Diskusní fórum
blana na oku
Zdravim, dnes jsem se podival do akvarka mam 3 Pangasisue (sladkovodni zraloky) a zjistil jsem ze ten nejvetsi ma na oku neco jako blanu poradi nekdo co s tim?
Založil: zralucek
» více k tématu (počet reakcí 3)
poškrábané sklo
mám poškrábané čelní sklo zevnitř. Dá se s tím něco dělat, nebo je nutné ho vyměnit. Myslel jsem třeba leštění ultrazvukem
Založil: multifibre
» více k tématu (počet reakcí 2)
Co je to za kámen?
Vážení akvaristi. nevíte někdo z vás co by to mohlo být za kámen a zda-li by byl vhodný do akva. Našel jsem jej poblíž přehrady a je s tím vysypaná hráz pro zpěvnění. při namočení je černý.
Založil: oťas
» více k tématu (počet reakcí 51)
Rychnov 2010
Opět se nám blíží termín výstavy v Rychnově nad Kněžnou,minulý rok se nás tam pár lidí sešlo.Možná by nebylo od věci setkání z opakovat.Okouknout čudly a pak si opět sednout na pivečko a poklábosit.
Založil: wladys
» více k tématu (počet reakcí 31)
Gibberosy blue zaire
Tomu říkám úspěšný chov byl jsem se na ně podívat jsou nádherné a neodolal jsem a pár kousků zakoupil Gratuluji a děkuji Davide http://ifauna.cz/akvaristika/inzerce/r/detail/1293482/c-gibberosa-blue-zaire/
Založil: rufino
Temná jeskyň po 2 měsících
Ahoj,všechny zdravím.Tak vypadá akva zhruba po 2 měsících+nějaký ten den.Zatím vše ok.
Založil: jami
» více k tématu (počet reakcí 14)
Jak vyměnit kamínky v akváriu
potřebovala bych poradit. Mám akvárium už více než rok a potřebovala bych vyměnit kamínky na dně akvária. Akvárium každý týden čistím odkalovacím zvonem, sklo čistím pomocí magnetického kartáče, ale nedá se zabránit řasám které pokrývají kameny... - samozřejmě že řasy nepokrývají celý povrch kamenů, ale už nejsou tak zářivé jako dřív. Proto bych potřebovala poradit jak kameny v akváriu vyměnit, jak to udělat s rybičkami a rostlinami. Předem děkuji za odpovědi. :-)
Založil: Bětka
jaké kameny do Akva
Zdravím všechny akvaristy. Chtěl bych se dotázát, zda-li je možno dát do akva kámeny typu znělec. Na netu jsem našel, pár info, že je možno dát do akva žulu a ještě další kameny, ale o znělci jsem nic nenašel. Mám akva 300 litrů a mám v něm afriku tlamovce. Děkuji za radu
Založil: oťas
Tropheus moorii Red Rainbow - Kasanga
Zdravím všechny,může mi někdo poradit,nebo dát tip,kde sehnat tyto ryby,u nás v republice? Myslím tim mladé odchovy cca 4cm. Potřebuji doplnit skupinu,jednalo by se asi tak o 10-15 ks
Založil: Horymír
» více k tématu (počet reakcí 14)
Agresivita ryb v akváriu
Je mozne, ze jsou ryby tak agresivni, ze se vzajemne vybiji? Mam v 1000 l nadrzi Altolamprologus compressiceps RED, Altolamprologus calvus, Neolamprologus leleupi, melanogenys Utinta Bay, Julidochromis regani Sambia a cyprichromis. Vsechny ryby jsou vuci sobe dost agresivni, coz si myslim ze bude asi normalni, ale u mne je to extrem. Uz jsem vytahl 4 comrecicepsy, 3 leleupi, 3 Utinta a drive nekolik cyprichromis. Dlouho jsem resil vodu, ale ta je v poradku (vymena ted jednou tydne)asi polovina a vsechno sedi. Pridal jsem kameny aby teren byl clenitejsi.... Ryby "padaji" prubezne - neni to najednou. Drive jsem si toho nevsiml, ale posledni dobou pozoruji, ze opravdu ty slabsi kusy ubiji. Je to v noci ale ted i pres den. Vedou tam docela drsne rvacky, ktere vetsinou konci smrti te nejslabsi. Da se s tim neco delat, nebo se to musi proste "protridit"? Vetsinou je to pouze v ramci jednoho druhu (compreciceps) ale myslim, ze to bude v noci ze strany tech compresaku a calvusu i vuci ostatnim.
Založil: zop
» více k tématu (počet reakcí 33)
kančík perleťový s tlamovci ?
Ahoj poradí mi někdo jestli mohu dát nádherné exempláře pár kančíků perleťových do akva 350 L s tlamovci ? díky všem
Založil: riox
Nafouklé břicho
Prosím o radu , už u druhé ryby ( první multifasciatus teď calvus ) pozoruji onemocnění - nafouklé břicho a dále po několika dnech vznikne zboku břicha jakoby uher ( pomalu se zvětšující vřed s bílým koncem - jakoby chtěl z břicha vylézt červ ). U první ryby jsem pozoroval i nechutenství a stranění se kolektivu, u calvuse zatím ne. Poradíte o jakou nemoc jde a jak jí léčit.
