Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 ............... 288

Tlamovci nerostou

Zdravím všechny pěstitele tlamovců.Poradí mi někdo jaký je spolehlivý ph test.Já jsem vyzkoušel dva testy a každý mi ukazuje ve stejnou dobu něco jiného.Papírky mi ukazují 6,8 což je málo a tekutý test 8 možná i víc.Přikládám foto testů.Poraďte někdo prosím.Ryby mi nerostou spíš chřadnou.Nebo čím bych měl krmit.Voda je jinak křišťálově čistá,dva vzducovací kameny.Nebo dělám chybu někde jinde,nevím si rady.Tlamovce mám teprve od léta.

Založil: Kupeček » více k tématu (počet reakcí 53)

Tlamovci nerostou

Křížení Aulonocar

Čest práci! Miluji tyto rybky pro jejich velké oči. Chtěl bych rozšířit chov i o jiné druhy než co mám sp. Orange Blanche. Ale nechci aby se mi křížily. Možná, že je to jedno, když vezmu v potaz příbuzenské páření, když ani nevím kolikátou mám generaci a ještě se mi vytřely, takže nejspíš další F z bratra a sestry. Ale i tak se zeptám. Existují nějaké druhy Aulonocar, které by se vzájemně nezkřížily??? PS: Koupil bych jen pár kousků Orange Blanche kvůli nové krvi. Mám to v inzerci. PPS: Jo a jak velké akva vyžadují? Samci jsou pěkní mrzáci! Díky

Založil: Burdis » více k tématu (počet reakcí 6)

ryby do akvária

Dobrý den, chtěl sem se zeptat jak osadit mé akvarium pro Tlamovce, chtěl bych tam hlavě Tlamovec černoploutvý, akvarium ma 200l, popřípadě kde zakoupit poblíž Olomouce, děkuji za každou radu

Založil: fronin » více k tématu (počet reakcí 7)

stojan nebo podezdít

Dobrý den, chtěl jsem poradit co bude lepší pro mé nové akva. Budu zakládat nových 840 litrů. Přízemní domek s podlahovým vytápěním. Prosím poraďte co bude lepší, stojan z jeklu, nebo podezdít. Děkuji za rady

Založil: Luky » více k tématu (počet reakcí 13)

Skrabanec na nove nadrzi?

Muze byt problem v tom kdyz mam 3-4cm dlouhy skrabanec na vcera novem akva 100x40x50 ktery je na bocni strane v jeji polovine cca 5cm od spoje se zadnim celem? A je uvnitr akvaria.

Založil: Pepek » více k tématu (počet reakcí 9)

Nemocny Tropheus?!

Muj nejmensi Tropheus ztratil ocasni ploutev! Jde o zraneni nebo nemoc? Jakou? Jsou ostatni ryby v ohrozeni? omluvte kvalitu fotografii: http://borek.fdns.net/aq/ploutev/

Založil: roman.pavel » více k tématu (počet reakcí 66)

Nemocny Tropheus?!

voda v akvariu

Kolegové, před 6 měsící jsem si pořídil akvarium 375l. Dbal jsemna slušnou filtraci , vlastním JBL1600. Nicméně se stále potýkám s žlutým nádachem vody. Nikdy se mi nepodařilo dosáhnout křišťálové vody. Rybičky mi prospívají ale ja si nemohu užít jejich krásu v čisté vodě. Vodu měním týdně 1/3, solím 1 lžíci soli a 1 lžíci sody na 10l. Kde dělám chybu. Pokud by byl nějaký zkušený kolega z okolí Ostravy kouknout na můj problém osobně a poradit byl bych neskonale vděčný.

Založil: RadKon » více k tématu (počet reakcí 34)

voda v akvariu

ve společnem akvárium malawi a tanganika

MŮže to takhle fungovat?Tropheusy a nějake Malawky?Dik za odpovědi

Založil: Richard » více k tématu (počet reakcí 9)

žloutnuti pisku

zdravim prosim vas proč my žloutne bily pisek zrnitost 2-4mm. vzdy tak 5-8 dni po napuštěni to začne a po 14 dnech je to hnus diky Mira

Založil: miroslav. » více k tématu (počet reakcí 21)

Čím fotíte tak krásné fota?

