Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 ............... 288

tlamovci v akvarku

ahoj,chtel bych se zeptat jestli by jsem mohl chovat tlamovce v 80L akvarku diky

Založil: dominik » více k tématu (počet reakcí 6)

Krupička - léčba

Prosím o radu.Dnes jsem zpozoroval na některých rybách nejspíš krupičku.Krmím jen sera Vipan a sera flora,ale tak tři dny zpátky jsem jim dal zmražený cyklop.Nemůže to být z toho?Prosím jaká je léčba.Nakažený asi je jen jeden druh,labeotropheus trewase.Děkuji za rady

Založil: Luky » více k tématu (počet reakcí 9)

zakalena voda

chci se zeptat donesl jsem si domu 2 kyble pisku z potoka umyl jsem pod sprchou , vyvaril.. Nasypu ho do akvarka a voda je uplne zakalena proste uplne hneda poradi nekdo jestli se to usadi nebo jestli mam vymenit vodu nebo vubec co s tim?

Založil: MAREKsRybkama » více k tématu (počet reakcí 2)

ricni pisek do akvaria

ahoj, privezl jsem si z potoka pisek. Umyl jsem ho (vzdy do sitka kolik se veslo pisku a pustil jsem na to sprchu) cekal jsem az spínava voda odtece a zacne tect cista. ale kdyz to chci vyvarit vzdy mam hnedou vodu muzete poradit jestli to vadi?

Založil: MAREKsRybkama » více k tématu (počet reakcí 2)

Chovatelé na trase Karlovy Vary-Brno.

Zdravím,ještě jeden dotaz.Občas jezdím do Brna ,tak jestli někdo ví,poblíž této trasy o nějakém chovateli. Budu vděčný a děkuji. Přeji pěkný víkend,ale tady prší. Dalibor

Založil: daliborz » více k tématu (počet reakcí 1)

Kovový rám pod akva.

Zdravím, obracím se na vás, chtěl bych si udělat kovový stojan pro 2 akva nad sebou 500l, 200x50x50cm.Z důvodu nedostatku místa. Poradíte mi někdo z jakého profilu,jak silného mat. atd. ,atd. Předem děkuji. Dalibor

Založil: daliborz » více k tématu (počet reakcí 4)

aaaky druh nonovej trubice

Ahooj robim si akva a chcem sa poradit ci moozem dat trubicu 1x sera blue sky 30 W 90cm a k nej neviem aku moozem dat sera deep sea 30 W 90cm aleebo aku kombinaciu 2 trubic by ste poradili akva ma 240l a kupil som predradnik na 2x30wat T8 a rastlinky nebuudu v akva dakujeem vopred za radu

Založil: milos milos » více k tématu (počet reakcí 1)

Otazka laika: PRECO je 200L na Malawi malo?

ahojte. ospravedlnujem sa za otazku ktora mnohych asi rozculi ako opakovanie 100x napisaneho ale nemozem si pomoct: poctivo som prehladal tunajsie forum a ano, najdem tam vela tem kde sa hovori ze Malawi do 200 ci 160L nie, ze aspon 300 a podobne. Co sa ale nikde nedocitam je PRECO? Ano su to agresivne ryby ale preco napr. v 160 - 200L nemozem chovat nejake zlte Labidochromisi a k nim povedzme ako modry doplnok P. socolofi? v pocte povedzme (1+6) + (1+6) ? Alebo povedzme v 160l nejakych 12 tych zltakov? Vsade sa len pise ze nie, ze je to zle ale nikde sa nepise co sa vlastne stane ak to zrealizujem. Nebude to prerybnene, snad ani moc prazdne, tak v com je problem? v tych uvedenych druhoch a poctoch by sa snad nemuseli tie ryby schovavat, ci ano? Proste ako laik chcem zistit preco je tak strasne dolezity ten objem (ved napriklad 100*40*40 = 160l ma celkom slusnu plochu dna) lebo niekedy sa mi zda ze je to uz len taka zlata donekonecna opakovana formulka. Tak by som prosil tych co ozaj vedia a maju skusenost: napisali by ste mi co mi vlastne pri takomto objeme a volbe menej agresivnych malawi tlamovcov vo vhodnom pocte hrozi? lebo ja z mojich teopretickych zaciatocnickych znalosti neviem a rad si necham poradit. vdaka

Založil: Jozef. » více k tématu (počet reakcí 20)

Lepeni plexiskla?

