Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 ............... 288

Tropheus moorii Red Rainbow - Kasanga

Zdravím všechny,může mi někdo poradit,nebo dát tip,kde sehnat tyto ryby,u nás v republice? Myslím tim mladé odchovy cca 4cm. Potřebuji doplnit skupinu,jednalo by se asi tak o 10-15 ks

Založil: Horymír » více k tématu (počet reakcí 14)

Agresivita ryb v akváriu

Je mozne, ze jsou ryby tak agresivni, ze se vzajemne vybiji? Mam v 1000 l nadrzi Altolamprologus compressiceps RED, Altolamprologus calvus, Neolamprologus leleupi, melanogenys Utinta Bay, Julidochromis regani Sambia a cyprichromis. Vsechny ryby jsou vuci sobe dost agresivni, coz si myslim ze bude asi normalni, ale u mne je to extrem. Uz jsem vytahl 4 comrecicepsy, 3 leleupi, 3 Utinta a drive nekolik cyprichromis. Dlouho jsem resil vodu, ale ta je v poradku (vymena ted jednou tydne)asi polovina a vsechno sedi. Pridal jsem kameny aby teren byl clenitejsi.... Ryby "padaji" prubezne - neni to najednou. Drive jsem si toho nevsiml, ale posledni dobou pozoruji, ze opravdu ty slabsi kusy ubiji. Je to v noci ale ted i pres den. Vedou tam docela drsne rvacky, ktere vetsinou konci smrti te nejslabsi. Da se s tim neco delat, nebo se to musi proste "protridit"? Vetsinou je to pouze v ramci jednoho druhu (compreciceps) ale myslim, ze to bude v noci ze strany tech compresaku a calvusu i vuci ostatnim.

Založil: zop » více k tématu (počet reakcí 33)

Agresivita ryb v akváriu

kančík perleťový s tlamovci ?

Ahoj poradí mi někdo jestli mohu dát nádherné exempláře pár kančíků perleťových do akva 350 L s tlamovci ? díky všem

Založil: riox » více k tématu (počet reakcí 2)

Nafouklé břicho

Prosím o radu , už u druhé ryby ( první multifasciatus teď calvus ) pozoruji onemocnění - nafouklé břicho a dále po několika dnech vznikne zboku břicha jakoby uher ( pomalu se zvětšující vřed s bílým koncem - jakoby chtěl z břicha vylézt červ ). U první ryby jsem pozoroval i nechutenství a stranění se kolektivu, u calvuse zatím ne. Poradíte o jakou nemoc jde a jak jí léčit.

Založil: Ell » více k tématu (počet reakcí 22)

co je naj krmivo pre frontosi

ahooj poradte ake je naj krmivo pre frontosi dakujem

Založil: mareek » více k tématu (počet reakcí 1)

nerostou mi frontosy

Téměř před rokem jsem pořídil frontosy. Čekal jsem velké ryby, ale zůstávají malé, žádní macci. Kde je chyba?

Založil: multifibre » více k tématu (počet reakcí 12)

ako nastavit filter

ahoj prosim o radu mam 200l akva ako mam nastavit filter ma prietok 700l za hod teda je to cerpadlo a biomolitan ta kocka mam to mat na plne alebo treba ubraat

Založil: peterrr » více k tématu (počet reakcí 3)

Moje prvotina

Zdravím! Nechci tady nikoho obtěžovat s tím co mám nebo nemám doma. Spousta z vás má určitě lepší. Bohužel nevím o nikom, kdo by mi dokázal říci jestli něco dělám špatně. O některých nedostatcích vím. Např. klasická chyba, že jsem si koupil různé rybičky, o nichž jsem věděl jen to, že se mají chovat v nádrži se stejně velkými tlamovci (typická stručná charakteristika jednotlivých druhů). Další problém přiznávám "SYNDROM NOVÉHO AKVÁRIA". Nakoupil jsem ryby a v prodejně mě ujistili, že i oni používají bublifuk a stačí. Nicméně po dvou měsících přemýšlení a studování různých návodů jsem "zbouchal" dohromady něco takového. Snažil jsem se vzít si z každého to nejlepší. Např. pod akvacitem i když to není vidět, jsou přilepeny dva proužky skla, aby neležel na dně (okoukáno od p. Zídka). No dost keců, děkuji za pozornost a teď s chutí do mě.

