Diskusní fórum
Tropheusové a křížení
Můžou spolu být dva popř.více druhů troph.,např.T. moorii Red Rainbow a T. moorii Murago? Nebudou se křížit? Předem děkuji.
Založil: Heduska
» více k tématu (počet reakcí 22)
jak vzduchovat?
zdravím všechny a prosím o radu, jak si počínáte při výpadku proudu na delší čas? chovám afriku.Jak dlouho vydrží bez filtrace a vzduchování? někde jsem četl, že se snad dá použít dočasně kyslíková lahev? kde by se dala sehnat? Nebo je jiné řešení? Předem díky za názor.
Založil: Pitr
» více k tématu (počet reakcí 4)
Bankovka Malawi
Tak jsem dnes procházel po hodně dlouhé době svoji malou sbírku bankovek a našel jsem tohle. Všimněte si rybářů a rybky ve znaku, hold Malawi.
Založil: Lukino
» více k tématu (počet reakcí 7)
Jezero Malawi
nezapomente to zejtra natočit a vložit na net
Založil: ikola12
» více k tématu (počet reakcí 34)
Jaký vybrat filtr do akvária
Zdravim, dost jsem si toho zase pocetl a dospel k nazoru, ze akvarium bude 100x40x40 pripadne 100x40x50 (omezeni nabytkem) a v nem par rybek...vim ze je to mala nadrz a nejsem trapic:). No ale nakonec zbylo 21 cm za akvarkem, a rad bych tam umistil nejaky vnejsi filtr. Muzete mi, prosim, doporucit jaky ? nevim, jak je to s rozmerama, a hlavne s tim, ze filtr bude vlastne na urovni akvarijniho dna (lepereceno dno filtru bude na stejne urovni jako dno akva). Nevim, jestli to neni problem ? a take bych nerad dosahl stavu pekne kvetiny smotanych hadic za akva... je to mozne ? pokud ano...prosim o nazory. Osobne jsem nasel fluval 205 a eheim takovy ten valecek (ted nevim typ). co myslite ? Diky
Založil: kolemjdouci
» více k tématu (počet reakcí 21)
Bílý povlak vodního kamene na skle pod hladinou
Dobrý den, dělá se mi na vnitřní straně skel akvária pod hladinou bílý tvrdý povlak, asi vodní kamen. Rybám to zjevně nijak nevadí a jsou naprosto v pohodě. Jen by mě zajímalo, jestli se to dělá i někomu jinému nebo jestli s tím mám něco udělat. Při každé výměně přidávám 1 tabletu sody vitar a měním tak 60% z 250L akva. Zajímavé je že měření PH je kolem 7,8.
Založil: Michal27
» více k tématu (počet reakcí 17)
Osazenstvo a filtrace do 800 litrů
Ahoj,tak dnes se konečně rozjíždí moje akce 800. Ráno jsem nechal ve sklenářství zálohu s rozměry 220x60x60. Kamarád zámečník obdržel obědnávku na stojan. Moje představa ryb je následující: Cyphotilapia frontosa - 15ks Altolamprologus calvus - 6ks Altolamprologus compres.gold head - 6ks A k tomu bych moc rád hejno Tropheusů,ale rád bych váš názor. Pomýšlel jsem tak na 30ks Ikola a co se týče filtrace,můžu mít za hubičku funglovku Tetra tec ex2400,ale bude to stačit? Děkuji za každý názor.Foto určitě pošlu.Čau
Založil: Daniel
» více k tématu (počet reakcí 30)
jake rybky do akva?
dobry den mam nove 160l akvan,nejsem zacetecnik a potreboval bych poradit jake ryby do takoveho akva,jeste nikdy jsem takove akva nemel,vim co to obnasi mit akvarium ale ted mam dilema s rybkama,premyslel jsem o tlamovcich ale jak se tady docitam tak do toho nejdu :o) ale myslel jsem treba pestrence
Založil: koki77
» více k tématu (počet reakcí 10)
Tropheusy a proud vody v akva
Zdravím,poradíte mi někdo prosím,jestli troph. mají raději klidnější vodu v akva nebo bude lepší silnější čerpadlo s biomol., a větší proud vody v akva s bublinkama. Děkuji.