Zkousel jste nekdo lepit plexisklo cernym silikonem na akvaria?

Založil: Marty » více k tématu (počet reakcí 6)

Diry v ploutvich, fleky na kuzi .. ??

Ahoj, nevedel by, prosim, nahodou nekdo, co tohle muze byt? Pred asi 4 mesici se udelaly dvema Skalaram takoveto fleky na kuzi a diry na ploutvich. Dali jsme je do nemocnicniho akvarka, ale Metronidazole, Furan ani Tetracycline na to nezabraly a jedna Skalara nakonec asi po 6 tydnech umrela s obrovskou dirou ve spodni ploutvi nahore u tela, kde ji zustaly jenom ty silne paprsky ploutvi, jinak mela to maso vyzrane a diru velkou asi 1,5 cm. Nekolik dalsich takovychto poskozeni, ale v mensi mire, mela na korenu hrbetni ploutve a na vice castech tela. Te druhe Skalare cely ten dlouhy kus spodni ploutve pod tou dirou upadl. Vzhledem k tomu, ze zadne lecivo nezabralo, dala jsem te Skalare, co tam zbyla, aspon sul - v pomeru jednu lzici na 15 litru vody a k nasemu uzasu se to zacalo asi po 4 dnech lepsit a ploutev uz ji skoro cela dorostla. Ale mezitim se to zacalo pomalu objevovat na dalsich 3 Skalarach v akvariu. Tak tam ted pridavam po kazde vymene sul, ale myslim, ze bysme to uz meli omezit s ohledem na dalsi ryby, hlavne Peckoltie a sumecky. Vypada to, ze to stejne nicemu nepomaha, protoze ty Skalary to maji cim dal vic. Pritom jsou uplne normalne aktivni, s chuti basti, postuchuji se s ostatnimi a trou se. Dam sem par fotek, ktere jsem dnes fotila, ale musela jsem je zmensit. Akvarium 910 litru, jsou v nem jihoamericti tlamovci Geophagus, hejno Teter, 12 Skalar a na dne 8 Peckoltii a Sumecci Corydoras. Ty Skalary jsme kupovali pred 3/4 rokem jako male asi 4 cm rybky. Jsou to "Half Black", vlastne vyslechteny druh a kupovali jsme je normalne v akvaristice, kam je privezl nekdo, kdo je chova. Tak nevim, co s nima je, mozna jsou choulostive tim, ze jsou slechtene, mozna prosly jako malicke nejakymi lecivy, aby jich prezilo co nejvic a ted jim nic nezabira. Nebo to lecim spatne. Asi bysme ty 4 meli taky odlovit. Ale nevim, jestli bysme je nemeli odlovit radeji vsechny, mam strach o ostatni ryby. Problem vsak je, kam bysme umistili 12 tak velkych Skalar. Co s nimi, lecit nebo bezbolestne utratit? :-(

Založil: A+I » více k tématu (počet reakcí 7)

Diry v ploutvich, fleky na kuzi .. ??

Piskořka věžovitá

Dobrý den, doufám, že sem píšu správně, chtěl ych se zeptat, jestli by se nenašel někdo z kladna, kdo by daroval, piskořky věžovité, díky, Petr

Založil: Vít Petr » více k tématu (počet reakcí 9)

nedonošení jiker

chci se zeptat jakým způsobem přispět k úspěšnému donošení jiker u mých tlamounů.vytírájí se už pravidelností dlouhou dobu ae vždy po zhruba 14-ti denním nošení jsou jikry najednou fuč.hodnoty vody jsou v normálu a samozřejmně měním s pravidelností vodu.nechci přistupovat k odlovení samic a zasahovat tím do sociálního soužití skupiny.

