Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 ............... 288

Skříňky pod akva

Ahoj,rád bych znal váš názor na skříňky pod akvária. Mám doma několik nádrží,všechny na stojanech svařených z jeklů. Několikrát jsem uvažoval i o tomto řešení,ale dřevotříska 19mm, ze které jsou většinou konstruovány ve mě vůbec nebudí důvěru. Ještě tak pod 50 nebo 70lit,ale svěřit jim váhu třeba 500kg? Jsou tam nějaké zvláštní výstuhy nebo jiný konstrukční prvek, který mi není znám?Paradoxně se rozvozem a montáží nábytku živým a když si se svými cca sto kily lehnu na nějakou komodu či stolek,cítím jak to pod mou vahou pracuje:-))Jaké jsou vaše skušenosti?Děkuji

Založil: Daniel » více k tématu (počet reakcí 6)

nové akvárko

Dobrý večer,už několikrát jsem tu psal své dotazy ohledně akva a co do něho a nakonec to dopadlo tak že v 64 litrovém akva mám pár ancistrusů,12 ks pavích oček a 2 páry plat.A teď k těm vysněným tlamovcům,pořídil jsem si akvárko 250 l,již je kompletně vybudované a již 14 dnů napuštěné a probíhá neustálá filtrace vody a v pátek jedu do pěstírny do Olšan u Prostějova kde jsme již domluveni a jedu koupit ty krasavce,mám nějakou představu,ale nechám si i poradit od odborníků ale přesto mě zajímá i váš názor.Mohlo by to být asi tak nějak?10 ks saulosi,10 ks yellow a 10 ks?ještě nevím např.sokolofi?nebo poraďte,děkuji za vaše názory co by jste tam dali.Ladik.

Založil: Ladik » více k tématu (počet reakcí 32)

ake neonove trubice???

ahoj poradte ake trubice mam kupit mam tam 2x90cm svetlo teda 2x 30wat ake trubice dakujem

Založil: milos » více k tématu (počet reakcí 1)

Best of Tropheus

Všechny Vás zdravím,měl bych na kohokoliv z Vás kdo bude mít chut odpovědět jednu otázku,jaký je pro Vás osobně největší favorit pro koupi mezi Tropheusy a nesejde na tom,jestli jej už máte v nádrži či nikoliv a pokud to příliš neobtěžuje,můžete prosím napsat i důvod proč je pro Vás tím favoritem mezi ostatními? děkuji

Založil: L.Čech » více k tématu (počet reakcí 156)

3d pozadie ake je naj

prosim vas o radu mate tu skusenosti niekto s vyrobou 3d pozadia??? tu na nete je tooho dost popisane a aj roozne sposoby ako polystiren aleebo montazna pena poradte aky sposob je naj dakujemmm

Založil: milos » více k tématu (počet reakcí 2)

narušená pevnost skla?

Zdravím, možná je to hloupá otázka, ale chci se zeptat, když se poškrábe sklo v akva, zevnitř, asi kamenama, ci jinou manipulací, jestli se poruší nějak pevnost a pružnost skla. Taková jako "otevřená rána", nebo je to v pohodě? Ty rýhy jsou takové lesklé, podobné prasklině, ale je to jen škrábanec ... Děkuji za odpověď

Založil: bambula » více k tématu (počet reakcí 5)

vnutorny filter do 300l

Ahoj prosim vas o radu mam 300lakva a chcem si urobit biotop malavi noo chcem filter al vnutorny prosim poradte aky dakujem

Založil: milos77 » více k tématu (počet reakcí 16)

Rozmnožování red parotů

Ahoj, mám dotaz a ani ve specializovaném zverimexu mi nejsou schopni odpovědět. Sešel se nám od parotů sameček se samičkou a už po několíkáte se nám vytřely. Bohužel z toho nikdy nic nebylo. Nemohl by mi někdo poradit co s nima mám dělat, nebo jak se o ně v tuto dobu postarat? Dík lucka

Založil: Lucie Hejlová » více k tématu (počet reakcí 38)

Pomozte mi určít

druh této ryby,myslím si,že se jedná o rybu z Victorina jezera.

