématu (počet reakcí 2)

Kámen Travertin

Potřeboval bych radu, jestli je možné dát do akva s tlamkami kameny Travertin a Měsíční kámen (název v Hornbachu)? A jestli je možný použít na pozadí korkovou kůru? Díky

Založil: Mirek K. » více k tématu (počet reakcí 5)

Odstranění chlóru

Vyšel mi na dusičnany nejlépe test městské vody ale co s chlórem.Stačí nechat odstát do druhého dne?Poraďte prosím někdo jak nejlevněji na jeho odstranění

Založil: Kupecek » více k tématu (počet reakcí 10)

Líhnutí artemie

V návodu jak líhnout art.máte malou chybu.Mořská sůl absahuje jod.Na líhnutí je vhodnější kamená sůl(bez jodu,ale může být i z jodem).Artemie nepotřebuje mořskou sůl,protože v moři nežije,ale žije ve slaných jezerech.

Založil: Leo » více k tématu (počet reakcí 35)

Nemoc tlamovců

Zdravím, mám takový menší dotaz. Ryby v akvárku dostali nějakou nemoc očí. Na oční bulvě (nebo uvnitř oka?) se jim vytvoří takový bílý chuchvalec (povlak). Ryby jsou z toho ve stresu a vždy zblednou. Trvá pak pár týdnů a oko jim buď exploduje nebou se vyžere a ryba uhyne. Mám podezžení na nějaký druh plísně nebo bakterií. Nevíte někdo co s tím? Díky.

Založil: Nibler » více k tématu (počet reakcí 3)

Podivně zbarvené skřele samečka Lab.car.yellow

Stáří cca 8měs, žere normálně, spíš se schovává, samičky nenahání, zbytek hejna má barvu normální. Co by to mohlo být ?

Založil: Daniell » více k tématu (počet reakcí 12)

Podivně zbarvené skřele samečka Lab.car.yellow

krmeni malawek

Zdavim, informaci je tu spoustu, ale myslim, ze zacatecnikum dela problem to vse najit a pospojovat si to se svyma rybama. Proto by nebylo od veci napsat do vlakna jednoho, jake krmeni a jake ryby, zkusenosti, popripade nejake nevyhody atd. Myslim ze by to bylo dobre. Zacnu ja hned, zajima me Vase nazory a zkusenosti na krmeni SAK 55, sera granured a Hikari Gold.

Založil: lubnek » více k tématu (počet reakcí 2)

Písek říční č. 2

Dobrý den je vhodný k tlamovcům písek nabízený v akvaristikách na internetu pod názvem Písek říční č.2? Díky za odpovědi.

Založil: Radys » více k tématu (počet reakcí 26)

Labidochromis sp. Mbamba

Salut! Nějak nemohu sehnat nikde tyto ryby a tak se po nich asi budu muset porozhlédnout v Großdeutschlandu. Je mi jasné, že když už by se pro ně jelo do Velkoněmecké říše, tak by asi bylo kvůli namnožení úplně nejlepší nakoupil plné akva jen L.sp.Mbamba a nic jiného. Ale i tak by mě zajímalo s čím je možné jí chovat a s čím nikoliv, abych odchoval jen čistokrevné a u nás bohužel téměř nesehnatelné Labidochromis sp. Mbamba. Anebo nějaký odkaz ze kterého se dá vycházet. Díky

Založil: Burdis » více k tématu (počet reakcí 10)

KrmivoTetra Rubin

Jaké máte zkušenosti a názory na krmení haps Tetra Rubinem? Mě se moc nelíbí do červena zbarvené výkaly, které potom ryby produkují, na druhou stranu tu Tetru chválí. Tak co? Díky.

Založil: neil » více k tématu (počet reakcí 3)

Ještě jednou foťáky

Admin ukončil podobné téma, tak musím založit nové. Mám šanci na dobrou fotku s compactem SONY DSC- W 120?

Založil: supina » více k tématu (počet reakcí 60)

hypancistrus-aquarium.cz

Zdravím Vás a mám takový dotaz.Jaké máte zkušenosti s tímto zasílatelem ryb.Již tři měsíce mám objednané a zaplacené ryby a stále jen výmluvy a sliby.

Založil: Ostravák » více k tématu (počet reakcí 11)

Kontakty na výrobce akvárií.

Dobrý den,chtěl bych Vás požádat o nějaké kontakty na firmy zabývající se výrobou akvárií příp. kompletů(se skříňkou,krytem a osvětlením)Mám místo na akvárium přibližně 140x40x60cm,jak jsem tak koukal,celkem atyp. rozměr.Budu také potřebovat,aby mi bylo akvárium za rozumnou cenu dovezeno.Jsem ze středních Čech.DĚKUJI.

Založil: mylda » více k tématu (počet reakcí 40)

rychlý růst potěru

Zdravím, máte někdo nějakou radu jak docílit toho, aby potěr rychle rostl a zároveň to pro ně nebylo nijak škodlivý?

Založil: johny55 » více k tématu (počet reakcí 1)

Ilangi a Bemby red

Dobrý večer,bude to fumgovat?15 ilang,10 bemb red,akva 300L Dik

Založil: Richard » více k tématu (počet reakcí 13)

Lepite 3D pozadi i ke dnu?

Lepite 3D pozadi i ke dnu? Prilepil jsem 3D pozadi na par bobku a nevim zda ho fixovat jeste ke dnu?

Založil: Pepek » více k tématu (počet reakcí 1)

Krmení pro Pseudotropheus zebra

Dobrý den, potřebovala bych poradit jaké krmení je nejvhodnější pro Pseudotropheus zebra. Moc děkuju...

Založil: Nefi » více k tématu (počet reakcí 2)