Založil: Marek Soběslavský » více k tématu (počet reakcí 14)

Chemie u tlamovců

Dávám při výměně vody český akvaregulator dvě víčka na 100 litrů.Nemůže jim to nějak ublížit.Anebo nedávat vůbec nic,používám vodu ze své studny kde není chlor.

Založil: Pavel Kupeček » více k tématu (počet reakcí 2)

přísavka thajská a řasy

Zdravím vás. V akváriu se mi neustále tvoří zelená řasa, poměrně hodně. Vím, že je to v pořádku a že navrhujete koipit si přísavku thajsou. Což jsem udělala, koupila jsem si hned dvě, ale do pár hodin po nich v akvárku nebyla ani stopa. Ty mrchy male plavaci mi je sežraly :). Máte nějaký jiný nápad? Díky

Založil: Aneta Kuchnová » více k tématu (počet reakcí 2)

Pěstování zelené řasy

Chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s pěstováním zelené řasy. Většina má problém se jí zbavit, ale ja bych jí rád na šutrech co nejvice. Bude to dělat problémy v písku? Má to vliv na kvalitu vody? Mám 1000l Tanganyiku a 60(zatím mladých) ryb. Podle testů všechno bez chyby (NO2, N03, PH ,...) ale to řasám asi moc neprospívá :o) Na úkor podmínek pro ryby bych ale změny dělat nechtěl. Díky

Založil: zop » více k tématu (počet reakcí 25)

Pěstování zelené řasy

aky druh je modry

ahoj chcem poradit aky druh tlamovca je modry ale aj samicka je moodra poradte prosim lebo mam zlte tie yelow a chcem aj moodre dokupit len take aby boli aj samcek aj samicky modre dakujem

Založil: milossss » více k tématu (počet reakcí 15)

Filtr z PVC trubky pro 200l?

Fungoval by filtr z odpadni pvc trubky? U dna by byl otvor kudy by se nasavala voda pres bio molitan ulozeny uvnitr trubky a nahore cerpaci hlava Atman nebo cerpadlo. To cele potapetovano cernou tapetou stejnou jako pozadi a uchyceno v rohu pomoci magnetů.

Založil: Marty » více k tématu (počet reakcí 10)

Filtr z PVC trubky pro 200l?

Ještě jednou kyslik

Firma Linde mi nabídla dva druhy kyslíku a to kyslík pro dýcháni a stlačený vzduch.Nevite nékdo jaký je v tom rozdil a který z nich je pro akvaristiku lepsi?Diky

Založil: dzinak » více k tématu (počet reakcí 37)

Chemie do akvária

Nemáte někdo prosím zkušenost s EasyBalance a CrystalWater od Tery? U živorodek se mi osvědčil, ale u tlamovcu se bojim. Pěstuji je teprve týden a akva je pěkně zanesené. Děkuji za radu.

Založil: petr318 » více k tématu (počet reakcí 26)

Zivotnost akvaria + bezkalamitna udrzba

ahoj. mam otazku skor bezxpecnostnu nez "rybaciu" - aka je asi tak zivotnost akvaria (nadrze)? ide mi o to ze zvazujem 200l nadrz na klasickom stoliku (samozrejme na ten ucel a zataz urcenom) a cele to mat ako ozdobu obyvaku. Ak sa mi podari presvedcit manzelku ze nie, nebude to po case zapachat, ako presvedcim sam seba ze jedneho rana nebudem mat z neplavajucej podlahy plavajucu? proste i napriek podlozke pod akvariom tie spoje asi nie su vecne, je dobre preventivne nadrz "vymenit" po nejakom case? a este ako robite nejaku vacsiu udrzbu akvaria: i pri obycajnej vymene vody je chtiac nechtiac vsade mokro a nerads by som aby sa podlaha ci okolity nabytok zacali po case vzduvat.... mam skusenost len s mensou nadrzou kde to nie je az take kriticke. vdaka

Založil: JH » více k tématu (počet reakcí 7)

Pomůžete mi určit druh ryby?