Založil: Katka » více k tématu (počet reakcí 9)

Určení druhu ryby

Manželka mi donesla domů tuhle rybku,nemůžu najít co to je.

Založil: Ostravák » více k tématu (počet reakcí 10)

Určení druhu ryby

odlovit samce?

dneska ráno se mi vytřelo všech 6 samic mosambiků a tak zvažuji jestli by nebylo lepší mé 2 samce odlovit aby měly samice klid.chtěl bych vědět váš názor a případně mi doporučte nějaké vámi osvědčené krmivo pro mladé.čím krmit od prvního vypuštění vaku.moc děkuji

Založil: Marek Soběslavský » více k tématu (počet reakcí 8)

max.teplota vody v akva

Dobrý den,kolik může dosáhnout max.teplota v akva s tanganikou. Udělalo se pěkně a teplota v akva stoupá. A jak chladit? Nesvítit,větrat,měnit vodu za chladnější,ledovat? Předem děkuji.

Založil: Heduska » více k tématu (počet reakcí 5)

Střevní potíže

Zdravím, chci se zeptat, mám tlamovce Ps. saulosi a včera jsem na jednom zpozoroval, že má rovný býlý výkal cca 2cm dlouhý, na konci trochu tmavý, není ale potrhaný. Tady na fóru jsem se dočetl, že by to mohly být střevní potíže, které by mohly být důsledkem špatné potravy. Vodu měním pravidelně 1x za 7 dní 60%. Hodnoty voky OK. Krmíl jsem sera flora a tetra phyll. Druhá otázka je, jakou konzistenci má mít sera flora? Jde mi o to, že v porovnání s tetra phyllem byly vločky flory pružnější a velké kusy nešly "lámat" jak u tetry. Pokud máte někdo zkušenost, prosím pište, mám obavu jestli nebyly navlhlé nebo jestli to tak je normální. Seru sem je vyhodil, ale nechci krmit jen jedním krmením. Díky

Založil: Michal27 » více k tématu (počet reakcí 41)

da nekdo informaci?

dobry den chcet bych se jen zeptat jestli k rybam Julidochromis regani a Lamprologus brevis muzu jeste pridat nejaky dalsi druh z Tanganyiky,dekuji

Založil: koki77 » více k tématu (počet reakcí 3)

Péřovec kukaččí

Ahoj, koupil jsem péřovce po 79,-, ale po přečtení některých diskusí přicházím o iluze. Můžete, prosím, posoudit i přes mizernou kvalitu jestli to může být Péřovec kukaččí? V obchodě mně opakovaně ujišťovali, že ano! Mám 4 kusy, 2 mají "vidličku"na ocasní ploutvi, ale pry je to z jedné várky... Jeden má na oku nějaký povlak-poloprůsvitnou tečku či jak to nazvat, poradí někdo jestli se to dá zlikvidovat? Děkuji

Založil: šupin akvarkovič vodnikov » více k tématu (počet reakcí 10)

Péřovec kukaččí

Kde koupit anubias do akva?

Jenom se chci zeptat ,kde nakupujete a máte dobré zkušenosti z prodejem kytek do akva ,chtěl bych koupit nějaké anubiasi, našel jsem tenhle obchod http://shop.miga.cz/ kde jich mají poměrně dost na výběr.Nebo poradíte lepší?

Založil: KENYHO » více k tématu (počet reakcí 9)

Kde koupit anubias do akva?

Kolik Kg kamenů na 12 mm dno akvária

Čau, chtěl bych se zeptat kolika kily kamenů (cca) mohu zatížit dno akvária, aby neprasklo. Síla skla je 12mm a plocha dna je 122 cm. Vrstva jemného písku přibližně 5 cm. Pod akváriem je 2 cm extrudovaný polystyren a řízlá kuchyňská deska. Mám obavy, aby až dám do akv. kameny, aby neprasklo dno. Díky

Založil: Tom Holý » více k tématu (počet reakcí 9)

Jaký písek použít na dno

Ahoj, zakládám nádrž pro tlamovce a nevím jaký písek na dno? Poradíte prosím? Michal

