Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 ............... 288

Proč přispívá tak málo lidí?

Ptám se již dlouho sám sebe, proč se zapojuje tak málo lidí do diskuzí. Zajímal by mě váš názor na toto téma! Je to o odvaze, znalostech ……? Přece každý člověk ,který si něco přečte,tak si na to udělá svůj názor. Proč se s ním tedy nepodělit. Mě samotného k prvnímu příspěvku vyprovokoval jeden uživatel svým poněkud jadrným vyjadřováním. Napsal jsem mu svůj názor a on zase svůj (ok). Ve zkratce : můj poněkud ostřejší názor zřejmě vyprovokoval „akvaristu“ který to před tím od toho uživatele (právem) schytal, k nechutným výpadům, které následně admin. smazal. Proč to píšu? Mělo tedy vůbec cenu vyjádřit svůj názor? Promiňte mi jestli se mýlím,ale mám pocit, že je zvykem čekat, až se někdo první odváží napsat svůj názor (myslím u tzv. kontroverzních témat). Pak se přidávají (souhlasí a jsou všichni chytrý) i další. Nebo se pletu? Pak jsou tu lidé, kteří mají potřebu se vyjadřovat ke všemu a to hned několikrát (viz. Pavel 86):) Na druhou stranu: kdyby tito PŘISPIVATELÉ nepsali, tak není co číst !. Předesílám, že založením tohoto tématu na nikoho neútočím – pouze vyjadřuji svůj názor a o to samé prosím i vás.

Založil: kalivoda 70 » více k tématu (počet reakcí 57)

ILANGI,POČET KUSŮ

Dobrý den,před nedávnem,jsem tu psal,o těhle krasavcích,že sem jich měl jen 5ks,podařilo se mi jich sehnat víc,momentálně jich mám 19ks.Calvusy jsem dal pryč,takže mám ted jednodruhové akva.Myslíte,že už jich je dostatečný počet?Mám je v 250l akva,ale budu zařizovat větší,ale až příští rok.Zatim mají od 2,5cm po 5cm.Všechno jsou to F1.

Založil: Roman one » více k tématu (počet reakcí 7)

Fototapeta biotopu malawi?

Zdravím, chci se zeptat, jestli někdo nevíte, kde sehnat třeba na netu tapetu za akva s nějakým kamenný motivem hodící se k MALAWI. U akvaia v byvaku mám tapetu tuto http://www.mamejeradi.cz/plastova-pozadi-na-zadni-stenu-akvaria/13299-akvarijni-pozadi-sladkovodni-oboustranne-150x60cm.html samozřejmě s tím kamenným motivem :) Nové akvarium má rozměr zadní stěny 155 x 50. O 3D pozadí jsem uvažoval, ale nechci si ubírat litry, jelikož do toho akva půjdou aulonocary, tak chci zanechat původní litráž. Nevíte někdo o něčem? Děkuji

Založil: lubnek » více k tématu (počet reakcí 9)

poraďte prosím

zdravím všechny a prosím o pomoc. za čtnáct dní u nás mají vypnou el.proud min. na 16hodin. jak by jste řešili vzduchování? nějaká možnost el.centrály atd. nepřichází v úvahu vzhledem k tomu, že bydlím v paneláku. Kdyby měl někdo nějaký nápad,, prosím poraďte. Díky předem všem!!!

Založil: Pitr » více k tématu (počet reakcí 15)

Barví travertýnové kameny vodu?

No já dal do zajetého akvaria 300l nekolik vetsich kamenu,ty jsem vyvařil,ale voda je stale zakalena,do zluta,filtr tetratec 1200+vnitřní cirkulacni čerpadlo s houbou a difuzerem,jde mi o to jestli je mám vyhodit,protoze jako rybky se trou,ale neda se na to koukat.Vymeniv tretinu vody tydne,tak dva dny je to cistejsi,ale pak se zákal vrátí,jo a odkaluju pravidelně.

Založil: tuna.fish » více k tématu (počet reakcí 35)

ppiesok hrubka 0,8mm

ahoj chcem sa spytat ci je piesok o hrubke 0,8mm vhodny do akva malavi je super cisty a aj pekna farba kamos ma firmu co pieskuju je uplne jemny moozem to pouzit

Založil: kuris » více k tématu (počet reakcí 3)

Velká plachost ryb v akváriu

dokud byly ryby v 300litrovem akva tak vse bylo v poradku ale jak jsem je dal do 540l je problem filtr mam uz zabehlej 6mesicu zabehlej voda je dobra

Založil: Vaclav » více k tématu (počet reakcí 26)

krmítko.....