Založil: Heduska
» více k tématu (počet reakcí 2)
Zakalená voda
Dobrý den,chci poprosit o radu,musel jsem přesadit 2 rostliny již v rozjetém akváriu a strašně se mi zakalila voda a je vidět že i po cca 10 hodinách to není ono,mám to tak nechat jestli se to ustálí,nebo mám odčerat např.1/2 a dopustit novou.Děkuji za odpověď.(dno bylo velmi kalné možná z důvodu hnojení peletami pod kořenový systém cca před týdnem).
Založil: Ladik
» více k tématu (počet reakcí 13)
Rozpustěný kyslík
Mam dotaz, kolik má byt rozpustěného kyslíku ve vodě? Ja mam 1,5 mg na litr. Pokud je to málo, jak to zvednout?
Založil: jarda
» více k tématu (počet reakcí 1)
Konání srazu.
Zdravím všechny akvaristy. Zde jsem uváděl, že bude uspořádaná akce pro vás. Tedy pokud máte zájem a chcete se zúčastnit této akce, budeme velice potěšení. Sraz se bude konat v obci Litultovice (Pilný Mlýn) ve dnech 11-13.6. 2010. Hlavní zahájení akce je 12.6. ve 12°°h. Budeme vybírat pro účastníky akce poplatek 300,- Kč. V této ceně je zahrnuto občerstvení a bečka piva. Peníze budeme vybírat dopředu a z důvodu, že se tak zavazujete a dorazíte na místo konání akce. Peníze můžete posílat na poštovní složenkou, adresu a veškeré náležitosti vám zodpovím buď to na e-mail, nebo můžete použít toto telefonní číslo 736472029. Kdo pošle peníze tímto se zavazuje, že bude účastníkem akce. Pokud si to někdo rozmyslí a dorazí neplánovaně, zaplatí členům akce poplatek také ve výši 300,-Kč. Jestliže někdo pošle peníze a nedorazí tak mu částku nevracíme!!!! Veškeré vybrané peníze se použiji na konání akce a pořadatelé se tímto zavazují, že vaše finance nebudou zneužity nebo použity pro jiné účely. Tímto předesílám,že se nejedná o žádnou podvodnou akci a žádáme tímto o vaší důvěru. Dodatek: Pokud dorazíte dřív, pomůžete tak s přípravou akce. Sebou si vezměte pokud možno stany a spacáky. Nebo vám mohu zajistit ubytování v nedalekém penzionu Hubert od místa akce vzdálen cca 3Km.V případě špatného počasí se akce bude konat na mojí chatě. Děkujeme a věříme, že se akce vydaří. Pietro, Wladys,Lachtan.
Založil: pietro
» více k tématu (počet reakcí 19)
problém s rostlinami
Ahoj,už 2x jsem tu psal že chci začít s tlamovci ale v 64 l akvárku jste mi to chytře rozmluvily,pořídil jsem si 250 l a přečetr moc chytrých článků,ale nevím co je lepší:1 druh a z něho hejno,nebo více druhů v počtu třeba 1x4,budou se spíše napadat a rušit samci jednoho druhu nebo naopak,poradte mi prosím.A ještě jeden problém mám,do toho 64 l akva jsem si dal 12 ks pavích oček a 6 ks plat pestrých a pár ancistrusů,ale mám problém začli mi jakoby řídnout listy rostlin,jakoby se postupně začli ztenšovat,dělat se v nich dírky a řídnout jako záclona až mi mizí před očima,poradte mi co to je,děkuji.Ladik.
Založil: ladik
» více k tématu (počet reakcí 5)
zelene kameny
zdravim vas , chtel bych se zeptat jak dlouho svitite rybam ? ja svitil 12 hodin a po case mi zacali zelenat kameny . zkusil sem stahnout na 8 hodin a uvidim . dekuji za nakou radu jak se tomu vyvarovat
Založil: dadavita
» více k tématu (počet reakcí 8)
Jeden nebo více druhů?