Založil: miha » více k tématu (počet reakcí 29)

Filtr pro 450 litrovou nádrž

Ahoj. Potřeboval bych nějaký tip na jinou filtraci než je nynějsí Atman AT- 3338. Na můj vkus docela žere. Není také nejmladší a co nevidět bych to musel stejně řešit (z hlavy už se ozývají rachtavé zvuky, je několik let starý, rychle se zanese). Filtr preferuji externí! Můj tip byl Tetra Tec EX 1200, ale recenze co jsem četl nebyly na tento výrobek příliš dobré. Třebe ho už vychytaly - nevím. Děkuji za vaše tipy!

Založil: RUMburak123 » více k tématu (počet reakcí 43)

plíseň v akva

Dobý den, snažíme se číst vše,ale totálně se už ztrácím v radách, prosím poraďte mi: mám nové malawi, jen písek dva korály a tlamovci, protože jsem nikdy s novým akva neměla problém, napustila jsem vodu, zapla filtr, světlo a vpustila ryby. za cca týden se zakalilo (asi nálevník ) a ryby začaly mít plíseň (šedý povlak a vatovité nárusty) zatím žádná neuhynula, ale nechci o ně přijít, na radu lečím sera costapurem, zatím 3.den nic moc změna co mám dělat teď? svítit nebo nesvítit? filtrovat a vzduchovat pořád? čím léčit dál? měnit vodu nebo neměnit? mám i další zajeté akva, ale co znamená přidat bakterie? to tam mám vymačkat filtr ze zajetého akva do malawi abych se zbavila nálevníka a tím i plísní? má mít voda vyšší teplotu nebo nižší? a co znamená pojem UVéčko? to má pomoci čemu v akváriu? Vím,že mám hodně dotazů a bohužel se v diskuzích ztrácím, vím, že vypadám jako amatér, ale před tím než jsem si zřídila malawi jsem neměla jedinný problém s akváriem pro společenské ryby a nejsem flink, snažím se jak můžu ale bohužel blbě, všude píšete proč to vzniklo, ale co mám dělat teď, když už evidentně kvůli nálevníkovi mám plísně? díky moc

Založil: Daniela » více k tématu (počet reakcí 7)

Nějaké pěstírny tlamovců na Moravě?

Jezdim do pěstirny tlamovců,do Olšan u Prostějova,ale rad bych se kouknul i k někomu jinýmu co chová za druhy,děkuji za tip.

Založil: tuna.fish » více k tématu (počet reakcí 12)

zavojnatka-lezeni u dna.

Dobry den, prosim o radu, mam zavojnatku,,karkulku´´ , posl dobou cca 14dni lezi stale u dna. vyplave vzdy jen pro potravu a pak zase lezi u dna. muze to byt nejaka nemoc?mela jsem drive 2 ale ta 1 mi uhynula na plynatost. Dkeuji.

Založil: Denisa Lutovska » více k tématu (počet reakcí 2)

Žabinec doma

Mam problem. Asi pred tremi tydny jsen v utery vycistil filtr a pak bohuzel automaticky ve stredu vymenil pulku vody. Od te doby mam akva neustale zakalené. Pravdepodobne nalevnik. Jelikož mam cele akva vcetne pozadi a kamenu porostle zelenou rasou tak to vypada jako spenatova polevka. Mate s tim nekdo skusenost?

Založil: kukla1 » více k tématu (počet reakcí 17)

Otírání frontóz o dno

mam frontozy burundi zacali se mi hodne otirat o dno azacali se jim trepit ploutve NO2 a NO3 je ok PH 8 vyskousel jsem uz nejake pripravky ale nic nezabira co s tim

Založil: misa » více k tématu (počet reakcí 28)

akva pozadí pro Cyphotilapie

Zdravím,dočetl jsem se, že pro Cyphotilapie je lepší blankytně modré pozadí. Myslím tím,že výrazněji v akva vyniknou,resp.na tom pozadí. Je to pravda? A popř.co to je za barvu. Předem děkuji.

Založil: 11 » více k tématu (počet reakcí 2)