Pane Dařbujan,Wladysi a další,čím fotíte ty ryby,že máte tak ostré a krásné fotky? Já nemůžu nikdy ryby pořádně vyfotit....mám tedy jen cca 5 let starý digitál,ale i když byl nový,tak to nešlo.Musel bych ryby přilepit,aby stály. Děkuji za odpověď.....jde mi o značku fotoaparátu,nebo kdo máte nějaké zkušenosti,napište,čím nejlépe fotit.Klidně si pořídím nějaký foťák,ale nemůžu si dovolit fotoaparát za velký peníz,takže něco rozumného.Děkuji.

Založil: memeo » více k tématu (počet reakcí 116)

šnekáči - ostrava

Zdravím všechny. Máte nějaký tip kde se dají sehnat ulity pro šnekáče někde okolo ostravy? A když jsem už u toho opět v okolí ostravy nějaké frontosy blue zaire, cyanthopharynx furcifer nejlépe F1? Díky

Založil: Calv » více k tématu (počet reakcí 3)

Podivné bílé skvrny na tetrách ozdobných

Omlouvám se, že vám lezu do sekce tlamovců s dotazem k nemoci teter, ale věřím, že mi zde zkušený akvarista poradí.Prosím o zodpovězení dotazu k nemoci teter ozdobných. Do rána od přinesení z prodejny se mi téměř u všech teter objevila následující nemoc: bílé skvrny začínající od hřbetních nebo ocasních ploutví, z boku jsou viditelné i na boku ryb. Ryby se chovají normálně, žerou, neschovávají se, neotírají se. Dále tam mám pár čichavce zakrslého. Samec má bílou skvrnu na břišní ploutvi, samice na hřbetní, která se za dnešek zvětšila o dva mm. Jsem z toho zoufalá, nevím o jakou nemoc jde. Zatím jsem aplikovala solný roztok a zvýšila teplotu na 28st. Prosím o jakoukoliv radu. Děkuji předem.

Založil: Kasandra » více k tématu (počet reakcí 56)

Test vody. Cim testujete vodu?

Cim testujete vodu-prouzky nebo barva "vodicky"? A co bych mel mit k testovani doma? Staci pH, gH, kH a NO2 test? Diky

Založil: Pepek » více k tématu (počet reakcí 6)

tlamovec lombardův a kančík ve společném akváriu?

Můžou být spolu tlamovci lombardovi s kančíky?díky

Založil: swoxina » více k tématu (počet reakcí 11)

JAK NA AGRESIVITU TLAMOVCU?

Hahoj Akvarko mam cca už tři roky. Ted jsem si zakoupila větší a rozhodla jsem se ,že si tam vysadím tlamovce. Ted mam zakoupene ryby cca dvacet dní. CHovali se k sobě dobře ,ale poslední tyden jsou k sobě agresivní. Překvapilo mě ,že i vtak utlem věku (6cm)jsou na sebe agresivní. Mam Tlamovce černoploutvého(pár) samička honí a kouše samečka. Potom mam Tlamovce Lombardoveho, to zas sameček zahání a kouše samičku která je od té doby radši vrohu akvaria za kamenem. Prosím o radu. Jestli ji zahání aby mu nesnědla případně žrádlo,nebo jsou to sourozenci?Nebo to je normální? Opravdu nevím. Jestly je mam nějak rozdělit nebo přelovit? Děkuji za odpověd 13 let ,Tachlovice

Založil: kajča » více k tématu (počet reakcí 3)

Světlo a Aulonocary

O něco níže byla debata "jaké zářivky" a v souvislosti s Aulonocarami mě napadlo, jestli jim nevadí přílišné nasvícení. Jsou zvyklé žít ve větších hloubkách kam nepronikne tolik slunečního světla a proto mají i větší oči. Nerad bych jim kvůli parádě ubližoval. díky