Dobrý den,již 2x jsem tu psal přízpěvel a vždy mi to něco dalo,a proto to udělám zase,je lepší pořídit si skupinu tlamovců jednoho druhu např 4 samce a 16 samic,nebo radši např.3 skupinky po4 tzn zase 1+4 od více druhů,ale samozdřejmě z jedné lokality kvůli podmínkám stejného soužití,potravy apod.Kde bude vznikat větší agrese samců když tam budou 4 z jednoho druhu nebo když budou naopak cizí?Ve kterém případě by si sebe mohli méně všímat co se týče agresivity?děkuji za odpověď.Ladik.
Založil: ladik
» více k tématu (počet reakcí 11)
Skaláry a jejich vajíčka
Dobrý den, ikdyž vým, že toto forum jee spíše k tlamovcům, rozhodl sem se obrátit na vás. Mám malý problém, Moje skaláry nakladly vajíčka a ten problém je, že je nakladly na filtr. Dají se nějak oddělat? Aby je nesežraly. Díky moc za vaše nápady.
Založil: Pozďa
» více k tématu (počet reakcí 9)
Jaci šneci jsou vhodní k tlamovcům.....
Jaci šneci jsou vhodní k tlamovcům.....
Založil: karambola3333
» více k tématu (počet reakcí 1)
Jaký je vhodný akvarijní komplet kolem 200 litrů?
Dobrý den, Rád bych si pořídil akvárium na chov tlamovců (chichlid) kolem 200 litrů, protože jsem začínající akvarista a nemám momentálně peníze na větší investici. Většina prodejců mi radí zakoupit akvarijní komplet - např. Juwel Vision 180 (líbí se mi vypouklé přední sklo). Můžete mi prosím poradit, jestli je to dobrá volba, příp. doporučit něco jiného (a na co si dát pozor)? Předem velice děkuji za pomoc všem.
Založil: Ribees
» více k tématu (počet reakcí 44)
Písek pro tropheusy
Dobrý den,poradíte mi někdo,jaký vhodný písek dát na dno troph.? Vím že jemný,a může být i mořský? Z pláže od moře. Děkuji
Založil: heduska
Sterilizer UV
Dobrý den jen se chci zeptat jestli to někdo používáte a jaké stím máte zkušenosti?
Založil: KENYHO
» více k tématu (počet reakcí 4)
Jaké náplně do filtru Fluval 305?
Zdravím všechny,měl bych takový dotaz,mám tenhle filtr a nevím,zda li mám dobře naplněné koše.V horním a spodním koši mám keramické kroužky a ve spodním mám,nevím jak to nazvat,takovou bio vatu.Myslíte,že by to tak mohlo být,nebo to mám nějak obměnit,popřípadě přeházet jinak?Ryby mám tropheusy.Mám už to takhle delší dobu a zdá se,že v akva vše funguje,aspon doposud.Vodu měním cca 1x za 10 dní,filtr,asi tak po 2 měsícich.Děkuji za odpovědi
Založil: Marcel
» více k tématu (počet reakcí 35)
porodnickaprotlamovce
Dobrý večer jake mate skuse nosti z porodnickou naokraji akva muze tam byt matka z malima dekuju
Založil: Nelčino Akva
jezero Malawi
zdravím hledám někoho kdo zkopíruje z videokazety na cd jezero Malawi dnes ráno od 4.00 bylo na sat.stanici viasat nature pořad o jezeru Malawi a život kolem něj v češtině kdo by byl ochoten to přenést z videokazety na cd záběry z jezera nádhera
Založil: ikola12
» více k tématu (počet reakcí 15)
KAROTKA PRO RYBY
ZDRAVÍM VŠECHNY.CHCI SE ZEPTAT JESTLI DÁVÁTE NĚKDO MRKEV RYBÁM KVŮLI BARVĚ .SAMOZŘEJMNĚ MYSLÍM TLAMKY.A JAK JI DÁVÁTE POKUD VUBEC ,VAŘENOU NEBO SYROVOU ? DÍKY ZA ODPOVĚD RONIE
Založil: RONNIE
» více k tématu (počet reakcí 9)
Doufám v dobrý konec
At vás vzhledem k počasí a povodním nepotká nic špatného. Jsem docela nervní. Držte se.
Založil: JT
» více k tématu (počet reakcí 31)