A ještě jedno foto. / také se moc nepovedlo /

Založil: Iris » více k tématu (počet reakcí 1)

Přeji všem hezký den. V době okurkové sezóny mě napadlo trochu odlehčit téma, ale ne zase moc. Pokuste se určit alespoň jednoho rodiče. Nápověda teda je, že se jedná o křížence. /foto nic moc/. Tak do toho.

Založil: Iris » více k tématu (počet reakcí 13)

TETRATEC 1200 Teče ( OPRAVA a neteče)

Zdarec,tak už jsem dlouho tady nic nenapsal,to znamená že jsem byl v pohodě,prostě žádný problém.Ale jen do doby,než jsem chtěl zprovoznit druhý tetratec.Jelikož moje nádž je dlouhá 190cm a sem tam nějaký velký kámen,tak jsem pořídil druhý Tetratec 1200 a to z AUKRA,použítý.Měl jsem trochu strach,ale bylo to uplně jinak.Zapojil jsem ten z Aukra,zapl jsem ho a čekal,vše OK,tak jsem byl spokojen,zapojil jsem svuj,který jsem koupil před 17 měsíci nový a,a,a tekl,dělal jsem co jsem mohl,nejdřív jsem se ho snažil všelijak vypodkládávat těsnením,ale marně.Tak jsem rozebral hlavu a pak bylo vidět odkud to teče,proste to teklo z adaptéru hadice,těsnění co tam je už bylo asi staré.Zašel jsem si do obchodu kde jsem ho kupoval a dostal jsem výměnou nový,zapojil jsem ho a je vše OK,zatím testuji 2h ale uvidím.Dokonce v Obchodě mi řekli,že je to uplně normální,že otom vědí,proto mě to vyměnili bez problému.Dokonce už se pokusili dát dvě těsnění na každý ten kus pro hadici,to se sice supor,ale mě to teklo ned adaptérem až na vrchu.Muj názor je,že se to stane časem skoro každému,ale pokud bude člověk trochu šikovnej,tak si poradí.Já vím,nezní to zrovna lákavě,ale je to tak,budu vás tady časem informovat,jelikož jsme ty filtry koupili 3 ks,taže uvidím jak jsou ty ostatní na tom.

Založil: dawidov » více k tématu (počet reakcí 9)

TETRATEC 1200 Teče ( OPRAVA a neteče)

problémy s jídlem

Zdravím, mám dotaz na správnou stravu, co by mohli jíst Labidochromis yellow a Pseudotropheus Zebra ? Mě jedí jen SAK Green a normální vločky se spirulinou, jenže jsem se tady dočetl, že SAK není moc dobrý. Zkoušel jsem salát a JBL NovoRift, aby měli dostatek rostilnné složky, jenže výsledek je, že to vezmou do tlamky a vyplivnou :-)) Granule jsem namáčel. Pomůže k jejich rozmnožování výměna vody ? Díky za odpověď a prosím nekamenovat :-))

Založil: Martin Sosna » více k tématu (počet reakcí 4)

Filtr do 450 litrového akvária

Zdravím a mám další dotaz. Nemůžu se rozhodout mezi filtry do 450 l akvarka. 1. je Fluval FX5 a druhý Eheim prof. 2128 thermo-ten je i s topením. Mužete mi, prosím, poradit eventualne dat ještě další tipy? díky moc

Založil: Robert » více k tématu (počet reakcí 50)