Založil: Ell
» více k tématu (počet reakcí 22)
co je naj krmivo pre frontosi
ahooj poradte ake je naj krmivo pre frontosi dakujem
Založil: mareek
» více k tématu (počet reakcí 1)
nerostou mi frontosy
Téměř před rokem jsem pořídil frontosy. Čekal jsem velké ryby, ale zůstávají malé, žádní macci. Kde je chyba?
Založil: multifibre
» více k tématu (počet reakcí 12)
ako nastavit filter
ahoj prosim o radu mam 200l akva ako mam nastavit filter ma prietok 700l za hod teda je to cerpadlo a biomolitan ta kocka mam to mat na plne alebo treba ubraat
Založil: peterrr
Moje prvotina
Zdravím! Nechci tady nikoho obtěžovat s tím co mám nebo nemám doma. Spousta z vás má určitě lepší. Bohužel nevím o nikom, kdo by mi dokázal říci jestli něco dělám špatně. O některých nedostatcích vím. Např. klasická chyba, že jsem si koupil různé rybičky, o nichž jsem věděl jen to, že se mají chovat v nádrži se stejně velkými tlamovci (typická stručná charakteristika jednotlivých druhů). Další problém přiznávám "SYNDROM NOVÉHO AKVÁRIA". Nakoupil jsem ryby a v prodejně mě ujistili, že i oni používají bublifuk a stačí. Nicméně po dvou měsících přemýšlení a studování různých návodů jsem "zbouchal" dohromady něco takového. Snažil jsem se vzít si z každého to nejlepší. Např. pod akvacitem i když to není vidět, jsou přilepeny dva proužky skla, aby neležel na dně (okoukáno od p. Zídka). No dost keců, děkuji za pozornost a teď s chutí do mě.
Založil: Burdis
» více k tématu (počet reakcí 13)
3D pozadí výroba
Mám jen dotaz.Prečetl jsem několik návodu na tvorbu 3D pozadí.Až na jednu věc je to stejné a to je můj dotaz.Po nátěru balakrylem někteří končí a je hotovo.Někteří natírají ještě epoxi.Je to nutné nebo je to jen díky písku kterým se 3D dodělává?
Založil: vaku70
» více k tématu (počet reakcí 23)
šnekáči do 54 l?
Dobrý den,mám akva 54 l a chtěl bych tam nějaké šnekáče,respektive jaké druhy.Něco jsem už načetl,ale dobrá rada nad zlato.Plánuji jen písek,nějaké kameny a ulity.Filtr bude vnější.Dík za odpovědi.
Založil: MM
» více k tématu (počet reakcí 4)
Křížení tropheusů
Dobry den, mam dotaz,kdyz dam dohromady tropheus kazumba gold a molliro do jednoho akvaria dojde ke krizeni? Dekuji Marek
Založil: mara
» více k tématu (počet reakcí 96)
Neobjevené rybí kosti od uhynuté rybky
V akváriu jsem hledal kosti mrtvého Labidochromise,který zdechl asi před šesti týdny, ale kosti nikde nebyly a měl jsem aji štěrk vydělaný. Je možné aby se třeba rozpadly ?
Založil: luko
» více k tématu (počet reakcí 46)
Aktivní uhlí ano-či ne?
Někde jsem se dočet, že k tlamovcum se nedoporučuje. Je to pravda?
Založil: petr318
zraloci nechteji papat
Zdravim, koupil jsem si vcera 3 sladkovodni zraloky. Zkousel jsem jim dat najist uz vcera vecer a dneska dopoledne zrat nechteji krmim je (koretra). Mam u nich 2 plotice ale do 4dnu je vyndam muze to byt tema ploticema nebo neco delam spatne? diky za odpoved
Založil: Marecek
Rostliny a tropheusy
Dobrý den,chci se zeptat,zda nevadí Tropheusum rostliny v akva,jedná se o Anubias a Cryptocorynu,děkuji
Založil: PRECEPTOR
» více k tématu (počet reakcí 82)
skalara hmatova ploutev
zdravim mam problem dostal jsem mlade skalary od znameho a chybi jim spodni hmatova ploutev chci se zeptat jestly jim dorostou predem diky
Založil: Václav
» více k tématu (počet reakcí 8)
Potrava pro Ps. Saulosi
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s tímto krmením. Mělo by to být krmení výhradně pro bíložravé nebo řasožravé ryby. Tropikal Spirulina Forte 36% Tropikal Vegetable JBL Novovert Nutro Green Chci nějak spestřit potravu mým rybkám, zatím jim dávám sera flora a občas salát.
Založil: Michal27
» více k tématu (počet reakcí 6)