Založil: Burdis » více k tématu (počet reakcí 3)

opravdové akva

Zdravím vás přátelé! plánuji výstavbu nového akva.350-400 litrů.prošel jsem milion stránek co se týče vybavení akva. filtr,vzduchování atd. 3D. potřeboval bych poradit s filtrem,,teda umístěním. rozhodně vnější filtr, ale kam dáváte nasávání do filtru? kam přívod? rozhodl jsem se udělat vlastí 3D. kde se můžu inspirovat opravdovou Afrikou? nechci tam modré světýlka atd. jako tam jsou schopní někteří dát. chci se přiblížit opravdu realitě. když projdu cca 100 akva.. najdu deset co jsou trochu reálné. Proto prosím opravdu znalce Afriky-pošlete prosím nějaké odkazy,, fotky atd. nejen pro mne, ale aby všichni konečně viděli jak vypadá opravdové akva. Dopředu všem moc děkuji!!!! Petr

Založil: petrh » více k tématu (počet reakcí 1)

Eheim 2036 ECCO - staci pro 200l?

Eheim 2036 ECCO - staci pro 200l? http://macenauer.eu/cz/produkt/filtr-2036-02-ecco-pro-160-300l-predfiltr

Založil: Pepek » více k tématu (počet reakcí 28)

Cyrtocara Moorii

ahooj chcem sa spitat nema niekto skuusenost s Cyrtocara Moorii vcera som si kupi 3kusky a maju asi tak 5cm neeviete kolko narastu tak asi za rok?? aspon priiblizne dakujem

Založil: petooo » více k tématu (počet reakcí 9)

Eheim 2075 tece

Zdravim Tezko se mi pise, ale je peravda, ze mi zacina muj filtr tect okolo vyvodu ele. kable. Tesneni vypada kolem obvodu bez zadneho poniceni a tece opravdu hodne az se to unest neda. Momentalne je mimo provoz a tak to nejspis s akvariem poradne zakyva. Musim rychle neco resit a nevim kde je zavada. Nevim jak to opravit a paragon nemam pro pripadnou reklamaci. Je z druhe ruky. Jestli mate nejake zkusenosti a vite jak s tim, dejte mi prosim vedet. Diky moc.

Založil: melanochromis » více k tématu (počet reakcí 18)

samci saulosek

dobry den , prosim vas v jakem stáři či velikosti se barvi samečci saulosi děkuji petr b.

Založil: petr brno » více k tématu (počet reakcí 7)

Potrava pro tlamovce

Prosím o radu ohledně potravy pro tlamovce. Dočetl jsem se na foru a dále na netu, že tlamíci mohou i špenát. Chci se zetpat v jakém tvaru jej mohu aplikovat. Tedy bu´d v mraženém nebo lze jim podávat i nemražený, tedy jen lupenovou část? Nebo je to jedno a snesou oboje?

Založil: oťas » více k tématu (počet reakcí 2)

typ zářivek k tlamovcům

Poradí mi někdo,jaký je nejlepší typ 120 cm zářivek k tlamovcům ? Zatím mám obyčejné,ale asi to nebude ono.Díky za rady.

Založil: mirekh » více k tématu (počet reakcí 8)

typ zářivek k tlamovcům

problem s vodnim kamenem z venku akvaria

Zdravim, pro nekoho mozna uzitecny typ. Resil jsem problem, jak zlikvidovat ty hnusne kapky a potekliny z venku skel akvaria. Treba zezadu, z boku atd, kde se denne akvarium necisti. Vyresila to pritelkyne, ktera mi poradila udelat pastu z kypriciho prasku do peciva a smichat to s vodou. Touto pastou jsem zkusil vycistit bok akvaria, kde byl poteklinama udelany vodni kamen. Udela to sice po zaschnuti takovej matnej film, ale ten uz jde v pohode vycistit klasickym pipravkem na okna. A boky akvaria jsem konecne vycistil od toho hnusu :)

Založil: lubnek » více k tématu (počet reakcí 3)

mohol by som cichlidy prikrmovat kostnimi červami?

newiete niekto či sa móžu raz za čas dat do akva kostne červi alebo hnojaki?

Založil: Sk8_is_Gr8 » více k tématu (počet reakcí 7)