Zdravím, vím že nějaké debaty na tohle téma tu už byly, ale všechno se vyřešilo tím stylem, že tazateli bylo řečeno, že ryby vydrží v pohodě 1 týden bez potravy. Máme s manželkou odjet na 2 týdny na dovolenou a bohužel není nikdo, kdo by se občas přišel podívat na ryby a nakrmit je. Přemýšlím nad nějakým krmítkem. Problém je v tom, že všechny krmítka, na které jsem na netu narazil jsou konstruovaná tak, že potrava v nich připravená není nijak chráněná před navlhnutím a to je právě problém. Nedávno jsem tu psal problém s navlhlou sera flora a naštěstí se to podařilo podchytit zavčas a rybyky jsou v pořádku. Nebo existuje nějaká potrava, která by mohla být v klasickém krmítku aniž by navlhla? Díky

Založil: Michal27 » více k tématu (počet reakcí 8)

plachost ryb

problem akva 540litru s Kancikama cichavcema skalarama neonkama a kancici a cichavci jsou strasne plachy nikdy nebyly problem trva uz 3dny nevim co snima je predem dekuji za rady

Založil: Vaclav » více k tématu (počet reakcí 6)

akva a co2 problematika

tak po dlouhosáhlém studiu tohoto super fóra jsem došel k závěru, že malawi do mého 240 l akvárka nedám, jelikož mi jde o spokojené rybičky a ne o utrápené. Takže akva je 120x40x5O. Přemýšlím o jížní americe - hejno neonek, cihlidek, pancéřníčků panda apod. a rostilky, a tady bych potřeboval poradit, nikdy se mi moc nedařilo s rostlinkama a chci poradit jak na a s co2, musím kupovat ty drahé sety, nebo lze dodat co2 něják jinak...díky moc

Založil: vlastimil » více k tématu (počet reakcí 1)

Info o Tanganyice

Při svém dychtění po informacích srovnatelných až s " obžerstvím" :-) jsem narazil na velmi zajímavou a obsáhlou práci o jezeře Tanganyika. Pro ty co to zajímá dávám odkaz http://library.wur.nl/wda/dissertations/dis4407.pdf

Založil: Ell » více k tématu (počet reakcí 1)

Potrava z Jezera

Zdravím, na jezeře jsem nachytal potěr neznámé ryby, měří asi 8 mm.Zajímalo by mě, zda je můžu dát tlamovcům.Nehrozí zde žádné infekční nebezpečí? Děkuji za reakce...

Založil: havex77 » více k tématu (počet reakcí 15)

Tropheus a Altolamprologus

Chtel bych poradit jestli muzou bejt spolu ve spolecnem akva Tropheus a Altolamprologus calvus?????? Diky za radu.

Založil: syki » více k tématu (počet reakcí 24)

Tanganika Moba 680 litrů

Jak jsem tu pred tydnem slibila, ze uverejnim az bude neco hotove, tak plnim slib :-) . Rozmery AQ 183 x 61 x 61 cm. Akvarium ma modrou zadni stenu, pred kterou stoji 4 velke kameny. Ryby mohou plavat i za kameny a my za ne vidime po cele delce akvaria. Akva bylo zalozene v breznu 2010. Avsak ponekud neuspesny zacatek zarybneni teto nadrze je popsan na Akvamalawi. Timto bychom tu take zaroven chteli verejne podekovat Miroslavovi Krautovi za jeho velmi cenne a uzitecne rady a za neobycejne obrovskou trpelivost se mnou pri zarybnovani tohoto akvaria: http://www.akvamalawi.com/phpBB/viewtopic.php?p=54296#54296 VIDEO: omluvte, prosim, nekvalitu obrazu - nas fotak to lip neumi. Radeji to ani nezvetsujte pres celou obrazovku. Dodatek pro L.Cecha - ani to nepoustejte do plasmy ;-). Pristi video bude snad uz s novym fotakem. http://www.youtube.com/watch?v=w6pbY27rW18

Založil: A+I » více k tématu (počet reakcí 162)

Tanganika Moba 680 litrů

pigmentove skvrny

Chtel bych se zeptat,ryby rostou a postupne se delaji, nejvic zebry, ty jsou jak grosaci mezi ocima, pak hodne saulosym, socolofi treba ne, da se to nejak ovlivnit, voda, strava, nebo je to ciste genetika, jak jsou jiz ryby pokrizene. Ryby jsou zdrave, vitalni, ale pohledove ty cerne fleky, nic moc. Diky .M.

Založil: miky1979 » více k tématu (počet reakcí 2)

Jakou odkalovačku ?

Poraďte jakou používáte odkalovačku ,ta moje skončila v koši protože i petka s odříznutým dnem z dětského pytíčka funguje líp než co jsem měl koupenou ,ale není to ono ,někde na Youtube jsem vyděl jak se jim tam nasátý písek opravdu nádherně převaloval a detrit šel pryč nevíte o něčem pořádným?