Založil: Burdis » více k tématu (počet reakcí 13)

Moje prvotina

3D pozadí výroba

Mám jen dotaz.Prečetl jsem několik návodu na tvorbu 3D pozadí.Až na jednu věc je to stejné a to je můj dotaz.Po nátěru balakrylem někteří končí a je hotovo.Někteří natírají ještě epoxi.Je to nutné nebo je to jen díky písku kterým se 3D dodělává?

Založil: vaku70 » více k tématu (počet reakcí 23)

šnekáči do 54 l?

Dobrý den,mám akva 54 l a chtěl bych tam nějaké šnekáče,respektive jaké druhy.Něco jsem už načetl,ale dobrá rada nad zlato.Plánuji jen písek,nějaké kameny a ulity.Filtr bude vnější.Dík za odpovědi.

Založil: MM » více k tématu (počet reakcí 4)

Křížení tropheusů

Dobry den, mam dotaz,kdyz dam dohromady tropheus kazumba gold a molliro do jednoho akvaria dojde ke krizeni? Dekuji Marek

Založil: mara » více k tématu (počet reakcí 96)

Neobjevené rybí kosti od uhynuté rybky

V akváriu jsem hledal kosti mrtvého Labidochromise,který zdechl asi před šesti týdny, ale kosti nikde nebyly a měl jsem aji štěrk vydělaný. Je možné aby se třeba rozpadly ?

Založil: luko » více k tématu (počet reakcí 46)

Aktivní uhlí ano-či ne?

Někde jsem se dočet, že k tlamovcum se nedoporučuje. Je to pravda?

Založil: petr318 » více k tématu (počet reakcí 2)

zraloci nechteji papat

Zdravim, koupil jsem si vcera 3 sladkovodni zraloky. Zkousel jsem jim dat najist uz vcera vecer a dneska dopoledne zrat nechteji krmim je (koretra). Mam u nich 2 plotice ale do 4dnu je vyndam muze to byt tema ploticema nebo neco delam spatne? diky za odpoved

Založil: Marecek » více k tématu (počet reakcí 3)

Rostliny a tropheusy

Dobrý den,chci se zeptat,zda nevadí Tropheusum rostliny v akva,jedná se o Anubias a Cryptocorynu,děkuji

Založil: PRECEPTOR » více k tématu (počet reakcí 82)

skalara hmatova ploutev

zdravim mam problem dostal jsem mlade skalary od znameho a chybi jim spodni hmatova ploutev chci se zeptat jestly jim dorostou predem diky

Založil: Václav » více k tématu (počet reakcí 8)

Potrava pro Ps. Saulosi

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s tímto krmením. Mělo by to být krmení výhradně pro bíložravé nebo řasožravé ryby. Tropikal Spirulina Forte 36% Tropikal Vegetable JBL Novovert Nutro Green Chci nějak spestřit potravu mým rybkám, zatím jim dávám sera flora a občas salát.

Založil: Michal27 » více k tématu (počet reakcí 6)

Třetí mrtvý cyprichromis II.

Snad uz si vyrikali vsichni co potrebovali a prosim jeste jednou pouze vecne... pokud ma nekdo chut resit puvodni tema, mista je tam jeste dost. Dekuji. Situace se stabilizovala, kdyz jsem konecne odchytil 12 ks dravcu z malawi, kteri se tam dostali nedorozumenim hned na zacatku. Musel jsem to komplet rozebrat, jinak bych je nedostal. Mohlo by to byt snad vyreseno. Myslite si, ze to do 30-40ks doplnit ihned, nebo radeji jeste pockat par dnu az bude jistota ze to nebude pokracovat? Zbyly pouze 4ks a tu posledni jsem vytahoval "roztrhanou na kusy" Bylo to asi v noci, pres den nebylo znat zadne agrese. Kazdopadne uz je klid. Jako dalsi vec mne napadlo: nasel jsem pri cisteni zmackany kousek alobalu, ktery tam hodil muj 2,5 lety syn. (uz je to zabezpeceno)Myslite si, ze by mohl hlinik nejak reagovat se soli a tvorit neco jedovateho? A posledni vec: kdyz jsem se ptal jestli se da prekrmit cyklopem, myslel jsem to tak, jestli kdyz budu krmit pouze tim, nebude to mit spatny vliv na zdravi ryb. Na vodu to asi idealni nebude pokud budou zustavat zbytky. Upozornuji jeste jednou ze jsem s tlamovci zacatecnik a omlouvam se pripadne nevhodnou terminologii. Klidne piste na rovinu ze jsem osel, ale pouze k veci. Dekuji Zdenek

Založil: zop » více k tématu (počet reakcí 41)

Jak poznám, že jde o odchyt???

Zaujala mě diskuse (zejm. p. Miroslava Krauta) o odchytových rybičkách. Viděl jsem na netu nabízet odchyty Malawi, Tanganika atd. Docela rád bych si nějaké zakoupil, ale jsem začátečník a mám na tak drahé zboží ještě čas. Ale přesto bych rád věděl jakou mám jistotu, že jde skutečně o odchyt a nikoliv o odchov za cenu odchytu. A jestliže je k tomu certifikát, jak poznám, že i to není podvrh a patří přímo ke kupovaným rybkám? Díky za odpovědi

Založil: Burdis » více k tématu (počet reakcí 12)

Osadenstvo akva?!

Zdar, chcel by som sa vás všetkých spýtať či by bola dobrá kombinácia v 450 l akvárku - Aulonocara fire fish, Copadichromis borleyi, Nimbochromis livingstoni, Sciaenochromis fryeri. V akom pomere alebo poradte nejaké velké druhy okolo 20 cm, ktoré by sa hodili.

Založil: pepeSK » více k tématu (počet reakcí 4)

Třetí mrtvý cyprichromis

Mel jsem 10 cyprichromis leptosoma mpulungu. Jedna neprezila prvni noc po "nastehovani" coz jsem pricital transportu a novemu prostredi a jine vode. Minuly tyden jsem vytahl druhou a dnes treti. Tu prvni jsem nevidel, ale u te druhe a treti bylo videt, ze polehava na dne (co u nich samozrejme neni normalni) - vypadaly jako vysilene. Samci mezi sebou docela divoce bojujou a myslim, ze je to vysledek techto rvacek. Je mozne, ze tim, ze jich je tak malo, tak se mezi sebou samci "vybijou"? Ostatnim rybam se dari velice dobre, vodu jsem menil pred tydnem, takze by to nemel byt problem vody ani krmeni. 1000 litru a cca 40 jinych mladych ryb. Jine na ne neutoci, nebo to alespon pres den neni videt. Chtel jsem jich dokoupit tak snad je to tim a vyresi se to pokud to bude vetsi hejno.

Založil: zop » více k tématu (počet reakcí 62)

je možné, že je nemocná?

Prosím o radu pro chovatele začátečníka. Naše samička tlamovce má načernalé žábry. Je možné, aby šlo o nějakou nemoc? Děkuju.M

Založil: michelle » více k tématu (počet reakcí 1)

proc umrela?

Nase samicka nosila v tlamce mlade,jeste nevylihnute a asi po trech tydnech jsme ji nasli mrtvou.Neoddelovali jsme ji od ostatnich.Umrela na hlad?Cetla jsem ze se nemusi oddelovat od ostatnich pokud je v akvariu dost ukrytu.Poradte prosim.Dik.Kamis

Založil: kamis » více k tématu (počet reakcí 2)

Zebra red/red a red/blue?

Prosí m o pomoc.Která samice je red-red a která red/blue.Samec na fotu je asi red/blue.Chci se jedněch zeber zbavit,ale mám v tom zmatek.Omlouvám se za horší fotografie.Díky za pomoc.

Založil: Radys » více k tématu (počet reakcí 28)

Zebra red/red a red/blue?

Akvarium se snekaci - foto, video, zkusenosti

uvažuji nad chovem snekacu jelikoz na malawi proste nemam mista na dost velkou nadrz. jenze nevim, kazdy se tasa: jsou zajimavy a strasne supr ale jen hrstka lidi je realne chova. a kdyz vidim takove akvarko tak jsem na rozpacich: prazdna nadrz, hrstka pidirybek u dna kolem ulit (ano, vim co jsou snekaci a jak ziji, to tady neresim), cela vodni masa takrikajic "prazdna" jenom kolem dna to nejak zije. ovsem takove akvarium z meho pohledu jako zajimavy doplnek interieru neobstoji. co z toho ze budu kazdyho i sebe utvrzovat v tom ze jde o "biotop" kdyz na dlouhe koukani to moc neni. nechci delat flame, rikam jen co jsem zatim videl a chci pozadat zdejsi snekacmistri o jejich zkusenosti fotky ci videa nadrzi. na malawi najdete toho plny web, ale najit hezke snekaci akvarko je podle mne dost problem. a tak mi ti chudacci mali pripadaji ze kazdy o nich vi a rika jak jsou bezva ale ve skutecnosti je chova ten kto nema prostor na vetsi akvarko. tak nevim :(

Založil: Tonda » více k tématu (počet reakcí 12)