Založil: KENYHO » více k tématu (počet reakcí 4)

Jezírko Alpského chrakteru cca 100 litrů.

Zdravím vás kolegové. Mám na vás jednu prosbu. Potřebuji poradit jak levně a efektivně vyřešit filtraci zde mého vlastního výtvoru. Pokud máte někdo zkušenost jak vyřešit okruhovou filtraci. Co mě hlavně zajímá, jde o výkon čerpadla, které musí zvládnout převýšení 2m od místa výtlaku. Filtrační média a výrobu filtru už mám vyřešeno. Předem děkuji za vaše příspěvky.

Založil: pietro » více k tématu (počet reakcí 12)

Jezírko Alpského chrakteru cca 100 litrů.

uv lampa ako na to

Ahoj poradite mi ako mam zapojit uv lampu ??? ake cerpadlo k tomu treba mam 300l akva a bojim sa ked tam budem mat uv lampu ze to bude zabiijat aj uzitocne bakterie v akva poradte prosim ako na to a aka je vhodna uv lampa aku odporuucate

Založil: pet » více k tématu (počet reakcí 5)

ake ryby do akva

ahoj prosim vas o radu chcem sa spytat ake ryby do mojho 300l akva zatial tam mam len Labidochromis caeruellus yellow 1samec a 2 samicky poradte chcem este neake modre a nieco vlastne farebne aby to krasne vyzeraalo a ozzaj moozem mat aj viac samcov z tych yellow?? aleebo aj z ineehoo druhu nebudu sa mlatit

Založil: millll » více k tématu (počet reakcí 5)

Filtr tetra tec EX700

2roky jsem používal tento filtr bez problémů,ale nyní po dalším rozebrání a vyčištění nelze utěsnit.Těsnění pod hlavou jsem vyměnil přesto po pár hodinách vždycky začne téct.Prosím o radu co s tím...

Založil: zichr » více k tématu (počet reakcí 12)

matracovy bi filter v 3d pozadi

Ahoj chcem sa vas spytat ci mate niekto skusenosti ci sa da vnutorny biofilter teda ceradlo a ten matrac ma rozmry 24x14x10cm zabudovat za 3d pozadie buude stacit ked mu necham dolu neak maly otvor???

Založil: kuris » více k tématu (počet reakcí 5)

Ochrnutý labidochromis caeruleus yellow - jak mu pomoci?

Asi týden po založení 190 l akvária s 10 tlamovci (5 je labidochromis caeruleus yellow, ostatní cosi hnědomodrého příbuzného) a jedním ancistrusem začal jeden labidochromis postupně plavat s ocasní ploutví čím dál víc dolů, jako by za sebou zadní část těla jen tahal. Pozn.: První dva týdny byly v akváriu jedovaté koncentrace dusitanů, paní v akvaristice říkala, že to nevadí :(. Po odlovení přestal během několika dní používat všechny ploutve kromě prsních. Mám ho v karanténním kýblu přes 2 týdny, nežere, hubne, leží na boku a mírně třepe prsní ploutví. Při leknutí je schopen chvíli plavat v normální poloze (břichem dolů) jen za použití prsních ploutví, po chvíli si zas lehne bokem na dno. Postupně také ztrácí žlutou barvu tak typickou pro tento druh (nahrazována stříbrnou nebo černou). V kýblu se mu vytvářejí malé bílé cucky (po 3 dnech bez jídla). Nevíte, co by mu mohlo být, a jak mu pomoci?

Založil: Beda » více k tématu (počet reakcí 39)

Aka je to ryba?

Po zrušení akva v jednom úrade sa chceli zbavit aj týchto dvoch Cichlid spláchnutím do kanalizácie.Ja som ich tomu ušetril ,len neviem o aký druh ide.Neviete mi poradiť?Samozrejme su neni vyfarbené, ak sa mi podarí lepšia fotka v akva, tak ju sem vložím pre lahšiu identifikáciu.

Založil: Saigy » více k tématu (počet reakcí 19)

Aka je to ryba?

Kolik a jake tropheuse do 400l akva??

Ahoj, kolik muzu dat jeste Trpheusu do akva 400l mam v nem uz 30ks bemb? Vsem diky za radu.

Založil: syki » více k tématu (počet reakcí 17)

Jsou to motolice?

Na dvou kouscích se vyskytly černé skvrny a postupně se rozšiřují. Poraďte co s tím. Tatím jsem zkusil Sera Omnipur, ale po 24 hodinách zatím žádný výsledek. Děkuji.

Založil: kučera » více k tématu (počet reakcí 2)

Jsou to motolice?